>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Wybory prezydenckie według Forum Bukmacherskiego

gibakrk 0

gibakrk

Użytkownik
No dokładnie. Tak naprawdę chodzi o to, żeby atakowali wszyscy tylko nie Komorowski.
Zwolennicy POPiS-u to naprawdę bardziej psychofani niż zwykli zwolennicy. Nawet gdyby, któryś z tej dwójki strzelił komuś kulą w łeb w programie na żywo to oni znaleźliby usprawiedliwienie. Zarówno Komorowski, jak i Kaczyński to, jak to mówi Nieniesiołowski Stefan &quot;załgani hipokryci&quot;.
Tak swoją drogą doszedłem do wniosku, że tak naprawdę Kaczyński nie chce wygrać tych wyborów. Tu chodzi tylko o to, żeby na ile się da podzielić obywateli na dwa obozy. Dla lewicy też pewnie miejsce się znajdzie, ale celem jest minimalizacja jej wpływów na państwo. W pewnym stopniu to mi odpowiada, przynajmniej na kilka lat będzie spokój z czerwoną zarazą, ale też ubolewam nad tym, że nie ma, a zapewne także długo nie będzie reprezentacji prawicy w parlamencie.
Dlatego, być może zrezygnuję z udziału w wyborach, bo ten wybór to fikcja. Kula w łeb, czy śmiertelny zastrzyk dają ten sam efekt.
to chociaż idź i zaznacz obydwu kandydatów.

ml1916 0

ml1916

Użytkownik
to chociaż idź i zaznacz obydwu kandydatów.
Ale po co? To tylko strata czasu, a te wszystkie akcje &quot;Idź na wybory&quot; to po prostu czysta głupota. Nie będzie mi lepiej z tym, że wypełnię tzw. &quot;obywatelski obowiązek&quot;.
No i bardziej by pasował &quot;obydwu skreśl&quot; hehe, ja już dawno ich skreśliłem ;]

S 0

speedywwy

Użytkownik
Jak oceniacie debate?
Dla mnie coś pięknego! Bezradny Poncyljusz, zapytany o wrazenia po debacie - bezcenne. Sprawa debatowania o Białorusi z prezydentem Rosji buehehehhe zeby tylko z tego wiekszej draki nie było... a przeciez on tak kocha przyjaciół Rosjan buehehe
Staniszkis mówi ze jest remis, czyli 3:0 dla Komorowskiego. Brawo! Komorowski pokazał ze ma charakter!

skrewdriver 3

skrewdriver

Użytkownik
Jak oceniacie debate?
Dla mnie coś pięknego! Bezradny Poncyljusz, zapytany o wrazenia po debacie - bezcenne. Sprawa debatowania o Białorusi z prezydentem Rosji buehehehhe zeby tylko z tego wiekszej draki nie było... a przeciez on tak kocha przyjaciół Rosjan buehehe
Staniszkis mówi ze jest remis, czyli 3:0 dla Komorowskiego. Brawo! Komorowski pokazał ze ma charakter!
To znaczy jakiej draki? Potrafisz mi wytłumaczyć dlaczego rozmowy z Rosją na temat Białorusi są sprzeczne dla polskiej racji stanu albo dlaczego istnienie niepodległej Białorusi złożonej z byłych ziem polskich i rosyjskich kłóci się cytując Rostkowskiego z żywotnymi interesami Polski.

ml1916 0

ml1916

Użytkownik
Bardzo nudna debata, to żadne zaskoczenie, chociaż i tak wolałem słuchać tego bełkotu dwóch socjalistów niż komentarza Szpakowskiego i Lubańskiego. Fajnie tak posłuchać o tych &quot;sukcesach&quot; obydwu stron, tym daliśmy, tym my damy, to my zbudowaliśmy, to my zbudujemy. Po prostu bełkot, dziw bierze, że ludzie w to wierzą. Ale inni jeszcze głosują na Napieralskiego, to dopiero muszą być inteligenci.

odi 2,3K

odi

Forum VIP
Debata 99 % lania wody, 1 % konkretów z obu stron. Tak jak ml1916 wspomniał licytacja co wy zrobiliście źle a co my dobrze, bez sensu. Były konkretne pytania zabrakło tylko konkretnych odpowiedzi.
O. Rydzyk: najbliższa niedziela bardzo ważna

O mobilizację wszystkich, którym zależy na Polsce, i udział w drugiej turze wyborów prezydenckich - apelował ojciec Tadeusz Rydzyk do uczestników koncertu dla środowiska Radia Maryja i Telewizji Trwam w Nowym Sączu.
O. Rydzyk nie był obecny w Nowym Sączu, a jedynie połączył się telefonicznie. Koncert transmitowała Telewizja Trwam.
- Pamiętajcie, najbliższa niedziela jest bardzo ważna. I wszyscy ludzie, także na terenach powodziowych, kochani musimy się zmobilizować, bo to jest walka o Polskę. Wszystkie wioski, zmobilizować się. Niech nam i ta powódź wiele powie, i niech nam powie ta tragedia narodowa pod lasem katyńskim ostatnio. Zobaczcie, kto to zrobił, kto do tego doprowadził - powiedział o. Ryzyk.
- Trzeba to widzieć bardzo jasno i jeżeli my zapomnimy o tych ludziach, to niech nam język przyschnie do podniebienia, jak w Starym Testamencie czytamy. Nie wolno tak, trzeba to widzieć, kto, z kim trzyma. Trzeba to widzieć, i to niech też nam wiele powie, nie wolno dać sobie tego zatrzeć, tak jak nie wolno dać sobie zatrzeć pamięci o wszystkich pomordowanych za Polskę, czy to na Zachodzie, czy na Wschodzie - dodał.
Dyrektor Radia Maryja zachęcał, aby na wybory poszli &quot;wszyscy Polacy, wszyscy porządni, którym zależy na Polsce&quot;.
- Pomyślcie, nie dajcie sobie wody z mózgu zrobić. Wyłączcie telewizor, zwłaszcza niektóre telewizje wyłączcie, włączcie rozum i zacząć myśleć - nawoływał redemptorysta.
W czasie wystąpienia o. Rydzyka, obecny na koncercie, jego współpracownik o. Jan Król wtrącił: &quot;Polska jest najważniejsza&quot; (hasło wyborcze Jarosława Kaczyńskiego).
---------------- źródło : PAP --------------
No im więcej takich rzeczy do mnie dochodzi tym bardziej jestem przekonany żeby jednak pójść na drugą turę i zagłosować choćby na złość temu Panu ...

skrewdriver 3

skrewdriver

Użytkownik
Debata 99 % lania wody, 1 % konkretów z obu stron. Tak jak ml1916 wspomniał licytacja co wy zrobiliście źle a co my dobrze, bez sensu. Były konkretne pytania zabrakło tylko konkretnych odpowiedzi.
O. Rydzyk: najbliższa niedziela bardzo ważna

O mobilizację wszystkich, którym zależy na Polsce, i udział w drugiej turze wyborów prezydenckich - apelował ojciec Tadeusz Rydzyk do uczestników koncertu dla środowiska Radia Maryja i Telewizji Trwam w Nowym Sączu.
O. Rydzyk nie był obecny w Nowym Sączu, a jedynie połączył się telefonicznie. Koncert transmitowała Telewizja Trwam.
- Pamiętajcie, najbliższa niedziela jest bardzo ważna. I wszyscy ludzie, także na terenach powodziowych, kochani musimy się zmobilizować, bo to jest walka o Polskę. Wszystkie wioski, zmobilizować się. Niech nam i ta powódź wiele powie, i niech nam powie ta tragedia narodowa pod lasem katyńskim ostatnio. Zobaczcie, kto to zrobił, kto do tego doprowadził - powiedział o. Ryzyk.
- Trzeba to widzieć bardzo jasno i jeżeli my zapomnimy o tych ludziach, to niech nam język przyschnie do podniebienia, jak w Starym Testamencie czytamy. Nie wolno tak, trzeba to widzieć, kto, z kim trzyma. Trzeba to widzieć, i to niech też nam wiele powie, nie wolno dać sobie tego zatrzeć, tak jak nie wolno dać sobie zatrzeć pamięci o wszystkich pomordowanych za Polskę, czy to na Zachodzie, czy na Wschodzie - dodał.
Dyrektor Radia Maryja zachęcał, aby na wybory poszli &quot;wszyscy Polacy, wszyscy porządni, którym zależy na Polsce&quot;.
- Pomyślcie, nie dajcie sobie wody z mózgu zrobić. Wyłączcie telewizor, zwłaszcza niektóre telewizje wyłączcie, włączcie rozum i zacząć myśleć - nawoływał redemptorysta.
W czasie wystąpienia o. Rydzyka, obecny na koncercie, jego współpracownik o. Jan Król wtrącił: &quot;Polska jest najważniejsza&quot; (hasło wyborcze Jarosława Kaczyńskiego).
---------------- źródło : PAP --------------
No im więcej takich rzeczy do mnie dochodzi tym bardziej jestem przekonany żeby jednak pójść na drugą turę i zagłosować choćby na złość temu Panu ...
Na złość temu Panu, czyli na kogo, bo tu nie powiedział na kogo trzeba glosować.

odi 2,3K

odi

Forum VIP
powiedz, że tylko żartujesz, bo nie wierzę w aż taką ułomnosc polityczną z Twojej strony.
Dokładnie ... - z jego wypowiedzi podejrzewam że 3/4 gimnazjalistów zorientowało by się na czyją korzyść agituje.
Twórca słynnego cytatu &quot;nie nazywajmy szamba perfumerią&quot; z pewnością zapewni gro głosów Kaczyńskiemu. Ciekawe czy to wystarczy ? Jeśli na wybory pójdą tak jak tego żąda &quot;całe wioski&quot; to obawiam się że tak.
ml1916 -&gt; Większość Twoich wypowiedzi zwłaszcza ostatnich pokazuje że jesteś inteligentnym facetem, nie rozumiem czemu próbujesz tu kwestionować w którą stronę agitował Rydzyk. Oczywiście nie podał imienia i nazwiska kandydata ale już użycie przez prowadzących głównego hasła wyborczego Jarosława czy retoryka &quot;spisku&quot; Katyńskiego i obarczanie winą rządzących to chyba wystarczająco jasne przesłanki zwłaszcza dla ludzi w temacie ...

midel 189

midel

Użytkownik
Takie hasła - czyli nie mówienie wprost: &quot;głosujcie na Kaczyńskiego&quot; tylko oplatanie w słowa o spisku, wbijanie w to haseł wyborczych to typowa działalność w stronę najsłabiej wykształconego elektoratu (osobiście inaczej ich nazywam, ale niech będzie - poprawność polityczna), który będzie tak szczęśliwy, że zgadł o kogo chodziło Rydzykowi, że pomysli sobie jaki to on jednak nie jest inteligentny, co prawda w rzeczywistości nawet kostkę źle układa, ale jednak potrafi takie zagadki rozszyfrować i zagłosuje na Jarka, zacznie słuchać u2 ????

ml1916 0

ml1916

Użytkownik
No ok, ale chodzi tu o kwestię, czy wprost wezwał do głosowania na kandydata o danym imieniu i nazwisku. Tak samo wiadomo, kogo wspiera GW, TVN, czy Polsat, a jakoś nikt tego nie krytykuje. RM, czy Trwam to nie są państwowe media, więc mogą wspierać kogo chcą i mnie to nie oburza. Jakoś ludziom, którzy słuchają RM nie przeszkadza to, do czego nawołuje się na falach tej stacji, więc co komu do tego? To jest właśnie dla mnie skandal, że jedni chcą zakazać głosu tym, drudzy innym.

gibakrk 0

gibakrk

Użytkownik
Odpowiedz: czy powiedział wprost na kogo głosować?
nie, ale jesli masz choć maleńkie pojęcie o polskiej scenie politycznej - to wiesz na czyją korzysc była prowadzona ta agitacja. Nie osłabiaj mnie takimi pytaniami.

edit: ml1916 - a czy GW, TVN czy Polsat prowadzi taką agitację? mówi, że w Polsce są winni za tragedię smoleńską i nie można na nich głosować, że trzeba isc na wybory i wybrac te odpowiednia Polske?

odi 2,3K

odi

Forum VIP
To jest właśnie dla mnie skandal, że jedni chcą zakazać głosu tym, drudzy innym.
Nikomu nikt tutaj nie chciał głosu zakazać. Natomiast mam prawo posiadać jak każdy człowiek swoje sympatie i antypatie i muszę się przyznać że Rydzyk i jego imperium medialne jest moim tzw &quot;wrogiem&quot;. Więc kierując się czysto logicznym rozumowaniem jeśli on wspiera Kaczyńskiego to ja zrobię odwrotnie. A &quot;wszystkie wioski&quot; niech robią jak każe im guru ????

ml1916 0

ml1916

Użytkownik
nie, ale jesli masz choć maleńkie pojęcie o polskiej scenie politycznej - to wiesz na czyją korzysc była prowadzona ta agitacja. Nie osłabiaj mnie takimi pytaniami.

edit: ml1916 - a czy GW, TVN czy Polsat prowadzi taką agitację? mówi, że w Polsce są winni za tragedię smoleńską i nie można na nich głosować, że trzeba isc na wybory i wybrac te odpowiednia Polske?
Heh... Tam ta agitacja jest daleko bardziej posunięta! Ja się nie dziwię, że on wspiera akurat tę opcję, bo druga realnie mu zagraża.
GW chyba nie czytasz. A tyle kłamstw, ile można znaleźć w każdym wydaniu tego szmatławca nie znajdziesz nigdzie indziej. TVN to po prostu partyjna stacja, dziennikarstwo na zerowym poziomie. TVP zdecydowanie pisowskie, ale jest choćby program Lisa, który nie kryje swoich sympatii. Bliski przyjaciel Tuska.
Nikt nikomu nie chce czegoś zakazać? Przecież próba pozbycia się katolickich mediów jest faktem. Nagonka jest olbrzymia, te wszystkie absurdalne podejrzenia. Mnie daleko bardziej bulwersuje fakt, że GW powstała za państwowe pieniądze, a garstka osób zgarnęła dzięki jej istnieniu całkiem spore sumy. To jest śmieszne, że na tak małą stację, jaką jest RM jest taka nagonka. Nie wiem, kto traci na jego istnieniu, bo naprawdę w porównaniu do innych mediów to RM i Trwam są warte bardzo mało.

gibakrk 0

gibakrk

Użytkownik
GW nie czytam,
TVN oglądam, ale oglądam również Polsat i TVP i ja nie widzę w TVNie agitacji na rzecz Bronka/Tuska - nawet patrząc na zapraszanych gosci - sa zarowno wspierajacy PO jak i PiS.

midel 189

midel

Użytkownik
Nikt nikomu nie chce czegoś zakazać? Przecież próba pozbycia się katolickich mediów jest faktem. Nagonka jest olbrzymia, te wszystkie absurdalne podejrzenia. Mnie daleko bardziej bulwersuje fakt, że GW powstała za państwowe pieniądze, a garstka osób zgarnęła dzięki jej istnieniu całkiem spore sumy. To jest śmieszne, że na tak małą stację, jaką jest RM jest taka nagonka. Nie wiem, kto traci na jego istnieniu, bo naprawdę w porównaniu do innych mediów to RM i Trwam są warte bardzo mało.

Teraz Ty kłamiesz. Próba pozbycia się Imperium Rydzyka, a próba pozbycia się katolickich mediów to dwie różne sprawy. Nikt nie atakuje Religia.TV, radia Fara czy chociażby &quot;Ziarna&quot; w TVP, dlaczego? Ano dlatego, że działają zgodnie ze swoim powołaniem - a nie robią biznes na przygłupich staruszkach i wielbicielach teorii spisowych.

ml1916 0

ml1916

Użytkownik
Teraz Ty kłamiesz. Próba pozbycia się Imperium Rydzyka, a próba pozbycia się katolickich mediów to dwie różne sprawy. Nikt nie atakuje Religia.TV, radia Fara czy chociażby &quot;Ziarna&quot; w TVP, dlaczego? Ano dlatego, że działają zgodnie ze swoim powołaniem - a nie robią biznes na przygłupich staruszkach i wielbicielach teorii spisowych.
Sory, ale Religia.TV nie jest katolicka, tylko jakaś niby-chrześcijańska, nie wiem jak to nazwać, bo naprawdę redaktorzy tacy jak np. Hołownia nie mają nic wspólnego z KK, bo głoszą poglądy sprzeczne z nauką Kościoła.
Nie atakują, bo te programy nie poruszają spraw politycznych, ale niby dlaczego mają ich nie poruszać? Zresztą to nie jest tak, że tylko pisowcy tam dochodzą do głosu, sam słyszałem wiele wypowiedzi choćby Michalkiewicza, którego ciężko oskarżyć o bycie pisowcem. Wypowiedzi pochodzących z audycji w RM/Trwam. Biznes hm... Naprawdę wpływy tych stacji są bardzo niskie, w porównaniu do innych mediów, dlatego ten argument uważam za kompletnie nietrafiony, bo to &quot;bogactwo&quot; o.Rydzyka to naprawdę mit. Swoją drogą na YT jest fragment jednej z debat w TV Trwam i szczerze przyznaję, że w żadnej z &quot;wielkich&quot; telewizji nie widziałem programu, który tak promował rozwiązania wolnorynkowe.
Chociaż nie negujesz faktu chęci pozbycia się &quot;Imperium Rydzyka&quot;, więc mogę stwierdzić, że mamy do czynienia z pewnego rodzaju zamachem na wolność mediów.

Tak na marginesie, zobaczcie w jakich okolicznościach powstała GW i jak to ma się do jej faktycznej działalności do tej pory.

robertcorey 1

robertcorey

Użytkownik
Nikomu nikt tutaj nie chciał głosu zakazać. Natomiast mam prawo posiadać jak każdy człowiek swoje sympatie i antypatie i muszę się przyznać że Rydzyk i jego imperium medialne jest moim tzw &quot;wrogiem&quot;. Więc kierując się czysto logicznym rozumowaniem jeśli on wspiera Kaczyńskiego to ja zrobię odwrotnie. A &quot;wszystkie wioski&quot; niech robią jak każe im guru ????
to jak kolega, którego nie lubisz zagłosuje na kaczynskiego, to ty już nie zagłosujesz na ta samą osobe? trochę to dziwne rozumowanie, głosujemy na konkretnego kandydata, a nie na osoby, które kogoś popierają. tak własnie 3/4 roku akademickiego postepuje na mojej uczelni , jeden z drugim glosuje, bo wajda popiera tego, a samusionek tamtego.

co do debaty, moim zdaniem ze wskazaniem na Kaczynskiego, ale rzeczywiscie zabrakło pytań od samych kandydatów.

Do góry Bottom