adamo80
Użytkownik
Nie czytuję ani Newsweeka ani Wyborczej, ale jeśli tak pisali to ok. Pisząc o głąbach miałem na myśli tych wszystkich co głosują nie z powodu poglądów tylko dlatego, że ktoś tak lub inaczej mówi, albo wygląda. A właśnie tak parę osób mi tu pisało, że np. jeden forumowicz miał na studiach kolegów, którzy głosowali na Kukiza, a kompletnie nie rozumieli JOWów lub ktoś inny mnie pouczał, że poglądy się nie liczą. Jeśli ktoś byłby górnikiem i należał do związku Pana Dudy to miałby jak najbardziej powód głosować na Pana Kaczyńskiego/Dudę - i nie jest żadnym głąbem tylko mądrym człowiekiem bo PiS broni jego interesów.Dobra idź bić hołdy redaktorowi newsweeka Lisowi, bo przepisujesz jego artykuł po szoku pierwszoturowym, który wyśmiało większość dziennikarzy. A głąbem to możesz być ty, bo człowiek mądry nie uważa wszystkich innych za debili, a siebie za oświeconego mesjasza narodu. Cytując klasyka (babcię od super partii) - kultury. Jak się kończą argumenty, to zaczyna się wyzywanie (chociaż od ciebie za wiele argumentów nie dostałem, same domysły i insynuacje).
A skąd wiesz, że każdy ma ze mnie bekę ? Robiłeś jakąś sondę ? Na forum jest parę tysięcy osób, a ze mną polemizuje parę. To właśnie takie pisowskie - wypowiadanie się w imieniu wszystkich. Tak naprawdę słowo "każdy" nie zostawia żadnego pola manewru bo oznacza 100%, ale odpowiedzialność za słowa u pisowców też nie jest za duża więc nie ma co się dziwić.Każdy na forum ma z ciebie bekę, a ty ją jeszcze tymi swoimi gazetowyborczymi wpisami ją pogłębiasz. 10 lat straszenia PiS'em, już nawet SLD wyśmiewa PO i mówi, że tym już nie wygrają wyborów. Proponuję ci jako Mesjasza narodu zorganizować zamach na J. Kaczyńskiego, historia wyniesie cię na piedestały i o Adamo80 będzie wiedziało każde polskie dziecko za 50 lat (o ile Polska przetrwa do tego czasu).
Nie jestem mesjaszem i nie mam takich aspiracji, ale dzieciaki nie wiedzą co robią, trzeba je uświadomić. Dyskusja polityczna to dyskusja polityczna, nigdy nawet przez myśl nie przemknęła mi myśl, żeby robić na kogoś zamach bo Pan Kaczyński jak i każdy człowiek ma prawo do życia i swoich poglądów. Już mieliśmy zamach w naszych dziejach. Ludzie którzy myślą o zamachach są chorzy psychicznie albo są przestępcami. Gdyby ktoś chciał zrobić krzywdę Panu Kaczyńskiemu dosłownie sam bym go zasłonił, choćby dlatego, że jest starszą osobą.
Wystarczy, że ucieknie 10%, wystarczy żeby się nam pogorszyło, a uciekną bo Pan Duda już zapowiedział m in, pomoc Frankowiczom, a podatek dla banków Pan Kaczyński. To bardzo realne, że zastąpią walkę z układem z IV RP na walkę z bankami co będzie miało tragiczne skutki.Co zrobią banki i firmy zagraniczne? Uciekną z Polski bo PIS będzie rządził?:smile: