Wg mnie 1,8 na Dudę to super promocja. Nie bardzo rozumiem, skąd Wam się bierze, że Trzaskowski może to wygrać...
Przede wszystkim elektorat PiSu to ludzie grubo po 60. Ta część ludzi na żadne wakacje nie wyjeżdża i znów pójdzie zagłosować na swojego króla. Z kolei młodzi, którzy mają dość PiS-PO:
-nie pójdą czysto ideologicznie wybierać między gilotyną a kulą w łeb,
-wyjadą na wakacje.
Natomiast młodzi, którzy mają bombelki w domu, to chyba nie trzeba tłumaczyć na kogo pójdą zagłosować.
Nie doceniasz tego jak bardzo elektorat opozycyjny jest zjednoczony... Te ostatnie 5 lat czyli łamanie praworządności, walka z UE, ignorancja, dziesiątki afer, Janowo Podlaskie, Sasin i
wybory pocztowe, TVPiS,
Trójka i "Mój Ból jest Większy niż Twój", tego jest tak dużo, że już nawet sam nie ogarniam jak dużo...
Do tego wszystkiego i o tym się głośno nie mówi, ale szlak trafia bezdzietne rodziny czy kawalerów/panny, że z ich podatków są utrzymywane cudze dzieci... Choćby z tego powodu pójdą... No i pomijam całą sferę kościelną czyli to jak wielki wpływ ma kościół co niektórych drażni jak płachta na byka...
Co do wyjazdów... Rzeczywiście wiele osób wyjeżdża i pamiętajmy byłby to spory argument, ale w tym roku mamy pandemię i jednak sporo ludzi nie wyjedzie bo się boi... wyjazdy zagraniczne praktycznie nie istnieją... To działa na korzyść Trzaskowskiego... Po za tym to ma być 12 lipca więc i tak sporo ludzi może mieć zaplanowane na sierpień i II połowę lipca... 12 lipca to właściwie początek wakacji... większy problem byłby jak by miał być to środek lata...
I co do młodych ludzi - myślę, że tu jest zmiana... W 2015 głosowali na Dudę, teraz zagłosują na Rafała lub nie pójdą wcale... Myślę, że duża tu "zasługa" próby zdjęcia z 1 miejsca LPPT piosenki Kazika "Twój Ból jest większy niż mój" gdzie pokazuje jak Kaczyński poszedł na grób brata podczas gdy wszyscy inni nie mogli... No zapomniałem wcześniej dodać o "upajaniu się władzą" przez obecną ekipę a zapowiadali skromność, umiar i służenie Narodowi... A wszystko to co dobre zrobili jak 500+ Trzaskowski dzień i noc zapowiada, że nic nie ruszy, zresztą przez najbliższe 3 lata jakby to niby mógł zmienić skoro rządzi PiS, a Prezydent może jedynie wetować ustawy ?
No i na końcu dodam, że jak mamy np. ważny mecz w
LM to analizujemy często czy zespół ma lidera, kogoś kto posiada odpowiednie cechy wolicjonalne i pociągnie wszystkich - wiemy jak często taki jeden zawodnik jak Messi czy Ronaldo pociągał drużyny do rzeczy niemożliwych... W mojej opinii Trzaskowski ma największą charyzmę i determinację wśród wszystkich kandydatów... Kosiniak był bardzo miły itd i gdyby nie Trzaskowski sam bym na niego głosował, ale był potulny jak misio... Reszcie też czegoś brakowało, a Trzaskowski ma "to coś"...