>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Info Aktualności, transfery, pytania i rozmowy dotyczące lig amerykańskich

odi 2,3K

odi

Forum VIP
Powiało konkretnym optymizmem
O 23 optymizm może odejść w zapomnienie. Jestem jak to po angielsku ująć &quot;very excited&quot; ale trzeba sobie zdać sprawę z tego, że jak teraz NHLPA odrzuci to praktycznie w 90 % znaczy że lokaut na cały sezon -&gt; NHL nie da im już lepszej oferty nie ma szans ...

funt 2,9K

funt

Użytkownik
No odrzucenie tej oferty przez związek graczy byłoby głupim pociągnięciem, bo wtedy to Oni będą tymi złymi..I sezon 2012 w plecy..
Cyrk chyba powoli dobiega końca...szkoda, że tyle czasu zajęło obliczenie kompromisu..Funt by to na palcach w minute przeliczył..
A teraz muszą na grubych kalkulatorach liczyć straty i wysluchiwac kibiców..A Ci nie przebierają w słowach, zarówno pod adresem jednych jak i drugich.. ???? I słusznie, bo po raz kolejny pieniądze wzięły górę nad sportem..I znowu cierpimy na tym my..Fani..

yem-uoniaki 4,1K

yem-uoniaki

Użytkownik
w nieskończoność?
Sam sobie odpowiedziałeś. Tak, w nieskończoność. Problem w tym, że albo teraz, albo nigdy, bo jak ktoś wcześniej zauważył, większych ustępstw już nie będzie, nikt nie da lepszej propozycji. Miejmy nadzieję, że sięgną po rozum do głowy.

odi 2,3K

odi

Forum VIP
Miejmy nadzieję, że sięgną po rozum do głowy.
Wszystko wskazuje na to, że nie sięgną ????
Ja wskazywałem na koniec listopada początek grudnia jako potencjalny koniec lokautu, ale zmieniłem zdanie. NHL dało to co mogło i chce czerpać zyski z całego sezonu. Jeśli to nie dojdzie do skutku lepszej oferty już nie będzie, stracimy cały rok ... Radość z nowej oferty szybko przybrała u mnie formę skutku po reakcji NHLPA.

J 7K

juanroman08

Forum VIP
Najlepsze jest to że wiele osób w Ameryce otwarcie mówi o tym że Donald Fehr i jego myślenie nieuchronnie prowadzą do zrujnowania NHL. Oferta która została aktualnie złożona, jest na pewno najlepszą z możliwych i jak wszyscy zauważają, lepszej już raczej nie będzie. Teraz kwestia tego czy związek zawodników jest na tyle rozważny by ratować najlepszą ligę świata i mimo kosmicznych zarobków zrobić ustępstwo i zadowolić się tym co proponuje NHL czy też za przeproszeniem mają wszystko w głębokim poważaniu i nie liczy się dla nich kibic i NHL tylko ich własne interesy ;)

odi 2,3K

odi

Forum VIP
Właśnie rozmawiałem z Wojtkiem Wolskim i chociaż obowiązuje go w tej kwestii poufność (względem NHLPA) to powiedział, że szansę żeby ten deadline 25 października wypalił ocenia na 10 % ... Jego zdaniem najwcześniej liga ruszy w grudniu, może w styczniu. Jedynym pozytywem jest to, że Wojtek twierdzi, że nie obejmie to całego roku.

odi 2,3K

odi

Forum VIP
NHL: odwołano Zimowy Klasyk - najważniejsze wydarzenie sezonu

To największa strata tegorocznego nierozpoczętego jeszcze sezonu. Władze NHL obwieściły odwołanie Zimowego Klasyku, specjalnego meczu na otwartym stadionie zaplanowanego na pierwszy dzień nowego roku.

więcej

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
Odwołanie Winter Classic to duży krok w kierunku anulowania całego sezonu. Nie wygląda to dobrze na ten moment, bardzo prawdopodobne że utracimy cały rok.

J 7K

juanroman08

Forum VIP
Odwołanie Winter Classic to duży krok w kierunku anulowania całego sezonu. Nie wygląda to dobrze na ten moment, bardzo prawdopodobne że utracimy cały rok.
Jeszcze się łudzisz że sezon ruszy :razz: z całym szacunkiem ale w tym roku cała ta organizacja, zawodnicy mają głęboko w poważaniu kibiców i to czy NHL ruszy, liczą się tylko i wyłącznie monety. Ja wiem że tak było też w NBA i cała Ameryka jest przesiąknięta dziwnymi systemami na które nie ma rady, bo tam pieniądz musi płynąć &quot;falami a nie potoczkiem&quot;. Ja już dawno się pogodziłem z tym że ten sezon jest stracony, poza tym, jak zawsze lubiłem i szanowałem tą ligę tak teraz dużo straciła w moich oczach i szczerze przyznam że nie wiem czy bym tak od razu się rzucił na ten produkt. Oni nie szanują nas to dlaczego my mamy wielbić i się zachwycać nimi ;)

Otrzymane punkty reputacji: +12
funt 2,9K

funt

Użytkownik
A może jednak?..
Po 8 godzinach rozmów Panowie po raz kolejny nie podzielili się z opinią publiczną żadnymi konkretami..Wiadomo jedynie, że spotkają się dziś (środa) po raz kolejny.
Nieoficjalnie sporo się mówi, że jest nieźle..Tym bardziej, że w spotkaniu biorą udział wszystkie zainteresowane strony.. Przedstawiciele NHL..właściciele klubów i sami zawodnicy z Sidneyem Crosby na czele..
Sam fakt, że kolejne spotkanie wyznaczyli na dzień następny swiadczy o progresie..
Optymistyczny ton wypowiedzi przedstawiciela NHL (Bill Dally) jest swiatelkiem w tunelu..

.. &quot;With meetings scheduled to resume Wednesday, the League will not characterize the substance or detail of the discussions until their conclusion.&quot;..

Mozliwe, że anulowanie Winter Classic dało NHLPA do myślenia i popchnelo ku kompromisom, bez których obejść się nie da.
Pozostaje cierpliwie czekać jeszcze jeden dzień..

Osobiście dla Funta to 75 % na TAK.. ????

Otrzymane punkty reputacji: +10
odi 2,3K

odi

Forum VIP
Osobiście dla Funta to 75 % na TAK..
Dla mnie wciąż za mało, ale około 40 % na TAK ...
Dziś według mnie przełomowy dzień negocjacji dotyczący głównego problemu - sposobu pokrycia dotychczasowych kontraktów zawodników:
@DarrenDreger: Make Whole expected to be main focus today. How the owners intend on covering some or all is unclear. Huge issue. Big mystery.
Jeśli obie strony dziś poświęcą negocjacjom tyle czasu co wczoraj i nie zacznie się przepychanka w mediach na nowo - możemy mówić o postępie i dam wtedy jakieś 60-70 % na to że sezon ruszy.

Otrzymane punkty reputacji: +1
funt 2,9K

funt

Użytkownik
Jeszcze jeden dzień?..
Wszystkie znaki na lodzie i niebie wskazują na to że dziś..(czwartek 8.XI )lockout w najlepszej hokejowej lidze świata się zakończy..Po blisko dwóch miesiącach impasu w negocjacjach przy stole..NHL i NHLPA nareszcie się dogadają..
Już prawie wszystko ustalone..Został jeszcze tylko problem podziału kasy pomiędzy drużynami..Niby drobiazg ale te pomniejsze zespoły i właściciele domagają się większego udziału w puli..na co te większe i bogatsze kluby niespecjalnie chcą się zgodzić..
Opinia publiczna i sami zainteresowani zgodnie sugerują, że porozumienie to kwestia godzin..
Czyli optymistycznie patrząc już w dzisiejszej turze &quot;pogadanek&quot; powinni dac sobie &quot;buzi&quot; i ocalić tyle z sezonu ile jeszcze możliwe..
Według powszechnych spekulacji sezon miałby sie rozpocząć ok. 2go grudnia i obejmowalby okrojona wersję 60-62 spotkań..
Nam kibicom nie pozostaje nic innego niż tylko wierzyć, że ta blazenada nareszcie się skończy..

odi 2,3K

odi

Forum VIP
Został jeszcze tylko problem podziału kasy pomiędzy drużynami..Niby drobiazg ale te pomniejsze zespoły i właściciele domagają się większego udziału w puli..na co te większe i bogatsze kluby niespecjalnie chcą się zgodzić.. Opinia publiczna i sami zainteresowani zgodnie sugerują, że porozumienie to kwestia godzin..
Daj źródła - ja skwituje krótko, bzdura. Optymizm jest spory, ale żadnych komentarzy nie ma i nie było o ostatnich rozmowach. (Spotkania w sekretnej lokacji - bez komentarzy dla mediów) Dziś równie ważny dzień jak wczoraj i jeszcze wszystko się może zdarzyć zarówno w tą dobrą stronę jak i w tą złą.
Mówi się że jeśli dziś pójdzie dobrze to może nawet w dzień dziękczynienia będzie hokej w wydaniu NHL (23 listopad). :
@DarrenDreger: One source says - way too early to thinksay a deal is close to being done, however, others hint if today goes well agreement won&#39;t be far.
Inny uznany dziennikarz mówi, że po dzisiaj będzie wiedziec czy w ogóle będzie sezon :
@TSNBobMcKenzie: Try to refrain from hyperbole but sense today is BIG on NHL labor front. Suspect we find out if this is going north or south.

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
Myśle że dziś jest sądny dzień. Albo podpiszą dzis nowe CBA, albo znów zerwą negocjacje i po raz kolejny co najmniej dwa tygodnie przerwy w rozmowach. Co w konswencji może poskutkować anulowaniem grudniowego terminarza.

funt 2,9K

funt

Użytkownik
A dziś znowu się cofnęli..Teraz to już na dwoje babka wróżyla..W środę wygladało to nieźle..w czwartek nijako, a w piątek blado..
Na konferencji prasowej rzecznik NHLPA stwierdził, że dopóki nie pogada z zawodnikami na temat ustaleń trzydniowych rozmów niczego oficjalnie nie można powiedzieć..
Opinia publiczna huczy..Kręcą stryczki na wszystkich po kolei..
I niestety losy tego sezonu stoją pod WIELKIM znakiem zapytania..
Możliwe, że coś ogłoszą na weekendzie ale z dnia na dzień nie tylko Funt ma tego cyrku serdecznie dość..

Barany kłócą się o miliony, które im właśnie przechodzą koło nosa..i których za rok będzie o wiele mniej do podziału..

Otrzymane punkty reputacji: +3
Do góry Bottom