>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Wybory prezydenckie w Polsce (2015) - dyskusja polityczna

krzosz1987 1,2K

krzosz1987

Użytkownik
Wracając do mojego wcześniejszego postu, myślę, że w przypadku &quot;ataku&quot; tweetem Wojciechowskiego może być odpowiedź w stylu:
https://www.youtube.com/watch?v=r-tFlRbX--s
Przypomnę, że wtedy Palikot był wtedy ważną osobą w kampanii Komorowskiego tak jak teraz Wojciechowski u Dudy. I osobiście myślę, że przy wypowiedzi Palikota to co powiedział Wojciechowski to pikuś. Ponadto jest więcej takich &quot;kwiatków&quot; i tylko czekam, aż moje przypuszczenia okażą się prawdą i ten tweet był tylko podpuchą do tego by Komorowski zaatakował Dudę tym właśnie, a Jędrek Duda go idealnie skontruje

adamo80 17,4K

adamo80

Użytkownik
Jak na razie Komorowski wypada znacznie lepiej w debacie (mowa ciała, merytoryka itd), ale najważniejsze, że Komorowski powiedział to co wcześniej pisałem: obniżenie wieku emerytalnego = podwyższenie ZUSu o 500zł, czyli do 1700zł to by oznaczało, że małe firmy, jednoosobowe mogły by się już zamykać, a tobie kolego Calanau powiem tylko, że telewizji w zasadzie nie oglądam bo nie mam to czasu, a brak szacunku i pogarda dla &quot;lemmingów&quot; to typowo pisowskie bo ja akurat szanuję każdego człowieka, mam przyjaciół w PiSie i do głowy by nie przyszło pisać komuś, że nie chcę go spotkać na swojej drodze, a do tego jesteś o tyle śmieszny, że mamy tu na forum zupełnie anonimowe nicki, a w realu możemy się nawet znać ???? , a ty piszesz kompletnie mnie nie znając, że nie chcesz mnie spotkać na swojej drodze. Żałosne.
edit// jak by to był mecz ta debata to Komor wygrywałby jakieś 5:0 ???? Zjada Dudusia na śniadanie, o przepraszam na kolację

greeey 1,5K

greeey

Użytkownik
edit// jak by to był mecz ta debata to Komor wygrywałby jakieś 5:0 ???? Zjada Dudusia na śniadanie, o przepraszam na kolację
Szczególnie tym wtrącaniem się cały czas w słowo kiedy to Duda go kontrował. W przedostatniej części Bronkowi ewidentnie puszczały nerwy ale co się dziwić, prawda w oczy kole - w jakiś sposób trzeba zagłuszyć jak konkurent wyciąga brudy. ????
Może i w początkowej części Komor miał przewagę ale ta przewaga wynikała z tego że po prostu orał do tej debaty ile mógł, sufflerów za plecami którzy po nocach tłumaczyli mu jak ma odpowiedzieć zrobiły swoje. Mimo wszystko to wciąż za mało. Bo każdy przede wszystkim młody i rozsądny Polak, wie jaka jest sytuacja w Polsce. I nie ma co się oszukiwać ani Duda ani Komor raju nam nie przybliżą ale co jak co. Po 8 latach bez skutecznych a wręcz wyniszczających Polskę rządach. Trzeba wyrzucić od koryta komuchów. I tak najważniejszymi wyborami będą te na jesieni kiedy o Kukiz zdecyduje się wejść do sejmu a parząc z tej perspektywy kiedy to jest bardzo duża szansa że wreszcie mogłby nastać nowe rządy czy to nowej partii czy nowej koalicji to korzystniejszym prezydentem do tego duetu jest jednak Duda
Tak na marginesie dla wszystkich którzy też narzekają na PiS - nie jestem jakimś ich fanem. Ale nie zapominajcie że to w 1.5 roku ich rządów przeszła ustawa - zakładając że bardzo duża część użytkowników tego forum jest poniżej 25 roku życia - dzięki której wasze rodziny mają po 1000 zł za każde dziecko. Nie jest to jakaś mega kwota ale zawsze fajniej mieć 1000 zł w kieszeni niż ich nie mieć. A należy pamiętać że 1 krokiem kiedy to PO przejęło władzę po PiSie była próba zlikwidowania tej ustawy. A przez ponad 8 lat które rządzi PO nie zrobili nic dla ludzi bo powiedzcie czy Wy osobiście czy wasze rodziny odczuliście poprawę waszych sytuacji materialnych? I każdy rozsądny kulturalny Polak z różnymi poglądami potwierdzi moje słowa, czuliście się oczywiście jako Polacy zawiedzeni przez Lecha Kaczyńskiego? Czy wstydziliście się prezydentury Lecha Kaczyńskiego tak jak teraz Polacy wstydzą się tego co wyprawia Komorowski? Czy Lech Kaczyński przynosił Polsce hańbę i ośmieszenie tak jak to robi Komorowski? Wybaczcie ale z pełnym przekonaniem, mimo że wywodził się z PiSu to był człowiekiem który z należytą godnością piastował urząd prezydenta a chyba o to przede wszystkim tutaj chodzi.
PS: Pamiętać należy że Milicja też była Obywatelska. ????

diegoforlan1 1,3K

diegoforlan1

Użytkownik
Sprawdziło się to co pisałem kilka dni temu. Pan Duda wypada za plastycznie. Ma naszkicowany schemat i poza jego obręb się nie wychyla. Poza tym ciągłe machanie rękami te słowa oficjalne za bardzo widać tutaj reżyserię. Przywoływanie JPII to po prostu ruch żenujący, ale wiadomo politycy działają na ludzkich uczuciach,więc ludzie konserwatywni religijnie nawet fanatycy go za te słowa poprą. Czy ta debata coś zmieni? Powiem tak obojętnie kto kogo popiera i jego kandydat przegrał tą debatę zdania nie zmieni. Mogą to zrobić osoby, które są mocno niezdecydowane a takich osób w tym kraju nie brakuje, więc trudno cokolwiek napisać. W moim odczuciu Komorowski lepiej wypadł. Miał luz, czasem pośmiał. Składnie się wypowiadał. Natomiast jego konkurent walił treściami populistycznymi zawsze wychodząc poza ramy przyjętego czasu. Recytacja wiersza jak na lekcji języka polskiego. Duda albo olał przygotowanie do tego wystąpienia albo po prostu bał się grubiej pocisnąć za co może spotkać go niemiła niespodzianka za tydzień.

rangizz 2,7K

rangizz

Użytkownik
, a brak szacunku i pogarda dla &quot;lemmingów&quot; to typowo pisowskie bo ja akurat szanuję każdego człowieka,
Jak wygra Duda, a w wyborach na jesieni wygra PO i będzie mogła stworzyć koalicję - Duda będzie wszystko wetował co spowoduje, że będziecie mieli głąby ZERO ZMIAN - JESZCZE WIĘKSZĄ STAGNACJĘ, a PO będzie miała zawsze wytłumaczenie - Duda.
Samozaoranie.
Debatą jestem zawiedziony, Duda mając tyle asów w rękawie nie wykorzystał żadnego. Komorowski pokazał buractwo wtrącając się ciągle w wypowiedzi Dudy. Duda za mało stanowczy. Merytorycznie bronx pieprzył jak zawsze, ale to niestety w takiej debacie nie jest sprawa pierwszorzędna. Zobaczymy co będzie w czwartek na tefałenie.

adamo80 17,4K

adamo80

Użytkownik
pwlib czy ty wiesz o tym, że ten oszołom to był jeden z obrońców krzyża - ruchu 10 kwietnia związanego z PiS i Rydzykiem ? To był ten gościu który czatował na Krakowskim Przedmieściu miesiącami - wyzywając Komorowskiego i Tuska od zdrajców. Coś mu się pomieszało, albo i nie bo uważa, że Kaczyński go oszukał i teraz go nienawidzi. To jest właśnie ironia losu, że nawet jak PO ma swoich oszołomów to byli oni kiedyś związani z PiSem ???? Oczywiście skąd masz wiedzieć - coś usłyszałeś, nie sprawdziłeś i jedyne co potrafisz to wyzywać od Poszołomów, zresztą jak twój kandydat na Prezydenta Pan Duda, który chce wydać 280 miliardów niby bez podnoszenia ZUSu i podatków. Jakim trzeba być ignorantem żeby uważać, że jak się opodatkuje hipermarkety i banki zbierze się prawie 300 miliardów ? Zresztą jedno i drugie by uderzyło w nas - ludzi, bo markety podniosły by ceny, więc i konkurencja by je podniosła, a banki by to przerzuciły na klientów.
Moją natomiast uwagę zwróciło to co sztab Pana Dudy zrobił z Panią Bogusią. Wykorzystali ją do swoich celów. Jakoś to kandydata PiSu nikt się nie mógł dostać, a ona jedna - tak. To była prowokacja, ale Pani powiedziała &quot;wrobili mnie w ten pis&quot;. Jutro będzie czuję zadyma z tym związana w mediach.
Za słowo &quot;głąby&quot; w moich wcześniejszych wypowiedziach wszystkich dotkniętych serdecznie przepraszam, ale ja Rangizz, nie miałem na myśli elektoratu jakiejkolwiek partii np. PiSu tylko ludzi, którzy głosują na kogoś kompletnie nie znając jego poglądów tylko żeby zrobić zadymę, żeby coś zmienić, ale nie mają pojęcia co i po co jak głosujący na Kukiza nie mają pojęcia o JOWach, a tacy co robili zadymy jak np. bolszewicy rewolucję październikową nigdy nic dobrego narodowi nie przynosili.

P 276

pwlib

Użytkownik
Ten oszołom to POlszewicka i walikotowa produkcja od samego POczątku- naczelny prowokator, kiedy prowokacje przestały być potrzebne teraz wychodzi na jaw kim ów andrzejek był od zawsze- POlszewickim wyborcą jak i ty.
PS. Nie jestem twoim kolegą.

adamo80 17,4K

adamo80

Użytkownik
Ten oszołom to POlszewicka i walikotowa produkcja od samego POczątku- naczelny prowokator, kiedy prowokacje przestały być potrzebne teraz wychodzi na jaw kim ów andrzejek był od zawsze- POlszewickim wyborcą jak i ty.
Dobrze go widać znasz, wypuścili was razem na przepustkę ? &quot;Kolegę&quot; już usunąłem, masz rację - nie chcę być twoim kolegą

dawid1892 2,1K

dawid1892

Użytkownik
Adamo80 to jest pewnie w rzeczywistości Andrzejek spod krzyża. ????

diegoforlan1 1,3K

diegoforlan1

Użytkownik
komorowski andrzejek już w akcji, on pójdzie na wybory i zagłosuje na tego na którego głosują POlszewicy tego forum: Adamo80 i diegoforlan1
Wypraszam sobie. Sam pokazałeś, że żyjesz w ograniczonej przestrzeni. Rzeczywistości nie można pojmować zero-jedynkowo. Nie jestem z Tobą to znaczy od razu, że przeciw tak? Oceniłem debatę merytorycznie. To nie moja wina, że Pan Andrzej nic konkretnego nie powiedział i tym samym wypadł mizernie. Zacytuj gdzie napisałem, że zagłosuję na Komorowskiego. Czekam. To jest problem polskiego społeczeństwa. Za duże zaślepienie powoduje, że są zamknięci na konstruktywny dialog, by rzeczywiście było dobrze w kraju.

aliant 531

aliant

Użytkownik
Kolego pwlib czy ty wiesz o tym, że ten oszołom to był jeden z obrońców krzyża - ruchu 10 kwietnia związanego z PiS i Rydzykiem ? To był ten gościu który czatował na Krakowskim Przedmieściu miesiącami - wyzywając Komorowskiego i Tuska od zdrajców. Coś mu się pomieszało, albo i nie bo uważa, że Kaczyński go oszukał i teraz go nienawidzi. To jest właśnie ironia losu, że nawet jak PO ma swoich oszołomów to byli oni kiedyś związani z PiSem
Piszesz, że Panią Bogusię nasłali PiSowcy, a nie przyszło Ci do głowy, że ten cały Andrzejek mógł równiez być nasłany pięć lat temu przez PO, żeby robić czarny PR Kaczyńskiemu i jego partii?
Ogólnie moim zdaniem debata na remis. Podzielam zdanie Rangizza. Duda nie wykorzystał swoich atutów. Z kolei Bronek jak na peowca przystało, skupiał się głownie na atakowaniu PiSu (czyli nadal to główna doktryna polityczna Platformy) za rządy sprzed prawie dekady. Groteską było powoływanie się na likwidacje sądów przez Gowina, który był wtedy w rządzie Tuska. Przerywanie Dudzie miało chyba na celu wyprowadzić go z równowagi. Jeśli tak, to efekt marny. Bronx może i miał przewagę podczas debaty ale pogrążył się końcowym przemówieniem. Duda wprost i rzeczowo, z kolei obecny prezydent, który przez całą debatę zaznaczał, że nie będzie dzielił społeczeństwa i chce skończyć wojnę polsko-polską, nagle znowu szufladkuje ludzi na fanatyków i oświeconych, mówiąc m.in., że jeśli jesteś za spokojną prezydenturą poprzyj mnie, jeśli nie, głosuj na Dudę.

P 276

pwlib

Użytkownik
Wypraszam sobie. Sam pokazałeś, że żyjesz w ograniczonej przestrzeni. Rzeczywistości nie można pojmować zero-jedynkowo. Nie jestem z Tobą to znaczy od razu, że przeciw tak? Oceniłem debatę merytorycznie. To nie moja wina, że Pan Andrzej nic konkretnego nie powiedział i tym samym wypadł mizernie. Zacytuj gdzie napisałem, że zagłosuję na Komorowskiego. Czekam. To jest problem polskiego społeczeństwa. Za duże zaślepienie powoduje, że są zamknięci na konstruktywny dialog, by rzeczywiście było dobrze w kraju.
Oczywiście, że niektóre sprawy można i trzeba pojmować zero-jedynkowo. Tej debaty nie można oceniać zero-jedynkowo, ty właśnie to zrobiłeś. Co by Duda złego nie powiedział podczas tej debaty to głos na bula i tak będzie gorszym wyborem. Duda to naprawdę nie jest polityk z mojej opcji politycznej, ale głosowanie na gajowego WSIoka to kompromitacja największa z możliwych. ty preferujesz jak andrzejek spod krzyża reprezentanta WSI.

adamo80 17,4K

adamo80

Użytkownik
Piszesz, że Panią Bogusię nasłali PiSowcy, a nie przyszło Ci do głowy, że ten cały Andrzejek mógł równiez być nasłany pięć lat temu przez PO, żeby robić czarny PR Kaczyńskiemu i jego partii?
Przyszło mi do głowy, że mógł być dzisiaj nasłany. Jeden sztab wysłał Panią Bogusię, a drugi Pana Andrzejka, ale, że 5 lat temu to nie sądzę, bo po co ? Wtedy w tym ruchu było na tyle dużo &quot;oryginalnych&quot; oszołomów, że po co jeszcze PO miało by wynajmować swoich prowokatorów ? Ja i tak zapamiętałem z tamtego okresu jedną Panią, taką szczupłą, która tak się przypinała do tego krzyża. I żeby od razu wyjaśnić ci ludzie byli dla mnie oszołomami, ale w coś wierzyli i nie robili nikomu krzywdy a np. ci podpici co ich obrażali i rzucali w nich byli dla mnie nie do przyjęcia i ich zachowanie jak dla mnie, mimo, że byłem wtedy za PO było skandaliczne, wręcz kryminalne.

P 276

pwlib

Użytkownik
Przyszło mi do głowy, że mógł być dzisiaj być nasłany. Jeden sztab wysłał Panią Bogusię, a drugi Pana Andrzejka, ale, że 5 lat temu to nie sądzę, bo po co ? Wtedy w tym ruchu było na tyle dużo oryginalnych oszołomów, że po co jeszcze PO miało by wynajmować swoich prowokatorów ? Ja i tak zapamiętałem z tamtego okresu jedną Panią, taką szczupłą, która tak się przypinała do tego krzyża. I żeby od razu wyjaśnić ci ludzie byli dla mnie oszołomami, ale w coś wierzyli i nie robili nikomu krzywdy a np. ci podpici co ich obrażali i rzucali w nich byli dla mnie nie do przyjęcia i ich zachowanie jak dla mnie, mimo, że byłem wtedy za PO było skandaliczne, wręcz kryminalne.
No to masz zdjęcie owej pani z naczelną suflerką bula- kacikową, która robi doktoraty z manipulacji.
Tylko POlszewicki matoł, leming może nie zauważyć, że owe persony to produkcja POlszewickiej junty rodem z największego wyborcy po- dukaczewskiego z wsi jak bronek.

adamo80 17,4K

adamo80

Użytkownik
No to masz zdjęcie owej pani z naczelną suflerką bula- kacikową, która robi doktoraty z manipulacji.
Tylko POlszewicki matoł, leming może nie zauważyć, że owe persony to produkcja POlszewickiej junty rodem z największego wyborcy po- dukaczewskiego z wsi jak bronek.
Ok to rzeczywiście interesujące, sztab Komora powinien to jak najszybciej wyjaśnić. Nie trzeba być &quot;POlszewickim matołem i lemingiem&quot;, żeby tego nie zauważyć... Wystarczy być zwykłym obywatelem.

calanau 2,8K

calanau

Użytkownik
Komorowski powiedział to co wcześniej pisałem: obniżenie wieku emerytalnego = podwyższenie ZUSu o 500zł, czyli do 1700zł to by oznaczało, że małe firmy, jednoosobowe mogły by się już zamykać,
Hehe, widzisz tutaj hipokryzje czy nie? Czlowiek ktory przyczynil sie do sytuacji w jakiej sie kraj znalazl teraz twierdzi, ze jest najlepszym kandydatem by ta sytuacje naprawic a cala reszta to nic nie wie. Dodatkowo jak wyjechali z tym tekstem o &quot;doswiadczeniu&quot; w byciu prezydentem to padlem. Wedlug Komorowskiego doswiadczenie w pelnieniu tej funkcji sie liczy, czyli prezydentem powinien zostac tylko jakis byly prezydent, bo ktos nowy nie ma doswiadczenia ... pffff no po prostu smiech.
Prezydent ktory osobiscie dogadywal sie z przedstawicielami Izraela na temat odszkodowania za utrate mienia zydowskiego. (i nie uciekaj od tego tylko przeczytaj te artykuly)
http://parezja.pl/afery-po-zydowskie-bezprawie-za-przyzwoleniem-polskich-wladz/
Prezydent ktory dolozyl reke do tego by splacac gigantyczne odszkodowania (sluszne czy nie w to nie wnikam) za utrate mienia zydowskiego w Polsce, z kieszeni polskiego podatnika (takze twojej), na potrzeby ktore wraz ze &quot;swoja&quot; partia (bo nie jestes chyba idiota ktory mysli, ze Komor jest ponadpartyjny na jakiego stara siebie kreowac) PODNIOSL wiek emerytalny (co doprowadzilo nas do obecnej sytuacji o ktorej mowisz), zaczal wyprzedawac Polskie mienie (a przynajmniej obiecuje chociazby tutaj masz notke ambasadora USA w polsce ze spotkania z Komorowskim : https://www.wikileaks.org/plusd/cables/09WARSAW78_a.html), zlikwidowal OFE (jak w tej debacie zaczal mowic o godnym zyciu ludzi starszych to po prostu pusty smiech mnie ogarnal) itd... mowi teraz, ze jest najlepszym kandydatem by ten caly burdel ogarnac?!
To tak jakbys byl okradziony przez tego samego wlamywacza 3 razy w miesiacu, po czym on pod koniec miesiaca przychodzi, puka do drzwi i mowi ci, ze on moze ci zagwarantowac najlepsza ochrone w calej dzielnicy ...a ty wiedzac, ze on ciebie okradal, zgadzasz sie i wierzysz mu, ze to gosc uczciwy, i ze cie znowu nie wydyma...
Po czym chodzisz i rozpowiadasz ludziom jak bardzo ten zlodziej jest OK i w ogole cool gosc...
Twoja argumentacja moglaby byc OK, gdyby nie fakt, ze zaprzeczasz sobie. Chcesz bronic malych firma badz ludzi samozatrudnionych glosujac na czlowieka ktory podpisuje ustawy ktore tych ludzi ponizaja i nimi gardza.
Dlatego powiedzialem, mam szacunek do ludzi z odmiennymi pogladami, ale do ludzi naiwnych nie mam...
Jak na razie Komorowski wypada znacznie lepiej w debacie
A debate mozesz sobie wlozyc miedzy bajki, bo praca tych ludzi polega na tym, zeby nie mowic prawdy tylko powiedziac ci co chcesz uslyszec...
Myslalem, ze znasz powiedzenia, &quot;Nie slowa sie licza tylko czyny&quot;...a w tych prezydent Komorowski jest po prostu tragiczny...

Do góry Bottom