Dla mnie osobiście co warte pogrania absolutnie nie związanego z moimi preferencjami politycznymi....tu patrzę chłodno aby zarobić
M.Biejat over 2.5 kurs 1.85
Fortuna
Nie no bez przesady tyle to zrobi,raz że kobieta,dwa przyzwoicie zaprezentowała się w Końskich ,nie robiąc żadnej gafy z czego Panie z lewicy słyną,była w miarę wyluzowana i akcja z flagą którą odebrała Trzaskowskiemu napewno na plus,zresztą pierwsze badania po tej debacie dały jej aż 6 procent...
Moim zdaniem między 3-4 procent się zakręci w tym przedziale.
Hołownia przychodząc do republiki też zyskał ,do tego podczas 1 debaty zaatakował dwa razy Trzaskowskiego czym równiez trochę zyskał,widać po jego zachowaniu obycie z telewizją ,w obu debatach czuł się dobrze i nie unikał odpowiedzi na pytania,minusem to że ludzie wiedzą ze rządzi z Tuskiem czego nie ukryje.....linia jednak na poziomie 5 procent absolutnie do gry jeśli ktoś taką ma...ja delikatnie 5.5 na
Fortunie po kursie 1.88 zaatakuje na over,choć lepsze równe 5 bo moim zdaniem to będzie coś koło 5-6 procent może nawet pod 7
Trzaskowski under 36 kurs 1.7
Fortuna
Mało które badania nawet te w prime dawały mu tyle na początku kampanii, teraz mam wrażenie że jego kampania mocno wyhamowała,do tego słabo wypadł w Końskich...na końcu sprawiał wrażenie jakby chciał aby wszyscy mu dali spokój...na zasadzie dobra mam 30 procent pewne i niech już będą te
wybory....więc linia 36 absolutnie do gry na under....do tego coraz więcej błędów...akcja z flagą,nie udany cytat "co się upiecze..." ,telekomunikacja,wyproszenie żony z mównicy ,widać zmęczenie jego i sztabu...30 napewno przekroczy niestety, ale bliżej mi do wyniku 33 max 34 niż aż 36....w ostatnim notowaniu około 33
Najbardziej niedoszacowany jest kandydat PiSu moim zdaniem co przy lekko spadających notowaniach Mentzena ktory spapral sprawę wypowiedziami o płatnych studiach i aborcji może dać ponad 27 procent ale nie zaryzykuje,sporo ludzi jeszcze boi się przyznać że głosuje na PiS i tu może być największa rezerwa,więc tu może być ciekawie i mega niespodzianka...
Najtrudniej wytypować Sławka Mentzena tu może byc 17 a może być 22 więc przy tych liniach lepiej odpuścic granie...osobiście skłaniałbym się właśnie do 19-20
Podsumowując gram Biejat over,Trzaskowski under i delikatnie over Hołowni

czyli na kandydatów na których osobiście nie oddaje głosu tak się złożyło

ale jak mówię oddzielam grę od moich politycznych preferencji