>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Adamo80

adamo80 17,4K

adamo80

Użytkownik
No to właściwie z niepewnych spraw to została mi tylko teraz Sevilla, którą mimo wszystko jakoś skontruję bo kiedy dzisiaj zdarzył się cud na Camp Nou to chyba wszystko mi weszło. Raczej nie sądzę aby Leicester awansował, ale wrażeń mi już starczy po dzisiejszym dniu. Zastanowię się zresztą jeszcze.

H 62

hojnuf

Użytkownik
Gratuluję wygranych zakładów.
Miałeś trochę racji w tym, że ktoś kierujący tym cyrkiem chciał, żeby to Barca zrobiła największy comeback w historii.
2 karne, w których sędzia się nabiera na cwaniactwo Neymara i Suareza, żadne zdziwienie.
2 gole w pierwszej połowie to w ogóle jakieś kuriozalne.
Swoją drogą to PSG zagrali gorzej niż Legia czy Celta w obronie.
Ps. dajcie mi bana, bo uważam że karne były niesłuszne i byłem za PSG. Hehe

adamo80 17,4K

adamo80

Użytkownik
Uwaga: zakłady kontrujące:
Leicester vs Sevilla (awans Leicester) kurs: 3,80 buk: Totolotek PW:6
✅✅✅ (całe szczęście, że skontrowałem i jeszcze dodatkowy 1000 po wpisach na forum, wielkie dzięki typerzy z LM)
Głównym powodem skontrowanie jest fakt, że nie jestem pazerny ???? Zarobiłem i mogę zarobić tyle ile mi się jeszcze nie udało nigdy na bukmacherce i to nawet uwzględniając te kontry. Jest też jednak powód sportowy: Leicester mimo wszystko od zmiany trenera zaczęło wygrywać. Można powiedzieć, że Hull słabe, Liverpool gra nie równo, ale ja nie chcę ryzykować, że to jednak samo Leicester odżyło. Barcelona pokazała, że można u siebie zrobić wszystko. Rewanż jest tu też na własnym podwórku. Do tego co bardzo ważne ma Leicester 2 tyg. odpoczynku. A Sevilla choć mocna to nie jest Realem albo Barceloną. Widziałem jak Korrea miał strach w oczach jak wykonywał karnego. Mieli sporo sytuacji, ale grali dość nie pewnie. Oczywiście wystarczy tylko jedna bramka Sevilli, aby mieć w miarę spokój, ale... różnie bywa. Nie mam ochoty na kolejne nerwy.

Juventus vs Porto (awans Porto) kurs: 13 buk: Totolotek PW:1⛔
Tutaj to już tylko czysta matematyka. Po kursie 13 za niewielką kasę wykupuję sobie spokój. Nie widzę jednak żadnych szans dla Porto.

Kiedyś kontrowałem za często i prawie zawsze było to bez sensu, pewno teraz też tak będzie, ale to jest cena spokoju. Oczywiście to nie jest kontrowanie pół na pół że wychodzi dokładnie taki sam zysk. Mniej więcej to przekłada się tak: Sevilla nie awansuje - będę miał 50% zysku jak by awansowała, Juventus nie awansuje - będę miał 20% zysku jak by awansował, obie nie awansuję - tak sam zysk jak by awansowały. Wynika to już z czysto matematycznych zależności bo na wielu aku mam kursy 2,60, 3,50 czy 4,30.
Tak więc jeśli ktoś też ma Sevillę już zagraną może pomyśleć nad kontrowaniem, ale nie zalecam ani nie przestrzegam przed tym.
I oczywiście odradzam grać Sevillę po 1,20 obecnie bo to się kompletnie nie opłaca. Ja grałem jeszcze po 1,50 czy 1,45.
Jeszcze coś podam na LM jakiś over pewno albo bts i może awans Monako po świetnym kursie ?

adamo80 17,4K

adamo80

Użytkownik
Jeszcze mój wpis z działu LM

Co do meczu Sevilla vs Leicester może być różnie. Można rozważyć granie awansu Leicester po 3,80 - 4,00.

Za Leicester przemawia:
1. 2 tyg. odpoczynku, specjalnie przełożony mecz ligowy. Prawdopodobnie przez całe 2 tyg. tylko skupili się na tym meczu z Sevillą
2. Leicester - wielka niespodzianka PL zeszłego sezonu w tym sezonie gra fatalnie w PL, ale w LM grali całkiem dobrze
3. Po wymianie trenera wygrali z Hull i Liverpoolem. Zawsze można powiedzieć, że Hull słabe, a Liverpool gra w kratkę, ale może po prostu Leicester odbudowało siebie i uwierzyło, że może powalczyć w PL i LM
4. Rewanż u siebie, a cały świat sportu zobaczył po meczu na Camp Nou jakie można u siebie razem z kibicami (i sędziami ? :smile ???? dokonać cuda
5. Leicester w II poł meczu z Sevillą zaczął grać lepiej i strzelił bramkę

Przeciw Leicester przemawia:
1. Defensywa Leicester spisuje się/spisywała fatalnie. Strzelenie dla Sevilli 1 bramki czy nawet 2 jest więcej niż prawdopodobne, a wtedy sytuacja Leicester będzie nie zbyt dobra
2. Liga angielska (w mojej oczywiście opinii) jest na niższym poziomie niż hiszpańska, a Sevilla zajmuje wysokie 3 miejsce i na co dzień gra z Realem, Barceloną, Atletico. Leicester jeszcze nie dawno było w strefie spadkowej.
3. Sevilla może zremisować, przegrać 2:1 a i tak Leicester nie będzie miał pewnego awansu

W związku z powyższym zdecydowałem się jednak skontrować swoje wcześniejsze bety. W kursie 3,80 jest jakieś małe value. Tym nie mniej myślę, że najlepszym betem na ten mecz jest bts i myślę, że pogram to razem z bts w meczu Monako.

Otrzymane punkty reputacji: +6
adamo80 17,4K

adamo80

Użytkownik
Obejrzałem wczoraj jeszcze raz na spokojnie cały mecz Barcelona vs PSG i muszę przyznać, że myliłem się pisząc, że Barcelona przestała grać po 3:1. Atakowała nadal, mieli mnóstwo sytuacji, jedyne co to nie cofali się do defensywy tak szybko jak wcześniej i byli trochę mniej uważni w środku i obronie i dzięki temu DiMaria miała dobre sytuacje. Co do strzału DiMarii i rzekomego faulu w polu karnym to DiMaria NAJPIERW strzelił, a potem mógł być faul więc nie było utrudnienia w oddaniu strzału. Zresztą zmarnował setkę bo miał pustą bramkę. PSG miała kilka sytuacji w całym meczu. Wykorzystała jedną. Zmarnowała dwie setki. Barcelona miała tych sytuacji dziesiątki. Zagrali naprawdę perfekcyjnie. Co do sędziowania to było to tak: jak sędzia nie wiedział dokładnie co ma robić gwizdał dla Barcy i w tym sensie była to pomoc, ale to nie było jakieś ewidentne złamanie przepisów. Widziałem wiele podobnych meczy gdzie sędziowie się mylili. To, że nie gwizdał dla PSG może wynikać z faktu, że oni po prostu w ogóle w całym meczu mieli z 3, 4 sytuacje stykowe, tak to się tylko bronili. Nurkowania w polu karnym PSG było sporo i sędzia nie uznawał tych sztuczek. 1 karny był podyktowany prawidłowo, 2 nie, ale w 90 min. meczu gdzie jest 80 tyś ludzi na trybunach i cały mecz wymaga mega koncentracji taki błąd się mógł przytrafić. Błędy sędziowskie są zawsze i często. W meczu Ajax vs Legia nic np. nie usprawiedliwiało sędziego głównego i bramkowego bo była 5 min. byli wypoczęci i dokładnie widzieli. Tutaj liczę, że sędzia się wybroni. Z gry i przebiegu meczu Barcelona słusznie awansowała i przeszła do historii.

adamo80 17,4K

adamo80

Użytkownik
I bety na tą kolejkę:
Leicester City - FC Sevilla (BTS) + AS Monaco - Manchester City (BTS) + Atletico Madryt - Bayer Leverkusen (pow. 0,5 goli) kurs: 2,14 buk: forBet PW: 12 ⛔ (Oni k. to nie umieją wykonywać karnych ? )
Leicester City - FC Sevilla (pow. 1,5 goli) + AS Monaco (1x) - Manchester City + Juventus Turyn (DNB) - FC Porto kurs: 2,12 buk: forBet PW: 12 ✅✅✅
1. Leicester może wygrywając jedną bramką zapewnić sobie awans do 1/4. Na pewno więc otworzy się żeby strzelić. Sevilla także nie powinna się tylko bronić bo przewaga 1 bramki to żadna przewaga więc myślę, że w przeciwieństwie do PSG zagra ofensywnie. Tak czy inaczej liczę na tyle samo lub więcej bramek niż było w 1 meczu. Obydwie ekipy maja większy potencjał w ofensywie niż defensywie.
2. Monaco ma trudniejszą sytuację niż Leicester bo musi wygrać co najmniej 2:0 aby awansować. To może spowodować otwarty mecz. Tak więc overy jak najbardziej powinny wejść. Ponieważ City zadowala nawet remis myślę, że będzie bardziej chciało kontrolować wynik niż jakoś koniecznie strzelić. Może to być dla nich dość trudne spotkanie i być może Monako nawet awansuje. Ja daje &quot;bezpieczne&quot; 1x
3. Juventus to klasowa drużyna. Oczywiście może nawet przegrać 1:0 lub 2:0 i nadal będzie szansa na awans, ale nie sądzę aby Porto było do tego zdolne. Może być remis lub wygrana Juventusu
4. Atletico vs Leverkusen - abym skorzystał w forbet z promocji dotyczącej gry bez podatku musiałem coś dorzucić aby były 3 zdarzenia i nic lepszego niż over 0,5 goli nie przyszło mi do głowy ????
Wszystko pograne dość małymi stawkami.

adamo80 17,4K

adamo80

Użytkownik
Leicester City - FC Sevilla (pow. 0,5 goli) + AS Monaco - Manchester City + Juventus Turyn (DNB) - FC Porto kurs: 3,20 buk: forBet PW: 9 ✅✅✅
W tym becie daję Monako bez podpórki. Myślę, że u siebie może powalczyć o awans. Czy się udało nie wiem, ale nawet minimalna wygrana Monako też będzie premiowała City

adamo80 17,4K

adamo80

Użytkownik
Leicester City - FC Sevilla (x) + AS Monaco - Manchester City (pow. 0,5 goli) + Juventus Turyn (DNB) - FC Porto kurs: 4,25 buk: forBet PW: 8 ⛔
Oczywiście głównym betem do pogrania po ok 3,45 jest remis w Leicester. Sevilla ostatnio dość często remisuje. Taki wynik pozwoli awansować Sevilli, a Leicester wyjść z twarzą. Myślę, że będzie 1:1 lub 2:2.

adamo80 17,4K

adamo80

Użytkownik
Leicester City - FC Sevilla (Sevilla strzeli) + AS Monaco - Manchester City (BTS) + Juventus Turyn (DNB) - FC Porto kurs: 2,06 buk: Totolotek PW: 11 ⛔
Leicester City - FC Sevilla (BTS) + AS Monaco - Manchester City (Monaco strzeli) + Juventus Turyn (DNB) - FC Porto kurs: 2,29 buk: Totolotek PW: 11 ⛔

adamo80 17,4K

adamo80

Użytkownik
Na całe szczęście wysoko skontrowałem Sevillę i dzisiaj jeszcze dołożyłem rano po kursie 3,80 na awans Leicester (dodatkowy tysiączek : ). Dotąd zawsze kontrowanie nie przynosiło mi efektów, ale może po prostu nie wiedziałem kiedy kontrować. Mogło być lepiej oczywiście jak by Sevilla awansowała, ale nie jest źle. Jakieś góra 25% mniej mam kasy niż jak by Sevilla awansowała.
Oni są chyba już przeciążeni grą w lidze i w LM bo widać było zmęczenie. Tym nie mniej nic nie usprawiedliwia fatalnej skuteczności w 1 meczu, słabej gry dzisiaj i... 2 zmarnowanych karnych (!) K. oni nie umieją wykonywać karnych ?
Warto będzie grubo grać przeciw Leicester w dalszej części rozgrywek bo z Barceloną, Realem czy Juventusem to oni nie mają czego szukać.

adamo80 17,4K

adamo80

Użytkownik
Przypominam i proszę aby zabierać głos w tym temacie wyłącznie w celu analizy sportowej moich typów, dyskusji o podawanych typach, propozycjach własnych typów. Nie toleruję odnoszenia się do mnie osobiście - jakim to jestem złym typerem, jak to mnie cechuje hipokryzja, jak to narzekam, gram na zapałki itd. Tego typu posty będą zgłaszane do modteamu forum.

adamo80 17,4K

adamo80

Użytkownik
Reasumując ten etap rozgrywek LM. Sevilla zawaliła mnóstwo kuponów, ale po analizie i przejrzeniu postów innych użytkowników skontrowałem te zakłady w taki sposób, że maksymalnie mam zysk pomniejszony o 25%. Nauczkę jaką mam to to, że warto jak zawsze stawiać na pewniaki: Bayern, Real, Barcelona i inne klasowe zespoły jak Juventus. Sevilla wydawała mi się świetną opcją... na początku lutego. Lecicester grało prawdopodobnie przeciw trenerowi. Widzę tu duże podobieństwo do Legii za Hasiego i później. Te 2 tyg. odpoczynku też dużo dały. Sevilla wygląda jak by byli bardzo zmęczeni. Gonitwa za Realem i Barceloną w PD, LM, puchar - to wszystko kosztuje sporo sił i tylko klasowe ekipy są w stanie sprostać. Inna sprawa, że znowu zadecydowało trochę szczęście - w 1 meczu było sporo okazji, niewykorzystanych, wczoraj genialne uderzenie i słupek, no i... te 2 nie strzelone karne w dwumeczu. Tak czy inaczej podjąłem prawidłową decyzję, aby skontrować. Mogłem tylko równo pół na pół, ale i tak się bardzo cieszę.
W grze pozostały jeszcze 3 bety. Jeden w którym mam Monaco - City pow 1,5 goli w meczu, Monaco (1x) i czyste Monaco. Kusi mnie trochę pograć awans Monaco, ale raczej nie będę tego ruszał ponieważ City to ograna, klasowa drużyna z przewagą 2 goli. Myślę, że jeśli coś będzie korzystnego to 1x lub zwycięstwo w meczu, ale 2 goli przewagi nie odrobią.
Generalnie mam finansowo największy plus w historii licząc rok do roku. Strategia obrana w 2014 roku przynosi właściwie rezultaty. Każdy rok 2014, 2015, 2016 kończyłem na plusie. Wcześniej było koło 0, ale i grałem wtedy małymi stawkami. I co mogę powiedzieć więcej ? Jak w każdej dziedzinie życia, także tu, a może przede wszystkim tu należy wciąż się uczyć, zdobywać doświadczenia, doskonalić sztukę radzenia z emocjami i wypracować jakąś własną strategię i trzymać się jej jeśli się sprawdza.
Jak mi się będzie chciało podliczę sobie może YIELD za 2016 i 2017 do teraz. Wtedy napiszę.

adamo80 17,4K

adamo80

Użytkownik
Monako vs Man. City (pow. 2,5 żółtych kartek gospodarzy) kurs: 1,80 buk: Totolotek PW: 15 ✅✅✅
Monako vs Man. City (pow. 2,5 żółtych kartek gości) kurs: 1,90 buk: Totolotek PW: 15 ✅✅✅
Po spojrzeniu na statyki kartkowe poprzedniego meczu (10 kartek), wobec tego kto sędziuje i tego, że może być nerwowo osiągnięcie przez jednych i drugich zaledwie po 3 kartki żółte wydaje się bardzo prawdopodobne, a w kursach widzę value.
Monako vs Man. City (Monako awans) + FC Krasnodar - Celta de Vigo (Krasnodar awans) + Atletico Madryt - Bayer Leverkusen (Atletico awans) kurs: 11,45 buk: forBET PW: 4 ⛔
Bet na wariata po kursie 11,45 (!) Oba jednak zdarzenia czyli awans Monaco i Karsnodaru nie są znowu z kosmosu

K 1,9K

karamazov

Użytkownik
Awans Krasnodaru może nie z kosmosu, ale będzie ciężko. ManUtd na pewno będą bardzo zmotywowani, bo to może być jedyna szansa na awans do Champions League, a i Mourinho wie jak wygrywać europejskie puchary

adamo80 17,4K

adamo80

Użytkownik
Awans Krasnodaru może nie z kosmosu, ale będzie ciężko. ManUtd na pewno będą bardzo zmotywowani, bo to może być jedyna szansa na awans do Champions League, a i Mourinho wie jak wygrywać europejskie puchary
Sorry nie rozumiem ???? co ma Man Utd do Krasnodaru albo Monaco ? Chyba ci się pomieszało City i Guardiola z Utd i Mou ???? W każdym razie Monaco już ok. Zobaczymy jutro Krasnodar. Oglądałem wcześniejszy mecz i Celta grała bardzo słabo. Nie ufam ruskim także, ale w Rosji to zazwyczaj ciężko się gra.

adamo80 17,4K

adamo80

Użytkownik
Za rok 2017 zrobiłem sobie wyliczenie yield&#39;u i statystyk. Wygląda to tak:
Jak dotąd (od początku 2017 r.) wygląda to tak:

Ilość zagranych kuponów: 50

Trafione kupony: 21

Nietrafione kupony: 29

Zwrot: 0j

Postawione: 845,50j.

Wygrane: 1323,59j.

Zysk: ✅✅✅ 475,093j.
Yield: ✅ 55,99%

Oczywiście różnica dotycząca trafionych i nie trafionych kuponów wynika z tego, że Sevilla mi potopiła większość, ale było kilka kuponów wysoko kontrujących i to spowodowało, że choć większość kuponów jest nie trafiona to zysk jak i yield są na dobrym poziomie.
Wynika z tego, że grając przy założeniu, że
1j=1zł można było wyciągnąć 475,093zł
1j=10zł można było wyciągnąć 4750,93zł
1j =20zł można było wyciągnąć 9501,86zł
1j =50zł można było wyciągnąć 23754,65zł
1j=100zł można było wyciągnąć 47509,30zł
1j=200zł można było wyciągnąć 95018,60zł
Oczywiście nie prowadziłem tematu ze statystykami i nie podawałem za ile jednostek gram, dlatego powyższe informacje nie są dla was weryfikowalne (no chyba, że bym wysłał screeny rozliczonych kuponów), ale tego nie będę robić. Zamierzam jednak już od następnych typów prowadzić takie statystyki i podawać dokładnie jak gram z rozbiciem na jednostki. Utrzymam też to co wcześniej wprowadziłem czyli PW.

Otrzymane punkty reputacji: +4
adamo80 17,4K

adamo80

Użytkownik
FC Barcelona - FC Valencia + Atletico Madryt - FC Sevilla + Manchester City - FC Liverpool (pow. 0,5 gola) + Lechia Gdańsk - Legia Warszawa (pow. 0,5 gola) - kurs AKU: 2,027 buk: forBET PW: 14 STAWKA: 5,085j ✅✅✅
Oczywiście głównym betem jest tu Atletico, reszta na podbicie kursu i ilości zdarzeń aby nie płacić podatku w forBET. Myślę, że Sevilla zacznie grać przeciwko trenerowi. Mogą mieć do niego pretensje o nieumiejętne rotowanie składem i doprowadzenie do wycieńczenia w tak ważnym meczu jak z Leicester w LM. Obiektywnie też Sevilla nie gra za dobrze. Atletico minimalistycznie w LM być może po to aby dzisiaj zdobyć 3pkt. Co do Barcelony to nawet nie będę analizował. W City i Liverpoolu - ofensywnie nastawionych ekipach ten jeden gol powinien być. Lechia vs Legia - wszyscy typują BTS - ja idę krok w tył i wystarczy mi tylko jedna bramka.

adamo80 17,4K

adamo80

Użytkownik
UAKTUALNIENIE ZASAD, REGUŁ i STYLU GRY Z 1 POSTU (zmiany wyłuszczone tłustym drukiem):

Witam wszystkich którzy mnie znają i tych którzy mnie poznają :smile:
Ponieważ jestem indywidualistą temat będę prowadził po swojemu, jedynym ograniczeniem będą dla mnie regulamin forum, regulamin działu kupony oraz powszechnie obowiązujące prawo.

5 lat temu zainteresowałem się bukmacherką, będąc w bardzo dojrzałym wieku :smile:, a trzeba wiedzieć, że wcześniej kompletnie nie interesowałem się sportem, nie wiedziałem nawet o istnieniu Ligi Europejskiej ???? Z jednej strony to jest wada bo nie mam doświadczeń tak wielu jak ktoś kto od dziecka się interesuje, ale ta wada jest jednocześnie zaletą bo nie mam utrwalonych wzorców, patrzę na wiele spraw ze świeżością. Każdy sezon jest inny, każda drużyna jest inna w danej chwili. Wahania potrafią być nawet w ciągu miesiąca, dlatego przeszłość, statystyki mają znaczenie, ale nie kluczowe.

Uważam, że nie istnieje jeden idealny system gry. Dobry typer musi uwzględniać jak największą ilość czynników i umieć czerpać z głosów innych osób. Z tych czynników ponadstandardowo traktuję motywację. Jak będę grał ?

1. Bardzo różnie i single i duble i treble i aku w piłce nożnej i polityce. Typów nie będzie wiele, ale będę próbował aby były trafne.

2.
Często będę korzystać z typów czy analiz innych osób na tym forum i gdzie indziej, ale oczywiście ostateczną decyzję będę podejmować indywidualnie.

3. Czasami będę pisał analizy pogłębione, czasami pobieżne, a czasami same typy (ale jak siebie znam zawsze coś skrobnę przy typie).

4. Kursy będą zazwyczaj minimum 1,50. Głównie będę celował w 1,80 i większe bo granie małymi kursami nie mieści się w mojej strategii gry.

5. Nie jestem jednym z gości, który pisze - nie życzę sobie komentarzy. Bardzo sobie życzę bo dyskusja konstruktywna jest zawsze przydatna przy typowaniu. Nie zgadzam się jednak na obrażanie mnie personalnie w stylu: jesteś idiotą, nie znasz się, piszesz głupoty, grasz na zapałki itd.Zgadzam się natomiast na komentarze: nie masz racji bo np. w dniu x, będzie bardzo gorąca pogoda, a drużyna y nie jest do tego przyzwyczajona i może mieć to wpływ na typ.

6. Generalnie traktuję to jako hobby więc nie zrobi na mnie wrażenia nawet ciągłe przegrywanie. Pamiętajmy - przeznaczajmy na bukmacherkę tylko tyle kasy ile byśmy przeznaczyli na lody. Czyli wg stawek dla młodszych jak za kupienie loda, a dla starszych jak za zrobienie loda :smile:
7. STAWKOWANIE - od teraz zaczynam prowadzić statystyki. Będę podawać ilość j za jakie gram REALNIE. Będę też liczyć yield.
8. PW - wprowadzam do swojego tematu nowe oznaczenie: PW. Pewność typu (skrót PW) będę podawał w skali od 1 do 20 gdzie 1 oznacza dla mnie minimalną szansę, 20 - pefka życia - ładować samochody, domy i dziewczyny ????

Otrzymane punkty reputacji: +4
Do góry Bottom