>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

2012 IIHF World Championship - Finlandia i Szwecja

Status
Zamknięty.
odi 2,3K

odi

Forum VIP
Czechy - Łotwa -&gt; Czechy win (60 min) [1.43][Expekt] ✅

stawka = 20j (podwójna)
Wiele osób dziś upatruje tutaj niespodzianki, ale ja przeciwnie do wszystkich widzę tu raczej pewne zwycięstwo &quot;Pepików&quot;. Skąd to przekonanie ? Po pierwsze czescy hokeiści limit wpadek wyczerpali, a kadrę mają tutaj silną zdolną do walki na medal. Porażka ze Szwecją (1:4) była wynikiem nieco zawyżonym na korzyść gospodarzy bo gra nie była tak tragiczna no może w ataku nieco za mało się działo. Z Norwegami wiadomo było że będzie trudno i to był moim zdaniem mecz-klucz dla naszych południowych sąsiadów w tym czempionacie - jeśli przegraliby z Wikingami w dogrywce to by się całkowicie posypali, morale by spadło zaczęłoby się wypominanie kto co zawalił ale zdobyli punkty dzięki karnym:
http://www.youtube.com/watch?v=DDBX2ZQjf5o&amp;amp;feature=related
i mogą planować dalej. Jeśli ma być ćwierćfinał to Łotyszy trzeba ograć i to bez dogrywki i karnych. Są silne indywidualności jak wspomniany Hemsky czy Frolik i tutaj jest duża przewaga. Z drugiej strony Łotwa jeszcze tutaj nie przegrała, ale umówmy się że rywali nie miała z wysokiej półki (Niemcy i Włosi). Zimny prysznic na Łotyszy może dziś spaść, mimo to wole handi nie ruszać bo te mistrzostwa pokazują że poziom nawet w Elicie bardzo się wyrównał.

Otrzymane punkty reputacji: +12
robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Jak mam drżeć o &quot;jedynke&quot; po kursie około 1,3 to wolę opcje Bialoruś+3,5 po zblizonym kursie, i taki też typ proponuje na ten mecz.
Stany Zjednoczone - Bialoruś(+3,5) | 1,28 @ Bwin
A ja tam wręcz przeciwnie uważam, że jeżeli mam drżeć o to czy handi wejdzie wolę postawić na USA i czekać na ich wygraną bo takowej się jednak spodziewam. A kurs na dodatnie hc +3,5 dość powiedzieć marny i nigdy do takich zakładów nie byłem i się już nie przekonam. Poza tym widziałem dwie tercje meczu Białoruś - Kazachstan i to był kiepski poziom hokeja w wykonaniu obu zespołów. Tak się zastanawiałem jak Białoruś tak walczyła z Finami i Szwajcarami na co wskazywały wyniki. Błędy przy straconych golach wręcz szkolne. Wtedy przed tym meczem pisałem, że dziwię się dlaczego Mezin nie stał w bramce, ale po obejrzeniu tamtej potyczki już wiem. Puścił taką bramkę którą powinien wybronić z zamkniętymi oczami. A wcześniej przy grze w przewadze 5 na 4 tak wyprowadzali obrońcy krążek z wlasnej tercji obronnej, że zostawili go na tacy Kazachowi i z niczego było 0-2, ale udało się naszczęście odrobić wtedy bo Kazachstan był tego dnia też słaby.
USA jednak stwarza mnóstwo okazji strzeleckich więc o to, że coś strzela martwić się nie muszę. Dla mnie w tym meczu więc pewna wygrana USA do dubla.

USA - Białoruś

Typ : USA -1,5 @ 1,60 bet365✅5:3
A ponadto wezmę sobie dubla USA + Czechy @ 1,86 Expekt✅
Tak jak Odi pisze dla Czechów to mecz ważny w kontekście walki o ćwierćfinały. Później czeka ich jeszcze mecz z Rosja, a warto w tym czasie pyknąć bezpośredniego rywala tj Łotyszy. Może nie zachwycają grą, ale powoli się będą rozkręcać wg mnie tak jak na każdym czempionacie bo Czesi to raczej nie ten team co wygrywa różnicą 3-4 goli, ale ważne że wygrywa i w grze o medale się liczy przeważnie. A przyjdzie faza pucharowa i Czesi znowu będą groźni ;)

tehacjusz 45

tehacjusz

Użytkownik
Dokładnie gram dziś takiego samego dubla jak Robson i myślę, że jest to najlepsza opcja na dziś z MŚ.
Na temat tych meczy w zasadzie wszystko zostało już napisane i nie wypada nic innego jak tylko się pod tym podpisać.
ps. Albo słabo szukam albo nie ma jeszcze oficjalnego info co ze wzmocnieniami poszczególnych ekip. Wszak w NSH, STL i PHI graja ciekawi zawodnicy, którzy na pewno byliby mocnym wzmocnieniem swoich drużyn narodowych.
Może jest osoba, która lepiej ode mnie sobie poradziła z tym szukaniem ;). Jak tak to prosimy o info :grin:

4 96

46ckm

Użytkownik
Czechy - Łotwa (+2.5) @1,55 Betsson ✅
Czechy - Łotwa (+1.5) @2,00 Betsson ⛔
Łotysze wypadają jak na razie na tych mistrzostwach bardzo pozytywnie mają zgrany zespół ale nie może być inaczej skoro aż 13 graczy reprezentuje ten sam klub mam tu na myśli oczywiście grające w KHL Dynamo Ryga. I widać że jest to poukładana ekipa która może być czarnym koniem tych mistrzostw i nie jednej wyżej notowanej od siebie reprezentacji jeszcze krwi na psuje. Uważam że w dzisiejszym meczu Łotysze wcale nie stoją na straconej pozycji i są w stanie ugrać coś na słabiutkich Czechach którzy to okrutnie mordowali się z beznadziejną Danią która nawet z Włochami przegrała a po za tym zwycięstwo dopiero po karnych z Norwegią i mecz ze Szwecją z którą kompletnie nie mieli nic do powiedzenia.
USA - Białoruś (+2.5) @1,65 Betsson ✅
Nie będzie to z pewnością łatwy mecz dla Amerykanów ponieważ Białoruś to bardzo nie wygodny rywal o czym zdążyli się już przekonać na tych mistrzostwach Finowie i Szwajcarzy którzy co prawda wygrywali ale różnicą zaledwie jednej bramki. Handicap myślę jak najbardziej do pokrycia przez Białorusinów a może coś więcej kto wie nie wykluczam takiego obrotu sprawy choć będzie to ciężkie bo Amerykanie po ostatniej wpadce ze Słowacją potrzebują punktów.

J 7K

juanroman08

Forum VIP
Dokładnie gram dziś takiego samego dubla jak Robson i myślę, że jest to najlepsza opcja na dziś z MŚ.
Na temat tych meczy w zasadzie wszystko zostało już napisane i nie wypada nic innego jak tylko się pod tym podpisać.
ps. Albo słabo szukam albo nie ma jeszcze oficjalnego info co ze wzmocnieniami poszczególnych ekip. Wszak w NSH, STL i PHI graja ciekawi zawodnicy, którzy na pewno byliby mocnym wzmocnieniem swoich drużyn narodowych.
Może jest osoba, która lepiej ode mnie sobie poradziła z tym szukaniem ;). Jak tak to prosimy o info :grin:
Nie trzeba było szukać daleko, ale są takowe informacje :razz:
Zacznę od Czechów, którzy oczekują na przybycie Martina Erata, a także sprawa otwarta co do Jakuba Voracka, który ma przejść badania medyczne i wtedy się wyjaśni.
Ekipa Białorusi zostanie wzmocniona braćmi Kostitsyn, ale dopiero w piątek także dziś na pewno nie zagrają. Drużyna USA dodała Craig&#39;a Smitha, w Szwajcarii zobaczymy Romana Josi. Rosjanie niestety nie będą wzmocnieni Radulovem ponieważ jest kontuzjowany. Wydaje mi się że z tych najważniejszych zmian to by było na tyle, jak widać spora liczba zawodników z Nashville nam się tu pojawi. Jeśli będą jeszcze jakieś wiadomości na pewno poinformuję.
Od siebie na mecz USA - Białoruś zaproponuje strzelca bramki w postaci Jim&#39;a Slater&#39;a, zawodnik który na co dzień występuje w drużynie Winnipeg Jets, bardzo dobrze zaaklimatyzował się na tych Mistrzostwach, gra w drugiej linii wraz z Okposo i Lasch&#39;em i to właśnie ta druga linia pod względem zdobyczy bramkowych jest najskuteczniejsza. Okposo i Slater po dwie bramki jak na razie. Co więcej tych dwóch zawodników egzekwo zajmuje drugą pozycję pod względem oddanych strzałów na bramkę. Widać że Slater jest w dobrej dyspozycji, a ja mam nadzieję że Amerykanie już nie stracą punktów, tym bardziej że Białoruś to poza Grabovskim to nie rywal który powinien zagrozić Team USA. Po tym co zobaczyłem przeciwko Kazachom to na pewno nie wystawiłbym już w bramce Mezina ale pewnie zagra także tym lepiej dla Slater&#39;a :razz:
Jim Slater to score / 3.80 DOXXbet ⛔

Otrzymane punkty reputacji: +4
P 6

paulsien

Użytkownik
Czechy - Łotwa -&gt; Czechy win (60 min) [1.43][Expekt]

stawka = 20j (podwójna)

Wiele osób dziś upatruje tutaj niespodzianki, ale ja przeciwnie do wszystkich widzę tu raczej pewne zwycięstwo &quot;Pepików&quot;. Skąd to przekonanie ? Po pierwsze czescy hokeiści limit wpadek wyczerpali, a kadrę mają tutaj silną zdolną do walki na medal. Porażka ze Szwecją (1:4) była wynikiem nieco zawyżonym na korzyść gospodarzy bo gra nie była tak tragiczna no może w ataku nieco za mało się działo. Z Norwegami wiadomo było że będzie trudno i to był moim zdaniem mecz-klucz dla naszych południowych sąsiadów w tym czempionacie - jeśli przegraliby z Wikingami w dogrywce to by się całkowicie posypali, morale by spadło zaczęłoby się wypominanie kto co zawalił.

i mogą planować dalej. Jeśli ma być ćwierćfinał to Łotyszy trzeba ograć i to bez dogrywki i karnych. Są silne indywidualności jak wspomniany Hemsky czy Frolik i tutaj jest duża przewaga. Z drugiej strony Łotwa jeszcze tutaj nie przegrała, ale umówmy się że rywali nie miała z wysokiej półki (Niemcy i Włosi). Zimny prysznic na Łotyszy może dziś spaść, mimo to wole handi nie ruszać bo te mistrzostwa pokazują że poziom nawet w Elicie bardzo się wyrównał.
Przepraszam kolego, ale nie mogłem wytrzymać i musiałem się zalogować i skomentować to co napisałeś..

Po pierwsze nie mogę się zgodzić że Czesi to drużyna z aspiracjami na medale, oglądając cały ostatni mecz z Norwegią to patrząc przez pryzmat oglądania wszystkich drużyn to zagrali dno i wodorosty. Łotysze ograli Niemców, z którymi to Czesi męczyli się w dwóch meczach towarzyskich. Ponadto przegrali z Rosjanami. Na ta chwilę jednak to drużyna Nolana gra ambitny i niezly hokej, a nasi sąsiedzi się po prostu meczą. Stąd wolę zaatakować +1,5 na Łotyszy po kursie 2,20 niż śmieszny kurs na Czechów po 1,38
pozdrawiam serdecznie i życzę wszystkim trafnych typów;)

odi 2,3K

odi

Forum VIP
Wszak w NSH, STL i PHI graja ciekawi zawodnicy, którzy na pewno byliby mocnym wzmocnieniem swoich drużyn narodowych.
Nie słuchaj bzdur które tłuką &quot;mądre głowy&quot; z TV. Co transmisje słyszę od Pana Szpakowskiego i bandy że tutaj nie grają najlepsi bo najlepsi to grają za oceanem o Puchar Stanleya ... owszem może po jednym zawodniku do tych czołowych reprezentacji by się uzbierało, ale kadry na MŚ są tutaj w 95 % kompletne (najmocniejsze). Co do tego kto dołączy, z tego co się orientuje Rosja wysłała zapytanie do Bryzgałowa (na co on im ?), Radułow nie będzie grał (Rosja), do Białorusi dołączą bracia Kosticynowie (dopiero po meczu z USA), Jagr nie będzie grał dla Czechów.
Przepraszam kolego, ale nie mogłem wytrzymać i musiałem się zalogować i skomentować to co napisałeś..
Niezmiernie się cieszę że jestem powodem Twojej aktywności, o to właśnie chodzi ???? Masz racje Łotwa prezentowała się do tej pory bardzo &quot;ładnie&quot; a Czesi grali piach fragmentami, jednak biorąc pod uwagę przeciwników to Łotwa dopiero zostanie przetestowana - Rosja gra minimalistycznie i dała się zaskoczyć (nie tylko Łotyszom), natomiast tacy Szwedzi mieli momentami spore problemy z Pepikami. To że aspiracje na medale są nie wynika z postawy Czechów lecz ze składu jaki tutaj przywieźli i z tego co mówi się w kraju.

4 96

46ckm

Użytkownik
Nie słuchaj bzdur które tłuką &quot;mądre głowy&quot; z TV. Co transmisje słyszę od Pana Szpakowskiego i bandy że tutaj nie grają najlepsi bo najlepsi to grają za oceanem o Puchar Stanleya ... owszem może po jednym zawodniku do tych czołowych reprezentacji by się uzbierało, ale kadry na MŚ są tutaj w 95 % kompletne (najmocniejsze). Co do tego kto dołączy, z tego co się orientuje Rosja wysłała zapytanie do Bryzgałowa (na co on im ?), Radułow nie będzie grał (Rosja), do Białorusi dołączą bracia Kosticynowie (dopiero po meczu z USA), Jagr nie będzie grał dla Czechów.
Trochę prawdy w tym jest że najlepsi grają o Puchar Stanleya i na mistrzostwa nie przyjechali bo skoro w dalszym ciągu tam grają to słabi na pewno nie są ponieważ na tym etapie rozgrywek za oceanem to pozostali już tylko najlepsi. I na pewno w przypadku niektórych reprezentacji mogło by dołączyć nie po jednym a po kilku wartościowych graczy. I z tym Szpakowskim też chyba Ci się pomyliło bo ja go do tej pory w żadnej z transmisji Tvp Sport nie słyszałem. Póki co to komentował Snopek a Szpaku ma dopiero skomentować decydujące mecze razem z Czerkawskim.

odi 2,3K

odi

Forum VIP
I z tym Szpakowskim też chyba Ci się pomyliło bo ja go do tej pory w żadnej z transmisji Tvp Sport nie słyszałem. Póki co to komentował Snopek a Szpaku ma dopiero skomentować decydujące mecze razem z Czerkawskim.
Komentował Szpakowski z Czerkawskim mecz Słowacja - Kanada więc nic mi się nie pomyliło. Poza tym napisałem Szpakowski i &quot;banda&quot; bo wszyscy posiadają ogromną hokejową wiedzę, tak że podczas meczu pięć razy mówią kto jest w jakiej grupie i kiedy są igrzyska olimpijskie bo nie wiedzą o czym gadać ???? No ciekawe kogo by powołać do reprezentacji z Los Angeles Kings lub Phoenix Coyotes ? Anże Kopitara ? Przecież to Słoweniec ... reszta aż tak indywidualnie się nie wyróżnia, dobry okres ma Dustin Brown. Po drugiej stronie do Rosji dołączyć by mógł Kowalczuk, Wołczenkow, Owieczkin (Siemin ma słaby sezon moim zdaniem nie zasłużyłby tu na uznanie). Do Szwecji mógłby dojść Backstrom i Lundqvist, zaś do Słowacji Gaborik. To wszystko, trochę mało na to żeby mówić że tutaj nie grają najlepsi ... grają w 90-95 % najlepsi na świecie, z wyjątkiem kilku hokeistów.
EDYTA : zapomniałem że Mikael Bodker z pewnością znalazłby się w kadrze Danii ????

hawkeyesti 1,7K

hawkeyesti

Forum VIP
Finlandia- Francja - Francja +3,5 win kurs 2,07 bwin
Finlandia - Francja (over 5,5 gola) | 1,6 i spada @ Bwin
Finlandia to taki biedny kraj dla facetów. Kopana na słabym poziomie, kobiety sądząc po samych cheerleaderkach za ładnych też nie mają, do tego zimno, gorzały (mimo iż robią świetną) czy piwa to też u nich wszędzie dostępne nie są. Czym więc się mają tam zająć? ano zabrali się za hokej. I to im wychodzi zajedwabiście. Na tych mistrzostwach mierzą w majstra, wszak decydujące mecze odbędą się Helsinkach. Za chwilę zmierzą się z Francuzami których bardzo polubiłem za postawę na tych mistrzostwach, co prawda dali sobie wbić już 17 bramek i to jest najgorszy wynik póki co na mistrzostwach ale i tak swoim charakterem i zadziornością mogą imponować. Szczerze mówiąc tak patrzę na to spotkanie i nie wiem z której strony je ugryźć. No bo skoro obrona Francuzów słaba to może w stronę overa, ale z drugiej strony Finowie oszczędni są z bramkami, poderwał ich ostatnio Filppula ale jesli ma paść over to Trójkolorowi musieli by coś wsadzić a z taką obroną Finów może być ciężko. Po ostatnim meczu Słowaków boję się ruszać handi bo tak jak tam miało być oczywiste rozstrzelanie Kazachów tak i tutaj się na to zanosi a wiadomo jak się tamten mecz zakończyl. Znów ma nie zagrać Bellemare choć nie widzę info o kontuzji, nie szukałem co jest powodem tego ale bez niego francuzi mają trochę przegwizdane. Besch i Hecquefeuille mają co prawda po 2 gole ale to Bellemare ciągnął grę zespolu. Zostaje Meunier. Dziś więc delikatnie na strzelca gola. Typ na Jarkko Immonena, aktywny, walczy, jeden z kreatywniejszych Finów na tych mistrzostwach póki co (2+1)
Strzelec gola (60 minut) - Immonen Jarkko 2,70 ✅

Otrzymane punkty reputacji: +10
4 96

46ckm

Użytkownik
Komentował Szpakowski z Czerkawskim mecz Słowacja - Kanada więc nic mi się nie pomyliło. Poza tym napisałem Szpakowski i &quot;banda&quot; bo wszyscy posiadają ogromną hokejową wiedzę, tak że podczas meczu pięć razy mówią kto jest w jakiej grupie i kiedy są igrzyska olimpijskie bo nie wiedzą o czym gadać No ciekawe kogo by powołać do reprezentacji z Los Angeles Kings lub Phoenix Coyotes ? Anże Kopitara ? Przecież to Słoweniec ... reszta aż tak indywidualnie się nie wyróżnia, dobry okres ma Dustin Brown. Po drugiej stronie do Rosji dołączyć by mógł Kowalczuk, Wołczenkow, Owieczkin (Siemin ma słaby sezon moim zdaniem nie zasłużyłby tu na uznanie). Do Szwecji mógłby dojść Backstrom i Lundqvist, zaś do Słowacji Gaborik. To wszystko, trochę mało na to żeby mówić że tutaj nie grają najlepsi ... grają w 90-95 % najlepsi na świecie, z wyjątkiem kilku hokeistów. EDYTA : zapomniałem że Mikael Bodker z pewnością znalazłby się w kadrze Danii
nieobecnych jest o wiele wiele więcej np zupełnie zapomniałeś o Czechach a ci maja paru dobrych grajków za oceanem np Elias, Sykora, Zidlicky, Hamrlik, Vokoun w Szwecji też by sie paru znalazło do tych których wymieniłeś dorzucił bym Stralmana Hedberga. Do Amerykanów mógłby dołączyć Parise Dubinsky Gionta a do Kanady np Briere Zajac Chimera Brodeur do Norwegów Zuccarello to tylko niektórzy jest ich znacznie więcej. A Szpaku rzeczywiście raz komentował ale mecz Finlandia - Słowacja a nie Kanada - Słowacja tak jak napisałeś więc zwracam honor gdzieś mi to umknęło musiałem na necie wtedy oglądać.

odi 2,3K

odi

Forum VIP
nieobecnych jest o wiele wiele więcej np zupełnie zapomniałeś
Nie no zgadza się że można by jakiś zawodników &quot;dowołać&quot; (chociaż w paru kandydaturach moim zdaniem przesadziłeś ????) chodzi tylko o to że nie ma sensu gadanie że nie ma najlepszych bo najlepsi grają o Puchar Stanleya - Parise Dubinsky czy Elias Sykora nie koniecznie są lepsi do gry w reprezentacji od tych których aktualnie oglądamy choćby Pacioretty&#39;ego ,Stastny&#39;ego czy Frolika i Kaspara.
Tak jak napisałem te kadry które oglądamy to jest 90-95 % potencjału każdego kraju i gadka że ktoś tutaj w okrojonym składzie jeździ to na prawdę słaba sprawa.

4 96

46ckm

Użytkownik
Tak jak napisałem te kadry które oglądamy to jest 90-95 % potencjału każdego kraju i gadka że ktoś tutaj w okrojonym składzie jeździ to na prawdę słaba sprawa.
Odi z tymi % to jest różnie w zależności od reprezentacji niektóre mają 100% inne 70 tak jak Czesi np. Na pewno składy nie wyglądają tak jak mogłyby wyglądać gdyby były to Igrzyska Olimpijskie kiedy to wstrzymane zostają rozgrywki ligi NHL.
Pozdrawiam ????

4 96

46ckm

Użytkownik
Drużynę Trzech Koron głównego kandydata do złota przynajmniej dla mnie wzmocni gracz Nashville Predators Patric Hornqvist i będzie on 15 zawodnikiem w ekipie Szwedów grającym za oceanem a zadebiutować ma na mistrzostwach w sobotnim meczu przeciwko Włochom.
Do Kanady natomiast dołączy obrońca St. Louis Blues Kris Russell.

blaise 2,8K

blaise

Użytkownik
Na pewno składy nie wyglądają tak jak mogłyby wyglądać gdyby były to Igrzyska Olimpijskie kiedy to wstrzymane zostają rozgrywki ligi NHL.
że niby co? Sezon normalnie kończy się dużo przed Igrzyskami, a nie zostają wstrzymane..

hawkeyesti 1,7K

hawkeyesti

Forum VIP
blaise pewnie myślałeś o letnich igrzyskach, które się zbliżają a finały NHL powinny się zakończyć zanim się rozpoczną 46&#39;CKM miał na myśli zimowe igrzyska, które wypadają w połowie sezonu, gdzie zawodnicy z NHL są zwalniani do reprezentacji a liga nie gra. Ale kiedyś gdzieś czytałem że olimpiada w Vancouver ma być ostatnią gdzie liga nie grała, bo NHL nie ma podpisanej umowy z IIHF, dzięki której zawodnicy byliby dalej zwalniani a liga by nie grała. Wiadomo rozchodzi się o kasę bo to jest jednak jakieś 2-3 tygodnie kiedy kluby nie grają i nie ma dochodów.

J 7K

juanroman08

Forum VIP
Dziś piękny dzień na MŚ dwa bardzo dobrze zapowiadające się mecze, a także dwa mecze gigantów z malutkimi. Zacznę od spotkania Finlandia - Kanada i tego że jestem lekko zdziwiony iż buki faworyzują Kanadę, Finowie na tym turnieju grają bardzo dobry hokej, praktyczniej od pierwszego meczu są jak walec, nie dając zbyt wielkich szans żadnej z drużyn, oczywiście ktoś może powiedzieć że spotkania z Kanadą i USA dopiero przed nimi, ale myślę że to w jaki sposób do tej pory funkcjonowała ta drużyna nie może pozostawiać wątpliwości że to jednak gospodarze mają dziś o wiele większe szansę na triumf. Kanada oczywiście super skład, wiele gwiazd ale w ich grze nie widać takiej pewności i skuteczności jak u Finów, przede wszystkim w defensywie Kanada nie gra tak skutecznie jak Suomi. Co do potencjału obu drużyn to według mnie jest on zbliżony do siebie, u Finów niektórzy nie muszą grać w NHL by prezentować się wyśmienicie, jak choćby Granlund, Immonen czy Niskala. Myślę że swobodnie można dziś próbować typu na win Suomi.
USA - Kazachstan, tutaj chyba nikt się nie zdziwi jeśli będzie to spotkanie podobne do wczorajszego USA z Białorusią, Kazachowie są jeszcze słabsi także dominacja Amerykanów nie powinna podlegać dyskusji, jednak pytanie na ile będzie im się chciało forsować i nakręcać tempo. Kazachowie zapewne ambitnie będą pracować na całym lodzie by chociaż zdobyć dwie bramki, a biorąc pod uwagę tutaj dyspozycję Howarda i defensywy USA wcale nie jest to niemożliwe.
Na koniec Czesi którzy mimo tego że się bardzo męczyli z Łotwą przez pierwsze dwie tercje, to w trzeciej tercji po prostu ich zdominowali i chyba Łotwa nawet nie miała w tej części gry dogodnej sytuacji. Dziś Czesko zagra z Włochami, którzy są totalnym outsiderem, no i podobnie jak w przypadku USA, zależy jak mocno Czechom się będzie chciało, bo to że są lepsi to nie podlega nawet dyskusji.
Propozycje:
Finlandia ML / 2.10 Gamebookers ⛔
USA over 4.5 / 1.60 Betsafe ⛔ :-?
Kazachstan over 1.5 / 2.10 Betsafe ✅
Czechy over 4.5 / 1.70 Betsafe ✅

odi 2,3K

odi

Forum VIP
Dziś piękny dzień na MŚ
Rzeczywiście dziś palce lizać, każdy meczyk zapowiada się bardzo fajnie no zwłaszcza dwa wieczorne mega hity. Z tej okazji postanowiłem po singlu na każdy meczyk zagrać, stawki połowiczne bo czasami te najlepsze widowiska potrafią zaskoczyć - decydują niekiedy detale.
wszystkie single stawkia 5j (połówka z płaskiej)
Kazachstan - USA -&gt; Kazachstan win +4,5 goal [1.50] [Bet365]

Nie to żebym wierzył tu w zwycięstwo Kazachstanu bo to rzecz raczej nie do zrobienia. Chodzi o to że przed USA jest perspektywa jeszcze meczu z Finlandią i Szwajcarią - a więc bardzo ciężkie spotkania. Czy tutaj jest potrzeba spinać się na Kazachów ? Chyba nie, szkoda mi trochę tej dumnej nacji bo walczyli w każdym meczu jak mogli ale po prostu są w tej chwili za słabi na elitę i swoje utrzymanie przegrali z Francuzami (prawdopodobnie). Jestem jednak przekonany że nie będzie tu żadnego odpuszczania, przed Kazachstanem trzej najgroźniejsi rywale i nikomu nie odpuszczą nie powinno być jakiegoś pogromu a pięć bramek różnicy na tegorocznym czempionacie mało kto osiągnął. Warto zwrócić uwagę na zawodnika imieniem Wadim Krasnołobotcew - ma instynkt gościu na prawdę każdy błąd obrońców USA wykorzysta jeśli będzie wtedy na lodzie.

Włochy - Czechy -&gt; Czechy over 4,5 [1.70][Betsafe]

Tutaj myślę dokładnie tak samo jak JuanRoman08 , Czesi powoli ale do przodu i z meczu na mecz lepiej. Wczorajsza trzecia tercja przeciwko Łotyszom już wzorowa a dziś przeciwnik dużo słabszy. Italia tutaj może strzeli bramkę, może dwie ale straci w każdej tercji po parę sztuk. Jest okazja dla napastników Czech na podreperowanie swoich dorobków indywidualnych.
Finlandia - Kanada -&gt; Kanada win (ML OT)[1.83][Bwin]
Tutaj natomiast w drugą stronę jadę. Rozumowanie mam podobne jak w wypadku Czechów, po prostu kanadyjski zespół na tym czempionacie już swoje przeżył zebrał ciężkie doświadczenie z USA (kto wie gdyby nie kara Tavaresa) i bój ze Szwajcarią. Finlandia raczej nie miała problemów z nikim, oczywiście jest to przeważającej mierze zasługa fantastycznie grającego ataku (nie jednego a trzech ataków ^^) Suomi, ale dziś przed nimi najtrudniejsze zadanie i nie wiadomo jak Ci młodzi (w większości) zawodnicy sobie poradzą. Kanada wzmacnia obronę (dołączył Russel) więc widać że chcą postawić mocniejszy opór we własnej tercji wszystkim rywalom. Najlepsze opcje tu to under 5.5 i zwycięstwo Kanady biorę to co po wyższym kursie.
Szwecja - Rosja -&gt; under 5.5 goal [1.86][Bet365]

Ofensywa Trzech Koron nie miała póki co żadnego problemu z nikim, nikt nie postawił tu jakiś trudnych warunków chociaż parę ekip się starało bronić to szybko doszło do wniosku że lepiej atakować. Rosja myślę że postąpi inaczej, mają w obronie dobre formacje doświadczonych graczy jak Kalinin i mogą spokojnie przyjąć Szwedzkie ataki. Barulin także jest dobrym bramkarzem, dzięki Bogu nie sprowadzono tu fatalnego Bryzgałowa. Większe obawy mam co do gospodarzy, czy oni tutaj poradzą sobie z nie raz bardzo finezyjnymi zagraniami Kuźniecowa i Małkina ? Patrząc na dotychczasową ich dyspozycje powinno być dobrze aczkolwiek ta defensywa bardziej jest nastawiona na podawanie i strzelanie niż na bronienie i blokowanie.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom