Jak ktoś jest dobrym typerem - analiza i trafne typy to może grać nawet srajgresją i i tak wygra...
Oczywiście, że granie progresją np. tylko na remisy w II lidze kolumbijskiej jak gdzieś kiedyś wyczytałem w jakimś poradniku, albo granie zawsze określonego rodzaju typu może zakończyć się tragicznie. Ale konar ma po prostu całkiem dobre pomysły na zdarzenia, a progresja to jest forma w jakiej to gra.
konar każdemu progresja dlatego właśnie się źle kojarzy i każdy tak reaguje bo w większości poradników na progresję sugerują grać określony rodzaj typu np. w moim przypadku mogło by to być zawsze na Barcelonę. I w takim wypadku zawsze się przegra.
Ale jak się dokładnie wszystko analizuje, siedzi ileś godzin, ogląda setki zdarzeń i wkłada w to sporo wysiłku i pracy to i progresja nic nie zaszkodzi.
Weźmy pierwszy przykład z brzegu: Legia - Ajax. Nie pograłeś czystej 1 po wyższym kursie mimo, że w swojej strategii grasz na dogów, ale dałeś +0,5 po niższym kursie co weszło. Zauważyłem też, że nawet jak grasz na dogi to nie jest hurraoptymizm np czyste zwycięstwa tylko handi dodatnie.
Widać, że konar się zna na bukmacherce i choć bardzo często się z nim nie zgadzam co do poszczególnych analiz i typów jako jedna z niewielu osób na forumku dużo wnosi do analiz i typów. Pozwala na spojrzenie niebanalne i czasami odkrywcze. Mnie naprawdę zaimponował typ na PSG bo nie tylko na tym forum, ale właściwie nigdzie, nawet wśród poważnych analiz sportowych w mediach i osób związanych z piłką - byłych piłkarzy, trenerów itd nikt nie dawał PSG żadnych szans lub niewielkie szanse. Nawet jeśli PSG nie awansuje co by było jednak w kategoriach cudu zbliżyła się najbardziej w swojej historii do wyeliminowania Barcelony i kto to przewidział ? Pozdrowienia