Lwów - CERRAD ENEA CZARNI RADOM
Typ: CERRAD ENEA CZARNI RADOM Kurs: 4.40 STS
Kursy wystawione na to spotkanie są kompletną abstrakcją. Szanse na zwycięstwo Czarnych Radom są zdecydowanie większe niż wynikałoby z szacunków bukmachera. Co prawda sytuacja Barkomu Każany Lwów w tabeli jest zdecydowanie lepsza od Radomia, ale możliwości obu zespołów są do siebie bardzo zbliżone. W mojej opinii to Czarni Radom dysponują lepszą kadrą. BBTS, czyli ich bezpośredni konkurent w walce o utrzymanie ugrał w tej kolejce jeden punkt, co tym bardziej powinno zmotywować Radom do osiągnięcia zwycięstwa. Spotkanie z Lwowem jest idealną okazją do przełamania fatalnej serii siedemnastu porażek pod rząd. Można by powiedzieć jak nie teraz, jak nie z Lwowem to kiedy i z kim.
Porównanie składów:
Atak:TUPCZII - SCHULZ
Rozegranie: YENIPAZAR - Nowak
Przyjęcie: Kvalen, Firkal - ŁUKASIK, FIRSZT, RUSIN
Środek: Shchurov, Smoliar - LEMAŃSKI, TAMMEMAA
Libero: Kanaiev - MASŁOWSKI
Porównując personalia zespołów wynika, że zespoły są na bardzo bliskim poziomie, w dodatku ze wskazaniem na Radom. Kursy wskazują na coś kompletnie innego. To oczywiście moja subiektywna opinia, odnośnie potencjału zespołów. W ostatnich spotkaniach Czarni Radom musieli sobie radzić bez swojego najlepszego gracza, przyjmującego Piotra Łukasika. Na szczęście w tak ważnym spotkaniu będzie mógł zagrać.
Kwestia motywacji również zdecydowanie powinna być po stronie gości żądnych przełamania. Natomiast Lwów już spokojnym utrzymaniem + bez szans na play-offy.
Siłą Radomia są również zawodnicy środka bloku. Lemański pomimo fatalnego sezonu Radomia to w tym sezonie gra na fantastycznych procentach w ataku. Do tego Estończyk Timo Tammemaa to również gwarancja solidności. Jeszcze sezon temu w pierwszym składzie Resovii walczył o medal Plus Ligi. Atakujący Damian Schulz to również bardzo mocny punkt zespołu. W obwodzie na ataku pozostaje w razie czego świetny serwismen Gąsior.
Podsumowując czynniki jak dla mnie faworytem spotkania są zawodnicy CERRAD ENEA CZARNI RADOM. Kurs 4.40 jest niewyobrażalnie zawyżony i chętnie go pobieram.
Kolegodo dziś uważałem Ciebie za świetnego fachowce w temacie Plusligi ale teraz to albo coś Ci się stało albo mam nadzieje ze pisałeś to przy %%.Wiele by to wyjaśniało
Zapytam na początek czy widziałeś w tym sezonie chociaż kilka spotkań tych Ogarosow z Radomia ..Dawno nie było tak żenujacej drużyny w Naszej lidze jaka jest Radom ..
Jako jedyni przegrali i to 2 razy z ta biedna drużyna z Bielska która w takim personalnie składzie miala by problem aby wygrywać w 1 lidze .
Jedynym argumentem ze Radom może jakims cudem wygrać ten mecz to przełamanie serii bo kiedys w koncu musza wygrać .
Twoje porównania personalne rozbawiły mnie jeszcze bardziej niż wpisy Dawida z miesiąc temu jakoś o sile i potencjale Skry
A teraz do rzeczy
Tupcci Szulc
Cytując klasyka „jeblem i dalej leżę „
A już poważnie to obraziłeś trochę Vasyla który rozgrywa swietny sezon w Naszej lidze prowadząc Barkom do kilku nieoczekiwanych zwycięstw i wielu nawet przegranych meczach grał świetne zawody i był prawdziwym liderem ..Można spojrzeć statystyki 1 i 2 miejsce w rankingu atakujących i punktujących
Pan Szulc to z całym szacunkiem do Damiana ale zwykły szary ligowiec z jednym naprawdę świetnym sezonem w Treflu
Rozegranie
Kolejna perełka
Młody zdolny Nowka który do tej pory był zmiennikiem Pawełka ,od kilku meczy dopiero jest podstawowym grajkiem
srodek
Drewno 2.15 bodajże Lemanski..
W ataku zasięg niesamowity ale nie ma praktycznie meczu w którym nie popełnił by jakiegoś mega błędu w ataku w końcówce seta albo w jakims kluczowym momencie seta ..
W tym sezonie w koncu nauczył się zagrywać i wychodzi mu to naprawdę świetnie
Timmo gracz z dużym potencjałem ale to ostatni raz pokazywał w Resovi.. w tym sezonie przez jego większość cześć kompetnie nie grał ,albo problemy zdrowotne albo Spec Nawrocki nie widział go w podstawowym składzie .. ostatnio w koncu gra ale widać ze kompetnie bez formy
Barkom ..
Szczurów .
2 zawodnik w rankingu blokujących
smoliar
Bardzo doświadczony grajek który w Swoim
Cv ma kluby w których nigdy nie grali i nie będą grać leman i Tim
W każdym elemencie bardzo solidny atak blok zagrywka
Także dla mnie i mysle nie tylko dla mnie znów przewaga Barkomu.
Przyjęcie.
Zaczne może od „najlepszego „gracza jak to mówisz

Stary mówisz o gosciu który nawet nie był liderem przyjęcia tylko o jednym z 4 którymi cały czas rotowal Nawrocki i teraz Pawełek
Jedyny mecz w którym Lukasik zagrał naprawdę dobre zawody i za to także zdobył MVP to sensacyjne zwycięstwo z Katowicami
Pozostałe mecze bardzo przeciętne
Szulc Rusin to zwykli ligowcy ,niscy ale z wielkim serduchem to gry
Barkom
Kvalen Firkal
Tutaj nie ma aż takie przewagi ale dla są to lepsi zawodnicy od Radomskich kolegów
libero
Tutaj krótko przewaga Radomia ..
Reasumując personalnie i patrząc na formę
Barkom Radom 3:0
Maks 3:1