Witajcie . Wczoraj przerwa w pisaniu ale śledziłem co tam koledzy pisali.
Dzis mam kierunki zbieżne z kolegą @rasijski choc troche bardziej ryzykowne.
Ekipa Vitjaza rozpoczeła seria zwyciestw, Kravets wie jak przygotować zespoł do takiej serii bo juz w poprzednim sezonie udowodnił ze można, w pre sezon swietnie przygotowali sie do zdobycie czegos czego nie zdobyli nigdy, a mianowicie Pucharu Burmstrza Moskwy, pozniej był spadek formy i kilka przegranych, jednak od meczu z Avto widac duza poprawe, ekipa jest w gazie a pokonani rywale to czołówka
KHL, zespoł poza Sjominem cały w komplecie. Ich rywal Ufa dziesiatkowany przez Covid, nie ma motorów napedowych w postaci Granlunda i Hartikainena oraz obroncy pierwszej pary Panina, na ławce trenerskiej zabraknie Lyamsy. Oststni mecz Ufa wygrała z Traktorem 3-1 jednak goscie nie mieli pomysłu na gre i byli niskuteczni. Calosc pociagnął Sosnikow , którego dzis pewnie beda mieli na oku obroncy Vitjaza, który bardzo przykłada sie w defensywie. Mysle ze goscie maja ogromne szanse na zwyciestwo w Ufie ,gdyz sami sa w formie a po drugiej stronie kilka istotnych ubytków , które zawezaja pole manewru czy to w Power Play czy w ataku pozycyjnym. Stawiam na Vitjaz
Vitjaz ml kurs 1,85 STS
W drugim dzisejszym spotkaniu moze wydarzyc sie wszystko, Spartak mimo czołowych obcokrajowców napewno jest faworytem i myśle ze rozstrzygną to w regulaminowym czasie jednak kurs
nie jest wart tego ryzyka. Znarok juz ma noz na gardle, odpoczywali dłuzej o cztery dni wiec dzis powinna byc moc ale zobaczymy co pokaza lód.
Jutro mam na uwadze dwa mecze . Ten w Czelabinsku i w Bałaszycha.
Krótko o tym za Uralem.
Zubry są na fali napewno, jezeli ktos oglada ich mecze to widac i w defensywie ta gra wyglada lepiej mimo traconych bramek, Woodcroft w wywiadach podkreśla ze pracują nad tym elementem, prócz chwlonych juz legionistów fajnie wyglada gra młodych białorusinów , którzy przyjechali zza oceanu, dostaja cora wiecej obowiazków na lodzie i świetnie uzupełniaja doswiadczonych graczy , Traktor u siebie to troche inna druzyna , napewno beda chcieli sie zrewanzowac za porażkę ale myślę, że Żubry nie przegraja tego w regulaminowym czasie a moze znów beda góra bo w tym roku MIńskie Dynamo sie bardzo przyjemnie ogląda i jeszcze niejednym sprawia problemy
Mińsk z x kurs 1,93
Mińsk RT kurs 3,85
STS
Wieczoram kilka zdań o meczy w Bałaszycha