Pomysłu nie mam co mógłbyś zrobić. A co mogą Tobie zrobić? Skarbówka dobierze się do Ciebie że masz lewy dochód i dalej już sankcje według kodeksu karnego, w najgorszym wypadku więźnie ( a kasę chyba i tak Tobie zabiorą).
Zaznaczę że nie wiem czy tak zrobią ale mogą zrobić co napisałem.
No cóż jeśli to nie prowokacja to mam nadzieję że jakoś z tego wybrniesz...
Pozdro
hehe więzienie, dobre sobie.
No i co mu to da? Myślisz że uwierzą na słowo ? Zaczną sprawdzać i po cudownym adresie IP dojdą że wszystkie zakłady i operacje na koncie były prowadzone z Polski, co więcej z miejsca zamieszkania mniemam. Poza tym jakieś dowody na to, że rzeczywiście przebywał za granicą będzie mieć ? I już masz kolejny zarzut. Jak piszesz prawde to powiedz prawnikowi że dasz mu 10% jak Cie urządzi na czysto i zobaczysz jak się postara ????
kto zacznie sprawdzać po IP ?
bank... nie przesadzajcie, prędzej skarbówka mandat wystawi na pare tys i powie idź chłopie do domu, niż będzie robić śledztwo po IP
czyli jesli robimy np przelew na konto w polsce na powiedzmy 1000zl miesięcznie, to bank nie patrzy na nas podejrzanie ?
kwota ..hmm powiedzmy.. 5 000 10 000 zl miesięcznie moze wzbudzic podejrzenia ?
jest jakaś minimalna kwotą przy której (wpłata/wypłata) bank musi to zgłaszać do skarbówki - chyba w polsce 20tys ?
to że bank zgłosi to do skarbówki nie oznacza, ze skarbówka cokolwiek z tym zrobi, ma być po prostu to odnotowane, a kiedyś jak będą chcieli i mieli to mogą to sprawdzić tą akurat przypadkową transakcje.
heh... mylisz sie. kazdy bank ma opracowany pewien system, przykladowo maja filitry odbiorcze, tzn jesli przyjdzie jakikolwiek przelew z konta xyz123 to zapisuje sie w systemie iz dany odbiorca otrzymal z tego konta kase. w czym problem by dodac do filtru ogolnodostepne numery kont z ktorych robia wyplaty nawieksze buki? ponadto, otrzymujac po kilka przelewow na kwote o ktorej wspomniales wyzej, rowniez system to wychwyci. przelewow jest sporo, ale bank ma rowniez sporo kasy i nie maly personel.
Ktos dobrze wyzej wspomnial, tyle ze fiskus i banki to jedna mafia. chyba nie zapomna wspomniec kolega z fachu (owszem) ze jest taki i taki delikwent...
przypuszczam ze wasze wypowiedzi nie sa poparte autopsja. ????
bank nie jest powiązany mafijnie z fiskusem,
kazdemu bankowi zalezy mocno na ochronie danych osobowych klienta, i w każdym przypadku, kiedy będzie to mozliwe bank nie udzieli odpowiedzi US czy Policji, Prokuratorowi o kliencie - jezeli tylko da się to z punktu prawnego zrobić.. bo jeżeli jest sprawa taka ze musi podać - to wiadaomo - prawo respektuje i poda..
Tak, korzystam. Pomyśl trochę - jak polski fiskus może sprawdzać transakcje instytucji mieszczących się poza granicami kraju i niepodlegających polskiemu prawu?
fiskus jak narazie to zaczyna ścigać sprzedających na allegro,
a co dopiero moneybookers - to juz wyższa szkoła jazdy... i dla niego na razie czarna magia..
a najlepiej niech zamkną autora tematu za ściemę...nie wierze w taką historie...ludzi gra masa w zaklady przez neta ale nikt rozsądny nie zbiera kasy aż do 60 tysięcy
LOL i calosc przelew na konto...dla mnie dziecinna historia...typu "no co by było gdyby"...60 tysięcy to on widział...chyba postów na forum....żenada kolego :/
zgadza się, to pewnie jest bajka, kto przy zdrowych zmysłach trzymał by u bukach 60tys,
jezeli klient dajmy na to wpłącił na początek kilka tysiecy do buka, to przy ugraniu 100 - 200% na pewno by coś wypłącił, zeby sprawdzić wogóle jak działają wypłaty, czy nie zablokują czegoś itp..
czy klient nie miał obaw - że np. bukmacher zablokuje mu pieniądze bo np. klient złamał jakiś punkt regulaminu - raczej do takiego czegoś by nie doszło, ale mając 60tys na koncie, na pewno różne niepewności by klienta nachodziły..
To dziadka PITy z pracy/emerytury są w Urzędzie. Skarbówka je zsumuje, odejmie tyle, ile według US dziadek musiał wydać na utrzymanie i wtedy może dalej podejmować decyzje.
dla darowizny 50tys, US nie będzie sumował pitów z 50 lat
))
poza tym dokumenty , trzeba przechowywać chyba 5 lat ?
to czy US przechowuje dłużej, ktoś wie?
Żeby wszystkich uspokoić, dzisiaj przekazałem regulamin z unibetu jaką każdy użytkownik akceptuje zakładając konto
bukmacherskie dla pani mecenas, musi zapoznać się z regulaminem, polskim prawem w tej kwestii i prawem UE. Trzeba najpierw myśleć a później działać. Myślę, że za tydzień wszystko będzie wyjaśnione. Oczywiście ona przedstawi jak to wygląda z punktu prawa a nie jak te sprzeczności w prawie ominąć, bo niestety jest do darmowa konsultacja
(po znajomości). Skoro wygrałem znaczącą dla mnie kwotę, postanawiam rozszerzyć swoją działalność gospodarczą o profesjonalne doradztwo
bukmacherskie, właśnie dzisiaj muszę poszukać odpowiedniego pkd (to takie małe odstępstwo od tematu). Pozdrawiam
i co znalazles cos z pkd ?
pytam z ciekawosci, kiedys chciałem doradzać na giełdzie
mest1987, deniak ma racje z tymi przytoczonymi ustawami. Ja też już o tym wspominałem kilka razy ale ryba.
W zeszłym roku miałem to na zajęciach z Prawa karnego skarbowego i profesor podczas omawiania właśnie tego działu KKS , stał przy stanowisku, że taka osoba podlega tej karze. Co nie znaczy, że zostanie ukarana. Ale przepisy prawa są jasno sformułowane , a deniek przytoczył właściwe przepisy.
tylko ze profesor ma wiedze teoretyczną,
i w świecie profesora moża być to nielegalne,
a prawnik ma wiedzę jak to zinterpretować, żeby było legalne, co za tym idzie w świecie prawnika to może być legalne..