A od czego ten podatek 0% zamierzasz płacić? Masz umowę o pracę z pracodawcą na Bahamach...?witam mam taki problem :
Od jakiegoś czasu zarabiam na Betfair dosyc spore pieniążki ... i wszystko jest w porządku dopóki nie zacznę ich wydawac ... bo jak wiadomo np. moje miesięczne dochody to 1000 zł , chce kupic mieszkanie za 300 tyś za te własnie pieniążki i problemem będzie skąd ja te pieniądze wziąłem bo US będzie miał pretensje do mnie o to ...
zastanawiam się jak rozwiązac sprawę ... jak myślicie ,gdybym np. Wyjechał do pracy na Bahamy gdzie nie ma podatku dochodowego i wrócił po roku do kraju np. z 1 mln zł to musiałbym się tłumaczyc skąd te pieniądze ? czy wystarczy , że tam płaciłem podatek 0% ?
Nie mógłbyś płacić podatków od wygranych losowych na Bahamach gdyż Betfair nie jest zarejestrowany w tym kraju. A twoje miejsce pobytu nie ma tu większego znaczenia.1000 zł to dochód legalny po odprowadzeniu podatku .
A podatek na Bahamach płaciłbym od wygranych losowych ... tylko czy w Polsce to by respektowali ?
ewentualnie inne sposoby wyprania tych pieniędzy ?
Tak po powrocie do kraju w takim przypadku czekałby na Ciebie podatek od wzbogacenia. Inaczej nasza kochana skarbówka nie dała by Ci spokoju. Możesz pokombinować z darowiznami od rodziny wolnymi od podatku. Dokładnie nie wiem jak to z tym jest, ale poczytać nie zaszkodzi.witam mam taki problem :
Od jakiegoś czasu zarabiam na Betfair dosyc spore pieniążki ... i wszystko jest w porządku dopóki nie zacznę ich wydawac ... bo jak wiadomo np. moje miesięczne dochody to 1000 zł , chce kupic mieszkanie za 300 tyś za te własnie pieniążki i problemem będzie skąd ja te pieniądze wziąłem bo US będzie miał pretensje do mnie o to ...
zastanawiam się jak rozwiązac sprawę ... jak myślicie ,gdybym np. Wyjechał do pracy na Bahamy gdzie nie ma podatku dochodowego i wrócił po roku do kraju np. z 1 mln zł to musiałbym się tłumaczyc skąd te pieniądze ? czy wystarczy , że tam płaciłem podatek 0% ?
Nie jest prawdą co piszesz... ktoś mógł dostać 75% podatku jako kara skarbowa tylko wtedy jak nie miał zaświadczeń o wygranej... jeśli np. wygrasz 10 tys. funtów w Londynie i masz zaświadczenie to mówiąc brzydko "US może Cię cmoknąć w trąbę..." czytałem na temat wygranych w kasynach w prawie UE do którego Polska musiała się dostosować jakiś 1-2 lata... to jest informacja 100%z zagranicznymi kasynami i zaswiadczeniami to nie jest taka do konca wyjasniona sprawa
pare lat temu glosna sprawa byla gdy Polaczek wygral w jakims niemieckim lotto i przyjechal do Polski i postawil dom
z tego co pamietam dostal 75% podatku
ale nie o to chodzi
zeby bawic sie w kasynie i nie lapac minusow trzeba tez poswiecac czas
a zawsze moze byc z tym problem
Zanim pojdziesz do doradcy... Jeden pomysl. Nie wiem na ile jest to realne. Masz ta lewa kase z bukmacherki na mieszkanie. Co robisz? Idziesz do banku po ... kredyt na to mieszkanie ???? Poreczenie powiedzmy dostajesz od rodzicow i daja ci kredyt. Za ta kase kupujesz mieszkanie. Kredyt splacasz kasa z bukmacherki. Co o tym myslicie?Dzięki wielkie za wszytkie rady i chyba naprawdę skorzystam z pomysłu Vadera i udam się do radcy podatkowego ... . Problemem nie byłby dla mnie nawet roczny wyjazd za granicę do państwa gdzie mógłbym legalnie wygrac pieniądze w Betfair i nawet byłbym w stanie zapłacic podatek od wygranej - ale max 10 % . Potem powrót do kraju z legalnymi pieniędzmi ... muszę isc do radcy żeby zobaczyc jak to wygląda ???? .
Jeszcze raz dzięki ...
no przecież pisze od początku ... kasa pochodzi z wygranych w Betfair . Problemów z wyciągnięciem pieniędzy z konta nie widzie , widze problem jak te pieniądze ZALEGALIZOWAC , tak aby US nie zabrał mi 75 % ????A skąd kasa na spłatę kredytu? edit: za późno
Eee tam. Skad zes wzial te liczby? Kredyt mieszkaniowy przeciez tak nie rosnie. Radze ci zrob lepszy research w tej tematyce. Da sie wziac kredyt na uczciwy procent.pomysł z kredytem byłby dobry jeżeli mógłbym go spłacic w ciągu roku ???? ... z małymi odsetkami bo biorac kredyt na 300 000 zł nie bardzo uśmiecha mi się oddawac 700 000 zł czyli o około 400 000 zł więcej :/
więc pomysł średni ... zwłaszcza jeżeli spłace kredyt w ciągu np. 5 lat to US może się zastanowic skąd mialem kase na jego spłate ...