>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Wybory prezydenckie w Polsce (2015) - dyskusja polityczna

B 3

boodryl88

Użytkownik
Widzę, że dyskusja trwa w najlepsze i dotyczy układu (jak zwykle) tzw. Wielkiej Piątki (kosmitów), czyli : PiS, PO, SLD, PSL + kolejny kosmita.

Naprawdę w Polsce nie można głosować inaczej, niż na &quot;mniejsze zło&quot;?
Czy nie widzicie, że tak naprawdę nic się nie zmieni oprócz mord przy korycie?

Może warto zastanowić się nad sobą i polityczną sceną w Polsce i zobaczyć, że nieważne na kogo się zagłosuje z tej Wielkiej Piątki, to gó**o się zmieni.

Może warto poszukać wartościowej alternatywy?
Chociażby w postaci Demokracji Bezpośredniej ( zapraszam do wyszukania w google)

Ten system obowiązuje w Szwajcarii od bardzo dawna, no i chyba nikomu nie muszę mówić, w jakim miejscu jest Polska,a w jakim Szwajcaria...

Wszystkich hejterów mówiących, że nie dam się rządzić, przez pijaków i dresów z osiedli, którzy nic nie wiedzą o polityce, mam tak samo dość, jak tych kosmitów, co od 25 lat nie widzieli kolejek do lekarzy, ponieważ korzystają ze służbowej służby zdrowia; nie użerają się z US i ZUS-em, ponieważ nie muszą, bo wszystko za nich robią doradcy.
Za nic nie płacą i są uzależnieni od nic nie robienia.

Czy aby zostać politykiem trzeba mieć wyższe wykształcenie, albo skończyć jakąś profilowaną klasę?
No właśnie nie...

Demokracja Bezpośrednia jest jedyną słuszną opcją, podczas tych i pozostałych wyborów.

didier_drogba 7,4K

didier_drogba

Użytkownik
Chociażby w postaci Demokracji Bezpośredniej ( zapraszam do wyszukania w google)
Ten system obowiązuje w Szwajcarii od bardzo dawna, no i chyba nikomu nie muszę mówić, w jakim miejscu jest Polska,a w jakim Szwajcaria...
Tylko, że to teoretyczna zmiana.....teraz wybierasz w glosowaniu poslow, ktorzy decyduja o tym np. kiedy twoje dziecko ma isc do szkoly.... w demokracji bezposredniej za pomocą referendów spoleczenstwo podejmie decyzje kiedy twoje dziecko ma isc do szkoly.....
mala roznica.... maksymalnie moze byc po takim referendum 49% osob niezawodolonych ktorzy zostali przeglosowani przez 51%.
Poza tym jakby bylo referendum czy ma byc przymus ZUSu czy nie to wcale nie jestem przekonany, czy większosc bylaby przeciw haraczowi.
Podobnie sie ma gdyby bylo referendum typu.....
zasilki (dla bezrobotnych, MOPSY) kontra brak zasilkow (ale splacany dlug publiczny)- tez uwazam, ze pierwsza opcja by wygrala...
Teraz mamy tyranie 460 poslow a w demokracji bezposredniej bylaby tyrania 38 milionow osob.... Im wiecej osob tym wiecej glupoty....niestety

aliant 531

aliant

Użytkownik
Jeszcze Gortat go popiera ????
Można wyliczać w nieskończoność. Od siebie dorzucę Jędrzejczak, Blanika, Kołeckiego, Fajdka, Hołowczyca, Kasprzaka, Korola, Sonika, Siódmiaka. Ciekawe czy po wyborach nadal będą narzekać, że trenują w stodołach. ????

didier_drogba 7,4K

didier_drogba

Użytkownik
Można wyliczać w nieskończoność. Od siebie dorzucę Jędrzejczak, Blanika, Kołeckiego, Fajdka, Hołowczyca, Kasprzaka, Korola, Sonika, Siódmiaka. Ciekawe czy po wyborach nadal będą narzekać, że trenują w stodołach. ????
to są ludzie którzy są &quot;ustawieni&quot;....oni nie widzą tych co pracują za najniższą krajową, nie widzą młodych którzy nie maja perspektyw, nie widzą, że trzeba bulić tysiaka na ZUS majać firmie- nieważne czy zarobiłeś go przez ten miesiąc czy nie...a jak sie im powie, że prawie 3 mln ludzi wyjechało za chlebem to powiedzą cos w stylu: &quot;no widzicie, mamy wolność, za komuny granice były zamknięte&quot;...

po prostu najedzony nigdy nie zrozumie głodnego....

Druga sprawa, że takie osoby jak ta poniżej korzystają i chcą dobrze żyć z władzą....Sonik jest biznesmenem i po co mu jakieś kontrole skarbowe, czy inne niemiłe sytuacje, lepiej poprzeć kogo trzeba i już...a i można czasem jeszcze dodatkowo jakieś zwolnionko np z VATu uzyskać albo z czegoś.

https://www.youtube.com/watch?v=xKfnxIPqPBw

D 3,2K

dawczan

Użytkownik
Gortat to dowalił do pieca z tym poparciem...Przykre to naprawdę popierać partię, która niszczy polski sport...
Odnośnie Korwina: &quot;Szef partii KORWiN stwierdził, że podbój arabski i tak byłby lepszy niż UE . Zdanie Mikkego jedną z korzyści będzie to, że Koran nie przewiduje podatków, a poza tym: &quot;Mordercom będzie ścinało się głowy na drugi dzień.&quot; Bardzo &quot;mądre&quot; poglądy.

aliant 531

aliant

Użytkownik
Gortat to dowalił do pieca z tym poparciem...Przykre to naprawdę popierać partię, która niszczy polski sport...
Odnośnie Korwina: &quot;Szef partii KORWiN stwierdził, że podbój arabski i tak byłby lepszy niż UE . Zdanie Mikkego jedną z korzyści będzie to, że Koran nie przewiduje podatków, a poza tym: &quot;Mordercom będzie ścinało się głowy na drugi dzień.&quot; Bardzo &quot;mądre&quot; poglądy.
A ja cały czas twierdzę, że większość jego obecnego elektoratu popierałaby go nawet gdyby został socjalistą.
Rozumiem, że można być euroscepytkiem ale ten cytat jest dowodem na zwykłe zaślepienie.

aliant 531

aliant

Użytkownik
Dla mnie połowa tych kandydatów (na szczęście większość nie uzbierała 100tyś. podpisów) to jakiś kabaret. Transwestyta, bramkarz z klubu, jakaś muzułmanka z Kazachstanu, wokalista... Czegoś takiego chyba jeszcze nie było.
Niektórzy jarają się Kukizem. Ja się pytam jakie on ma doświadczenie w polityce? Przecież on jak i w/w to byłaby kompromitacja Polski na arenie międzynarodowej. Fakt, że Komor też się nie popisuje (i żeby było jasne nie jestem jego wyborcą) ale są jakieś granice dobrego smaku...
Narodowcy się zbłaźnili. Święta racja. Większość ludzi kojarzyła ich z zadymami 11 listopada a ich kandydat ze swoją przeszłością zawodową tylko to pogłębia. Najbardziej śmieszy mnie to jak słyszę, że RN ma być alternatywą dla wyborców PiSu po ewentualnym rozpadzie tej partii. Jakoś sobie tego nie wyobrażam.

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
A kogo miał innego Ruch Narodowy wystawić jak Bosak i Winnicki nie mają 35 lat i nie mogą startować w wyborach prezydenckich?
Był wybór między Zawiszą a Kowalskim i wybrali tego drugiego.

D 3,2K

dawczan

Użytkownik
już Zawisza dużo lepiej by się nadawał i więcej głosów by zebrał.
No nie wiem. Zawisza jest już postrzegany jako maksymalny radykał, a Kowalski trochę mniej - pewnie stad ten wybór.
Niektórzy jarają się Kukizem. Ja się pytam jakie on ma doświadczenie w polityce? Przecież on jak i w/w to byłaby kompromitacja Polski na arenie międzynarodowej. Fakt, że Komor też się nie popisuje (i żeby było jasne nie jestem jego wyborcą) ale są jakieś granice dobrego smaku...
Przecież oczywiste jest, że Kukiz nie wygra tych wyborów, ale nie o to chodzi. To jest tzw. antysystemowy kandydat, którego celem jest zebranie jak największej ilości głosów, żeby był to dobry wstęp do kampanii wyborczej do Sejmu i Senatu. Kukiz to nie jest typowy polityczny no name. Za czasów studenckich sporo udzielał się politycznie. Poza tym [posłuchaj go choć raz, a dobrze. Jest w stanie sobie w wywiadzie ustawić każdego włącznie z POlejnik. Ma gadkę i zna się na tym co mówi. A przede wszystkim bardzo celnie strzela w PO.
Najbardziej śmieszy mnie to jak słyszę, że RN ma być alternatywą dla wyborców PiSu po ewentualnym rozpadzie tej partii. Jakoś sobie tego nie wyobrażam.
To chociaż z tym się zgadzamy, bo tyle razy co PiS miał się rozpadać to jest głowa mała.

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
Ma gadkę i zna się na tym co mówi
Nie zna się. Jest średnio zorientowany i mówi to samo, mógłby lepiej się przygotować. Tak jaki w naszej ordynacji JOW-y utrwalają system władzy, ludzie głosują na tych samych ludzi nominowanych przez partię. Z taką różnicą, że nie decydują jedynki na listach tylko rozpoznawalność, a o tej decydują dominujące media trzymające z partią, jedna czy drugą, oraz kasa. Gdy słucham dyskusji w zachodnich mediach to oni mają to samo co u nas. Kukiz ciągle dostaje identyczne pytanie dotyczące tego, że JOW-y prowadzą do systemu dwupartyjnego. Co jest bzdurą. W Wielkiej Brytanii jest system dwupartyjny, a zaraz wygra UKIP, we Francji to samo, tu Front Narodowy. Każda demokracja prowadzi do tego, że przez 2-3 kadencję dominują dwie partię zwykle stojące po przeciwnej stronie jakiegoś sporu np. religijnego, gospodarczego, pokoleniowego itd. Tak też jest i w Polsce.

Kukiz ma charyzmę, ma jeden słuszny postulat (mimo wszystko JOW-y mogą się okazać lepsze od obecnej ordynacji), więc dla mnie jest postacią wartościowa w tych wyborach. Jego celem nie jest zwycięstwo, a zajęcie pozycji na prawicy, która najprawdopodobniej wysortuje razem w wyborach do sejmu.

D 3,2K

dawczan

Użytkownik
No ja jednak mam inne zdanie. Może nie jest politycznie wyszczekany jak reszta bandy, ale radzi sobie dość dobrze.
Jego celem nie jest zwycięstwo, a zajęcie pozycji na prawicy, która najprawdopodobniej wysortuje razem w wyborach do sejmu.
Wątpię, żeby wystartował razem z PiSowską zjednoczoną prawicą.

D 3,2K

dawczan

Użytkownik
a zajęcie pozycji na prawicy, która najprawdopodobniej wysortuje razem w wyborach do sejmu.
OK, ale wg tego stwierdzenia piszesz o prawicy, więc prawicą dla mnie głównie jest PiS mimo, iż za pewne zaraz sie odezwą głosy, że nie są prawicą. Czy Korwinowi i Kukizowi oplaca sie laczyc z Wilkiem i KNP ?

macio106 186,8K

macio106

Znawca - MMA
Dla mnie po prostu Kowalski to najgorszy kandydat z całej stawki co go widzę w TV to tylko o historii gada , już Zawisza dużo lepiej by się nadawał i więcej głosów by zebrał.
Zawisza, nie był by zapraszany do TV przez akcje &quot;z tym czymś&quot; więc raczej miał by mniej głosów niż Kowalski, aczkolwiek mogło by to pójść w drugą stronę bo ludzie by zagłosowali na zasadzie, a to ten co pokazał jemu miejsce.

Do góry Bottom