robertcorey
Użytkownik
brawooo Bronekkk, 500 dni i rewolucja ????
tak tak dali podwyższki 30% nauczycielom. Moja mama pracuje w przedszkolu w zerówce jako nauczyciel i oni nie są traktowani jak nauczyciele tylko jak jakieś szmaty . Dostali 6% i to jeszcze po strajkach. Szczyt.To bedzie prezydentura lizania dupy , przecinania wsteg i glupich usmieszkow. Teraz czekajcie na spelnienie obietnic wszystko bedzie widac bo mamy monopol wladzy . CAla wladze ma PO moze sie wykazac. Tylko dlaczego klamia mowiac , ze nauczycielom podwyzszyli o 30% jak sami nauczyciele wiedza ze uwzgledniajac inflacje ich zarobki wzrosly o okolo 10%. Tak samo wielu studentow poszlo za Komorem po obietnicy 50% znizki heh narodzie czekajcie i obserwujcie, bo przeciez "Zgoda buduje" .
Więc Twoja mama nie jest nawet nauczycielem nauczania początkowego i zapewne ma inne zasady rozliczania.tak tak dali podwyższki 30% nauczycielom. Moja mama pracuje w przedszkolu w zerówce jako nauczyciel i oni nie są traktowani jak nauczyciele tylko jak jakieś szmaty . Dostali 6% i to jeszcze po strajkach. Szczyt.
A co to ma niby być. To są jacyś nauczyciele podludzie czy jak? Skoro robiła awans na nauczyciela dyplomowanego tzn. że jest nauczycielem.Więc Twoja mama nie jest nawet nauczycielem nauczania początkowego i zapewne ma inne zasady rozliczania.
Hmm a Ty głosowałes ze innych od tchórzy wyzywasz? Bo chyba kilkanascie stron wczesniej lamentowales ze nie pojdziesz na wybory bo nie chcesz wybierac mniejszego zła...No nie oszukujmy się, PO traci z dnia na dzień. Gdyby Kaczyński nie skupił się na pieprzeniu głupot, które miały mu pomóc w zdobyciu głosów lewaków, a bardziej skupił się na tych, co nie wiedzieli na kogo głosować, to wyszłoby lepiej. PIS jest wygranym tych wyborów. Zdobyli to co chcieli.
Nie wiem po co tak to wszystko przeżywacie. Boicie się, jakby co najmniej wojna jakaś się miała zacząć. Coraz bardziej przekonuję się do tego, że młode pokolenie Polaków to tchórze. Chyba wolelibyście taką sytuację jak w PRL. Czyli bez względu na to, jak głosuje lud, rządzą ci sami... Zresztą "gdyby wybory coś zmieniały, już dawno byłyby zakazane".
Z dwójki słabych kandydatów głosowałem na JK.Dopiero wszedłem , to Ty zwolennik Jaroslawa?
Głosowałem, ale nigdy nie mówiłem, że jak wygra jeden to będzie tragedia, strach się bać itd. A jak zobaczyłem posty w stylu "wraca IV RP, co to będzie??????" no to inaczej niż tchórzostwo tego nie nazwę, bo niech mi ktoś powie, w jaki sposób osobiście ucierpiał na władzy PIS-u?Hmm a Ty głosowałes ze innych od tchórzy wyzywasz? Bo chyba kilkanascie stron wczesniej lamentowales ze nie pojdziesz na wybory bo nie chcesz wybierac mniejszego zła...
Wstałem dzis rano właczyłem tvn24, zobaczyłem wyniki z 95% obwodów i westchnałem z ulga. Teraz czekam na 500 dni ciezkiej roboty PO. Jesli tego nie bedzie (a moze nie byc tym razem przez wspaniałego koalicjanta...) to PO skonczy jak SLD z popraciem 12-15% i juz im nikt nie zaufa...
Tak byłby wybór ale nie na te czasy. Oboje są oderwani od rzeczywistości...Głosowałem, ale nigdy nie mówiłem, że jak wygra jeden to będzie tragedia, strach się bać itd. A jak zobaczyłem posty w stylu "wraca IV RP, co to będzie??????" no to inaczej niż tchórzostwo tego nie nazwę, bo niech mi ktoś powie, w jaki sposób osobiście ucierpiał na władzy PIS-u?
Nie lamentowałem, tylko stwierdzałem fakt, że wyboru tak naprawdę to nie ma. To są dwie podróbki, "solidarna" i "liberalna". Faktyczny wybór byłby, gdyby na przeciwko siebie stanęli np. Morawiecki i Korwin-Mikke. Socjalista i liberał z jasnymi przekonaniami.
No tak. 10 miesiecy pracy, minus wolne kazde swieta i weekendy, minus wycieczki, minus egzaminy+rok w platnego urlopu zdrowotnego, na ktorym mozna dorobic jeszcze druga pensje - no niemal jak w łagrach... ????jesli chodzi o wynagrodzenia dla nauczycieli - prosze, oto one. moja mama jest nauczycielem dyplomowanym, z czego wynika, powinna zarabiac niemak 4500 zł brutto a tymczasem zarabia nicałe 1800 na reke. ja sie pytam - gdzie jest reszta?? co jak co, ale nauczyciele są w naszym kraju strasznie niedoceniani. a jeszcze w dzisiejszych czasach, gdzie młodzież jest coraz "trudniejsza", to już wogóle:]
No tak. 10 miesiecy pracy, minus wolne kazde swieta i weekendy, minus wycieczki, minus egzaminy+rok w platnego urlopu zdrowotnego, na ktorym mozna dorobic jeszcze druga pensje - no niemal jak w łagrach... ????
a ja mam do Ciebie kilka pytań, na które proszę abyś mi rzeczowo odpowiedział. Może być na PWTak byłby wybór ale nie na te czasy. Oboje są oderwani od rzeczywistości...
Na IVRP moze ucierpiec kazdy z nas, kiedy bedzie mu potrzebny jakiś przeszczep (czego nikomu nie zycze) bo za czasów "najlepszego ministra sprawiedliwości" i jego fałszywych oskarzen spadło zaufanie do transplantologii i liczba przeszczepów znacznie spadła. Obecnie jestesmy na szarym koncu w Europie.
No tak. 10 miesiecy pracy, minus wolne kazde swieta i weekendy, minus wycieczki, minus egzaminy+rok w platnego urlopu zdrowotnego, na ktorym mozna dorobic jeszcze druga pensje - no niemal jak w łagrach... ????
Jak to brak urlopu? To dwa miesiące wakacji się nie kwalifikuje jako urlop?Brak urlopu, wysłuchiwanie rodziców, którzy mają pretensje, że szkoła nie wychowuje im dzieci, że dzieci mają słabe oceny, a czemu to tak. Poza tym użeranie się z niektórymi to jest masakra, Ty chyba nie masz pojęcia co się teraz w szkołach dzieje. I jeszcze taki mały gnojek może uderzyć nauczyciela, a ten nie może mu oddać, to jest wgl paranoja.
W połowie sierpnia już się wakacje zwykle kończą, bo rady itepe itede, więc nie 2 miesiące.Jak to brak urlopu? To dwa miesiące wakacji się nie kwalifikuje jako urlop?
Użeranie się z rodzicami? No straszne. Naprawdę.
wiesz... jak rodzic jest na poziomie to nic strasznego. Ale jak przjdzie baba hak dla której jej syn łobuz jest aniołkiem to nauczyciel jest pod ścianąJak to brak urlopu? To dwa miesiące wakacji się nie kwalifikuje jako urlop?
Użeranie się z rodzicami? No straszne. Naprawdę.
No niech będzie nawet jeden miesiąc. To i tak bardzo dużo.W połowie sierpnia już się wakacje zwykle kończą, bo rady itepe itede, więc nie 2 miesiące.
Oj uwierz mi, że wiem co się dzieje w szkołach bo znam wielu nauczycieli i nie jest fajnie, na pewno nie za taką kasę jaką dostają.
Jasne, że tak, ale to przecież nie tylko nauczyciele tak mają. Przykładowo kasjerka w Auchanie użera się z klientami, pielęgniarka z pajcentami itd itdwiesz... jak rodzic jest na poziomie to nic strasznego. Ale jak przjdzie baba hak dla której jej syn łobuz jest aniołkiem to nauczyciel jest pod ścianą
Pielęgniarce ani kasjerce nikt tak po prostu nie wybije szyb w aucie, bo mu pałę postawiła, nikt nie będzie w nią niczym rzucał.Jasne, że tak, ale to przecież nie tylko nauczyciele tak mają. Przykładowo kasjerka w Auchanie użera się z klientami, pielęgniarka z pajcentami itd itd
piszemy o nauczycielach to do nich się odniosłem wiadomo że inni mają też ciężko. wg mnie bardzo ciężką sytuacje mają ochroniarzeJasne, że tak, ale to przecież nie tylko nauczyciele tak mają. Przykładowo kasjerka w Auchanie użera się z klientami, pielęgniarka z pajcentami itd itd
1. Noooo na poczatku był chaos... ????a ja mam do Ciebie kilka pytań, na które proszę abyś mi rzeczowo odpowiedział. Może być na PW
1.Określ zakres swojej wiedzy historyczno-politycznej z lat 1980-2010
2.Opisz problem służby zdrowia w odniesieniu porównawczym poprzednich rządów przed PiSem, rządu PiS i rządu PO
3.Opisz problem I II i III filara jako elementów systemu finansowego w kraju. Tutaj chce żebyś odniósł się do działań tylko PiSu i PO
4.Opisz problem nieodpowiedniego zarządzania pięniędzmi publicznymi
5.Określ przyczyny i sens prywatyzacji KGHM - tutaj chodzi o PO
6.Wyjaśnij problem stoczni porównując Polskę do: Niemiec, Szwecji, Estonii
7.Opisz uwarunkowania gospodarcze zobligowujące do przystąpienia do strefy euro
Jeszcze jest kilka ważnych problemów ale niech to wystarczy. Nie oczekuje referatu. Może być nawet streszczony problem - byle konkretnie i na temat oczywiście. Pytam o to bo chce wiedzieć czy masz jakąś wiedze na temat gospodarki i tym motywujesz swoją kandydaturę Komorowskiego jako tego który ma ze swoją partią DZIAŁAĆ czy po prostu stronniczo klikasz jak potłuczony. Jeśli się okaże to pierwsze - zwracam honor. Aha tylko odpisz mi nie za tydzien jak sie wszystkiego dowiesz tylko dzisiaj i najlepiej jak najszybciej
Głąb ratuje się zawsze powiedzeniem "zluzuj pośladki" - jesteś po prostu głąbem bo o niczym nie masz pojęcia. Nieuk, prostak, nadęty bufon - ale oczywiście przy tym znawca tematu. To ja Cie chłopcze pozdrawiam1. Noooo na poczatku był chaos... ????
2. Problem jest taki, że ten Doktor G. najpierw go oskarzyli, mowili ze zabijał a potem ze to nieprawda, ja juz nie wiem, pogubiłem sie ????
3. I, II i III filar? a mogę jeszcze jeden? ???? prooooszeeee! ????
4,5,6. Prywatyzacji mówimy nie! W sprywatyzowanych przedsiebiorstwach np stoczniowcy nie beda juz mogli sie obijac na pochylni przy piwku i szlugach. Oni nie sa na to gotowi. Praca mogłaby ich zabić ???? I do tego Ci z rzadu nam wmawiaja ze produkcja statków jest nierentowna. Eee tam, produkujmy np hiszpanskie galeony. Tez nierentowna produkcja ale przynajmniej koledzy pana Sniadka beda mogli sie delktowac słoncem i piwem podczas pracy. A po pracy wiadomo: do warszawy, kamienie w dłon, na ministesrtwo i krzyczec: Złodzieje!
7. Ojro jest jak niemiecka czekolada: praktish, kwadratish, gut! ????
Kolego, zluzuj posladki, idź na plaze, zrelaksuj sie ???? Pozdrawiam! ????