Jak się ciebie czyta Adamo to się nóż w w kieszeni otwiera, i nie obrażając cię, jesteś dowodem na istnienie tych legendarnych lemingów.
Że PiS to socjal to się mogę zgodzić, chociaż znów tylko oni obniżyli podatki, ale nazywać peło liberalną (nawet mało) partią - buahahaha. Nie są oni liberalni ani:
Gospodarczo: Podwyższenie większości podatków, ucisk podatkowy firm, kontrole urzędu skarbowy, gdzie wręcz naciska się na niszczenie firm:
Skarbówki otrzymały z resortu polecenie: albo inspektorzy zaczną wlepiać mandaty podczas kontroli, albo stracą pracę. – Należy obecnie zmienić tok myślenia w sprawie kontroli podatkowych – nie ma kontroli w celach prewencyjnych, kontrola ma przynosić wpływy budżetowe – napisano w wewnętrznej nocie dla urzędów skarbowych, która wyciekła po spotkaniu przedstawicieli Ministerstwa Finansów i izb skarbowych
rozrost biurokracji i klasy urzędniczej do rozmiarów nieosiągalnych dotychczas, kradzież pieniędzy z OFE, emerytur, wszędzie obecne dyrektywy, kontrole i nakazy, fotoradary jako maszynka na robienie pieniędzy. Ostatnio słyszałem dane podane w radio, z których wynikało, że w bodajże ostatnim roku Polacy w Anglii otworzyli tyle samo firm co w Polsce. Dasz wiarę? Przecież to przerasta wszelkie pojęcie. Gdzie ten liberalizm?
2. światopoglądowo: Lansują wszystko co "oświecona" zachodnia Europa nam daje, niszcząc polską tradycję. Najlepszy przykład to co się teraz robi z najmłodszymi dziećmi, a to jest największe skurwysyństwo.
3. "prawnie": Straszy się zawsze, że PiS to państwo policyjne, ale jakoś mało się słyszy o tym, że to za rządów PO wydano najwięcej w historii pozwoleń na podsłuchy. Już nie wspominając o tych starych komuchach w sądownictwie, których nikt nie rusza do dziś i pewnie nie ruszy.
Nawet mi się nie chce dogłębniej opisywać co i jak bo to nie ma sensu, masz swoje racje wklepane przez reżimowe media i zapewne już jesteś stracony dla naszego społeczeństwa ???? . Ja polityką przestałem się jakoś mocno interesować dawno temu, a mimo to nie trudno mi znaleźć dowody na to kim jest PO.
ale przeprowadzili nas przez kryzys suchą stopą co by się nie udało z całą pewnością PiSowi.
Pogląd tak smutny, nazwę to delikatnie, że kwiaty mi na oknie zwiędły. Sztucznie wpompowywane kasa z UE i sztucznie w ten sposób tworzony wzrost PKB to nie jest przeprowadzenie przez kryzys. Z resztą PKB to nie jest święty wskaźnik, zobacz jak wiele firm upadło w ostatnich latach, w dużej mierze przez rządy. Poza tym kolego, to że kryzys został odbębniony za pokonany generalnie, nie oznacza, że on do nas nie dotrze z opóźnieniem, a są wielkie symptomy, że dotrze i uderzy z wielokrotniejszą siłą, niż na te Grecje i Hiszpanie.
A skąd zdanie, że PiS by nie podołał. W ogóle co zrobiła PO, że przeprowadziła nas przez kryzys? Jakieś konkretne ustawy, działania?
a obecnie bezrobocie w Polsce jest mniejsze niż w socjalistycznej Hiszpanii
Po tym zdaniu to mój pies turlał się po podłodze, a myszy wyszły z dziur z wywieszoną białą flagą. Dolicz 2 - 3mln emigracji i masz najwyższe w Europie + całe pokolenie studentów, które zaczyna wchodzić na rynek pracy, której nie ma i nie zapowiada się, by była. A sami tych miejsc pracy nie stworzą, bo pastwo niszczy początkujących przedsiębiorców. Błędne koło.
Nie chciało mi się ci odpisywać przyznam, bo to i tak strata czasu i wiem, że do niczego cb nie przekonałem. Ale zrobiłem 1 wyjątek, nie mam zamiaru jednak go powtarzać. Szkoda tylko, że przez takich jak ty ktoś taki jak Bul może mieć powyżej 30% w pierwszej turze...
P.S. Wystawiam kurs 1.3 na to, że jesteś w PO.
P.S2. I tak Bronks wygra, w końcu Polacy lubią być gwałceni analanie od wieków.
P.S.3 O czym tu w ogóle gadać. Silna
Polska to wrzód na dupie Niemców i Rosji i tek raje nigdy nie pozwolą na urośnięcie nam w siłę. Żeby to zmienić to tutaj trzeba rewolucji i to krwawej niestety i najlepiej dyktatora z prawdziwego zdarzenia (demokracja się nie sprawdza, pokazała to I RP). Ale do niej nie dojdzie, póki jest jako - tako i o tym te dwa kraje wiedzą, dlatego jak na razie nie pozwolą nam nie tylko urosnąć w siłę, ale też nie dadzą kompletnie upaść.
@Adamo Taki ze mnie pisowiec jak z Komorowskiego myśliciel.