ja mam na maseczce napisane, ze mam wszy łonowe. maseczki
a propo plaskiej ziemi i, bo ktos cos ci tak napisal/powiedzial... w temacie
wybory w
usa gnoiles polskie buki i pisales, ze zagraniczne wyplacaja a polskie nie, bo ja napisalem, ze
unibet rozliczyl zaklady... wiekszosc bukow zagranicznych tego nie zrobila... a sprawa
betfair i numeru jaki wycielil swojemu klientowi z tego powodu zajal sie the times... nie wspominajac o bardzo duzych obrotach i sprawie 'paddypower', ktore wyplacalo na wczesniejszych wyborach wygrana clinton przed czasem...
w temacie ecopayz pisales o tym, ze sa monopolistami i nie ma alternatywy... chociaz kazdy buk z wyjatkiem
bah, ktory tak czy siak nie ma ecopayz... z tych popularnych ma conajmniej jeden e-portfel... innych rzeczy nie bede komentowal, bo tam ludzie dziwne rzeczy wypisuja xd
jak ktos chce to niech sie zaszczepi jak ktos chce to niech nosi maseczke, ale nie zmusza do tego innych, bo on tak chce. ludzie maja wolna wole. na wioskach malo kto nosi maseczki, bo malo kto nie ma wlanego rozumu i nie bedzie popierdalal w maseczce przy takiej gestosci zaludnienia. to samo dotyczy sie osob, ktore nie nosza maseczki i sie nie zaszczepia. jak nie chca to ich sprawa, ale niech nie zmuszaja do tego innych. ja nie namawiam ludzi do tego, zeby sie nie szczepili i zeby nie nosili maseczek. ja sam sie nie zaszczepie, bo mi nic nie grozi... a maseczke nosze tylko w sklepie, bo niestety ludzie sie boja, ze dostana mandat... ale nie namawiam nikogo do tego, zeby ja sciagnal, chyba ze jedzie ze mna samochodem... to wtedy mowie, zeby sciagnal. kazdy ma swoj rozum i wolna wole a jak ktos chce mu ja odebrac to z tym kims jest cos nie tak. nie zgadzam sie na twardy lockdown. w 2019r. mielismy ogniska asf m.in. w lubuskim. to tez choroba zakazna i nikt nie wpadl na to, zeby pozamykac wszystkie lasy, zeby to sie nie roznioslo... zamykano lasy tam gdzie wykryto ogniska i to opanowano. wiem, bo na rybach bylem w miejscu, w ktorym znaleziono padniete dziki i panowie w bialych kombinezonach nas wyrposili...
strategia walki z koronawirusem to 'dramat debila' i idiota, ktory to wymyslil oraz ludzie, ktorzy na to sie godza powinni za to odpowiedziec. niestety uwarunkowania kulturowe w naszym kraju mowia, ze po pis przyjdzie ktos gorszy... alleluja i do przodu bedzie dobrze, chociaz bunkrow nie ma xd
edit; fajnie, ze kolejny raz stoujesz wobec innych uzytkownikow przemoc slowna insynuujac, ze sa odpowiedzialni za smierc covidowcow, ale co jak ktos wezmie sobie to do serca i sie np. powiesi, bo rozne rzeczy sie zdarzaja... a taki 'cichy', systematyczny hejt powoduje duze szkody...
wiecej empatii i zrozumienia dla drugiego czlowieka i sytuacji w jakiej sie znalazl nie ze swojej winy.
edit2;
https://poscigi.pl/seryjny-gwalcici...ej-gory-a-potem-obawiano-sie-nawet-samosadow/ tak dziala psychoza w praktyce... kto mieszkal w lubuskim w tym czasie ten wie jak to wygladalo... nie dajmy sie zwariowac oby stronom...