>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

Adamo80

adamo80 17,4K

adamo80

Użytkownik
Z okazji nadchodzących Świąt Bożego Narodzenia życzę wszystkim forumowiczom, moderatorom, administracji i osobom wchodzącym na to forum - Wesołych Świąt Bożego Narodzenia, super prezentów i zawsze samych trafnych typów. Adamo80

Otrzymane punkty reputacji: +43
adamo80 17,4K

adamo80

Użytkownik
Wiem, że to jest dział z kuponami, ale z okazji Nowego Roku i tak trochę przy okazji dyskusji w hyde parku pozwoliłem sobie na spostrzeżenia dotyczące współczesnego świata:
Dzisiaj granice przynajmniej te na mapach nie mają kompletnie przełożenia na REALNE wpływy i REALNE granice. To nie ma dzisiaj żadnego sensu. Światem rządzi gospodarka, wielkie banki, wielkie korporacje, które są powiązane lub nie z rządami. O sile państwa nie świadczy jego wielkość tylko siła gospodarki, PKB. Zobaczmy na Japonię, Tajwan - są mniejsze od Rosji, a gospodarczo porównywalne lub proporcjonalnie znacznie silniejsze.
Jeśli ktoś chciałby wywołać III wojnę wystarczyło by zrobić jakiś wielki kryzys, który uważam, że nadejdzie i będzie przyczyną wojny. Jest tak duża globalizacja, że załamanie dolara czy kryzys w USA ale taki potężny, większy niż w czasach Wielkiego Kryzysu z I poł XX w. zniszczy pół świata w tym Europę. Ponieważ wszystko w świecie globalnym jest ściśle połączone to na zasadzie efektu domina (co już widzieliśmy w małej skali w 2008 r.) rozsadzi wszystko.
Nie granice się liczą. Wolny przepływ ludzi, środków w UE, w USA. Błyskawiczna informacja. Globalni właściciele 80% dóbr - to oni wyznaczają granice. Jemy snikersy, które są na całym świecie, gramy na SONY PS4 lub Microsoft Xbox One, które mają 99% udziału w rynku, korzystamy z Windowsa, z którego korzysta prawie cała ludzkość... W ciuchach czy samochodach jest większa rozpiętość, ale i tu mamy może góra 50 znanych producentów, którzy podzielili sobie ten tort zwany: rynkiem globalnym.
Żeby nie było ja nie jestem jakimś przeciwnikiem globalizmu. To jest normalne i zawsze tak było, że silniejszy zjadał słabszych. Tak jest w świecie zwierząt i w świecie ludzi. Największe firmy wyrobiły sobie pozycję i zawłaszczyły wszystko. Ja tylko stwierdzam, widzę to. To oni dyktują często rządom co robić lub sami przejmują władzę jak Trump. Dzisiejsza wojna to wojna o portfele ludzi i nie trzeba zajmować państwa czy przesuwać granic żeby je zdobyć...
Czy jest na to jakaś recepta ? Zostać Koreą Płn, Białorusią czy Kubą, tylko... kto by się obył bez snickersów i PS4 ? :smile:
Szczęśliwego Nowego Roku - 2017 !

adamo80 17,4K

adamo80

Użytkownik
Legia vs Ajax (awans Ajax) + PSG vs FC Barcelona (awans Barcelona) + Real Madryt vs Napoli (awans Real Madryt) kurs łączny AKU: 2,23 buk: Totolotek stawka: 10/10
Po kolei: W Ajaxie są osłabienia, ale jeszcze większe wydają się w Legii od której odeszli świetni napastnicy. Po za tym przerwa w rozgrywkach. Ajax za to jest w rytmie meczowym i bardzo się poprawił w nowym roku. Wiadomo to tylko LE, ale myślę, że Legii już będzie bardziej zależeć na zdobyciu extraklasy aby walczyć w przyszłym sezonie o LM, a wciąż jest na 3 miejscu.
PSG vs Barcelona - Barcelona może i ma swoje problemy, ale to wciąż topowy zespół, a PSG po odejściu Ibry męczy się nawet w słabej swojej lidze francuskiej. Co roku różni &quot;prorocy&quot; na forum przepowiadają sukcesy PSG w LM i co roku liczą straty z betów. I tym razem będzie podobnie.
W obu tych meczach jest też jak dla mnie dodatkowy argument - mianowicie faworyci grają 2 mecz u siebie i nawet w przypadku niekorzystnego rezultatu w 1 meczu będzie im łatwiej odrobić ewentualne straty.
Ostatnie spotkanie Realu dałem trochę na siłę. Real ma spore problemy. Gra 2 mecz na wyjeździe, tym nie mniej Napoli, zajmujące obecnie 3 miejsce we włoskiej lidze to nie jest jakiś wielki przeciwnik. Zakłady na razie pograne jedną stawką bo wiadomo - jeszcze 2 tygodnie, będą spływały kolejne analizy i może się coś do tego czasu wydarzyć.

Otrzymane punkty reputacji: +5
adamo80 17,4K

adamo80

Użytkownik
Legia vs Ajax (awans Ajax) + PSG vs FC Barcelona (awans Barcelona) + Fc Sevilla - Leicester City (awans Sevilla) kurs łączny AKU: 2,61 (po podatku ok: 2,30) buk: etoto stawka: 50/10
Mniej więcej to samo co poprzednio, ale zamieniłem parę Real vs Napoli na Sevillę i Leicester. Nie chodzi nawet o wyższe kursy, ale po prostu ten bet na awans Sevilli wydaje mi się lepszy niż na Real. Sevilla obecnie sprawuje się w swojej lidze rewelacyjnie. 3 miejsce, zaś Leicester właśnie dzisiaj przegrał z Man Utd 0:3 ???? . Jak zapewne wiele osób mnie zna nie uważam całej PL za jakąś wybitną ligę - top5 tak, ale niekoniecznie top3. Nie chce jak co roku przechodzić dyskusji o to która liga jest lepsza z kolejną generacją forumowiczów i nie chcę kolejny raz mieć racji... Oczywiście jednak nie o sam poziom ligi się rozchodzi. Leicester jest po prostu w tym sezonie bardzo słabe co zresztą zdarza się dość często, że &quot;objawienie&quot; poprzedniego sezonu w następnym nie jest już objawieniem. Jak dla mnie najlepsze zakłady na LM i LE w tej rundzie.

adamo80 17,4K

adamo80

Użytkownik
Legia vs Ajax (awans Ajax) + PSG vs FC Barcelona (awans Barcelona) + Fc Sevilla - Leicester City (awans Sevilla) kurs łączny AKU: 2,60 buk: Totolotek stawka: 50/10 ⛔
Pograłem jeszcze w Totolotku bo dzisiaj promocja - gram grubo w której nie płacimy podatku. Ostatecznie na ten bet pograne dość grubo. Oczywiście cały czas analizowałem wszystkie aspekty. Jest różne podejście do LE i dlatego np. sprawdziłem Ajax, który jednak zawzięcie walczył w fazie grupowej i to pozwala mi sądzić, że nie będzie odpuszczania. Legia w sparingach po prostu FATALNIE. Oczywiście to tylko sparringi ale brak rytmu meczowego i odejście 2 ważnych zawodników oraz 2 mecz w Amsterdamie powodują, że awans Ajaxu wydaje się dobrą opcją. Sevilla gra jak równy z równym z Realem. Leicester za chwilę może spaść do strefy spadkowej w PL. Co do Barcelony i PSG właściwie na forum tylko konar (jak zwykle) upiera się na PSG. Do mnie przemawia fakt, że 2 mecz jest w Barcelonie, a tam zespół w razie czego będzie mógł odrobić straty. Myślę jednak, że już w Paryżu będzie remis lub nie wielkie zwycięstwo z PSG. Na bardzo wielu pozycjach Barcelona ma lepszych grajków. Oczywiście trio MSN w przodzie nie ma konkurencji na świecie, także w PSG.

adamo80 17,4K

adamo80

Użytkownik
Na bardzo wielu pozycjach czy możesz to rozwinąć dać jakieś porównanie?
pomocnicy, napastnicy. środek trochę lepszy. Defensywa obecnie podobny poziom. To oczywiście moje subiektywne zdanie. Nawet jak mi ten bet nie wejdzie nie będę żałował bo gram to z pełnym przekonaniem, ale to zawsze sport.
PSG to jest drużyna, która remisuje u siebie z Ludogortsem czy Arsenalem. Oczywiście, że można zawsze powiedzieć, że tak się układała tabela, ale to też pokazuje. I nie ma jak jeszcze w zeszłym sezonie i wcześniej dominacji u siebie tylko ma 2 miejsce i goni Monako. W mojej ocenie była szansa, żeby PSG była w stanie pokonywać takie zespoły jak Barcelona, ale to było sezon, 2 sezony wcześniej.
Tak jak pisałem ci w dziale tematycznym dość duże value może być na Arsenal, Monako i Napoli (mimo, że to pograłem). I tam bym szukał niespodzianki dla takiego speca od dogów jak ty.

konar25 2,9K

konar25

Użytkownik
Konkretnie kto lepszy od kogo
Ludogorets czy Arsenal to ten sam poziom
Barca przegrywa u siebie z Alaves

adamo80 17,4K

adamo80

Użytkownik
Konkretnie kto lepszy od kogo
Ludogorets czy Arsenal to ten sam poziom
Barca przegrywa u siebie z Alaves
każdy jeden z przodu: Messi, Suarez, Neymar biją Cavaniego, a jest ich 3 ???? W środku Rakitic, w lini pomocy Marszęrano ???? jak mówi Szpaku.
I liga hiszpańska bije francuską, która obecnie jest chyba nawet za angielską. 2 mecz w Barcelonie... Dla mnie tu wszystko przemawia za Barcą, nawet jeśli value jest na PSG.

konar25 2,9K

konar25

Użytkownik
Messi Suarez Neymar
Vs
Cavani Lucas/Draxler Di Maria
Oni aż tak ich biją?
Chyba w reklamach Laysów :p
Pomoc:
Rakitić? Przecież to paź przy Matuidim i Verrattim
Masche?
Motta
Gdzie tu przewaga w środku pola.
Nie ma kogoś takiego jak Verratti obecnie w Barcelonie.
Obrona
No Umtiti trzyma poziom zobaczymy co Pikej pokaże pod presją.
Roberto to jakiś komediant.
O obronę Paryża jestem spokojny.
O poziomie lig się nie wypowiadam bo to według mnie nie ma znaczenia.
No chyba że mówimy o anglikach którzy nie mają przerwy i cierpią w LM ostatnimi czasy ale karta się odwróci.
Dla mnie nic nie przemawia za stawianiem na 1.239 ale jak kto chce ????

adamo80 17,4K

adamo80

Użytkownik
Fc Porto - Juventus Turyn (awans Juventus) + PSG vs FC Barcelona (awans Barcelona) + Fc Sevilla - Leicester City (awans Sevilla) kurs łączny AKU: 2,43 (po podatku ok: 2,15) buk: etoto stawka: 30/10 ⛔
Fc Porto - Juventus Turyn (awans Juventus) + PSG vs FC Barcelona (awans Barcelona) + Fc Sevilla - Leicester City (awans Sevilla) + Legia vs Ajax (awans Ajax) kurs łączny AKU: 3,52 (po podatku ok: 3,10) buk: etoto stawka: 10/10 ⛔
Fc Porto - Juventus Turyn (awans Juventus) + PSG vs FC Barcelona (awans Barcelona) + Fc Sevilla - Leicester City (awans Sevilla) + Legia vs Ajax (awans Ajax) + Real Madryt - SSC Napoli (awans Real) kurs łączny AKU: 4,55 (po podatku i bonusie za 5 zdarzeń ok: 4,00) buk: etoto stawka: 5/10 ⛔
Jak widzicie swoje bazowe zakłady wzbogaciłem o Juventus. Zainspirowałem się wpisem jednego z forumowiczów w dziale LM. Juventus swój 2 mecz gra u siebie. Liga portugalska jest bardzo nie przekonywująca. Juventus to jak zawsze lider włoskiej serie A. I już się wstrzymuję z dalszym graniem do czasu pierwszych spotkań.

ogarnijsie 279

ogarnijsie

Użytkownik
Z czystej ciekawości, będziesz miał ochotę to odpowiesz.
Nie uważasz, że takie dodatkowe akumulatory w których kilka podstawowych zakładów powtarzasz są trochę zbyt ryzykowne? Rozumiem, że przeanalizowałeś sobie i jesteś (co widać po stawce) przekonany że mają duże szanse na wejście awanse Juve, Sevilli i Barcy - okej. Wystarczy jednak że zdarzy się tu choćby jednak niespodzianka (a przecież nie takie się zdarzały i zdarzają) i wszystkie kupony do kosza. Nie rozważałeś po prostu puszczenia na Real czy Ajax osobnych singli, które w razie wpadki przy głównym becie mogłyby trochę podreperować budżet? Zyski w przypadku wejścia zakładów podstawowych są warte ryzyka?

adamo80 17,4K

adamo80

Użytkownik
Z czystej ciekawości, będziesz miał ochotę to odpowiesz.
Nie uważasz, że takie dodatkowe akumulatory w których kilka podstawowych zakładów powtarzasz są trochę zbyt ryzykowne? Rozumiem, że przeanalizowałeś sobie i jesteś (co widać po stawce) przekonany że mają duże szanse na wejście awanse Juve, Sevilli i Barcy - okej. Wystarczy jednak że zdarzy się tu choćby jednak niespodzianka (a przecież nie takie się zdarzały i zdarzają) i wszystkie kupony do kosza. Nie rozważałeś po prostu puszczenia na Real czy Ajax osobnych singli, które w razie wpadki przy głównym becie mogłyby trochę podreperować budżet? Zyski w przypadku wejścia zakładów podstawowych są warte ryzyka?
Z singlami po 1,28 czy 1,45 jest ten problem, że trzeba by zagrać sporą stawką aby jakieś sensowne pieniądze wygrać. I oczywiście to jest zawsze ryzyko w aku, że coś będzie nie tak ale mam normalne kursy. No i gram na awanse więc już po pierwszych meczach wchodzi w grę jakieś ewentualne kontrowanie lub zakłady podpierające. Mam jeszcze pole manewru w każdym razie. No i przede wszystkim wszystkie spotkania sobie obejrzę więc będę bogatszy o wiedzę. Jeśli w 1 meczach faworyci nie wygrają to oczywiście kursy na nich wzrosną, ale... jeśli wygrają będzie można zbierać kości, dlatego już teraz pograłem.
Tak naprawdę oprócz Napoli vs Real reszta jest dla mnie bardzo dobrze przeanalizowana. Zaraz po Napoli vs Real wątpliwości są z Ajaxem vs Legią, ale przekonałem się do Ajaxu ostatecznie po sprawdzeniu jak walczyli wcześniej w LE. Nie sądzę aby zmarnowali ten wysiłek w to włożony, a tylko minimalizm/niechęć do grania w LE Ajaxu mógłby zagrozić typowi bo Legia w obecnej formie jest jak najbardziej do ogrania. No i rewanż w Amsterdamie...
Właśnie cała sztuka w bukmacherce to tak dobrać pary i bety aby wyeliminować w maksymalnym stopniu niespodzianki.
Moim zdaniem niespodzianki mogą być w parach: Monako vs City, Arsenal vs Bayern i Napoli vs Real (w najmniejszym stopniu). Pozostałe bez tych co gram, a więc BVB - Benfica i Leverkusen vs Atletico nie ruszam bo dla mnie 50/50 i nie mam żadnego pomysłu.

ogarnijsie 279

ogarnijsie

Użytkownik
W sumie zapomniałem o bukach z podatkiem, chociaż podałeś że tam grasz, tu rzeczywiście z tak niskich kursów zostają strzępy także AKO ma często większy sens.
Analiza analizą, wystarczy jednak że na wyjeździe jakaś drużyna strzeli na początku powiedzmy 2 bramki tzw. &quot;z dupy&quot; i nagle robi się spotkanie kompletnie nieprzewidywalne, to tylko sport, ile już takich meczy bywało i ile jeszcze takich będzie. Powiedzmy że będziesz mieć pecha i przykładowo Leicester nawet będąc drużyną gorszą w dwumeczu awansuje, wtedy wszystkie kupony lecą do kosza, nawet jeśli Ajax z Realem awansują.
I tak naprawdę o to pytam, nie lepiej nawet trochę pomieszać i nie dublować zdarzeń na kilku różnych kuponach? Przejrzałem temat i wcześniej w podobnej sytuacji przez jedną niespodziankę szły za tym duże straty. Zazwyczaj właśnie dlatego się takiego dublowania unika, być może jednak przekalkulowałeś i wychodzi Ci że to się opłaca, może tak lubisz czy przyzwyczaiłeś się grać - mogę zapytać właśnie o powód? Nie chcę krytykować czy oceniać, rzadko jednak takie granie widzę i po prostu jestem ciekaw jak ktoś w praktyce tak grający sam ocenia taki sposób.

adamo80 17,4K

adamo80

Użytkownik
W sumie zapomniałem o bukach z podatkiem, chociaż podałeś że tam grasz, tu rzeczywiście z tak niskich kursów zostają strzępy także AKO ma często większy sens.

Analiza analizą, wystarczy jednak że na wyjeździe jakaś drużyna strzeli na początku powiedzmy 2 bramki tzw. &quot;z dupy&quot; i nagle robi się spotkanie kompletnie nieprzewidywalne, to tylko sport, ile już takich meczy bywało i ile jeszcze takich będzie. Powiedzmy że będziesz mieć pecha i przykładowo Leicester nawet będąc drużyną gorszą w dwumeczu awansuje, wtedy wszystkie kupony lecą do kosza, nawet jeśli Ajax z Realem awansują.

I tak naprawdę o to pytam, nie lepiej nawet trochę pomieszać i nie dublować zdarzeń na kilku różnych kuponach? Przejrzałem temat i wcześniej w podobnej sytuacji przez jedną niespodziankę szły za tym duże straty. Zazwyczaj właśnie dlatego się takiego dublowania unika, być może jednak przekalkulowałeś i wychodzi Ci że to się opłaca, może tak lubisz czy przyzwyczaiłeś się grać - mogę zapytać właśnie o powód? Nie chcę krytykować czy oceniać, rzadko jednak takie granie widzę i po prostu jestem ciekaw jak ktoś w praktyce tak grający sam ocenia taki sposób.
Oprócz Barcelona vs Psg gdzie jest wszędzie reszta w pewnym stopniu jest zmienna. Myślę jeszcze aby zagrać sam Juventus +sevilla, ewentualnie z Barceloną. Akurat granie aku nie jest dla mnie jakimś stałym wyznacznikiem. Gram bardzo różnie jak widziałeś w moim temacie. Na tą rundę lm wyszło akurat tak. Nie postawiłem sobie za wszelką cenę robić taśmę żeby zgarnąć wysoki kurs. Po prostu tak gram bo tak podpowiada mi rozum i intuicja. Oczywiście liczę się ze stratą wszystkich kuponów, jak zawsze. To tylko sport, a przy tyłu zdarzeniach to możliwe.

adamo80 17,4K

adamo80

Użytkownik
Fc Porto - Juventus Turyn (awans Juventus) + PSG vs FC Barcelona (awans Barcelona) + Fc Sevilla - Leicester City (awans Sevilla) kurs łączny AKU: 2,43 (po podatku ok: 2,15) buk: etoto stawka: 40/10 ⛔
Fc Porto - Juventus Turyn (awans Juventus) + PSG vs FC Barcelona (awans Barcelona) + Real vs Napoli (Napoli strzeli gola) kurs łączny AKU: 2,28 (po podatku ok: 2,00) buk: etoto stawka: 10/10 ⛔
I tak jak pisałem wczoraj jeszcze dodałem takie zakłady. We wszystkich kombinacjach występuje awans na Barcelonę i prawie wszystkich awans Sevilli. Jeśli tu coś pójdzie nie tak będzie wielka wtopa ???? Jest to jednak dla mnie najpewniejsze ze wszystkiego. Barcelona 2 mecz u siebie, a PSG obecnie za słabe. Sevilla z kolei w gazie, gra jak równy z równym z Realem czy Barceloną, a Leicester walczy o przetrwanie w swojej lidze.

adamo80 17,4K

adamo80

Użytkownik
Fc Porto - Juventus Turyn (awans Juventus) + PSG vs FC Barcelona (awans Barcelona) + Fc Sevilla + Legia vs Ajax (awans Ajax) kurs łączny AKU: 2,38 buk: Totolotek stawka: 50/10 ⛔
Legia vs Ajax (awans Ajax) + PSG vs FC Barcelona (awans Barcelona) + Fc Sevilla - Leicester City (awans Sevilla) kurs łączny AKU: 2,60 buk: Totolotek stawka: 10/10 ⛔
W Totolotku jeszcze promocja gram grubo więc bez podatku pograłem taką kombinację. Obecnie już tylko awans Barcelony jest wszędzie. Reszta zmienna.

adamo80 17,4K

adamo80

Użytkownik
PSG vs FC Barcelona + Real Madryt vs Napoli (pow 0,5 goli) + Bayern Monachium - Arsenal Londyn (pow. 0,5 goli) kurs łączny AKU: 2,28 buk: forBET stawka: 2/10 ⛔
PSG vs FC Barcelona (CS:eek:ne:2) + Real Madryt vs Napoli (pow 0,5 goli) + Bayern Monachium - Arsenal Londyn (pow. 0,5 goli) kurs łączny AKU: 7,80 buk: forBET stawka: 1/10 ⛔
PSG vs FC Barcelona + Real Madryt vs Napoli + Bayern Monachium - Arsenal Londyn (pow. 0,5 goli) kurs łączny AKU: 3,47 buk: forBET stawka: 1/10 ⛔
Dla lepszego oglądania ???? Musiały być 3 zdarzenia, żeby ominąć podatek stąd bety na pow 0,5 goli po kursach 1,02 ????

adamo80 17,4K

adamo80

Użytkownik
No prawdopodobnie wszystko mi pójdzie do kosza ???? Chyba musiałby się zdarzyć cud żeby Barca to odrobiła. W pierwszej chwili pomyślałem żeby coś podobnego co mam na kuponach pograć, ale bez Barcelony, ale zadział hamulec antyhazardowy. To ma być zabawa, a nie stres. Trzeba mi było się trzymać od początku planu i grać to wszystko małymi stawkami. Jaka nauczka na przyszłość ? Jako długoterminówkę traktować również awanse.
Jeśli mi to nie wjedzie, a pewno tak się stanie bo PSG jest za silne, żeby odrobić 0:4 w tym roku kończę z bukmacherką bo za dużo tu pójdzie kasy. Wrócę w 2018.

scott99 4,6K

scott99

Użytkownik
Weź sobie odpuść w ogóle to granie, a lepiej na tym wyjdziesz. Popełniłeś najprostszy z błędów, czyli zagranie tego samego zdarzenia na wielu kuponach. Błąd który popełnia tak duża liczba ludzi, że szok. Tyle już jesteś przy zakładach, a taką amatorkę zaprezentowałeś. Graj sobie te polityczne zakłady tylko, bo na nich coś zarabiasz, a piłkę to tylko sobie oglądaj w TV.

Do góry Bottom