Fajnie, kiedy ktos rozumie i mimo wlasnego bledu poddaje sie karze, jaka sa najczesciej typu rozliczane na minus. Inni mimo wlasnej winy ustaja przy swoim i obrazaja nas za stronniczosc. Takie sa realia i my juz troche sie z tym pogodzilismy. Ale to normalne, kazdy chce wygrac.
Nie, to nie jest normalne. Każdy chce wygrać, ale nie za wszelką cenę. Niektórzy nie potrafią przegrywać. Wielu z nas poświęciło czas żeby zorganizować ten
konkurs. Począwszy od
Waldi1979 który negocjował pulę nagród, przeze mnie, jako tego który wymyślił tę nową formułę, rozpisał cały
konkurs i go nadzoruje, kończąc na
neutralny który SAM rozlicza wszystkie typy. Dlatego dla mnie nie jest i nie będzie normalnością, gdy ktoś zaczyna śpiewkę, że ktoś kogoś chce "przepchnąć", czy jak w przypadku ostatniej akcji ze skopiowaniem typów, że moderatorzy chcą przejść dalej. Zrozumcie, że gdyby moderatorzy chcieli podzielić między siebie pulę nagród, to zrobiliby(śmy) to tak, że nikt by tego nie zauważył. Staramy się żeby wszystko było wyjaśnione. Wyjaśnione zostało dlaczego z jednej grupy wejdzie dodatkowa osoba. Nie dlatego, że jest znajomym kogoś z ekipy forum. Dlatego, że typuje i jest aktywny. Forumowicz, który jak zdecydowaliśmy nie przejdzie dalej z uwagi na brak aktywności, odpada nie dlatego, że podpadł komuś z ekipy. Odpada dlatego, że od czerwca nie oddał ani jednego typu.
kacper091097 wskazałeś punkt regulaminu, twierdząc, że cała "akcja" nie łapie się pod dany zapis. Czy to jest umowa kredytowa? Jakiś regulamin urzędowy, ciul wie czego? Ten
konkurs to zabawa, a my jako organizatorzy chcemy żeby było jak najlepiej. A dobrze będzie, jeśli w kolejnej rundzie zobaczymy osobę, która typowała do końca, niż osobę, która nabiła trochę punktów na starcie ligi i od czerwca już nie raczyła typować.
Co do zmian, tak jak napisał neutralny, staram się w każdej edycji wprowadzać proponowane przez Was zmiany. W tym sezonie podajemy przez to 3 typy na mecz, a nie 2. W innych miejscach regulamin też trochę się zmienił. Niektórych rzeczy nie przeskoczymy z uwagi na format konkursu, który jest jaki jest i uważam, że jest emocjonujący.
kacper091097 jak wyobrażasz sobie możliwość zmiany typów? Oferta pojawia się rano i w zależności od tego co ludzie grają linie zmieniają się, zmieniają się kursy. Kto czuwałby nad tym, żeby 50 osób, w niedzielne południe, podkreślam niedzielne, nie manipulowało np. podając starą linię? Albo zmieniając typ, bo akurat linia spadła o jeden punkt, a ktoś gra over. Kto poprawiałby te typy? Kto edytował posty? Kto siedziałby całą niedzielę i odbierał wiadomości żeby tu dodać dwójkę, tam zmienić nazwisko, tam zmienić under na over. Jak sprawdzilibyśmy czy podany kurs 1.60 o godzinie wstawienia posta, na pewno był 1.60 a nie np. 1.55, czyli nieregulaminowy? To nie jest możliwe. Wszystkim nie dogodzimy.
Naprawdę, niech niektórzy wezmą zimny prysznic, bo jak zaczynają się oskarżenia o stronniczość, gdy pojawia się jakieś czepianie punktów regulaminu (że dana decyzja nie może mieć miejsca bo nie ma tego w regulaminie), gdy używane są słowa, że ktoś został "przepchnięty" to się odechciewa. To ma być przede wszystkim fajna zabawa z szansą na wygranie całkiem niezłej nagrody. I większość uczestników tak to traktuje. Fajniej ogląda się mecze, gdy "jadą" konkursowe typy, gdy sprawdza się typy przeciwnika. Gdy nadchodzi ostatnia kolejka i trzeba patrzeć ile punktów wystarczy do awansu, ile do pierwszego miejsca. A niefajnie jest, gdy niektórzy myślą, że cały
konkurs to wielki spisek.
Przypomnę, że w konkursach gdzie będziemy losować nagrodę za zagrane kupony, będziemy korzystać ze strony, która zapewni transparentność. Nie pisałbym tego w "regulaminie" konkursu, gdyby to miała być ustawka polegająca na przyznaniu nagrody mi czy neutralnemu.
Mam nadzieję, że ten post, owszem, emocjonalny, trafi do osób, które OBRAŻAJĄ nas, prowadzących
konkurs. I nie chodzi tu o
kacper091097, ale o np. o sprawę skopiowania typów o której jest osobny temat. Zapewne za chwilę będzie kolejna afera, bo jedna osoba nie ukryła typów tak jak trzeba było to zrobić. Przez to straci punkty i pewnie wszystko zacznie się od nowa, wtedy polecam lekturę tego posta od początku. Na kilka sposobów przypominałem, że ukrycie typów to obowiązek, wszyscy oprócz jednej osoby to zrobili. Był osobny temat o tym informujący, było o tym napisane w temacie gdzie podawane były typy, nawet między typami wstawiłem dodatkową informację o tym, że jest to obowiązkowe. Niektórzy nie wiedzieli jak, ale dali radę, bo pytali na PW czy własnymi siłami kombinowali. Niektórzy robili podawali typy z telefonów i nie było problemem kliknięcie jednej ikonki na pasku z opcjami.