Rawicz - Poznań
Poznań +4,5
Kurs 1.94
STS
Patologia poza torem na torze super, choć traciłem wiarę po kontuzji Salka
Czy zapięte są pasy? Dziś muszą być bo zaczyna się faza PO, którą misie lubią najbardziej tym bardziej w najlepszej żużlowej lidze świata. Śmieszne nazywane z hurraoptymizmem derby Wielkopolski, gdzie niektórym atmosfera uderzyła do głowy i prowadzi małą wojenkę.
Dla ciekawskich zaczęło się od zaakceptowanego wniosku przez GKSŻ, który złożyła drużyna PSŻ o przyjazd komisarza już w piątek. I chyba też bym tak zrobił bo tor w Rawiczu daję ogromne możliwości do kombinowania z nim. Dodatkowo dobrą dla mnie informacją jest to, że rano ma popadać a potem lekkie słońce co może osłabić atut własnego toru, a nam da ciekawe zawody. Rawicz jak nie środkowe palce prezesa wystające z polewaczki tak teraz nawołuję na social mediach i zaprasza rywala do brudnej czarnej gry. No mocno słońce uderza
ale akurat ten wpis to detal i według mnie robienie sztucznej atmosfery drużynie której i tu podkreślę moim zdaniem w drugiej lidze jest dobrze, a samego awansu mogą nie udźwignąć.
I do tego Rawicza przyjeżdża dziś faworyt do wygrania całej ligi od samego początku. Faworyt który miał swoje wpadki jak porażka w deszczowym meczu w Tarnowie czy pogrom u siebie.... z Rawiczem. Jednak zasadnicza to zasadnicza a PO to już inna bajka. To już nawet nie bajka a jazda na całego. Zacznę od tego że Rawicz jedzie bez lidera. To kim jest Sam
Masters dla Rawicza mówić nie trzeba. Lider z krwi i kości i z/z według mnie nie zrobi dwu cyfrówki. Drugim osłabieniem jest brak Wiktora Przyjemskiego, który w głowie ma jutro Gdańsk. Więc nie mają drugiego juniora bo Kłosok czy Wypiór raczej statyści. do pary pojedzie Brennan, którego fajnie się ogląda ale jednak Gusts powinien go detronizować. a jak już jesteśmy przy juniorze Poznania to bardzo liczę na Gustsa, i mam ogromną nadzieję, że zostanie dziś umiejętnie wykorzystany 5 razy bo to zawodnik, który 2 lidze fajnie punktuję. W składzie Poznania najprawdopodobniej bez zmian i nie mamy z/z za Loktajewa czego ja akurat nie rozumiem bo z/z mogłoby więcej punktów wyciągnąć (dodatkowy start dla gusta) niż Robercik Chmiel. Może mnie dziś zaskoczą, ale wątpię bo Robert chwalił się nowym nowiutkim silnikiem i ostrym treningiem w tym tygodniu. Robert to duża niewiadoma bo wyniki punktowe przeplata z gorszymi a te lepsze zazwyczaj pojawiały się w meczach ze słabszymi rywalami. Potem mamy Jonasa, który ostatnio w Szwecji mecz zakończył na W, ale ani na jego fb ani nigdzie indziej nie ma informacji by ze zdrowiem było coś nie tak, a jest bardzo ważny bo ma kapitalna końcówkę sezonu jeśli chodzi o wyniki i kręci koło kompletu. Liczę dziś na Holtę, opad ma być niewielki, komisarz obecny od wczoraj myślę że dziś będzie liderem na jakiego go kreują. Kolejny który złapał mega formę na koniec to Fajfer bo nie schodzi z dychy od 4-5 meczy i na deser as przestworzy, do którego mam jedną prośbę nie zawal tego meczu na poziomie 2-3 punktów Kacper. Jak zrobisz swoje 5-6 będzie dobrze
Bardzo czekam bo też nigdzie nie ma potwierdzenia na piekielnie ważną informację, ale jak przykładałem ucho to ponoć nie ma żadnego konfliktu bo Leszno już fazę zasadniczą zakończyło aby z Gustem pojechał Ratajczak, co daję duży handicap w juniorskim gdzie można myśleć o 1-5 i dobrym wejściu w mecz.
Rozpisałem się o PSŻ ale to tez nie wygląda tak że przyjeżdża do Dawida Goliat. Rawicz ma fajny skład na pewno równiejszy w pozycjach seniorskich. Może barwi trochę oczy może nie ale Kaczmarek ostatnio 2 razy powyżej 10. Jednak to nie jest żaden pewniak bo Daniels też rożnie jeździł w tym sezonie (3 pkt w meczu z Poznaniem) jednak teraz jest teraz i muszę tu przyjąć że raczej wynik będzie koło dwóch cyfr. No i jeszcze Balon dla podbicia równości seniorów. I teraz dwie petardy Picering i Ryan to są armaty które mogą dziś ten mecz dla mnie położyć, dlatego ważne będą biegi bez w/w dwójki oraz właśnie juniorski. Wszystko w rękach trnera Bajera, jak umijetnie wykorzysta Francisa do łatania dziury (jednej bo więcej być nie może) to nie widzę aby przy takiej stawce, takiej obsadzie Rawicz wygrał 4+
Czeka nas fajny mecz na styku dlatego jeśli ma decydować ostatni lekko zagram też
Poznań x2
STS
Kurs 2.46
Ładnie dziś