adamo80
Użytkownik
Najlepsze są konkrety więc podam:Jak Unii (Niemcom) tyle zawdzięczasz to Ty wyjedz do nich.Tam masz swoje lockdowny,i cały ten syf.
Dlatego,że Ciebie karmią,to wypisujesz tutaj te herezje?
Polska w Unii to jak krowa w bagnie.Każdy chce ją wyciągnać,tylko,że ci co wyciągają za cycki to mają mleko,a ci którzy ciągną za ogon mają gó..no. A większość Polaków ciągnie za ogon.
To właśnie aktualne "elity" Unii są prosowieckie i kolaborują z Władimirem i prędzej czy pożniej będziesz albo gawarił albo szprechał w zależności po której stronie Wisły żyjesz.
Właśnie dzięki Twojej Unii i jej polityce.
- Przez 15 lat prowadziłem interesy w UK dzięki temu, że był jednolity rynek, a był po byliśmy w Unii
- Na samym początku mojej przygody z biznesem, a zaczynałem w urzędzie pracy jako bezrobotny dostałem od Unii 50 000 BEZZWROTNEJ DOTACJI, która pozwoliła mi rozpocząć nowe życie
- Dostałem sporo kredytów z niskim oprocentowaniem bo całe główne odsetki płaciła Unia
- Co do kwestii dlaczego zawdzięczam życie nie mogę pisać publicznie
I dodam, że nie byłem i nie jestem w jakikolwiek związany z PO, PiS czy jakimikolwiek elitami. Jestem zwykłą osobą, prywatną prowadzącą działalność gospodarczą bez ŻADNYCH ZNAJOMOŚCI gdziekolwiek ! Wszystko co dostałem z Unii było w 100% prawilne - po złożeniu wniosków.
Ale najważniejsze z tego nie była nawet ta kasa darmowa tylko wspólny wielki rynek UE, który dla kumatych ludzi otwiera OGROMNE możliwości... A Konfederacja tak mówi o wolności, w biznesie, a tego zdaje się nie dostrzegać ! Co z tego, że oni są za wolnym rynkiem i to im się akurat w Unii podoba skoro ją negują za inne rzeczy, a jest jak jest... UE ma swoje problemy - jest zbiurokratyzowana, ma wpływy lewicowe typu LGBT (co zresztą mi kompletnie nie przeszkadza, ale Konfederacji i PiS tak), ale... daje nam - przedsiębiorcom OGROMNY RYNEK !!! I nie pisz mi, że i bez tego można by było prowadzić interesy bo to wiem i już w praktyce po Brexicie doświadczam, ale dla mnie teraz po brexicie stało się to nieopłacalne... W konfederacji siedzą jacyś teoretycy, idealiści bez pojęcia o praktyce, tak naprawdę nie ogarniający jak działa dzisiejszy globalny rynek !