dawid1892
Użytkownik
Gadki typu a kto to jest Duda są dosłownie wprost z Tusk Vision Network i Gazety Wybiórczej. Ktoś kto powtarza takie bzdury kojarzy mi się z osobą, która swoja polityczną wiedzę czerpie z tych patologicznych źródeł w/w.
Dla mnie prezydent powinien być przed kandydowaniem na najwyższe stanowisko w państwie, chociażby ministrem, prezydentem dużego miasta czy marszałkiem sejmu. To są za wysokie progi jak dla niego, niech pierwsze sprawdzi się na innym ważnym stanowisku a nie pcha się na prezydenta. Sory, zapomniałem że on się nie pcha tylko Jarek go tam wysłał, przecież to jest jasne że to on go sobie wybrał bo w odróżnieniu od PO to Kaczyński ma swojej partii jedyną władze a Tusk był premierem ale na pewno nie miał takiej pozycji jak Kaczyński, tak samo jak Kopacz nie jest "guru" w swojej partii. Denerwuję mnie też takie pieprzenie o TVNie i GW, czy wszystko co oni mówią to ZAWSZE bierzesz na odwrót?No, ale ok - masz poglądy jakie masz - Twoje prawo, ale pisanie, że Duda politycznie jest nikim jest powtarzaniem tvnowskich banialuków. I jeśli to jest marionetka Kaczyńskiego to tak samo Bredzisław jest marionetką Tuska a teraz Kopacz.
Ale niech mają i nawet 15tki, ***** mnie to obchodzi jeśli na siebie zarabiają a tak w większości przypadków nie jest i większość ludzi pracujących w sektorze prywatnym musi do nich dopłacać, niech sprywatyzują te całe kopalnie i mam to gdzieś ile zarabiają.Zawsze mnie bawi to najeżdżanie na 14stki itd. Podejrzewam, że nikt Ci nie bronił iść do kopalni. Prawdziwym problemem to sa gigantyczne zarobki "góry" a nie dołowych.
Wolę wierzyć w ten populizm niż w to że PO albo PIS wprowadzą jakaś reformę czy ustawę która da mi normalnie zarobić a nie żebym ja pracował ma reperowanie budżetu państwa. Poza tym nie same zera więc zapoznaj się z tym dokładnie bo wiadomo że na takie rzeczy jak wojsko czy policja muszą iść podatki ale po co ja mam płacić na służbę zdrowia co miesiąc tyle kasy z mojej wypłaty jeśli chodzę do lekarzy prywatnie? Już nawet pomijam ile kasy marnuję się na ZUS, przecież to jest studnia bez dna, patrząc na inflację i różne tego typu czynnik to przecież jak ZUS nie zbankrutuje to dzisiejsi 20 latkowie mogą za pięćdziesiąt lat dostawać na emeryturze "dzisiejsze" 500zł, takie ostatnio gdzieś wydziałem wyliczenia. Mowa o pracy na zleceniu a na takich umowach jest mnóstwo osób.Widziałem ostatnio zestawienie tego co KORWINY chcą zrobić. Bez obrazy, ale większego populizmu niż wszedzie przy podatkach 0 0 0 nie ma. Ciekaw jestem do jakiej ruiny popadł by budżet gdyby tak naprawdę wprowadzić te zera. Rozumiem chciec obniżyć podatki, ale obiecywać 0 % ? Demagogia i populizm.
Systemowe czy nie systemowe to jednak zmian w tym kraju jest potrzebnych mnóstwo, po '89 idziesz to wszystko do przodu ale mało która parta rządząca podjęłaby się znaczących zmian w funkcjonowaniu tego państwa i to jest problem. Likwidacja KRUSu, ZUSu, socjalu, różnych śmiesznych podatków, prywatyzacja szpitali, przywrócenie kary śmierci. Przede wszystkim nie robienie ze mnie niewolnika, choćby głupie zapinanie pasów w samochodzie. Ogólnie tego jest dużo i nie chcę mi się wszystkiego wymieniać ale PO pokazało już co to za partia, PIS to jest chora partia która mało ma wspólnego z prawicą także zostaje tylko Korwin bo większość jego programu pokrywa się z moimi poglądami a PIS to taka lewacka prawica która taka naprawdę przeciwieństwo moich poglądów.Ale o jakie te zmiany systemowe Ci tak bardzo chodzi ?