Podaj jakiś link do wypowiedzi Korwina to Ci wytłumaczę o co mu chodziło. Ma specyficzny język, często używa różnych metafor które nie każdy rozumie. W wielu wywiadach się z tego tłumaczył że jego słowa są często źle interpretowane.
Jego wypowiedzi o kobietach, o niepełnosprawnych czy inne idiotyczne wypowiedzi nie są bzdurami czy kłamstwami tylko są faktami. Dla mnie to skreśla jego jako kandydata już na starcie.
Jeśli chodzi o wypowiedzi o kobietach to wiele razy się z tego tłumaczył więc możesz sobie poszukać, tego jest pełno. Jeśli chodzi o niepełnosprawnych to coś masz namyśli? Mówi prawdę jaka jest, dlaczego jeśli pokazuję się z wielką pompom igrzyska ludzi pełnosprawnych a niepełnosprawnych się poniekąd dyskryminuje, nikt tego nie ogląda ani nikt nie chcę tego transmitować? Chyba zgodzisz się że taka jest prawda...? A to że Korwin o tym mówi wprost a nie jak ktoś go zapyta czy oglądał paraolimpiadę to kłamie w stylu "oczywiście, piękna zawody, dużo wzruszeń, pięknie ci ludzie walczą z przeciwnościami losu". Mi się takim czymś chcę rzygać i prawie każdy polityk zapytany o paraolimpiadę tak by odpowiedział a Korwin wali prosto z mostu. Niestety ale większość polityków to są zwykli kłamcy którzy jak klakierzy powtarzają tylko to co lud chce usłyszeć, wyszło to wszystko razem z aferą podsłuchową jacy to oni wszyscy nie są "ą i ę"...
Są o wiele bardziej inteligentni, posiadający kulturę osobistą kandydaci jak np. Grzegorz Braun, Marian Kowalski czy chociażby Paweł Kukiz na których z miłą chęcią oddam głos, a oni też nie kompromitują się w co drugim wywiadzie jakąś kretyńską wypowiedzią, którą później "korwiniści" muszą komuś interpretować (zupełnie jak Pismo Święte) i tłumaczyć o co "krulowi" chodziło i jakie było tak naprawdę przesłanie jego wypowiedzi.
Oczywiście, wszyscy przed kamerami są super kulturalni i w ogóle ale czy łudzisz się że oni są tacy naprawdę? Korwin jest szczery do bólu i dla mnie to jest mega zaleta. Może użyję argumentu z innego podwórka. Jeśli miałbyś wybór i kierowałbyś się tym że ktoś jest bardziej elokwentny, kulturalny i itp. to kogo wybrałbyś pomiędzy Clintonem i Bushem? Zapewne tego pierwsze tylko że to właśnie Clinton brał udział chociażby w tzw. aferze rozporkowej a nie Bush więc ocenianie ludzi, a raczej polityków w takim kontekście jest dla mnie głupotą. Zobacz sobie taki serial jak "House of Cards", tam jest idealnie pokazane jak to wygląda przed kamerami, przed wyborcami a jak wygląda w rzeczywistości. Ba, wspomniany wcześniej Clinton sam nawet jakiś czas temu powiedział że
polityka przedstawiona w tym serialu jest nawet gorsza niż w rzeczywistości ale Ty wolisz wierzyć że taki Kukiz to jest niemal anioł i zbawca Polski...
Korwin-Mikke promuje wyścig szczurów, dla niego życie ludzkie nie ma żadnej wartości. Facet zatrzymał się na XIX wieku czy gloryfikuje jakieś Stany Zjednoczone z 1920 roku. Hello?! Mamy 2015 rok, XXI wiek. Jego argumenty kompletnie mnie nie przekonują.
W XX wieku
USA były największym mocarstwem tak samo jak w wieku XXI. Różnica jest jednak taka że wtedy ten kraj się cały czas rozwijał, można oczywiście mówić że był to wynik I WŚ a później II ale patrząc co teraz dzieję się w
USA to chyba nie jest nic dobrego? Jak tak dalej pójdzie to za niedługo chociażby
Chiny przejmą "pałeczkę" po Amerykanach jeśli chodzi o największą światową gospodarkę gdzie te niecałe 100 lat temu to nie byłoby do pomyślenia. Chociaż nie jestem pewien czy o to Ci chodziło.
Nawet na pytanie dla wyżej wspomnianego wywiadu dla TVP Info od publiczności (młodzieży) nie potrafił odpowiedzieć jakie państwo jest zbliżone z jego poglądami. Bo po prostu takiego nie ma. Jego
polityka jest nierealna, to wyimaginowana rzeczywistość Janusza. Facet chce zlikwidować podatki, służbę zdrowia, publiczną edukację, przepisy BHP, prawo pracy, sanepid, minimalną płacę, umowy o pracę itd. - przynajmniej takie poglądy głosi.
Nie widziałem tego programu to się nie odniosę, ale to są właśnie niektóre z postulatów dla których ludzie na niego głosują. Obecna służba zdrowia wygląda tak, do niektórych lekarzy czeka się miesiącami a nawet latami, z badaniami jest tak samo. Czy dla Ciebie normalne jest to że komuś grozi utrata np. wzroku i trzeba jak najszybciej zrobić badania to się nie da tylko trzeba czekać te kilka miesięcy gdzie ta choroba pogłębi się tak że już się z tym nic nie zrobi, to jest normalne? W tych szpitalach jest często tzw. "syf i malaria" bo to co jest państwowe to wiadomo jak przeważnie wygląda. Ja płacę składkę na służbę zdrowia ale wolę iść zapłacić i jestem przyjęty od razu, wiem że idąc do dentysty usługa jest wykonana profesjonalnie bo to ja wybieram do jakiego gabinetu idę, co to za lekarz, jakie ma opinie. Gdyby sprywatyzować służbę zdrowia, nie płaciłbyś co miesiąc nie wiadomo na co, jest konkurencja i wiadomo że jakość usług się wtedy podnosi. Chcesz sobie zrobić jakieś badania, idziesz, płacisz i masz profesjonalnie wykonaną usługę gdzie chcesz i u kogo chcesz. Teraz też płacisz bo musisz a jak wcześniej pisałem, później trzeba czekać... Niektórzy dzięki temu już się nie doczekali...
Jego tok myślenia wygląda tak - nie poradzisz sobie w życiu, miałeś ciężej, dopadła Cię choroba, nie jesteś wystarczająco inteligentny, zaradny, cokolwiek innego. Człowieku kogo to obchodzi? Jedz piach, jesteś chory? Trzeba było się ubezpieczyć. Wyznaje zasadę jak sobie pościeliłeś tak się wyśpisz. Jego wizja jeszcze bardziej by rozwarstwiła społeczeństwo na bogatych i skrajnych biedaków
Bo tak wygląda ten świat, to chcesz być traktowany jak dziecko przez swoje państwo? Socjalizm to jest to samo co komunizm i za komuny raczej super nie było a tu masz tylko bardziej "cywilizowany" odłam tego systemu który został obalony w 89 roku. Czy normalne jest to że płacisz ze swojej wypłaty załóżmy 500zł tych wszystkich podatków i później te pieniądze do Ciebie wracają że masz np. darmowy dostęp do edukacji, tak? Tylko że te pieniądze przejdą przez tych wszystkich urzędników, polityków i w sumie nie wiem jak to nazwać i te pieniądze będzie miał w pewien sposób zwrócone tylko że nie 500zł ale 200zł... Podatki powinny iść tylko na te rzeczy podstawowe i nic więcej. Sam nie potrafisz nimi rozporządzać? Jak nie potrafiłbyś sobie poradzić bez polityków to raczej o Tobie źle świadczy. W sumie lepszym przykładem jest ZUS, przecież to jest studnia bez dna, policz sobie ile byś sam mógł odłożyć pieniędzy jakbyś nie płacił ZUSowi. Możesz sobie pieniądze zainwestować sam, jest OFE są jakieś lokaty długoterminowe więc wybór jest duży a jak załóżmy zarobisz "dla" ZUSu jakąś kwotę pieniędzy to ile realnie z tej kwoty zobaczysz pieniędzy? Tam jest tylu urzędników, marnują pieniądze na budowanie niemal jakiś pałaców jako swoje siedziby i skąd ta kasa się bierze? Chyba to jest jasne, jak lubisz być okradany to już Twoja sprawa.
On wychodzi z założenia, że każdy jest inteligentny i w ogóle fafarafa zaradny, będzie zarabiał miliony. Widać, że kompletnie nie zna ludzi, niech pojedzie na jakieś wsie czy gdziekolwiek, gdzie ludzie nie mają internetu i wykopu...
Takie jest prawo dżungli, jak jesteś słaby to głosuj na SLD. Oni Ci zapewnią wszystko, służbę zdrowia, socjal, mieszkanie socjalne i będziesz żył jak w raju. Oczywiście zdajesz sobie sprawę jaki "element" z tego wszystkiego korzysta...? Pomyśl sobie tak, zarabiasz załóżmy 4000zł brutto, 1/4 zabiera Ci państwo i to państwo za ten Twój 1000zł utrzymuję mieszkanie dla jakieś patologicznej rodziny której jedynym zajęciem jest chlanie. Czyli z tego wychodzi że, osoba która ciężko pracuje i zarabia dobrze za swoją pracę dopłaca do jakiś meneli którym się nie chcę pracować, wolą żyć w jakimś syfie, w mieszkaniu komunalnym i jedynym ich celem w życiu jest to żeby się nawalić. Super! Tak powinno być...
Wystarczy zobaczyć do kogo on dociera przede wszystkim, do ludzi młodych, do ludzi nieznających prawdziwego życia, do ludzi którzy ledwo co wytarli mleko z pod nosa.
Tylko tak to niestety wygląda, że
Polska ma bodaj najwięcej studentów w Europie więc to o czymś świadczy. Ludzie którzy w tej chwili mają "swoje" lata to w większości ludzie po zawodówkach czy nawet po podstawówkach więc jest tu taka właśnie zależność że teraz ci ludzie młodzi są po prostu inteligentniejsi i widzą więcej. Jak to mówi Korwin, na niego głosują głównie młodzi którzy wierzą że coś da się zmienić a nie siedzieć tylko w tym syfie. Dlatego właśnie tylu ludzi młodych wyjechało bo już w tym syfie nie chcieli siedzieć i zależało im żeby ich rodziny nie żyły w tym chorym kraju. Nie mają po prostu jeszcze wypranych mózgów jak większość starszych którym nie zależy. Żyją sobie za jakieś śmieszne pieniądze bez perspektyw więc już mają to gdzieś co się dzieje.
Tak samo jak z tymi umowami z pracodawcą, on sobie myśli, że tam ileś tysięcy osób pracodawców by zgadzało się na jakieś warunki za dobry pieniądz, a prawda jest taka, że ludzie zatrudnialiby jak najtaniej bo żadne przepisy by tego nie weryfikowały. A Ci co by mieli rodziny do wyżywienia godziliby się na głodowe stawki i mielibyście "konkurencję" na rynku pracy czy pracować za 1 zł czy 2 zł za godzinę.
Powiem szczerze, na temat umów i poglądów Korwina aż tak bardzo się nie zagłębiałem ale raczej nie jest tak jak mówisz i znowu przeinaczasz fakty zapewne. Jutro sobie to sprawdzę dokładnie bo chcę pisać bez sensu.
Wizja kraju kompletnego chaosu, przynajmniej tak ja to widzę. Jeszcze raz napiszę, są inni kandydaci o wiele lepiej reprezentujący się i mający przede wszystkim lepsze poglądy niż internetowy "krul" polityk, a moim zdaniem bardziej celebryta vel Korwin-Mikke.
W Korei Północnej jest za to porządek, wszyscy wiedzą gdzie jest ich miejsce, kto jest panem i w ogóle jest tam super. Nawet nie wiem o co Ci chodzi z tym że lepiej się prezentują... Czy chodzi o sposób ubiory, wymowy czy...? Jak już wcześniej pisałem, Clinton też się dobrze prezentował a jak już był prezydentem to ruchał swoje podwładne i je molestował. Jak chcesz wierzyć w to że politycy to są jakieś anioły które chcą zbawić świat to w to wierz dalej, Korwin jest szczery i nie robi siebie kogoś kim tak naprawdę nie jest. Sikorski też się dobrze prezentował a po aferze podsłuchowej wyszło jaki jest naprawdę ale lepiej się oszukuj że politycy to są niemal jak święci. Tak nie jest i Korwin po prostu nie udaje. Polecam Ci zobacz sobie ten serial to może czegoś nowego się nauczysz o polityce:
http://www.filmweb.pl/serial/House+of+Cards-2013-620036
Sory za błędy jeśli jakieś tu są, ale już jest taka godzina że mi się tego nie chcę drugi raz czytać i sprawdzać.