O 13:30 mamy kolejne spotkanie z Blasta w którym spotkają się Heroic vs Team Liquid
Heroic to win @1,25 unibet plus dodałem jeszcze mocniej po przegranej 1 mapie i byłem mocno obsrany
Heroic to win 2-0 @1,9 unibet - chyba żeby większa dramaturgia była
Krótko i bez ceregieli. Tego chce świat
Na zwycięzcę czeka Astralis. Czeka na duńską drużynę by zrobić derby Danii u siebie w domu. Tym meczem będzie żył cały kraj. Najpierw trzeba się jednak uporać z teamem widmo tzn rozpadającym się Liquid. Przy okazji poprzednich potyczek opisywałem i oczekiwałem dwóch gładkich porażek drużyny ze stanów ale niespodziewanie NIP chciał zostać przekrętem roku i przegrał z Nimi 2:1. Zasłużony zwycięstwo bo Szwedzi grali kupę. Przeszli obok turnieju. Trochę dziwne zachowanie jednak bo w pierwszym spotkaniu NIP grając z Astralis zarządał powtórzenia jednak z kluczowych rund na ich mapie bo jednemu z zawodników wyłączył się monitor. Powtórkę dostali i również ją przegrali i otrzymali szybkie 2:0. Wczoraj nie było widać chemii, zacięcia. Jak dla mnie to olali ten turniej. WIęc czy Liquid było takie dobrze czy NIP takie słabe? Myślę że odpowiedział na to mecz z Vitality bo tam było 2-0. Myślę że dzisiaj będzie podobno. Heroic jest na innym poziomie i też bez problemów wewnątrz zespołu przeciwnika byliby zdecydowanym faworytem. Heroic było bardzo blisko pokonania Navi o czym pisał
husarz22 w swoim poście. Też miałem podobne odczucia że Navi ten turniej bierze na dużo większym luzie i nie przejmuje się aż tak bardzo ewentualną porażką bo swoje już wygrali w tym roku i nikt im tego nie Zabierze.
Team Vitality +1,5 mapy @1,9 Unibet
No i wstępem z poprzedniego picku przechodzę do kolejnego spotkania gdzie sądzę że Vitality ugra przynajmniej jedną mapę z grającym na luzie Navi. Wiadomo
TV zmienia roster i to jest moment by jeszcze coś wygrać Nim. Piękna chemia jest pomiędzy zawodnikami francuskimi i to wszystko spowodało że Vitality w po świetnym widowisku ostatnio ograło Astralis. Warto wrócić jeszcze do majora gdy właśnie te dwa zespoły trafiły na siebie w półfinale. Tam wynik 2:0 dla Navi ale obiektywnie Vitality się tam postawiło. Przegrali do 11 i 13 co w ostatecznym rozrachunku gdzie Navi poprostu zmiotło ten turniej nie przyniosło wstydu. Widzę że od tego spotkania dużo się zmieniło pod względem mentalnym obu drużyn i w tym upatruje szanse na wygranie jednej (jak i nie całego meczu) przez Vitality.
Bez dogłębnej analizy polecam jeszcze
powyżej 2,5 map (@2 Unibet) w meczu Movistar Riders z GODSENT oraz zwycięstwo
MAD Lions (@1,62 Unibet) z Sprout w ESL Pro League Conference.
W pierwszym meczu każda z drużyn ma swoje mapy na których powinny wygrać, w drugim spotkaniu wyżej cenie ML które gra na wyższym poziomie niż wsparte KEiem Sprout (gdyby Anonymo miało więcej konsekwencji to już Sprout na tym etapie by nie było).
Edit. Po każdym dobrym dniu przychodzi tragiczny. Dzisiaj był chyba taki dzień. Czekam już tylko na Astralis.