>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Wybory prezydenckie w Polsce (2015)

adamo80 17,4K

adamo80

Użytkownik
Krótko po debacie. Miałem dylemat czy oglądać Real z Juventusem czy debatę. Wybrałem debatę. Moja lista kto jak wypadł.
1. Najlepiej wypadł moim zdaniem Korwin. Od zawsze mówił o podatkach, a teraz się okazuje, że wszyscy za tym idą. Jego pozostawione 2 sekundy i &quot;Przecz z biurokracją&quot; zapamiętamy.
2. Kukiz - ma w sobie to co ludzie potrzebują - chce rozgonić całe to dziadostwo i jest do tego bardzo przekonujący. Jest autentycznie szczery i jest jednym z nas.
3. Magdalena Ogórek, Duda - na tle innych wyglądali jak by mieli powiedzieć wyuczone formułki
4. Mało rozpoznawalni typu Wilk i ten z 4 dzieci - żaden z nich nie przekazał czegoś co można by zapamiętać
5. Największe oszołomy i przegrani: Braun (człowiek kosmita - na pewno bardzo religijny, ale zachowywał się jak ksiądz, a nie kandydat na Prezydenta no i ta loża masońska, spisek żydowski); Jarubas - wyglądał jak by się miał rozpłakać - z gościa można się właściwie tylko pośmiać. Widać, że ma dobre serce i lubi śpiewać i grać na gitarze (tak go zapamiętam z tej kampanii). Kiedy Kukiz zaczął wyzywać &quot;ZSL&quot; i kolesi, którzy poustawiali się w urzędach - Jarubas milczał - dziecko we mgle.
6. Największy przegrany - urzędujący Prezydent. Niestety brakiem udziału potwierdził tylko, że nazywanie go &quot;hrabią&quot; nie jest bezpodstawne. To był kolejny znak, że władza się totalnie oddaliła od ludzi, że żyją w innym świecie i do zwykłych śmiertelników nawet nie zejdą. Wobec tego, że byli wszyscy inni - to był błąd. Jest tak pewny, że wygra te wybory, to jest taka buta i arogancja, że aż się chce żeby przegrał.
Przed debatą nie miałem sprecyzowanego kandydata, chciałem głosować na Panią Magdalenę bo mi się bardzo podoba, ale to jednak nie wybory miss, a tak dzisiaj odpowiadała. Zdecydowałem, że wracam do korzeni i dam szansę Korwinowi.

H 177

h3sus

Użytkownik
Mi za to w tej debacie bardzo się podobało to co Korwin powiedział o podatkach dochodowych, że ludzie którzy nie pracują są nagradzani zasiłkiem, a ludzie którzy pracują są za to karani podatkami. Od początku chciałem zagłosować na Korwina albo Kukiza i po tej debacie nadal zostaję przy sowim.
I przy okazji ponawiam pytanie kolegi kilka postów wyżej czy ktoś może znalazł jakiegoś buka gdzie można łączyć zakłady?

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Po tej debacie wiemy jedno.
Mamy prezydenta kompletnie bez jaj, tchórza, jak największa c*** uniknął debaty, chociaż godzinę wcześniej udzielał odpowiedzi w Polsacie.
To ma być przywódca narodu? Przedstawiciel? Tchórz.
Wszyscy przyszli tylko głównego aktora zabrakło w tym naszym polskim kabarecie politycznym...
Najlepiej wypadli moim zdaniem Kowalski i Tanajno (chociaż też niepotrzebnie zaczął dyskusję o tym, że mu czasu zabrakło). Wilk, Korwin-Mikke, Kukiz na swoim poziomie.
Duda to świetnie recytował, wyuczone regułki, co do minuty, tempo mówienia tak szybkie, żeby zmieścić wszystkie problemy, co wydawało się sztuczne, naciągane, bezpłciowe, niekiedy aż się zapominał z tego wszystkiego. Wzrok w kamerę i &quot;bla bla bla&quot;...
Palikot = :grin:

D 224

dboniem

Użytkownik
Zakładać jeszcze można, że Korwin-Mikke tuż przed ogłoszeniem ciszy wyborczej, tak jak zapowiedział w czasie debaty, po spełnieniu określonych warunków na temat głosowania JOW-ów bodajże w Wielkiej Brytanii, zrezygnuje z wyborów i poprze wybór Kukiza.
A na obecna chwilę do czasu debaty notowania Korwina szacuje się, na około 5%.
Zakładając spadek poparcia Komorowskiego, Dudzie również nie powinno przybyć nowych zwolenników, można przyjąć, że przynajmniej niezdecydowani głosujący poprą mającego obecnie największe szanse z anty-systemowców: Kukiza, czy Korwina, jeśli nie innych -praktycznie dotąd nieznanych, którzy zabiorą głosy faworytom.
Może być ciekawie, jeśli nie dojdzie do większych przekrętów, przy kartach wyborczych.
Obecnie Kukiz 10% + Korwin 5% wychodzi około 15%, a to tylko wyniki sondażowe, które mogą bardzo się różnić od rzeczywistych.
Debatę w TVP obejrzało na pewno sporo osób, na pewno będzie dostępna w internecie i na wszelkiego rodzaju stronach, będzie rozpowszechniana.
Jak ludzie zinterpretują tchórzostwo obecnego prezydenta, to już od nich samych zależy, bo argumenty przeciwko kandydatom z wiodących partii w sejmie, padły i nic nie zadziałało na korzyść Komorowskiego w dzisiejszej debacie.

S 2,4K

soltysiao

Użytkownik
Uwielbiam troli wierzacych w propagande korwina. Specjalnie zmanipulowal pod publiczke głąbow jak i chcial kukiza z UKIP przer ktora jest snp i liberlni demokraci jeszcze. Ukip nie bedzie mialo nawet 5 mandatow a on to rozpisywal od 40 haha. Cwany lis powinien dac przyklad Liberalnych demokratow ktorzy zakreca sie w granicy 20-30 ale nie ukip. Manipulacja i propagand ale masa jeołopów to łykneła i teraz kreca afere ze korwin moze sie wycofa heheh.
Ja oznajmiam ze jesli Zieloni uzyskaja wiecej niz 20 mandatow to kazdemu uzytkownikowi forumbukmacherskie przesle 100 zielonych !

E 255

ex_hokeista

Użytkownik
Można go nie lubić ale trzeba przyznać, ze wczoraj był jednym z lepszych a już napewno lepszy od Kukiza, z którym będzie dzielił antysystemowy elektorat. Wracając do tematu, że jest to forum.bukmacherskie wyniki rzędu ~5% dla Korwina wydają się zaniżone i myślę, że spokojnie ta granica pęknie

K 326

kurekq

Użytkownik
Mały komentarz do postu kurekq zanim zaczniecie stawiać na dudusia:

Sondaż @Instytut_IBRiS / Polskie Radio z 30 IV:
preferencje wyborców Kukiza w II turze: 47% nie zagłosuje 29% PBK 24% Duda
wyborcy Jarubas Adam: 57% dla PBK, reszta nie idzie głosować w II turze.
wyborcy Ogórek Magda: 67% dla PBK, reszta nie idzie głosować w II turze.
wyborcy Korwinmikke: 13% dla PBK, 40 dla AD, 47% nie wybiera się na głosowanie w II turze.
Ważne: Sondaż z końca kwietnia, wszystko może się zmienić, jesli któryś z kandydatów wezwie wprost do oddania głosów na konkretnego kandydata.

Mała uwaga do tych słabo zorientowanych - zanim zaczniecie wyrażać zdziwienie, dlaczego tak mało zwolenników Kukiza zamierza głosować na Dudusia, prześledźcie sposób, w jaki zwolennicy dudusia odnosili się do zwolenników Kukiza w wielu dyskusjach na różnych portalach.
47% wyborców Korwina nie idzie głosować?
29% wyborców Kukiza odda swój głos na Komorowskiego?

Nie wierzę w te liczby, są całkowicie sprzeczne z intuicją. Komorowski jest lansowany w sondażach i to prawdopodobnie jeden z nich.

Zobaczycie, że na Komorowskiego skoczy kurs - MINIMUM do 1.20.

aliant 531

aliant

Użytkownik
Komentarz Kukiza do wczorajszej debaty (źródło Facebook)

• To, co na &quot;debacie&quot; wykonał Pan Korwin-Mikke z JOW-ami...
    Panie Januszu... Umów należy dotrzymywać. To PODSTAWA współpracy.
    Ja rozumiem, gdyby Pan przed programem podzielił się ze mną swoimi wątpliwościami co do JOW-ów... A Pan z planszami, wykresami wcześniej przygotowanymi , z &quot;przyczajki&quot; wali w swojego najlojalniejszego sojusznika....
    Przypominam Panu, ze w restauracji &quot;Lotos&quot; w Warszawie, w obecności Pańskiego syna ,jeszcze przed wyborami umówilismy się, że tuż przed dniem wyborów ten z nas, który będzie miał niższy wynik sondażowy przekazuje głosy drugiemu. Potem zmienił Pan zdanie. I się nie sprzeciwiałem.
    Na KAŻDYM spotkaniu z Obywatelami mówiłem, że nieważne na kogo zagłosują- ważne żeby na kandydata antysystemowego i zawsze Pana wymieniałem na pierwszym miejscu...
    A Pan dołączył do chóru przeciwników JOW- sztandarowego dla mnie i ludzi, którzy mi zaufali postulatu. I to w takim momencie. Prawie jak Ruscy 17.09.1939

Przecierpiałem Pańskie &quot;opinie&quot; na temat niepełnosprawnych, przymknąłem oczy na Pański stosunek do kobiet, starałem sie załagodzic Pańskie &quot;instynkty strzeleckie&quot; na Śląsku....
    Ale przesadził Pan. Pan jest nieobliczalny, Panie Januszu a Polska jedyna na świecie. To zbyt wielki skarb aby ryzykować jego stratę naciąganym sojuszem.
    Bogu dzięki jest Jacek Wilk, są Narodowcy i wiele innych grup dla których Polska stoi ponad pieniądzem i sławą.
    Niech Pan przekaże swoje głosy komukolwiek. Ja ich nie chcę. Bez wzgledu na to, jakie bedą wyniki wyborów w Anglii.
    Dla mnie SŁOWO to SŁOWO. Dla Pana narzędzie socjotechniki. A ja nie jestem politykiem w &quot;klasycznym&quot;, magdalenkowym rozumieniu polityki.
    Czy Panu, tak po ludzku, nie wstyd?

Czyli prawdopodobnie nici z antysystemowej współpracy. Z ciekawostek na temat zmian kursu. Od wczoraj Komor poszedł w górę z 1,10 na 1,15. Duda spadł z 5 do 4,15 (strona STS)

J 127

jester72

Użytkownik
O tym że kurs na dudusia skoczy w drugiej turze - pisałem już dawno. Moim zdaniem nawet do ok 1,4.
Intuicja kontra no jednak sondaż - hmmm ????
Przypomniał mi się pewien filozof:
&quot;Jeśli teoria nie zgadza się z faktami, tym gorzej dla faktów&quot;

Debatę oglądało tylko 3 mln Polaków. To bardzo mało. Albo świadczy to o zdrowym rozsądku Polaków (szkoda tracić czas na oglądanie tzw debaty gdzie nikt nie ma czasu na rozwinięcie swoich poglądów i klepie tylko te swoje wyuczone hasełka wszystkim już znane) albo jest to zapowiedź .... Przekonamy się już w niedzielę wieczorem.

crisoo 398

crisoo

Użytkownik
Najlepiej wypadł zdecydowanie Kowalski. Kto zna faceta, ten wie, że jest to konkretny gość, a wczoraj mogli się o tym przekonać Ci, którzy nie mieli z nim dotychczas do czynienia. Na plus też na pewno Korwin.
Shakal - nie mam zielonego pojęcia co spodobało Ci się w Tanajno. Gościu nie dość, że czytał z kartki, to jeszcze nie robił tego płynnie i wyszło mega sztucznie.
A Palikot &quot;się k**** skompromitował tym wystąpieniem kompletnie&quot;.

wer890 300

wer890

Użytkownik
Paligłup nie będzie miał więcej jak 1 %.
Warto pomyśleć nad Jarubas under 2,8 @1.75
Sołtysiao zejdź na ziemie człowieku, UKIP przy wyborach proporcjonalnych miałby 90 mandatów przy Jowach będzie miał 2-3 mandaty według sondaży.
JKM w takiej sytuacji nie przekaże swoich głosów dla Kukiza, ale żadnej niechęci nie będzie, wszystko po dwóch dniach się uspokoi.
Warto ze swoimi typami poczekać do piątku i do wybrów w Wielkiej Brytanie jeżeli ktoś chce grać Kukiza, Korwina.

zksstal 5,4K

zksstal

Użytkownik
serio wierzycie że nawet jeśli wybory w UK potoczyłyby się tak a nie inaczej to Korwin &#39;przekaże&#39; głosy Kukizowi? Z resztą, nawet nie wiem czy jest technicznie możliwe wycofanie się dwa dni przed wyborami.

adamo80 17,4K

adamo80

Użytkownik
Korwin chciał dobrze... po prostu boi się, że JOWy dadzą jeszcze silniejszą pozycję partiom i JEDNOSTRONNIE złożył ofertę bezwarunkową, że przekaże swoje głosy. Kukiz się obraził... Niestety ta w sumie błaha sytuacja pokazuje, że co prawda programy to oni mają dobre, ale nie mają cech personalnych (w ocenie meczu o zawodnikach byśmy powiedzieli - wolicjonalnych) właściwych dla polityków. To z 1 strony dobre, z 2 strony złe. Dobre bo ludzie widzą szczerość, złe bo wychodzą takie kwiatki. Po co Korwin w trakcie debaty o tym mówił ? Bez sensu. Jak się tak boi trzeba było po wyborach pogadać z Kukizem o tym i uzgodnić coś. Tak to Kukiz odebrał to jako atak i szczerze mówiąc każdy by tak to odebrał, że Korwin chce mu zabrać trochę elektoratu. A pewno Korwin jak pisałem na początku chciał tylko coś pokazać. To niestety zachowania niedojrzałe jak u 15 latków, którym buzują hormony i to niestety był zawsze problem z takimi ludźmi, że mogą zrobić coś nieodpowiedzialnego gdy będą rządzili, dlatego są w permanentnej opozycji, a banda kolesiów, która wie jak się zachowywać nieprzerwanie rządzi od 25 lat.

wer890 300

wer890

Użytkownik
Jester72 własnie poczytaj fejsbuczka tam byś widział ze Kukiz siedzi przy kawce ze sztabem korwina ???? a tak to sie srasz, a ***** wiesz i przepowiednie snujesz z dupy.

J 127

jester72

Użytkownik
Jester72 własnie poczytaj fejsbuczka tam byś widział ze Kukiz siedzi przy kawce ze sztabem korwina ???? a tak to sie srasz, a ***** wiesz i przepowiednie snujesz z dupy.
No to właśnie przeszli do etapu wzajemnego oblewania się. Kawą, jeśli już tak bardzo Ci zależy.
Kukiz: Tak już na koniec zamieszania. Były DWIE umowy. Jedna dotyczyła ewentualnego przekazania sobie głosów między mną a Korwinem w przypadku, gdy którys z nas osiągnie wiekszy wynik... I to jest sprawa drugoplanowa.
Ale znacznie wazniejszą była umowa z Korwinem, że NIE ATAKUJEMY siebie podczas kampanii prezydenckiej. O tej umowie może zaświadczyć Robert Winnicki z RN. Nasza wspólna U M O W A.
I ta umowa nie została przez Korwina dotrzymana. Zaatakował mój sztandarowy postulat. Tłumaczenia, ze nie poinformował mnie o swoim planie kontestowania JOW-ów w trakcie &quot;debaty&quot; bo &quot;obawiał się o moje zdrowie&quot; są absurdalne. Widziałem sie z nim rano w dniu debaty pod Programem Trzecim PR na Myśliwieckiej w Warszawie. Kilka godzin przed
&quot;debatą&quot;. Stałem na nogach i o własnych siłach odjechałem taksówka na wywiad do &quot;Super Ekspresu&quot; . I tyle w temacie, Panie i Panowie.
Nie będę współtworzyl Systemu Obłudy. Amen.
Źródło: https://www.facebook.com/kukizpawel?fref=nf

K 326

kurekq

Użytkownik
O tym że kurs na dudusia skoczy w drugiej turze - pisałem już dawno. Moim zdaniem nawet do ok 1,4.
To po co podważać typ na Dudę po kursie 5,20 skoro twierdzi się, że na Komorowskiego skoczy na 1,40? Zupełnie bezsensu...

Do góry Bottom