IEFS “Mistrzostwa Świata”
Długo czekałem na kursy, bardzo takie turnieje, ale niestety buki mocno zaspały i póki co nie ma linii na handicap na które szczególnie liczyłem. Przede wszystkim polecam granie handi jak wejdzie na
live (a zawsze wchodzi)
Namibia - ekipa, która o awans miała zagrać jeden mecz z RPA, ale przeciwnicy się nie stawili. Totalni amatorzy, a jeden z graczy ma ledwo 500 godzin w cs:go
https://steamcommunity.com/profiles/76561199103645405/
Indie - Ci to przynajmniej mają większe pojęcie o csie, ale nadal jest to kilka poziomów niżej niż europejskie ekipy (ale wydaje mi się, że nadal klasę wyżej niż Namibia). Jadą bez swojego “najlepszego zawodnika”. Jeden zawodnik ma w ciągu 14 dni zagrane jedynie 6 godzin .
Kosowo - solidna ekipa, w eliminacjach ugrałą mapę na Bluejays, ograła gładko Polskę, Słowenię i Rumunię. Jako ciekawostka podrzucam mecz “prawie” tej ekipy, gdzie postawili się bardzo mocnemu Copenhagen Flames.
https://www.hltv.org/matches/2351064/xgc-vs-copenhagen-flames-gjirafa50-masters-league-season-2
Szwecja - Szkoda, że jeden z zawodników z testem pozytywnym i musi grać trener, ale tak czy tak grają tam trzej zawodnicy Limix i jeden z Aury. Solidna jak na ten poziom ekipa.
Eliminacje dobre w ich wykonaniu, jednak grali tam znacznie lepsi zawodnicy między innymi z Young Ninjas.
Bluejays - jeden z moich faworytów. W Esea bilans 5:1 i wygrana chociażby z Izako Boars, czy D13. W eliminacjach wygrali z Kosowem 2:1 i przegrali 2:1 z Kijowem po wyrównanym meczu.
Meksyk - kolejna ekipa pokroju Indii. Po prostu nie ten poziom.
Izarel - solidna i niedoceniana ekipa, NOM w eliminacjach pokonało między innymi ekipę złożoną z anarkeza i flameza. Mają pojęcie o tej grze (3 graczy w FPL) i uważam, że będą mocni. Dodatkowo są gospodarzami.
Kijów - solidna ekipa, głównym atutem jest to, że jako jedni z nielicznych grają swoim pełnym składem.
Ination - poziom identyczny jak onetap, w eliminacjach pokonali Budapest Five i NOM, a w grupie ugrali mapę na Kijów.
OneTap - to taki rumuński średniak. W Esea bilans 1:5, ale wszystkie mecze na styku. Nie są to chłopcy do bicia, ale też nie powinni namieszać.
Słowacja - inny skład niż w eliminacjach, trzech graczy Dark Tigers. Bez szans na wyjście z grupy.
Mecze gdzie widzę gładką wygraną i wysokie handi
Bluejays -
Meksyk 16:4
Szwecja - Namibia 16:3
Kosowo - Indie 16:5
Szwecja - Indie 16:9
Kosowo - Namibia 16:4
Bluejays - Słowacja 14:16
Z racji, że nie ma kursów na handi PRE, gram tutaj AKO z samych wygranych wychodzi
@2.0 na 1xbet (na STS tyle samo), ale główną strategią jest rozgrywanie tutaj handi.
Główne typy:
Kosowo -
Szwecja
Według mnie bardzo duże value. Bukmacherzy bardzo faworyzują tutaj Szwecję (kurs 1.16), ale myślę, że będzie to bardziej wyrównane spotkanie niż wskazują na to kursy. Nie stawiałbym tu Kosowa w roli faworyta, ale też nie dałbym na nich więcej niż ~2.40.
O drużynach napisałem wszystko wyżej, taki kurs biorę w ciemno.
Kosowo wygra @4.10 1xbet 16:12
Na szybko bez analizy:
Dodatkowe typy:
Bluejays wygra ze Słowacją @1.40
1xbet
Izreael wygra z Kijowem @3.20
1xbet
Ination wygra z Kijowem @3.0
1xbet
Izrael wygra z OneTap @2 1xbet sts
edit: można było fajnie połapać na
1xbet handicapy w kilku meczach, Słowacja zaskoczyła pozytywnie