Serio 7-4 i to nazywasz wypuszczeniem seta z rąk?o 4 secie i 7:4 dla Polski. Utknęliśmy w jednym ustawieniu tak jak Brazylia. Fakt, inna faza seta. Też nie graliśmy najlepszej siatkówki i w kluczowym momencie głowa nie wytrzymała.
Problem w tym ze Lima to strasznie chimeryczny zawodnik i łapie często doły. Zobacz na mecz z Brazylia gdzie w 4 secie nie skończył dwóch piłek pod rząd zrobił się bialy i go totalnie nie było do konca meczu. Nie mówię że nie zdobędzie tych 20 oczek ale gra trochę nie warta świeczki bo on szybko się pali po prostu to raz. Dwa de Cecco na bank otworzy mecz mocno ze środkiem żeby zgubić od oczatku Le Goffa i Chinenyeze. I 3 czyli najważniejsza opcja w 3 rotacja h na bank będą grać dużo przez lewe z racji Toniuttiego na prawym bloku. Wydaje mi się ciekawsza opcja granie o era Conte czy Losera, co sam osobiście zrobiłemHej, mi się rzuciło w oczy ciekawy typ. Mianowicie Lima&Patry zdobędą ponad 35pkt. Zakładając ze to będzie mecz 4 serowy czy nawet 5, nie wierze, ze atakujący tylu pkt nie zdobędą. Zwłaszcza Lima mize zdobyć ponad 20pkt
W tym secie było w pewnym momencie 20:13Brazylia sama jest sobie winna mając 23:19 w 3 secie nie ma prawda przegrać! Jednak stracili 4 punkty z rzędu i pierwszą piłkę setową mieli Rosjanie wychodząc na prowadzenie 23:24 - myślę, że to Brazylię podłamało a złamało do końca przegrany wygrany set.
Można dorzucić piłkarki ręczne i koszykarki bo są już w półfinałachSiatkarze Francji w finale IO, piłkarze ręczni Francji w finale IO i koszykarze francuscy w finale IO...Ci to się dorobili ekip w dyscyplinach zespołowych.....
Grał świetnie ale nie bezbłędnie, pamietam że w 3 secie na pojedynczym bloku postanowił grać po takim skosie że prawie trafił w bandy boczne.Szkoda, że Argentyńczycy nie urwali tego jednego seta, bo były szanse. Wtedy over punktowy Clevenot wszedłby jak w masło, wszak zabrakło 1 punktu. A grał kozacko, skuteczność w ataku wręcz niepowtarzalna
Oczywiście, popełnił bodaj 3 błędy w ataku, ale na 17 prób!Grał świetnie ale nie bezbłędnie, pamietam że w 3 secie na pojedynczym bloku postanowił grać po takim skosie że prawie trafił w bandy boczne.
Warto też pamiętać że oni rywalizację z Brazylia traktują podobnie jak my z Rosją, czy tam NiemcamiTydzień temu absurdalne kursy na Francję wystawione w starciu tych ekip. Ruskie nawet gdyby grali serio to nie byli aż takimi faworytami. Ale serio nie grali - otworzyli droge Francuzom do drugiej fazy, utrudniając tym samym Polakom ćwierćfinal. Cel jaki zakładali osiągnęli w stu procentach. Pytanie tylko czy nie stworzyli potwora który teraz i ich połknie.
Nie wiem w którą stronę ruszyć. Najbliżej mi do overa. Ale sercem za Francją
Co do 3 miejsca - niby Argentyna może juz być bez paliwa ale pamiętajmy że dla nich to historyczna szansa a dla Brazylijczykow tylko mecz pocieszenia. A w grupie juz było 2:0 dla Argentyny