>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

Fortuna bonus

Info Aktualności, transfery, pytania i rozmowy dotyczące lig amerykańskich

snice 457

snice

Użytkownik
Ja za to z niecierpliwością na to gdzie przejdzie Nash , osobiście jak się domyślacie widział bym go w Sharks ???? bo jest taka możliwość ale konkurencja też jest spora... Wings , Flyers , Rangers , Pingwinki i Miśki.... i co ciekawe według buków głównym faworytem do wygrania Stanleya w tym roku jest Pittsburgh ;d

Otrzymane punkty reputacji: +10
odi 2,3K

odi

Forum VIP
i co ciekawe według buków głównym faworytem do wygrania Stanleya w tym roku jest Pittsburgh
Haha jak co roku ???? Co roku są żelaźni faworyci jak Pittsburgh Philadelphia Detroit Vancouver, ale życie piszę różne scenariusze zwłaszcza w NHL. Na tą chwilę pewnie mega wysokie akcje ma też Minnesota z racji transferów porównywana już do koszykarskiego Miami - buki często się podpalają, a przecież nie wiadomo jak to w Wild zafunkcjonuje.

lipex 349

lipex

Użytkownik
Dla mnie Pittsburgh na pewno jest faworytem do wygrania, szczególnie sezonu regularnego, bo jak wiadomo Stanley rządzi się swoimi prawami i z taką różnicą pomiędzy ofensywą a defensywą mogą sobie w PO nie poradzić. Chciałbym, żeby faworytem było Detroit, ale w tym roku jeżeli zostaną włączeni do grona faworytów przez buki, to ich trochę wyśmieję. Minnesota... nie rozumiem tego zajarania tą drużyną. Fajne transfery, ale to nadal za mało na kilka zespołów. Suter ok - klasa światowa, według mnie TOP3 obrońców na świecie, ale Parise... jest wielu, wielu lepszych, to nie jest według mnie zawodnik mogący wziąć ciężar gry na siebie i zdobyć gdzie +80 punktów, a ktoś taki jest potrzebny każdej drużynie, która chce walczyć o trofeum.

snice 457

snice

Użytkownik
Detroit jest stawiane na 5-7 miejscu tak mniej więcej przez buki na wygranie stanleya , sam osobiście dał bym im w tym sezonie 5-6 miejsce w konferencji a na puchar bym nie liczył :p co do Wild ekipa ta bardzo w rankingu podskoczyła i trzymana jest mniej więcej na 1 półce z min. Nashville i Sharks co według mnie jest lekko przegięte .Nie mówię że ich nie stać ale cholera ich wie jak im będzie szła gra

odi 2,3K

odi

Forum VIP
Komplikują się sprawy nowej umowy zbiorowej pomiędzy zawodnikami i ligą. Różnica poglądów w podziale kasy wynosi około 11 %, dodatkowo pracodawcy żądają zniesienia sądu arbitrażowego (w którym zazwyczaj przegrywają) i bonusów za podpis na kontrakcie.
Na tą chwilę wygląda to na lokaut, ale mamy jeszcze 5-6 tygodni negocjacji.

yem-uoniaki 4,1K

yem-uoniaki

Użytkownik
Forumowi kibice Capitals chyba śpią.
A znajdę tutaj takowych? ???? Jeśli są, to proszę o wsparcie w nadchodzącym sezonie.
Ja już nie mówię o bastionie, ale o jednostkach. Każdy głos się liczy.
Podpisanie #52 było priorytetem, po odejściu Widemana nie mogliśmy sobie pozwolić na stratę kolejnego Dmana, a pozyskanie Hillena nie załatwiało problemu. Mike jest wciąż jednym z najlepszych ofensywnych obrońców w Lidze, niestety, kontuzja i czasami wyjątkowo defensywne nastawienie Huntera podczas meczu doprowadziły do najgorszego sezonu w karierze. 26 lat to wiek wręcz idealny do śmigania po tafli, i jeśli nic złego się nie przytrafi, to jestem spokojny o dyspozycję w nadchodzącej kampanii (do której, mam nadzieję, w ogóle dojdzie).
Swoją drogą, co z Nashem? Jak dla mnie top skrzydłowy ligi, utrzymujący dobry poziom w ostatnimi laty najgorszej z drużyn, a tu wciąż tylko spekulacje i spekulacje.

Otrzymane punkty reputacji: +1
odi 2,3K

odi

Forum VIP
Swoją drogą, co z Nashem? Jak dla mnie top skrzydłowy ligi, utrzymujący dobry poziom w ostatnimi laty najgorszej z drużyn, a tu wciąż tylko spekulacje i spekulacje.
Zaporowe żądania GM-a Kurtek których nikt nie chce spełnić sprawiają, że Nash wciąż nie wie co będzie robił w następnym sezonie. Obowiązuje go jeszcze ważny kontrakt więc powinien pojawić się na obozie treningowym, ale jeśli odmówi udziału w nim zaczną się lekkie jaja przerabialiśmy tą sytuacja w LA przed sezonem (Doughty) ale wtedy zawodnik chciał nowy kontrakt teraz chodzi o trade.
A mówiąc o kibicach Capitals miałem głównie na myśli Ciebie ???? Chociaż ktoś tu jeszcze za Stołecznymi był z tego co pamiętam ...

snice 457

snice

Użytkownik
&quot;Nashville nam się sypie&quot; :p Webber zgodził się na 14-letni kontrakt od Flyers opiewający na okrągłą sumkę 100 milionów, możliwe że dodatkowo dostaną wybór w 1 rundzie przyszłego draftu . Nashville z tego co wyczytałem ma tydzień na zablokowanie tego transferu a jeżeli tego nie zrobią to niestety ale pożegnają się z 2 graczem &quot;trio&quot;....

snice 457

snice

Użytkownik
szkoda że taki zawodnik przeniósł się na wchód ;( ale z 2 strony ciesze się bo Rangers zapłacili za niego wysoką cene i cholera ich wie czy wyjdzie im to na dobre

lipex 349

lipex

Użytkownik
Pfff... słabo GM Columbusa sobie poradził, oddał Nasha za półdarmo. Lepszy Gm mógłby ogarnąć dużo lepszą ofertę. Oddali dwóch jeszcze niewiadomych, jeżeli chodzi o potencjalne umiejętności, młodych zawodników i dwóch gości, którzy są średniakami, a zyskali Nasha. A runda draftu zawsze może być słaba, biorąc pod uwagę to, że Rangers jest zawsze w czołówce. Według mnie słabe podejście GM, dobra robota Rangers i na pewno to oni są zwycięzcami w tym &quot;trade&#39;owym&quot; pojedynku.

odi 2,3K

odi

Forum VIP
Lipex ja mam wręcz odwrotne wrażenie, patrząc na dorobek Anisimowa i Dubinskiego oraz ich styl gry jestem spokojny o ich dyspozycje. Powiem więcej, nie wiadomo jak Nash dopasuje się do Rangers do tej pory był twarzą swojego klubu wręcz ikoną i gra była na niego i często dla niego - teraz będzie musiał znieść charyzmatycznego niezbyt mądrego czasami trenera (TORT) i dużo większą presję gry w MSG.

yem-uoniaki 4,1K

yem-uoniaki

Użytkownik
Racja, Odi. W Jackets Nash był jeżdżącą po lodzie instytucją, wielką osobowością i nikomu nawet nie blisko do podobnego rozmiaru kapelusza. Nie wiem, ile jest w tym prawdy, ale z rzekomo wcześniejszych wypowiedzi Ricka wynikało, że nie chce przejść do drużyny, w której pełniłby drugoplanową rolę, albo, mówiąc prościej, nie był najważniejszą postacią na lodzie. Słyszałem, że kiedy ktoś go podpytał o ew. trade do Caps, to odpowiedział, oczywiście nie dosłownie, że Stolica ma już Alexa. Czyli też swego rodzaju filar, wprawdzie z roku na rok jest gorzej, ale jako kibic Caps nie mogę nie wierzyć, że wszystko wróci do normy. W takim razie wybierając NYR nie jest powiedziane, że będzie grał tam pierwsze skrzypce. Na miejscu spotka takie osobowości jak Richards, który był jedną z kluczowych postaci najpierw w Lightning, a następnie w barwach Stars, do tego Gaborika, który za czasów gry w Wild nierzadko sam przesądzał o wyniku meczu, no i oczywiście charyzmatycznego Lundqvista.. Co z tego wyniknie, pokaże czas. Jackets dostali niezły pakiet zawodników, o równą formę Anisimova bym się nie martwił, natomiast zmiana otoczenia dla Dubinskiego to świetne posunięcie. W ubiegłym sezonie okropna mizeria, Brandon utonął w morzu gwiazd NYR, pogubił się zupełnie, a jeszcze dwa sezony temu wpakował ponad 2 razy więcej bramek niż w minionej kampanii, dokładając do tego większą liczbę asyst. W barwach Kurtek może zbudować swoją pozycję od fundamentów i być jedną z niespodzianek nadchodzących rozgrywek ;)

J 7K

juanroman08

Forum VIP
Zgadzam się z dwoma Panami powyżej, Nash za Anisimova, Dubinskiego oraz ten trzeci Pan, plus jeszcze jakieś bonusy to naprawdę dobra wymiana, koniec końców cieszę się że w końcu kończymy serial z Nashem w roli głównej, teraz będzie mógł już się zająć tylko grą. Rangers na pewno zyskują wielką moc ofensywną, tracą dwóch bardzo przyzwoitych graczy, ale tak jak już ktoś wspominał Dubinsky raczej nie pasował już do tego grona i myślę że dla niego ten trade jest jak &quot;gwiazdka z nieba&quot;, Blue Jackets idzie mocno w odmłodzenie ekipy i stworzenie czegoś co zafunkcjonuje przynajmniej przyzwoicie, wydaje mi się że podążają dobrą drogą ;)
Ze świeżynek chyba hit, Predators przebili ofertę Flyers i duże prawdopodobieństwo że Webber jednak pozostanie, a powiem szczerze że nie spodziewałem się.

snice 457

snice

Użytkownik
Hurricanes zakontraktowali Alexandra Siemina gdzie za roczny kontrakt dostanie 7 milionów , widać że klub z Raleigh nam się zbroi prze sezonem ???? , ogólnie myślę że im to wyjdzie na duży + a gdyby jeszcze dorwali jakiś 2 porządnych obrońców mogło by to wyglądać całkiem nieźle.

snice 457

snice

Użytkownik
nhl.com wystawiło listę 30 zawodników którym kończy się kontrakt , stan dnia dzisiejszego , w nawiasie statystyki poprzedniego sezonu
Pomocnicy:
Shane Doan - Phoenix Coyotes (78 mecze , 50 pkt w tym 22 bramki i 28 asyst)
Kristian Huselius - Columbus (2 mecze , 0 pkt wyeliminowany z powodu kontuzji ale w poprzednich sezonach było w obrębie 50-60 pkt)
Jason Arnott - St.Louis (72 mecze , 34 pkt w tym 17 goli i 17 asyst)
Tom Kostopoulos - Calgary (81 mecze , 12 pkt w tym 4 gole i 8 asyst)
Mike Knuble - Washington (72 mecze , 18 pkt w tym 6 goli i 12 asyst)
Tomas Holmstrom - Detroit (74 mecze , 24 pkt w tym 11 goli i 13 asyst)
Andrew Brunette - Chicago (78 mecze , 27 pkt w tym 12 goli i 15 asyst)
Jason Blake - Anaheim (45 meczy , 12 pkt w tym 7 goli i 5 pkt)
Mathieu Darche - Montreal (61 meczy , 12 pkt w tym 5 goli i 7 asyst)
Jochen Hecht - Buffalo (22 mecze , 8 pkt po 4 gole i asysty)
Brian Rolston - Boston (70 meczy , 24 pkt w tym 7 goli i 17 asyst)
Daymond Langkow - Phoenix (73 mecze , 30 pkt w tym 11 goli i 19 asyst)
Dominic Moore - San Jose (79 meczy , 25 pkt w tym 4 gole i 21 asyst)
Radek Dvorak - Dallas (73 mecze , 21 pkt w tym 4 gole i 17 asyst)
Petr Sykora - New Jersey (82 mecze , 44 pkt w tym 21 goli i 23 asysty)
Obrońcy
Brett Clark - Tampa Bay (82 mecze , 15 pkt w tym 2 gole i 13 asyst)
Carlo Colaiacovo - St. Louis (64 mecze , 19 pkt w tym 2 gole i 17 asyst)
Matt Gilroy - Ottawa (67 mecze , 20 pkt w tym 3 gole i 17 asyst)
Jaroslav Spacek - Carolina (46 mecze , 15 pkt w tym 5 goli i 10 asyst)
Pavel Kubina - Philadelphia (69 mecze , 15 pkt w tym 3 gole i 12 asyst)
Michal Rozsival - Phoenix (54 mecze , 13 pkt w tym 1 gol i 12 asyst)
Scott Hannan - Calgary (78 meczy , 12 pkt w tym 2 gole i 10 asyst)
Steve Eminger - N.Y. Rangers (42 mecze , 5 pkt w tym 2 gole i 3 asysty)
Kurtis Foster - Minnesota (51 meczy , 14 pkt w tym 4 gole i 10 asyst)
Milan Jurcina - N.Y. Islanders (65 meczy , 11 pkt w tym 3 gole i 8 asyst)
Goalie
Dan Ellis - Anaheim (1-5-0, 2.72 GAA)
Alex Auld - Ottawa (2-4-2, 3.35 GAA)
Ty Conklin - Detroit (5-6-1, 3.28 GAA)
Dwayne Roloson - Tampa Bay (13-16-3, 3.66 GAA)
Brent Johnson - Pittsburgh (6-7-2, 3.11 GAA)

odi 2,3K

odi

Forum VIP
Gotowi na lokaut ? Za dwa-trzy tygodnie powinna nastąpić oficjalna informacja o jego ogłoszeni (chyba że nagle obie strony zabiorą się do szybkiej roboty na co się nie zanosi).
Póki co swoje plany zdradził Jaromir Jagr (cytat za yahoo) :
&quot;Right now I am training with HC Kladno,&quot; Jagr told Lysenkov. &quot;I will play there if there is a lockout in the NHL… It&#39;s been a while since I last played in front of my home fans. And I also promised my father that I would play for Kladno. Besides, I am also the owner and the general manager of the team.&quot;

Do góry Bottom