Lwów - CERRAD ENEA CZARNI RADOM
Typ: CERRAD ENEA CZARNI RADOM Kurs: 4.40 STS
Kursy wystawione na to spotkanie są kompletną abstrakcją. Szanse na zwycięstwo Czarnych Radom są zdecydowanie większe niż wynikałoby z szacunków bukmachera. Co prawda sytuacja Barkomu Każany Lwów w tabeli jest zdecydowanie lepsza od Radomia, ale możliwości obu zespołów są do siebie bardzo zbliżone. W mojej opinii to Czarni Radom dysponują lepszą kadrą. BBTS, czyli ich bezpośredni konkurent w walce o utrzymanie ugrał w tej kolejce jeden punkt, co tym bardziej powinno zmotywować Radom do osiągnięcia zwycięstwa. Spotkanie z Lwowem jest idealną okazją do przełamania fatalnej serii siedemnastu porażek pod rząd. Można by powiedzieć jak nie teraz, jak nie z Lwowem to kiedy i z kim.
Porównanie składów:
Atak:TUPCZII - SCHULZ
Rozegranie: YENIPAZAR - Nowak
Przyjęcie: Kvalen, Firkal - ŁUKASIK, FIRSZT, RUSIN
Środek: Shchurov, Smoliar - LEMAŃSKI, TAMMEMAA
Libero: Kanaiev - MASŁOWSKI
Porównując personalia zespołów wynika, że zespoły są na bardzo bliskim poziomie, w dodatku ze wskazaniem na Radom. Kursy wskazują na coś kompletnie innego. To oczywiście moja subiektywna opinia, odnośnie potencjału zespołów. W ostatnich spotkaniach Czarni Radom musieli sobie radzić bez swojego najlepszego gracza, przyjmującego Piotra Łukasika. Na szczęście w tak ważnym spotkaniu będzie mógł zagrać.
Kwestia motywacji również zdecydowanie powinna być po stronie gości żądnych przełamania. Natomiast Lwów już spokojnym utrzymaniem + bez szans na play-offy.
Siłą Radomia są również zawodnicy środka bloku. Lemański pomimo fatalnego sezonu Radomia to w tym sezonie gra na fantastycznych procentach w ataku. Do tego Estończyk Timo Tammemaa to również gwarancja solidności. Jeszcze sezon temu w pierwszym składzie Resovii walczył o medal Plus Ligi. Atakujący Damian Schulz to również bardzo mocny punkt zespołu. W obwodzie na ataku pozostaje w razie czego świetny serwismen Gąsior.
Podsumowując czynniki jak dla mnie faworytem spotkania są zawodnicy CERRAD ENEA CZARNI RADOM. Kurs 4.40 jest niewyobrażalnie zawyżony i chętnie go pobieram.
Kolegodo dziś uważałem Ciebie za świetnego fachowce w temacie Plusligi ale teraz to albo coś Ci się stało albo mam nadzieje ze pisałeś to przy %%.Wiele by to wyjaśniało )
Zapytam na początek czy widziałeś w tym sezonie chociaż kilka spotkań tych Ogarosow z Radomia ..Dawno nie było tak żenujacej drużyny w Naszej lidze jaka jest Radom ..
Jako jedyni przegrali i to 2 razy z ta biedna drużyna z Bielska która w takim personalnie składzie miala by problem aby wygrywać w 1 lidze .
Jedynym argumentem ze Radom może jakims cudem wygrać ten mecz to przełamanie serii bo kiedys w koncu musza wygrać .
Twoje porównania personalne rozbawiły mnie jeszcze bardziej niż wpisy Dawida z miesiąc temu jakoś o sile i potencjale Skry
A teraz do rzeczy zacznę od hitu czyli :
Tupcci Szulc
Cytując klasyka „jeblem i dalej leżę „
A już poważnie to obraziłeś trochę Vasyla który rozgrywa swietny sezon w Naszej lidze prowadząc Barkom do kilku nieoczekiwanych zwycięstw i wielu nawet przegranych meczach grał świetne zawody i był prawdziwym liderem ..Można spojrzeć statystyki 1 i 2 miejsce w rankingu atakujących i punktujących
Pan Szulc to z całym szacunkiem do Damiana ale zwykły szary ligowiec z jednym naprawdę świetnym sezonem w Treflu W tym sezonie idealnie wpasował się w grę Radomia o gra totalna padake .Liczby nie kłamią
Rozegranie
Kolejna perełka
Młody zdolny Nowka który do tej pory był zmiennikiem Pawełka ,od kilku meczy dopiero jest podstawowym grajkiemAle Stary naprawdę chyba nie widziałeś meczów Radomia ,Wiktor ma w każdym meczu jakiegoś bóbla , zle niedokładne pilki widać po prostu u niego jeszcze brak ogrania jako „1”..Fajny chłopak z dobra zagrywka ale to melodia przyszłości . Mirat naprawdę bardzo solidny sypacz z świetna zagrywka . Już mowi się ze kilka zespołów chce go ściągnąć do Siebie . Także tutaj znów przewaga i to ewidentna dla Barkomu .
srodek
Drewno 2.15 bodajże Lemanski..
W ataku zasięg niesamowity ale nie ma praktycznie meczu w którym nie popełnił by jakiegoś mega błędu w ataku w końcówce seta albo w jakims kluczowym momencie seta ..
W tym sezonie w koncu nauczył się zagrywać i wychodzi mu to naprawdę świetnie także solidny środkowy i tyle
Timmo gracz z dużym potencjałem ale to ostatni raz pokazywał w Resovi.. w tym sezonie przez jego większość cześć kompetnie nie grał ,albo problemy zdrowotne albo Spec Nawrocki nie widział go w podstawowym składzie .. ostatnio w koncu gra ale widać ze kompetnie bez formy
Barkom ..
Szczurów .
2 zawodnik w rankingu blokujących i tyle chyba wystarczy ) Swoje robi w ataku i średnia zagrywka ..flot który jest bardzo fajny ale niestety robi przy tym dużo błędów .
smoliar
Bardzo doświadczony grajek który w Swoim
Cv ma kluby w których nigdy nie grali i nie będą grać leman i Tim
W każdym elemencie bardzo solidny atak blok zagrywka
Także dla mnie i mysle nie tylko dla mnie znów przewaga Barkomu.
Przyjęcie.
Zaczne może od „najlepszego „gracza jak to mówisz Jesli to jest najlepszy grajek to ja chyba ku… nie chce znać pozostałych
Stary mówisz o gosciu który nawet nie był liderem przyjęcia tylko o jednym z 4 którymi cały czas rotowal Nawrocki i teraz Pawełek Gość ma kapitalne warunki ale to straszne drewno Kiedys wielka nadzieja dziś grajek który nawet nie jest podstawowym pewnym zawodnikiem Radomia które ledwo utrzyma się w lidze Miał w tym sezonie tez jakieś problemy zdrowotne ale nie można tym tłumaczyć ze nie jest pewniakiem zawsze do podstawowego składu Bielsko ma np Swojego Jacka ktory po mimo tylu przegranych meczy potrafił być liderem i grajkiem bez którego kapelus nie wyobrażał sobie składu swojej drużyny Lukasik a nie Szulc takimi nie są
Jedyny mecz w którym Lukasik zagrał naprawdę dobre zawody i za to także zdobył MVP to sensacyjne zwycięstwo z Katowicami
Pozostałe mecze bardzo przeciętne
Szulc Rusin to zwykli ligowcy ,niscy ale z wielkim serduchem to gry przyjęcie przecietne nic więcej
Barkom
Kvalen Firkal
Tutaj nie ma aż takie przewagi ale dla są to lepsi zawodnicy od Radomskich kolegów Obaj lepsze warunki i dużo lepsza technika użytkowa
libero
Tutaj krótko przewaga Radomia ..
Reasumując personalnie i patrząc na formę
Barkom Radom 3:0
Maks 3:1