Tylko, że to teoretyczna zmiana.....teraz wybierasz w glosowaniu poslow, ktorzy decyduja o tym np. kiedy twoje dziecko ma isc do szkoly.... w demokracji bezposredniej za pomocą referendów spoleczenstwo podejmie decyzje kiedy twoje dziecko ma isc do szkoly.....Chociażby w postaci Demokracji Bezpośredniej ( zapraszam do wyszukania w google)
Ten system obowiązuje w Szwajcarii od bardzo dawna, no i chyba nikomu nie muszę mówić, w jakim miejscu jest Polska,a w jakim Szwajcaria...
Można wyliczać w nieskończoność. Od siebie dorzucę Jędrzejczak, Blanika, Kołeckiego, Fajdka, Hołowczyca, Kasprzaka, Korola, Sonika, Siódmiaka. Ciekawe czy po wyborach nadal będą narzekać, że trenują w stodołach. ????Jeszcze Gortat go popiera ????
to są ludzie którzy są "ustawieni"....oni nie widzą tych co pracują za najniższą krajową, nie widzą młodych którzy nie maja perspektyw, nie widzą, że trzeba bulić tysiaka na ZUS majać firmie- nieważne czy zarobiłeś go przez ten miesiąc czy nie...a jak sie im powie, że prawie 3 mln ludzi wyjechało za chlebem to powiedzą cos w stylu: "no widzicie, mamy wolność, za komuny granice były zamknięte"...Można wyliczać w nieskończoność. Od siebie dorzucę Jędrzejczak, Blanika, Kołeckiego, Fajdka, Hołowczyca, Kasprzaka, Korola, Sonika, Siódmiaka. Ciekawe czy po wyborach nadal będą narzekać, że trenują w stodołach. ????
A ja cały czas twierdzę, że większość jego obecnego elektoratu popierałaby go nawet gdyby został socjalistą.Gortat to dowalił do pieca z tym poparciem...Przykre to naprawdę popierać partię, która niszczy polski sport...
Odnośnie Korwina: "Szef partii KORWiN stwierdził, że podbój arabski i tak byłby lepszy niż UE . Zdanie Mikkego jedną z korzyści będzie to, że Koran nie przewiduje podatków, a poza tym: "Mordercom będzie ścinało się głowy na drugi dzień." Bardzo "mądre" poglądy.
Jest dowodem po prostu na głupotę, ponieważ takie bzdury wspaniale zniechęcają do głosowania na niego.jest dowodem na zwykłe zaślepienie
No nie wiem. Zawisza jest już postrzegany jako maksymalny radykał, a Kowalski trochę mniej - pewnie stad ten wybór.już Zawisza dużo lepiej by się nadawał i więcej głosów by zebrał.
Przecież oczywiste jest, że Kukiz nie wygra tych wyborów, ale nie o to chodzi. To jest tzw. antysystemowy kandydat, którego celem jest zebranie jak największej ilości głosów, żeby był to dobry wstęp do kampanii wyborczej do Sejmu i Senatu. Kukiz to nie jest typowy polityczny no name. Za czasów studenckich sporo udzielał się politycznie. Poza tym [posłuchaj go choć raz, a dobrze. Jest w stanie sobie w wywiadzie ustawić każdego włącznie z POlejnik. Ma gadkę i zna się na tym co mówi. A przede wszystkim bardzo celnie strzela w PO.Niektórzy jarają się Kukizem. Ja się pytam jakie on ma doświadczenie w polityce? Przecież on jak i w/w to byłaby kompromitacja Polski na arenie międzynarodowej. Fakt, że Komor też się nie popisuje (i żeby było jasne nie jestem jego wyborcą) ale są jakieś granice dobrego smaku...
To chociaż z tym się zgadzamy, bo tyle razy co PiS miał się rozpadać to jest głowa mała.Najbardziej śmieszy mnie to jak słyszę, że RN ma być alternatywą dla wyborców PiSu po ewentualnym rozpadzie tej partii. Jakoś sobie tego nie wyobrażam.
Nie zna się. Jest średnio zorientowany i mówi to samo, mógłby lepiej się przygotować. Tak jaki w naszej ordynacji JOW-y utrwalają system władzy, ludzie głosują na tych samych ludzi nominowanych przez partię. Z taką różnicą, że nie decydują jedynki na listach tylko rozpoznawalność, a o tej decydują dominujące media trzymające z partią, jedna czy drugą, oraz kasa. Gdy słucham dyskusji w zachodnich mediach to oni mają to samo co u nas. Kukiz ciągle dostaje identyczne pytanie dotyczące tego, że JOW-y prowadzą do systemu dwupartyjnego. Co jest bzdurą. W Wielkiej Brytanii jest system dwupartyjny, a zaraz wygra UKIP, we Francji to samo, tu Front Narodowy. Każda demokracja prowadzi do tego, że przez 2-3 kadencję dominują dwie partię zwykle stojące po przeciwnej stronie jakiegoś sporu np. religijnego, gospodarczego, pokoleniowego itd. Tak też jest i w Polsce.Ma gadkę i zna się na tym co mówi
No ja jednak mam inne zdanie. Może nie jest politycznie wyszczekany jak reszta bandy, ale radzi sobie dość dobrze.Nie zna się.
Wątpię, żeby wystartował razem z PiSowską zjednoczoną prawicą.Jego celem nie jest zwycięstwo, a zajęcie pozycji na prawicy, która najprawdopodobniej wysortuje razem w wyborach do sejmu.
Wystartuje nie z PiS-em, a z Korwinem i prawdopodobnie z KNP jak Jacek Wilk nie przekroczy błędu statystycznego w wyborach.Wątpię, żeby wystartował razem z PiSowską zjednoczoną prawicą.
OK, ale wg tego stwierdzenia piszesz o prawicy, więc prawicą dla mnie głównie jest PiS mimo, iż za pewne zaraz sie odezwą głosy, że nie są prawicą. Czy Korwinowi i Kukizowi oplaca sie laczyc z Wilkiem i KNP ?a zajęcie pozycji na prawicy, która najprawdopodobniej wysortuje razem w wyborach do sejmu.
Zawisza, nie był by zapraszany do TV przez akcje "z tym czymś" więc raczej miał by mniej głosów niż Kowalski, aczkolwiek mogło by to pójść w drugą stronę bo ludzie by zagłosowali na zasadzie, a to ten co pokazał jemu miejsce.Dla mnie po prostu Kowalski to najgorszy kandydat z całej stawki co go widzę w TV to tylko o historii gada , już Zawisza dużo lepiej by się nadawał i więcej głosów by zebrał.