– To jest niejasna propozycja, albo jest się politykiem, albo jest się obywatelem. Propozycja aby dwóch kontrkandydatów debatowało przy udziale trzeciego konkurenta, który przestał być konkurentem w wyborach prezydenckich, wydaje mi się rzeczą dziwną – powiedział Komorowski, odnosząc się do propozycji debaty.
– Rozumiem intencje Pawła Kukiza, który chce edukować w sprawach jednomandatowych okręgów wyborczych, ale mnie przekonywać nie trzeba, ja jestem przekonany – dodawał.
W zamian zaprosił Pawła Kukiza do Pałacu Prezydenckiego, żeby „wyjaśnić i zaproponować współdziałanie dalsze na rzecz budowania klimatu akceptacji dla JOW-ów w Polsce”.
Kukiz odpowiedział mu szybko na Facebooku. „Hmmmmm... Ciekawe... Przypominam sobie, jak po powstaniu Platformy Oburzonych, czyli wspólnego spotkania Ruchow Obywatelskich, które zaprosiłem i „Solidarności” kluczowym postulatem był postulat JOW. I wówczas pan prezydent Komorowski powiedział, że chętnie zaprosi do Pałacu przewodniczącego NSZZ „Solidarność” Piotra Dudę ale... absolutnie bez Kukiza. Co się stało, Panie Prezydencie?”.
cyt.niezalezna.pl
No i Komor odmówił debaty co było do przewidzenia. Zwykła arogancja. Mam nadzieję, że obróci się to przeciwko niemu i zwolennicy Kukiza odpłacą mu za to że się na nich wypiął. ????