Typy długoterminowe zostały już dodane, więc lecimy z kuponami na fazę grupową. Obiecałem, że będzie dużo i gramy sporo od pierwszego dnia. Faza grupowa nie będzie jakaś mega mocna, bo format krótki, ale postaramy się wykorzystać nieznajomość buków i zaatakować przeciwko graczom, którzy nie mają za dużo wspólnego z turniejami telewizyjnymi w
PDC.
Price-Rafferty
Typ: DW: 5-0 – 5.62/STS
Na grze przeciwko Rafferty’emu jest oparty cały mój dzisiejszy dzień i być może popełniam karygodny błąd, bo jego dobry mecz może przekreślić moje kupony jednakże zagłębiłem się dość mocno w jego karierę i tak naprawdę gra on 80-85. W turnieju znalazł się dzięki dobrym występom w DT, gdzie nawet udało mu się wygrać jeden z turniejów jednak tak jak wspominałem jego średnia nie zatacza nawet blisko 90, więc to mało. Do tego dochodzi wielka scena, mecz turniejowy w telewizji i pojedynek z aktualnym mistrzem świata. Typowanie kogoś pojedynku do 0 to spore ryzyko jednak przy takim formacie i potencjalnym rozpoczęciu meczu przez Price potrzebujemy zaledwie dwóch przełamań. Rafferty powinien dostać swoje podwójne na kończenie, ale myślę, że będą to maksymalnie 2-3
lotki. Jeżeli Price dojedzie na tarczy, a jego ultra solidne D20/D10 będzie na miejscu to uważam, że może mu nie oddać nawet lega. Kurs ultra duży, więc w moim odczuciu warto spróbować.
Price (-2.5) x Clayton x King
AKO: 2.69/lvbet
To mój główny kupon oparty właśnie na handicapie przeciwko wyżej opisanemu Nathanowi oraz dwóch zwycięstwach przeciwko młodym grajkom. Analiza była napisana pod wygraną Dimy i Claytona, ale przez COVID Belga dorzucam Kinga. W każdym tych spotkań zawodnicy, których typuje grają przeciwko młodym darterom, którzy nie grali zbyt dużo na scenie. Mimo krótkiego formatu doświadczenie wygra to spotkanie. AKO daje solidne podwojenie i jest moim głównym kuponem na sobotę.
Tasiemka: Wrzucę w zdjęciu
AKO: 24.53/STS
Bez większej analizy, tam gdzie widzę wygrane faworytów to ich gram, czasami z lekkim handi, czasami bez. Tam gdzie czuje niespodzianki to daje overek legowy taki delikany, bo 7 legów powinno być prawie wszędzie (oczywiście poza meczem Price
). Robi się fajne ako, więc gram i zobaczymy co z tego będzie.
Mensur x Raffery najwyższy C/O poniżej 67.5 x Barney najwyższy C/O powyżej 84.5 x Rataj
AKO: 9.98/fortuna
Czemu Humphries jest faworytem w spotkaniu z Mensurem? Dlaczego kursy nie są wystawione odwrotnie? Nie wiem, ale w sumie się cieszę, bo kurs na Austriaka w moim odczuciu powinien wynosić 1.7 maksymalnie. Opisałem jego postać w typach długoterminowych, ale tylko napomnę, że w końcu zaczął grać, a Luke nadal jest nierówny. Format krótki, może być decider, ale kursy są źle wystawione, więc idziemy w stronę Mensura.
Rafferty i zamek powyżej 67? Nie, no nie. Linia wysoka, dla mnie wygra MAKSYMALNIE 1 lega, więc taki zamek raczej może być ciężki. Żeby to siadło to tak naprawdę będzie miał 1 lub 2
lotki na kończenie, a przy presji to nie powinno zostać zrealizowane.
Mecz wieczoru. Nie ma co się dziwić. Barney wraca, a kibice go chcą. Do tego Smith, który musiałby coś osiągnąć na Grand Slamie lub MŚ żeby zagrać w
Premier League. Obaj potrafią rzucać i spodziewam się naprawdę 8, a może nawet 9 legów. Żeby zakład wszedł potrzebujemy zamek 85, który tak naprawdę jest na dwie
lotki i zawsze daje pewność na Bulla. Barney wielokrotnie udowadniał, że jakieś 96, 116 czy 121 potrafi zapiąć, więc spodziewam się, że tutaj bez problemu to zrobi.
Na końcu czysty Rataj, powielony Rataj, ale na moje jeżeli ma wyjść to musi wygrać. Niemiecki przeciwnik to solidny grajek, ale Polski Orzeł pokazał ostatnio solidną formę i wygrał turniej podłogowy. Jeżeli ma awansować dalej to musi wygrać swoje pierwsze spotkanie, bo potem będzie co raz gorzej. Moim zdaniem kupon również solidny i polecam go zagrać po 16, gdy nie będzie podatku.
Mój budżet jest podzielony 40% na grupę i długo, a reszta na fazę pucharową, bo dopiero tam się zacznie zabawa.
Price nas pogrążył.