>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

2012 IIHF World Championship - Finlandia i Szwecja

Status
Zamknięty.
robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Kanada - USA
Typ : Powyżej 5,5gola @ 1,68
Tobet✅4:4
USA wczoraj w ofensywie świetnie w meczu z Francją, w tyłach dali sobie strzelić gola Taddiemu Da Coscie z GKS Tychy. To już trochę o nich świadczy. Francja oddała az 23 strzały na bramkę. USA 35 z czego 7 wpadło do siatki. Kanada ze Słowacją dominowała ale tylko 3:2 się skończyło. Mecze Kanada- USA to świeta wojna. Presji az takiej nie ma bo to faza grupowa i meczów jest jeszcze sporo więc można poszaleć, spodzeiwam sie ofensywnego meczu i sporo bramek. W tamtym roku na MŚ wygrała 4:3 Kanada, na IO2010 dwa razy grali ze sobą, USA 5:3 w grupie i Kanada 3:2 po dogr w fazie play off. MŚ&#39;08 to 5:4 dla Kanady, MŚ&#39;07 to 6:3 dla Kanady itd itp. Spodziewam się goli i tyle.

Otrzymane punkty reputacji: +9
J 7K

juanroman08

Forum VIP
Po pierwszym dniu MŚ mały niedosyt, ale przyjmę tezę iż wszyscy się będą rozkręcali z meczu na mecz. Dziś doskonała okazja by pokazać się z o wiele lepszej strony niż wczoraj, głównie mówię tu o zespołach Kanady, Czech i Szwecji. Mamy przed sobą dwa hitowe spotkania czyli Kanada - Usa ; Czechy - Szwecja oraz dwa spotkania które będą pierwszymi dla czterech drużyn mowa tu o pojedynkach Szwajcaria - Kazachstan oraz Rosja - Łotwa.
Zacznę od tych &quot;słabszych&quot; pojedynków, tutaj moją uwagę przykuwa reprezentacja Rosji, która nie jest w żadnym wypadku naszpikowana gwiazdami z NHL, mamy tylko Malkina i Datsyuka, poza tym Varlamov i Kulemin. Co ciekawe Rosjanie jak na razie przedstawili roster z 15 zawodnikami i 2 bramkarzami co jest dość dziwne, można snuć domysły że ktoś jeszcze do tej kadry wskoczy. Przechodząc do samego spotkania to nie spodziewam się tu kanonady, myślę że Rosjanie podobnie jak i pozostałe ekipy będą z meczu na mecz wchodzić w turniej, a sam Malkin na pewno też nie będzie forsował tempa, bo i po co. Łotwa zapewne jak zwykle, postawi na siłę i walkę także na pewno nie będzie to mecz do jednej bramki, acz tych za wiele się nie spodziewam dlatego opcja under. Szwajcaria - Kazachstan, dla mnie duża niewiadoma niby Szwajcaria powinna ale różnie to może być, dlatego odpuszczam.
No i deser, ja wybieram ten o 18 ponieważ myślę że zaproponuje dwie bardzo ciekawe opcje na to spotkanie. Kanada wczoraj, tylko w 2 tercji pokazała się z bardzo dobrej strony, pozostałe dwie to takie aby tylko rozegrać. Lekko jestem zawiedziony, zwłaszcza 3 tercją gdzie Kanadzianu już nic nie robili aby zagrozić Słowakom. Inaczej sprawa się ma z USA która na początek dostała mało wymagającego rywala i miała przyjemny trening strzelecki przed dzisiejszym pojedynkiem. No i właśnie wczoraj bardzo dobrze spisywała się pierwsza linia w której mamy kompilacje Ryan(1G) - Stastny(3A) - Pacioretty(1G - 2A). Wydaje mi się że właśnie z pierwszą linią Kanadyjczycy mogą mieć spore problemy mamy tu dwóch świetnych skrzydłowych którzy mieli bardzo udane sezony w NHL, zwłaszcza Pacioretty który w barwach Habss strzelił ponad 30 bramek, do tego na C już doświadczony Stastny który potrafi świetnie wypracować akcje strzelecką. Przy biernej postawie defensywnej Klonowych Liści, Amerykanie mogą mieć dużo więcej z gry, piszę przy biernej ponieważ wczoraj wręcz nagminnie Słowacy przewyższali siłą swoich rywali. Nie będę osądzał kto wygra, ale zapowiada się wyrównany pojedynek, ja idę trochę w stronę USA i typuje strzelca bramki którym będzie Maxx Pacioretty, a także Stastnego jako tego który będzie miał w tym meczu asystę ;)
Rosja - Łotwa under 5.5 / 1.84 Pinnacle ⛔
Maxx Pacioretty - strzeli bramkę / 2.90
DOXXbet ⛔
Paul Stastny - odnotuje asystę / 2.20 DOXXbet ⛔
Na Betsafe bardzo ciekawy zakładzik:
Max Pacioretty over 0.5 points / 1.85 ✅
2 dzień 1/4 jest progres... :roll:

Otrzymane punkty reputacji: +3
odi 2,3K

odi

Forum VIP
Ja sobie mega hity odpuszczam na tym etapie - USA vs Kanada czy Czesi kontra Szwecja to ciężkie orzechy chociaż im bliżej meczu tym wpadam na ciekawsze pomysły - zobaczymy. Póki co pierwszy na dziś Szwajcaria - Kazachstan. Pamiętam Kazachów chociażby z ostatnich mistrzostw lub z zmagań olimpijskich, głównie ich szczelną obronę i dobrego bramkarza Witalija Jeremiejewa. Poza tym w tym zespole powinno nie być problemu ze zgraniem, zdecydowana większość kadry pochodzi z jednego klubu z ligi KHL (Barys Astana) co pomoże zwłaszcza w obronie. Szwajcarzy w moim odczucia mają tutaj nie za silną kadrę, chociaż paru asów (Sbisa, Streit Niederreiter) oczywiście się znalazło. Nie mniej faworytem meczy jeśli chodzi o wynik są Helweci, ciężko mi określić ich potencjał całkowity poczekam z tym na parę wyników jednak w ataku nie powinni porażać zwłaszcza że inauguracje pokazały że jest ciężko z golami.
Szwajcaria under 3,5 gola [2.00][Betsafe] ⛔

diuq85 354

diuq85

Użytkownik
Przed nami 3 dzień Mistrzostw. Pomału widać, która drużyna jest w formie, na kogo warto postawić. Mecze niedzielne nie należą do szczególnie łatwych do wytypowania, ale mozna znaleźć 2-3 pozycje godne uwagi.
Na pierwszy plan według mnie wysuwa się spotkanie Szwajcarow. Drużyna, od kilku sezonow robi znaczace postępy i obecnie jest groźna dla najlepszych druzyn świata. Czekałem z niecierpliwoscia na ich dzisiejszy mecz z Kazachami. Helweci nie zawiedli, zagrali bardzo dobrze i skutecznie, pokonując zasłużenie była republike radziecką. Wyróżnić należy przede wszystkim Streita (2G+A), Ruthemanna (2G+A), Hollensteina (2A), Blindenbachera (2A). Patrzac również na dobrze rozegrane mecze kontrolne (ze Szwecją) mozna rzec, że druzyn szwajcarska jest w bardzo dobrej formie. Ich rywalem w spotkaniu niedzielnym bedzie drużyna Białorusi. Ciężko o nich cos napisać, widziałem fragmenty meczu z Finami. Potrafią dobrze bronić, ale nie mają solidnych dział w ataku. Grają hokej taki, na jaki pozwala przeciwnik, dopasowujac swój poziom do gry rywala. A że z Finami grali 2 sparingi przed MŚ to juz nieco o nich wiedzieli. Finowie wyszli stremowani, nie wysuneli swoich wszystkich dzial, pamietając że trzeba grać rozważnie i przede wszystkim wygrac ten mecz z niewygodnym rywalem.
Szwajcarzy prezentują bardzo dobry styl za sprawą kanadyjskiego trenera, szybki, nowoczesny, grany na lodowiskach NHL. Mimo iż, w skladzie nie posiadaja gwiazd zawodowej ligi doskonale współgrają ze sobą. Szwajcaria jest obecnie bardzo dobrą drużyną i uwazam ich za faworytów w spotkaniu z Białorusią
Szwajcaria (ML) - Białoruś | 1,45 Tobet 3-2 ✅

Równiez ciekawym meczem i godnym uwagi jest spotkanie Niemców z Lotwą. Łotwa o mały włos sprawiłaby mi niemiłego psikusa. Po dobrych 2 tercjach totalnie się rozkleili i z solidnego dobrego wyniku zrobiły sie ostre wciry. Wniosek jest taki, że jak uda się zlamać Łotyszy to potem jest już z górki. Niemcy to dobra solidna drużyna, cos na wzór Szwajcarów. Rowniez znaczny rozwój na przekroju kilku sezonów. Zawodnicy z rodzimej ligi, która do słabych nie należy. Pierwszy mecz wygrany spokojnie bez większych problemów z drużyna włoska.
Myślę, że Łotyszom trudno bedzie sie pozbierać po rosyjskiej wtopie, niby dobrze się zaczęło a fatalnie skonczyło. Bardziej poukładaną taktycznie drużyna sa Niemcy i to oni powinni pokonac Łotyszy, których - powtórzę - wystarczy złamać, a potem są jak ciepłe kluchy.

Niemcy (ML) - Łotwa | 1,42 Tobet 2-3 ⛔
Polecam oba spotkania, w dublu AKO 2,06, w sam raz do gry.
Następne typy jutro

Otrzymane punkty reputacji: +20
hawkeyesti 1,7K

hawkeyesti

Forum VIP
Francja 2,30 ✅ 6:3
Dobra opcja na rozpoczęcie dnia. Francuzi przegrali z Amerykanami 2:7, mecz jednostronny ale Francuzi mieli okresy gry w których przez chwilę potrafili dominować. Amerykanie pokonali ostatnio faworyzowaną Kanadę, więc obraz gry i wynik nabiera trochę innych barw. Bardzo podobał mi się Bellemare, walczył, odbierał, strzelał, był bardzo aktywny, strzelił bramkę, widać, że utrzymał formę. Trochę za dużo wykluczeń było w meczu i to się przełożyło na wynik, wybijało ich to z rytmu a trzeba oddać, że mimo iż oddali zupełnie pole gry to potrafili groźnie skontrować. Kazachowie ulegli Szwajcarom 1:5. Skład oparty głównie na ekipue Astany z KHL, Obok Białorusi są to najsłabsze zespoły w tej grupie więc jest to bardzo ważny mecz dla obu ekip. Nie widziałem całego meczu z Szwajcarami, ale po samym stylu gry w pierwszych spotkaniach dużo lepsze wrażenie zrobili na mnie Trójkolorowi. Wyrównany pojedynek powinien być, ale jeśli Francuzi zagrają swoje tak jak fragmentami z USA powinno być dobrze, a kurs kusi.
Pod typem na Szwajcarów 1,85 podpisuję się rękami i nogami, do tego do dubla ładnie wygląda Rosja z handi -1,5 po 1,25 może nie jakaś rewelacja ale na podbicie myślę lokata.

Otrzymane punkty reputacji: +5
diuq85 354

diuq85

Użytkownik
Francja bardzo ładnie na razie, nie mialem pomysłu na ten mecz, Grzecho znalazł idealny trop. 1 tercja i juz 3-1 dla Zab, no a over grany na szybko równiez coraz bliżej sukcesu.
Miała być Dania, ale wobec takich spadków kursowych, granie po 1,3 mija się z celem. Dlatego ten mecz tylko sobie obejrzymy. Do gry polecam Słowaków po dodatnim handi. Nie rozumiem takich kursow, kolejny raz ta druzyna uznawana jest przez buków za slaba drużynę, a przecież to ciagle znaczaca siła w światowym hokeju. Dobre spotkanie z Kanada (choc przegrane) pozwala optymistycznie patrzeć na kolejne spotkania. Sklad może już nie głównie z NHL (jak bylo jeszcze kilka lat temu) ale oparty na zawodnikach grających w silnych ligach czeskiej i KHL gdzie poziom jest wysoki. Na pewno bardzo waleczna drużyna slowacka nie przestraszy się gospodarzy turnieju, ktorzy na razie nic wielkiego nie zaprezentowali. Spora presja na Finach, bądź co bądź obrońcach tytulu, widac ich niepewność w grze, akcje malo uporzadkowane (opinia po spotkaniu z Białorusią) Skazywana na pozarcie Slowacja, tylko minimalnie przegrywa z druzyna z Ameryki. Ten mecz to bedzie kolejny trudny i wyrównany bój, z lekką przewagą Finow (w końcu są gospodarzem), pogromu jednak się nie spodziewam. Polecam zatem taki typ:
Finlandia - Slowacja (+2,5) | 1,38 Bwin 1-0 ✅

Drugi typ, podpowiedziany przez Grzecha, przyjmuje z wielką ochotą i uwazam za bardzo dobre rozwiazanie. Trochę za delikatnie Rosja weszła w te Mistrzostwa, dala sobie strzelić bramkę i długo waliła glową w mur, aby przebić łotewska obronę. Jedak jak juz dopieli swego, pokazali swój kunszt i dominację. Myslę, ze dzisiaj, aż takiej ostrozności w sposobie gry nie bedzie, a Rosjanie wyjdą bardziej ofensywnie juz od pierwszych minut. Wlaśnie tak trzeba grać przeciwko druzynie norweskiej, którzy słabo bronią, mimo iz sklad mają solidny, oparty na ggrajkach ze szwedzkiej ligi. Rosjanie maja jednak wieksze działa na kazdej pozycji i to oni zwyciężą w tym meczu. Nie wierzę tutaj w jakaś niespodziankę ze strony Norwegów.
Rosja (-1,5) - Norwegia | 1,34 Bwin 4-2 ✅

O meczu Szwajcarii pisałem wyżej, nie bedę się powtarzał, dorzucam sobie dodatnie handi na Szwajcarów, aby dobic AKO do kursu over 2
Szwajcaria (+1,5) - Bialoruś | 1,11 Bwin 3-2 ✅

AKO 2,05 w Bwin z tego zestawu ktory oceniam 6/10 ✅✅✅

Otrzymane punkty reputacji: +12
odi 2,3K

odi

Forum VIP
Na popołudniową część turnieju proponuje dubelek. Na pierwszy sort Finowie, niby grali bardzo ładnie dla oka z Białorusią ale nie o to tutaj chodzi, nie wykorzystali wielu sytuacji (chociaż wręcz fenomenalnie bronił Kowal w bramce Białorusi) i to mogło się na nich zemścić - na szczęście upiekło im się. Z drugiej stronie nie ma się co spinać wysokimi wygranymi w pierwszy dzień, ten turniej jest długi i wymagający i tu po prostu liczą się wygrane. Słowacja mimo przegranej także nieźle weszła w zawody i chociaż każdy ich tutaj skazuje raczej na kiepskie wyniki może być różnie - spodziewam się wyrównanego meczu a co za tym idzie raczej nisko wynikowego. Szansą naszych południowych sąsiadów będzie postawienie podobnie jak w meczu z Kanadą na kontry i uważną obronę w początkowej części meczu.
Długie męczarnie Rosjan i sensacja o krok, tak można podsumować pierwszy występ Sbornej w czempionacie. Niech nikogo nie zwiedzie końcowa przewaga, Rosjanie byli idealnie wybijani z rytmu ale co ważniejsze posiadają spore braki defensywne oczywiście oni od lat są bardziej techniczni niż siłowi więc straty wliczają w swój styl gry - nie mniej Norwegowie potrafią zagrać właśnie tak jak Rosja nie lubi i nie sądzę żeby po cieżkim dniu wczoraj dziś rosyjska kadra miała dokonać jakiegoś przekonującego zwycięstwa nad Wikingami.
Finlandia - Słowacja -&gt; under 2,5 goal in 1T [1.20] ✅
Rosja - Norwegia -&gt; Norwegia win +3,5 goal [1.50] ✅

AKO = 1.80 Betsafe

Otrzymane punkty reputacji: +3
J 7K

juanroman08

Forum VIP
Dużo ciekawego już Panowie napisali, ja od siebie dodam mam nadzieję skuteczne rozwiązania na kolejne gry w dniu dzisiejszym.
Mecz gospodarzy ze Słowacją jest dziś na pewno najciekawszym pojedynkiem dnia. Tak jak już Diuq napisał, na gospodarzach ciąży spora presja wyniku w tym czempionacie i szczerze powiedziawszy pierwszy mecz w ich wykonaniu był na średnim poziomie, ale duży w tym udział miała reprezentacja Białorusi, która widać że przyjechała tu grać bardzo siłowo i jest nastawiona na tzw &quot;dirty games&quot;. Słowacja na pewno będzie z goła innym rywalem, lepsza ofensywa, która miejmy nadzieję sprawdzi Lehtonena. Co do Słowaków to bardzo pozytywne wrażenie w meczu z Kanadą wywarli na mnie Tatar i Hudaczek, bardzo szybcy, dobrze wprowadzali krążek w tercję ofensywną i można powiedzieć wprost że ta dwójka to taki motor napędowy Słowaków. Finowie w tym meczu zapewne będą mogli lepiej wykorzystać swoje walory techniczne i rozgrywać kombinacyjnie krążek, a kilku specjalistów przecież od tego jest jak choćby Koivu, Filippula czy &quot;czarodziej&quot; Granlund. Spodziewam się meczu na dobrym poziomie, może widowiska al&#39;a mecz Kanada - USA nie będzie, pod względem ilości bramek lecz jestem przekonany że obie drużyny zaprezentują się z bardzo dobrej strony. Na to spotkanie wybieram opcję w stronę Słowaków po dobrym kursie.
Słowacja over 1.5 / 1.80 Betsafe ⛔
Z pozostałych spotkań wydaje mi się że w meczu Rosjan trzeba poszukać strzelca bramki w osobie Malkina, człowiek który bez wątpienia jest tu w bardzo wysokiej formie, nominowany do MVP regular season w NHL, już wczoraj pokazał że nie ma dla niego znaczenia gdzie gra, kto jest jego przeciwnikiem itp. Malkin jako jednostka był wczoraj w głównej mierze ojcem zwycięstwa z Łotwą, mimo że nie szło i był to trudny mecz to Rosja i tak wychodzi spokojnie z opresji. Norwegowie na pewno skupią się bardzo mocno na Gino, co może przysłużyć się większemu polu do manewru dla pozostałych graczy Sbornej, ale tak czy siak myślę że Gino jedną lub dwie sytuacje będzie miał i zobaczymy jego kolejną bramkę.
Evgeni Malkin to score / 1.80 DOXXbet ⛔

http://ads.doxxbet.com/redirect.aspx?pid=4496&amp;bid=2759

hawkeyesti 1,7K

hawkeyesti

Forum VIP
Rosja -1,5 1,25 ✅ 4:2
Odi trochę zdziwiłeś mnie typem na Norwegów. Moim zdaniem ten zespół kompletnie nic ciekawego nie ma do zaprezentowania. Wyżej cenię repre Łotwy z którą Rosjanie wygrali 5:2. Fakt, długo nie mogli się przebić przez defensywę Łotyszy ale oni mają skład głównie złożony z zawodników Dynama Ryga a więc rosyjski styl gry nie jest im obcy. Powiedzmy sobie szczerze tylko Spets i Skroder coś znaczyli w tym sezonie w szwedzkiej lidze, no może jeszcze Mathis Olimb i to wszystko. Fajnie w Rosji pogrywał sobie Patrick Thoresen, najpierw w Salavacie, ostatnio w Petersburgu. 3 zawodników to trochę mało a do tego dodaj połowę obrońców z rodzimej ligi i bramkarzy, którzy nawet pewnego miejsca w klubie nie mają. O ostatnie miejsce w grupie powinni zagrać z makaroniarzami, inny wynik jak zwycięstwo różnicą 3-4 bramek Zbornej to będzie trochę niespodzianka.

vinci16 3

vinci16

Użytkownik
Na początek o meczu Danii z Włochami. Według bukmacherów to powinien być spacerek a tu proszę Włosi naprawdę grają solidnie no i mają troszkę szczęścia. Po dwóch tercjach 3:3, mam nadzieję, że jednak &quot;Duński Dynamit&quot; dopnie swego i przechyli w 3 odsłonie szalę na swoją stronę.

Co do typów na dziś.

Spotkanie: Finlandia - Słowacja
Typ: Słowacja +1,5
Kurs: 1.95
Bukmacher: Bet365

Każdy kto oglądał mecz z Kanadą wie, że Słowacy nie będą chłopcami do bicia i łatwo skóry Finom nie oddadzą. Ja posunę się troszkę dalej niż koledzy wyżej i powiem, że Finlandia wygra tylko jedną bramką ????

Spotkanie: Szwajcaria - Białoruś
Typ: Szwajcaria w regulaminowym
Kurs: 1,71
Bukmacher: Bet365

Szwajcarzy zagrali naprawdę skuteczny i przyjemny dla oka hokej z Kazachami. Myślę, że jeżeli podtrzymają formę i zaprezentują podobny sposób gry nie będzie problemu z ograniem przeciętnych Białorusinów.

hawkeyesti 1,7K

hawkeyesti

Forum VIP
Szwajcaria 1,85 ✅ 3:2
O meczu już trochę było powiedziane. Skład oparty głównie na zawodnikach rodzimej NLA, ale są młodzi zza oceanu Luca Sbisa czy Nino Niederreiter, brakuje mi w tej kadrze kilku zawodników, na pewno wzmocnieniem byłby Mark Streit czy Jonas Hiller. W przygotowaniach do turnieju stawili opór mimo dwóch porażek Kanadzie, dwa razy pokonali Szwedów a więc solidnie przepracowali ten okres. W pierwszym meczu pokonali słaby Kazachstan 5:1, z dobrej strony pokazał się Ruthemann. Białoruś trochę nie wygodny rywal. Z Finami tylko jedną bramkę stracili w końcówce pierwszej tercji ale Finowie byli nerwowi i nie pewni. W tym roku prezentują się fatalnie, od lutego wygrali bodaj tylko dwa razy z Austrią i Norwegią, szału nie ma. Obrońców za specjalnych to oni nie mają, w bramce jako tako prezentuje się Vitali Koval i gdyby nie Mikhail Grabovski no to na prawdę ta reprezentacja wyglądałaby słabiutko. W zeszłym roku bodaj 4 mecze między tymi zespołami i 4 win Szwajcarów, dość pewnie raz tylko chyba przytrafiła się dogrywka. Obok Słowaków powinni powalczyć o 4 miejsce więc nie mogą sobie pozwolić dziś na stratę pkt.

Otrzymane punkty reputacji: +2
odi 2,3K

odi

Forum VIP
brakuje mi w tej kadrze kilku zawodników, na pewno wzmocnieniem byłby Mark Streit
Streit gra i zdobył trzy punkty przeciwko Kazachstanowi.

Odi trochę zdziwiłeś mnie typem na Norwegów
Może i swojej gry za bardzo nie mają, ale nie mieli jej także na ostatnich mistrzostwach a wypadli całkiem nieźle - ich gra opiera się na kontrze i dużo zależy jak przeciwko nim potrafią zagrać rywale, jak długo potrafi się ich przycisnąć w zamku przetrzymać krążek zmęczyć jedną formację. Mi Rosja nie wygląda na kogoś kto sobie tutaj będzie radził z taką obroną i stąd ten typ.

odi 2,3K

odi

Forum VIP
edyta: może się czepiam ale irytuje mnie notorycznie wymianie nazwiska Jana Lacy przez k ;/
Mówisz o red. Szpakowskim ? Niestety kolejny raz muszę przeżywać jego kontakt z hokejem ... Fatalny jest, mało wie, widać że go ten sport totalnie nie &quot;jara&quot; ale wpycha się na siłę do komentowania (bo mógł się przecież zająć tym Snopek lub któryś z &quot;młodych&quot;).
Filipula ? WTF :| albo zdanie &quot; Słowacy pokazują że nie przyjechali tutaj nie atakować&quot; no ja ... to nie lepiej powiedzieć że pokazują że przyjechali atakować, lub że nie przyjechali się bronić ?
Sam mecz przyjemny, patrząc na ataki Finów nie mam wątpliwości że dysponują jedną z najlepszych generacji w tej chwili. Gorzej chyba na obronie stoją, ale mają dwóch dobrych bramkarzy więc ...

hawkeyesti 1,7K

hawkeyesti

Forum VIP
Przeciętny żeby nie powiedzieć słaby był mecz Szwajcarów. Pierwsza bramka obciąża konto Kovala, takie bramki nie maja prawa wpadać. Trzeci gol, eh, pisałem że Białorusini nie mają obrońców, po frajersku stracić krążek za własną bramką to jedno, dać dograć i nie pokryć napastnika to drugie. Straszne błędy, ale Szwajcarzy mnie osobiście swoją postawą rozczarowali. Grabovski nie strzelił karnego, sekundy przed końcem Szwajcar już nie zwróciłem uwagi który ma pustą bramkę i nie strzela gola, po chwili krążek po drugiej stronie i Grabovski na raty nie potrafi pokonać Stephana. Póki co najsłabszy mecz jaki widziałem na tych mistrzostwach, mam nadzieję, że następnego takiego już nie będzie. No i strasznie żal Mosera. To tyle na gorąco, dzień ogólnie dobry do typowania, oby tak dalej i oby temat żył aż do końca turnieju.

odi 2,3K

odi

Forum VIP
Z wczorajszego dnia :
http://www.youtube.com/watch?v=c6PuGNWxVZY&amp;amp;feature=share
Kanada - Francja -&gt; Kanada -3,5 goal win [1.45][Betsafe]

stawka podwójna = 20j

Najważniejszy mecz mistrzostw już za Francuzami, od początku mówiło się że Trójkolorowi z Kazachstanem zagrają o utrzymanie i wydaje się że jeśli Kazachowie nie sprawią już żadnej niespodzianki (a nie wyglądają na takich) to utrzymanie Team France już ma. Czy stać ich na coś więcej ? Obawiam się że jeszcze nie, z roku na rok są lepsi ale wciąż jest to oscylacja mniej więcej od 12 do 14 miejsca w Elicie. Mają kilku bardzo dobrych grajków jak Stephane da Costa czy kapitan (nie pamiętam w tej chwili nazwiska, ale z powodzeniem gra w szwedzkiej Elittserien) ale przeplatane to jest dużo gorszymi jakościowo zawodnikami jak choćby Teddy z Tych. Kanadyjczycy będą po przegranej z Jankesami dosyć &quot;wkurzeni&quot; co jak co ale znają wynik USA z Francuzami (7:2) i myślę że go tutaj minimum poprawią - szczerze wierzę że Klonowe Liście nie stracą tutaj nawet gola. (BTW. taki zakład można zagrać lub dorzucić do jakiegoś kuponu na Betsafe - 2.40)

hawkeyesti 1,7K

hawkeyesti

Forum VIP
kapitan (nie pamiętam w tej chwili nazwiska, ale z powodzeniem gra w szwedzkiej Elittserien)
jeśli dobrze pamiętam, kapitanem jest Laurent Meunier ale on gra w Straubing, w Elitserien w Skelleftei gra Pierre Bellemare i on mi się bardzo podoba póki co na tych mistrzostwach

hawkeyesti 1,7K

hawkeyesti

Forum VIP
Słowacja under 5,5 1,72 ⛔ 4:2
W ostatnim czasie po między tymi zespołami dużo bramek nie padało, jasne składy się różniły, nie mniej to pokazuje że jednak równorzędną walkę z Jankesami Słowacy są wstanie nawiązać, obojętnie w jakim zestawieniu by nie grali. A na tym turnieju grają więcej niż przyzwoicie, porażki z Kanadą 2:3 i Finlandią 0:1 ujmy nie przynoszą. USA się rozstrzelała trochę ale póki co mierzyli się z przeciętną Francją i Kanadą, która lubi sobie ofensywnie pograć więc bramki paść musiały. Ale Słowacy to nie wygodny rywal, dobrze bronią, bardzo mądrze przede wszystkim. Potrafią się zmobilizować na mocniejszych rywali, co pokazały kwietniowe mecze z Rosją czy Czechami. Gra Słowaków na prawdę wygląda nieźle, brakuje chyba trochę szczęścia. Czekam w końcu na ich zwycięstwo w tym turnieju, czy są w stanie pokonać USA trudno powiedzieć, ale 1,6 jakie buki wystawiają na USA nie wart ryzyka. Pierwsze mecze pokazały że Słowacy stawiają najpierw na zabezpieczenie bramki później na kontrę, terminarz mają tak ułożony że najpierw mierzą się z kandydatami do tytułu, może w końcu uda się im urwać jakieś pkt mocnej ekipie a jak się Jankesów przyciśnie to potrafią się pogubić co pokazali Francuzi. Nie mniej jednak spodziewam się niskiego wyniku, do którego Słowacy w ostatnim czasie przyzwyczają.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom