Perth Glory - Adelaide - obie ekipy strz. w 2 poł. @ 2.85 ( IFORBET)
Lubię typować tę ligę. Tutaj ciągle coś się dzieje , nie brakuje zwrotów sytuacji , sporo bramek , jednym słowem ciekawie.
Skupiłem się na tym spotkaniu bo uważam że nie będzie to jednostronne widowisko , a gospodarze jako lider nie będą mieli łatwej przeprawy z 6- stą ekipą ligi.
Po 4 -ech zwycięstwach z rzędu w ostatnią Sobotę zremisowali bezbramkowo w Melbourne , goście natomiast grając w kratkę ostatnimi czasy wywieźli cenne zwycięstwo z Sydney pokonując miejscowe WS Wanderers ( 2:1). Analizując to spotkanie pod kątem goli od razu w oczy rzuca się oczywiście b. dobra postawa ekipy Perth z najlepszym w lidze bilansem 31:16. Jednak rozbijając te statystyki na czynniki pierwsze zauważymy że gospodarze więcej bramek tracą w domu niż na wyjeździe ( 15:10 dom ; 16:6 wyjazd). Nie wiem czym to jest spowodowane , być może w delegacjach grają z kontry co im bardziej odpowiada natomiast jako gospodarz zmuszeni są do ataku pozycyjnego w czym mogą czuć się gorzej.
Goście z ogólnym dużo słabszym bilansem bramek 19:16 nie mogą równać się pod tym względem z rywalem , ale prezentują podobną zależność strzelając z kolei więcej na wyjeździe niż w domu ( 8:9 dom ; 11:7 wyjazd). Czemu więc nie mieliby pokusić się o zdobycie bramki lub dwóch w Perth?.. Uważam że tego dokonają a szukając jakiegoś atrakcyjniejszego kursu niż BTTS @ 1.60 znalazłem powyższą opcję zakładając że obydwa zespoły ustrzelą coś w 2 poł. spotkania w których statystycznie pada więcej goli.