Jets - MC 1:0 (10-4 RR)
powyżej 11,5 RR, @1,95 Betsson
powyżej 12,5 RR, @2,55 Unibet
powyżej 13,5 RR, @3,40 Unibet
W meczach z udziałem Jets pierwsze co mi przychodzi na myśl to rzuty rożne, jest to obecnie chyba najbardziej overowa ekipa
A-League w tym względzie, szczególnie jeżeli muszą gonić wynik, City nabija trochę mniej, ale gdy się mecz nie układa to też potrafią nabić sami dwucyfrową liczbę cornerów jak w meczu z Glory, ale za to pozwalają przeciwnikom na dość sporą ilość rzutów rożnych. Poniżej trochę statystyk z obecnej kampanii po nazwie drużyny ogólna ilość RR w spotkaniu, a w nawiasie rożne tylko tej drużyny.
Jets 19(9), 13(8), 8(4), 16(15), 14(4) i 19(13)
MC 13(4), 10(5), 12(4), 17(14) i 8(3).
Zarówno jedni jak i drudzy słabo wystartowali i okupują narazie dolne rejony tabeli dlatego liczę, że nikt tu nie będzie kalkulował i od początku tak jedni jak i drudzy rzucą się do ataku. Wyniku nie typuję, myślałem też, żeby pograć cornery tylko gospodarzy, ale po namyśle odpuściłem i zostałem przy ogólnej liczbie z tego względu, że zależnie od wyniku więcej cornerów nabije ta ekipa, która będzie gonić wynik, a że mecz może ułożyć się w dwie strony zostawiam sobie taki bufor bezpieczeństwa. Mam nadzieję, że szczególnie Jetsi pokryją większość linii, a brakujące cornery dołoży od siebie City.