Pora typować jutrzejsze mecze bo kursy dość szybko spadają. Na wstępie pojedynek mało ciekawy pod względem sportowym, ale myślę,że pozytywny bukmachersko, czyli
Finlandia -
Francja. Na wstepie goscie, ktorzy są słabą drużyną na tle rywali, doskonale o tym wiedzą, ale oni przyjechali na te Mistrzostwa po naukę. Wygrali ten jeden najważniejszy mecz, który daję im pozostanie w elicie, czego im zyczę. Francuzi wyjeżdzają na lód ogromnie zmobilizowani, co prawda brakuje im umiejętności, często taktyki i charakteru, ale kazdy pojedynek z silną drużyna obfituje w zebrane doswiadczenia. Dotychczas szalenie overowa drużyna, w każdym z 3 spotkaniach Trójkolorowych padło po 9 bramek. Mozna zatem spodziewać się, ze i w tym spotkaniu bedzie podobnie, bowiem rywal -
Finlandia, bije Francuzów na leb na wszystkich pozycjach. Mam nadzieję, że
Francja postawi się trochę, strzeli jakiegoś gola lub nawet dwa, ucierajac nosa wielkiemu rywalowi i zmuszając ich tym samym do ofensywnej gry. Finowie nieco się ruszyli, po 2 pierwszych slabych spotkaniach wygranych w czysto pilkarskich rozmiarach zagrali w koncu tak jak na Mistrzow Świata przystało, ofensywnie z pomysłem, a przede wszystkim skutecznie, no i pokonali niewygodnego rywala jakim sa Szwajcarzy. Liczę na ich konsekwencję w kolejnych spotkaniach i podreperowanie bilansu bramkowego. Mam nadzieje, ze podejda profesjonalnie do meczu, ze bedzie im się chciało zagrać ładny
hokej dla oka a mecz nie skończy się nudnym 3-0. Nie proszę o kolene 9 goli, wystarczy 6. Mój typ to zatem:
Finlandia -
Francja (over 5,5 gola) | 1,6 i spada @
Bwin 7-1
Dorzucam jeszcze jedną perełkę moim zdaniem, czyli cos z meczu
USA -
Białoruś. Nie bedzie to jednak przysłowiowa jedynka na faworyta, gdyż, nie uwazam Amerykanów jako zdecydowanego faworyta spotkania, ktory szybko i wysoko pokona rywali. Kurs 1,3 wcale nie jest godny ryzyka, a Stany po wtopie ze Słowacją, straciły na sile i pewnosci. Białorus to za silny rywal aby dostać w tyłek aż 4 golami, tym bardziej ze ich dotychczasowe mecze na MŚ to "close game" a wyniki na styku. Jak mam drżeć o "jedynke" po kursie około 1,3 to wolę opcje Bialoruś+3,5 po zblizonym kursie, i taki też typ proponuje na ten mecz.
Stany Zjednoczone -
Bialoruś(+3,5) | 1,28 @
Bwin 5-3 
Dubel daje
AKO 2,05 w
Bwin, śpieszcie się zatem bo kursy w kazdej chwili mogą spaść. Oceniam ten dubel mocno
7/10. Powodzenia