Anonymo - foraZe
godzina 14:00 ESEA
Nie wyobrażam sobie żeby forZe mogło przegrać ten mecz a przy odrobinie szczęścia mogą wygrać bez straty mapy. Anonymo to zespol składający się z graczy którzy są znani na polskiej scenie e-sportowej. Ale moim zdaniem jeszcze za wcześnie żeby wygrywac na takie lepsze drużyny ponieważ brak im zgrania, narazie to tylko indywidualności. ForZe oprócz tego, że są zgrani to jeszcze mają skillowych zawodników. Moim zdaniem to wpływie na ich zwycięstwo
forZe @1.43
forZe wygra 2:0 @2.22 STS
Anonymo jest teraz na bootcampie z tego co wyczytałem. Jeśli chodzi o zgranie to polemizowałbym, bo oba teamy grają od miesiąca w nowych składach, a dokładnie 2 nowych zawodników po obu stronach. Fakt forZe zagrało więcej oficjalnych spotkań w tym czasie, ale still jeszcze muszą się dotrzeć. Nie zmienia to faktu, że polski cs is dead. Robią te szufle co jakiś czas, kombinują a i tak z tego nic nie wychodzi. Generalnie typ popieram.
Jak już zacząłem pisać to podrzucę coś od siebie
REPUBLEAGUE TIPOS Season 2
Godsent-Entropiq
Entropiq @1.46
Wczoraj Entropiq zagrało beznadziejnie przeciwko Eternal Fire w meczu o finał tego turnieju. Trzeba wziąć pod uwagę, że grali drugie bo3 tego dnia i w zasadzie kilka minut po zakończeniu tego pierwszego meczu, rozgrywanego na lanie siedli do grania półfinałów. Wydaje mi się, że podeszli dość na luzie do tego spotkania, a ugranie 15 rund w 2 mapach nie jest wybitnym wynikiem. Dziś stają na przeciwko potężnych Brazylijczyków, którzy smurfują sobie w NA, a po przyjeździe do Europy wygrali tylko ze słabym ECLOT i bardzo równy mecz przeciwko odmienionemu forZe. Myślę, że dziś na czystej głowie bez problemu poradzą sobie z Godsent, które fakt jest zgraną i dość dobrą drużyną jak na NA, ale to wciąż raczej Tier 2 podczas gdy Entropiq zaprezentowało się całkiem przyzwoicie na Majorze i śmiało można nazwać ich drużyną Tier 1.
Eternal Fire-Blink
[email protected]
EF po słabym początku, gdy rozpoczęli wspólną grę jest na fali wznoszącej jednak nie wygrywają na wybitnych przeciwników, to samo można powiedzieć o Blink. Niby te ostatnie mecze są na zielono, ale jak wspomniałem pokonywane drużyny to raczej tier2. Bardziej skłaniałbym się tu w stronę EF, mimo krótszej gry razem wydaje mi się, że mają papiery na tier 1, podczas gdy Blink męczy się i przeplata momenty dobrej gry i bardzo słabej. Pójdą tu bany Ancient i Nuke, których odpowiednio EF i Blink nie grają, reszta map to w zasadzie 50/50. Prawdopodobnie zobaczymy Dust2/Mirage z deciderem Vertigo lub Inferno.
Movistar Riders-Fiend
Fiend @ 1.95 ewentualnie Fiend +1.5 @1.32 do dubla?
Fiend mimo, że gra z Shipzem to moim zdaniem prezentuje się lepiej niż MR. Odprawili Gambit na dd2, a z BIG przegrali równy mecz, po roztrwanianiu wypracowanej przewagi. Z drugiej strony MR wygrało na Sinners, z którymi coś złego dzieje się w ostatnim czasie i przegrali na Enterprise zachowując się jakby pierwszy raz grali w terro.
Moim zdaniem po Majorze MR trochę przycichło. Duża przewaga na ich korzyść to napewno AWP, bo h4rn potrafi nie trafiać naprawdę łatwych strzałów, ale mam nadzieję, że dziś nie opije się bułgarskiego wina i gdy na przeciw będzie miał lepszego od siebie wzniesie się na wyżyny. Typ bardziej na czutkę, żeby nie było
edit: h4rn otwierał na obu mapach