UAKTUALNIENIE ZASAD, REGUŁ i STYLU GRY Z 1 POSTU (zmiany wyłuszczone tłustym drukiem):
Witam wszystkich którzy mnie znają i tych którzy mnie poznają :smile:
Ponieważ jestem indywidualistą temat będę prowadził po swojemu, jedynym ograniczeniem będą dla mnie regulamin forum, regulamin działu kupony oraz powszechnie obowiązujące prawo.
5 lat temu zainteresowałem się bukmacherką, będąc w bardzo dojrzałym wieku :smile:, a trzeba wiedzieć, że wcześniej kompletnie nie interesowałem się sportem, nie wiedziałem nawet o istnieniu Ligi Europejskiej ???? Z jednej strony to jest wada bo nie mam doświadczeń tak wielu jak ktoś kto od dziecka się interesuje, ale ta wada jest jednocześnie zaletą bo nie mam utrwalonych wzorców, patrzę na wiele spraw ze świeżością. Każdy sezon jest inny, każda drużyna jest inna w danej chwili. Wahania potrafią być nawet w ciągu miesiąca, dlatego przeszłość, statystyki mają znaczenie, ale nie kluczowe.
Uważam, że nie istnieje jeden idealny system gry. Dobry typer musi uwzględniać jak największą ilość czynników i umieć czerpać z głosów innych osób. Z tych czynników ponadstandardowo traktuję motywację. Jak będę grał ?
1. Bardzo różnie i single i duble i treble i aku w piłce nożnej i polityce. Typów nie będzie wiele, ale będę próbował aby były trafne.
2. Często będę korzystać z typów czy analiz innych osób na tym forum i gdzie indziej, ale oczywiście ostateczną decyzję będę podejmować indywidualnie.
3. Czasami będę pisał analizy pogłębione, czasami pobieżne, a czasami same typy (ale jak siebie znam zawsze coś skrobnę przy typie).
4. Kursy będą zazwyczaj minimum 1,50. Głównie będę celował w 1,80 i większe bo granie małymi kursami nie mieści się w mojej strategii gry.
5. Nie jestem jednym z gości, który pisze - nie życzę sobie komentarzy. Bardzo sobie życzę bo dyskusja konstruktywna jest zawsze przydatna przy typowaniu. Nie zgadzam się jednak na obrażanie mnie personalnie w stylu: jesteś idiotą, nie znasz się, piszesz głupoty, grasz na zapałki itd.Zgadzam się natomiast na komentarze: nie masz racji bo np. w dniu x, będzie bardzo gorąca pogoda, a drużyna y nie jest do tego przyzwyczajona i może mieć to wpływ na typ.
6. Generalnie traktuję to jako hobby więc nie zrobi na mnie wrażenia nawet ciągłe przegrywanie. Pamiętajmy - przeznaczajmy na bukmacherkę tylko tyle kasy ile byśmy przeznaczyli na lody. Czyli wg stawek dla młodszych jak za kupienie loda, a dla starszych jak za zrobienie loda :smile:
7. STAWKOWANIE - od teraz zaczynam prowadzić statystyki. Będę podawać ilość j za jakie gram REALNIE. Będę też liczyć yield.
8. PW - wprowadzam do swojego tematu nowe oznaczenie: PW. Pewność typu (skrót PW) będę podawał w skali od 1 do 20 gdzie 1 oznacza dla mnie minimalną szansę, 20 - pefka życia - ładować samochody, domy i dziewczyny ????