>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Wybory prezydenckie 2025

Cabron 94K

Cabron

Użytkownik
Nie oglądałem wczorajszego wywiadu w kanale zero z Nawrockim. Widziałem niektóre fragmenty, więc sam wniosków nie wyciągam, ale czytam komentarze na różnych SM i praktycznie nie widzę negatywnych opinii, a same zachwyty. Oczywiście biorę to z umiarem, bo jak ktoś chwali, to sprawdzam, czy jego profil nie jest zasypany hasztagami #Nawrocki2025.
Naprawdę można znaleźć mnóstwo wpisów ludzi, którzy wcześniej pisali o nim to co każdy z nas uważał, czyli, że jest miałki i zachowuje się sztucznie jak bot. Teraz byli zachwyceni i zmieniają zdanie o 180°. Nawet Stanowski coś tam pochwalił, że jest mega luźna rozmowa i się tego nie spodziewał.
Jak dotychczas można było zobaczyć również sporo opinii, gdzie konfederaci piszą, że tylko Mentzen, a w II turze nie pójdą głosować, bo Nawrocki jest dziwny, to teraz nagle Ci sami ludzie piszą, że wybiorą jednak mniejsze zło, którym jest kandydat wspierany przez PiS.
Nie był to wywiad "laurka" , bo nie zabrakło trudnych pytań z których Nawrocki wybrnął dóbrze i swoje poglądy przedstawiał w sposób racjonalny, a nie radykalny.
Podsumowując :
Debata w Końskich, dziwne zachowanie Trzaskowskiego po których można się zastanawiać, czy gość do nosa czegoś nie ładuje, fikołki i przeczenie samemu sobie, a teraz świetny występ Nawrockiego w medium, które obok czołowych TV w Polsce ma największą oglądalność + zdecydowana poprawa i świetne przygotowanie merytoryczne - to wszystko może dać nam mocno zbliżony wynik w I turze.
Zresztą Trzaskowski i Tusk mają tego świadomość i teraz zacznie się im palić, bo widzą, że to nie zmierza w dobra dla nich stronę.
Te overy Nawrockiego nadal do gry i oczywiście można już sobie księgować jak ktoś pograł te chore kursy na to, że będzie w II turze.

H 58,1K

halacik96

Użytkownik
Jak można publikować sondaż, w którym Memcen ma 20%, a Hołownia 3.5? Przecież to żart. Tutaj macie obiektywny, dużo bliższy realnym wynikom końcowym sondaż z ostatnich dni. Jeżeli Memcen znalazłby się jakimś cudem w drugiej turze, to łatwiejszego rywala sobie Trzaskowski nie mógłby wymarzyć, ale to się nie wydarzy. Na 99% zobaczymy drugą turę Rafał vs Karol.
Ten sondaż wygląda jak jakiś plakat na szybko zrobiony w paincie
W jakim czasie, dla kogo i na jakiej grupie ludzi został zrobiony?
Nie mówię że ten dla OGB jest idealny, bo tak jak pisałem zrobiony został przed debatą a im później tym Hołownia na pewno zyskał

B 54K

bartezgambler

Użytkownik
Odezwało się dwóch akolitów Trzaskowskiego i się bulwersują jak można dawać taki sondaż (jak były sondaże dające mu 66% w drugiej turze to jakoś nikt się bulwersował). Panowie lepiej zróbcie składkę bo trzeba opłacić transmisję debaty transmitowanej w telewizji rządowej. Po pierwsze OGB to jedna z najlepszych jak nie najlepsza sondażownia na rynku, i przede wszystkim co jest niezwykle istotne, nie są zależni od nikogo. Zanim zacznie się płakać trzeba wiedzieć nad czym się płaczę. Po drugie sondaże od dawna są formą walki politycznej, w zależności od sytuacji mają za zadanie mobilizować bądź demobilizować wyborców. Po trzecie sondaż należy umieć "czytać", duże znaczenie ma to czy był robiony telefonicznie czy internetowo oraz jak duża jest grupa niezdecydowanych. Po debatach, trend jest niekorzystny dla kandydata PO, wpadł w sidła które sam zastawił. Na debatach dobrze wypadł Hołownia ale jak czytam, że zaraz będzie mijanka z Mentzenem to śmiech pusty mnie ogarnia. O ile rozumiem trend który może pojawić się na Hołowni tak kompletnie nie kupuje tego że bardzo urośnie Biejat, ona jest zwyczajnie bezbarwna i w starciu z Zandbergiem będzie miała małe szanse. Zwrócę też uwagę na jeszcze jedną kwestię, która może wpłynąć na wynik wyborów tj. pryszczyca. Dobrze poinformowani twierdzą, że jesteśmy kompletnie nieprzygotowani do walki z tą chorobą. Ciekawostką jest też rosnący w sondażach Braun który jako jedyny otwarcie sprzeciwiał się temu co działo się w czasach pandemii, facet jest mocno specyficzny ale potrafi zwrócić na siebie uwagę. I na sam koniec przy tak dużej ilości kandydatów, normalnym jest że czołówka traci, tak więc kubeł zimej wody na głowych tych którzy już chowają Trzaskowskiego do politycnzej trumny, wszytsko jest otwarte.

Otrzymane punkty reputacji: +554
G 12,2K

gabry5

Użytkownik
Sondaż OGB był przeprowadzony w dniach 9-14.04 na próbie 1001 osób czyli częściowo przed debatami piątkowymi i poniedziałkową w TV Republika. Czyli nie daje nam pełnego obrazu na dzień dzisiejszy (po debatach i wywiadzie Nawrockiego w KZ), bo nie wiemy ile osób zostało przepytanych po debatach. OGB to dobra sondażownia, w wyborach do parlamentu europejskiego zajęli I miejsce z najmniejszym błędem procentowym (4,8 p.p).
OGB.png
W wyborach parlamentarnych 2023 zajęli III miejsce wśród sondażowni z błędem gdzieś koło 10,33 p.p., ogb3.png . Też byli najlepsi w wyborach prezydenckich 2020r. z błędem 3,72 p.p ogb1.png
Właścicielem jest Łukasz Pawłowski znany swego czasu, że ograł bukmacherów w wyborach samorządowych 2018r na setki tysięcy złotych (od tego czasu nie można łączyć zdarzeń z polityki na jednym kuponie). A do dzisiajcsądzi się z totalbetem bo ten mu nie wypłacił do tej pory pieniędzy z wygranych.
Tylko, że w wyborach do parlamentu robił takie "kwiatki" że przez całą kampanię u niego w sondażu TD 7-8%, by w ostatnim badaniu przed ciszą wyborczą urealnić i dać 13%.
Mówił też niecałe trzy tygodnie przed parlamentarnymi, że 65 mandatów dla Paktu Senackiego to "bajki". Skończyło się na 66. A w okręgu z załączonego screena błąd jego pracowni wyniósł ponad 20%: kandydat Paktu wygrał 51-34 %
1744922977077.png

Otrzymane punkty reputacji: +747
5xharoldx5 2,2M

5xharoldx5

Znawca - Szachy
Wiele osób uważa, że Trzaskowski zawalił debatę, a tymczasem zaraz po niej kursy na jego prezydenturę spadły z 1,50 w Fortunie i STS do 1,42 w Fortunie i 1,40 w STS, a podejrzewam, że za jakiś czas możemy zobaczyć nawet 1,20. Ja uważam, że może on być zadowolony z tej debaty. Szału nie było, ale kompromitacji też nie, choć wszyscy usilnie go atakowali. Pamiętajmy o tym, że ma on ciągle dwucyfrową przewagę w obu turach, a do wyborów zostało już naprawdę niewiele czasu, więc nie zgadzam się z tym, że "zaczyna im się palić". Nie wiem w jaki sposób Nawrocki może nadrobić stratę ponad 10% w drugiej turze, tylko totalna kompromitacja faworyta może to spowodować, a przecież do ewentualnej kompromitacji została jeszcze tylko ta debata na początku maja i potem przed drugą turą. Nie przepadam za Trzaskowskim, ale trzeba przyznać, że jest to na tyle inteligentny, wygadany gość, że nie ma co liczyć na cuda, że się wyłoży na ostatniej prostej.

Przyznaję się do błędu jeśli chodzi o Mentzena, ja liczyłem na jego drugą turę, ale nadzieje prysły. Jednak Konfederacja ma w sobie jakiś gen autodestrukcji, że jak dobrze idzie, to muszą coś zawalić, tak też było w tym przypadku. Zdecydowanie zbyt mocne słowa o aborcji, pomysł płatnych studiów, to musiało się źle skończyć. Brak udziału w tej najważniejszej debacie to taki gwóźdź do trumny, bo Mentzen mógłby się pokazać w największych telewizjach i poszukać choć trochę dodatkowych głosów u starszych osób.

A 6,2K

andon

Użytkownik
Przeceniasz wartość sondaży. To nie jest tak, że Mentzenowi poparcie spada, bo powiedział coś o aborcji, tylko wraz ze zbliżającymi się wyborami, sondażownie zaczynają urealniać wyniki. Dobrym przykładem jest Braun. Jak weźmiesz zeszłoroczne wyniki do europarlamentu i proporcjonalnie je przeliczysz na wszystkie okręgi to Ci wyjdzie, że nawet przy wysokiej frekwencji Braun powinien przekroczyć 3% na luzie. A przy niskiej frekwencji to on byłby w stanie nawet 7-8% wyciągnąć. Jeszcze miesiąc temu praktycznie wszystkie sondażownie albo dawały mu 0,5-1,5% albo traktowały jak plankton i nie uwzględniały wcale. I dopiero kilka ostatnich badań daje mu wyniki z przedziału 3-5%. Ale przecież to nie jest tak, że od eurowyborów poparcie Braunowi drastycznie spadło, a później nagle i niespodziewanie wzrosło.

Otrzymane punkty reputacji: +723
pinio1111 306,1K

pinio1111

Użytkownik
Wiele osób uważa, że Trzaskowski zawalił debatę, a tymczasem zaraz po niej kursy na jego prezydenturę spadły z 1,50 w Fortunie i STS do 1,42 w Fortunie i 1,40 w STS, a podejrzewam, że za jakiś czas możemy zobaczyć nawet 1,20. Ja uważam, że może on być zadowolony z tej debaty. Szału nie było, ale kompromitacji też nie, choć wszyscy usilnie go atakowali. Pamiętajmy o tym, że ma on ciągle dwucyfrową przewagę w obu turach, a do wyborów zostało już naprawdę niewiele czasu, więc nie zgadzam się z tym, że "zaczyna im się palić". Nie wiem w jaki sposób Nawrocki może nadrobić stratę ponad 10% w drugiej turze, tylko totalna kompromitacja faworyta może to spowodować, a przecież do ewentualnej kompromitacji została jeszcze tylko ta debata na początku maja i potem przed drugą turą. Nie przepadam za Trzaskowskim, ale trzeba przyznać, że jest to na tyle inteligentny, wygadany gość, że nie ma co liczyć na cuda, że się wyłoży na ostatniej prostej.

Przyznaję się do błędu jeśli chodzi o Mentzena, ja liczyłem na jego drugą turę, ale nadzieje prysły. Jednak Konfederacja ma w sobie jakiś gen autodestrukcji, że jak dobrze idzie, to muszą coś zawalić, tak też było w tym przypadku. Zdecydowanie zbyt mocne słowa o aborcji, pomysł płatnych studiów, to musiało się źle skończyć. Brak udziału w tej najważniejszej debacie to taki gwóźdź do trumny, bo Mentzen mógłby się pokazać w największych telewizjach i poszukać choć trochę dodatkowych głosów u starszych osób.
Nie no najważniejsza debata będzie 12 maja i to było ustalone już dawno.
To co było ostatnio to był cyrk zwołany na dwie godziny przed imprezą, a nie debata.

Otrzymane punkty reputacji: +553
Psychosocial 1,5M

Psychosocial

Ekspert - Irlandzka Piłka
Członek Załogi
Jak można publikować sondaż, w którym Memcen ma 20%, a Hołownia 3.5? Przecież to żart. Tutaj macie obiektywny, dużo bliższy realnym wynikom końcowym sondaż z ostatnich dni. Jeżeli Memcen znalazłby się jakimś cudem w drugiej turze, to łatwiejszego rywala sobie Trzaskowski nie mógłby wymarzyć, ale to się nie wydarzy. Na 99% zobaczymy drugą turę Rafał vs Karol.
Jeszcze raz napiszesz nazwisko jakiegokolwiek kandydata w sposób urągający lub szyderczy dostajesz ode mnie bana.

PS: A propos sondaży to kiedy zrozumiecie że sondaże nie będą miały nic wspólnego z prawdziwymi wyborami? Przecież wy też sobie możecie zamówić sondaż i spreparować wyniki na takie jakie chcecie. Gdzie wy żyjecie? To już bardziej kierowałbym się ile ludzi przychodzi na wiece i spotkania z kandydatami. Na moje na teraz najwięcej na Trzaskowskiego, Mentzena i Brauna.

I jeszcze jedno. Skoro Braun zebrał spokojnie ponad 100 tysięcy głosów tylko w województwie podkarpackim w wyborach do Europarlamentu no to...sorry...uważam że spokojnie zgarnie w okolicach nawet 10%.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +399
pinio1111 306,1K

pinio1111

Użytkownik
Jeszcze raz napiszesz nazwisko jakiegokolwiek kandydata w sposób urągający lub szyderczy dostajesz ode mnie bana.

PS: A propos sondaży to kiedy zrozumiecie że sondaże nie będą miały nic wspólnego z prawdziwymi wyborami? Przecież wy też sobie możecie zamówić sondaż i spreparować wyniki na takie jakie chcecie. Gdzie wy żyjecie? To już bardziej kierowałbym się ile ludzi przychodzi na wiece i spotkania z kandydatami. Na moje na teraz najwięcej na Trzaskowskiego, Mentzena i Brauna.

I jeszcze jedno. Skoro Braun zebrał spokojnie ponad 100 tysięcy głosów tylko w województwie podkarpackim w wyborach do Europarlamentu no to...sorry...uważam że spokojnie zgarnie w okolicach nawet 10%.
Szanuję Twoja wiedzę sportową i fajnie poczytać to co piszesz, ale z Braunem to trochę przesadziłeś 😉
Mi też najbliżej do Grzesia, ale jestem realistą i wiem że nie ma żadnych szans by znaleźć się w drugiej turze. Dlatego będę głosował na Sławka, bo on jest z podobnego "klimatu" i z jakimiś tam szansami na drugą turę. Wiem że mnóstwo ludzi podąża tym samym tokiem myślenia co ja, dlatego 3% na Brauna to realny próg.

Psychosocial 1,5M

Psychosocial

Członek Załogi
Szanuję Twoja wiedzę sportową i fajnie poczytać to co piszesz, ale z Braunem to trochę przesadziłeś 😉
Mi też najbliżej do Grzesia, ale jestem realistą i wiem że nie ma żadnych szans by znaleźć się w drugiej turze. Dlatego będę głosował na Sławka, bo on jest z podobnego "klimatu" i z jakimiś tam szansami na drugą turę. Wiem że mnóstwo ludzi podąża tym samym tokiem myślenia co ja, dlatego 3% na Brauna to realny próg.
Nie zgadzam się. Mentzen jest dla mnie bezideowy i ułoży się prawie z każdym. I tu nie chodzi czy Braun ma szansę tylko kto jest prawdziwym patriotą, obrońcą tych małych i tych dużych obywateli oraz kto stał niezłomnie na swojej pozycji parę lat temu gdy szprycowano ludzi płynami nie wiadomego pochodzenia i zmuszano ich do noszenia maseczek. To właśnie trzeba pokazać lewicowej stronie, propagandzie w TVN i TVP żeby wiedzieli że duch w narodzie nie ginie. Nie będę rozwijał dalej wątku bo nie mam na to czasu.. Pozdrawiam

Otrzymane punkty reputacji: +634
pinio1111 306,1K

pinio1111

Użytkownik
Nie zgadzam się. Mentzen jest dla mnie bezideowy i ułoży się prawie z każdym. I tu nie chodzi czy Braun ma szansę tylko kto jest prawdziwym patriotą, obrońcą tych małych i tych dużych obywateli oraz kto stał niezłomnie na swojej pozycji parę lat temu gdy szprycowano ludzi płynami nie wiadomego pochodzenia i zmuszano ich do noszenia maseczek. To właśnie trzeba pokazać lewicowej stronie, propagandzie w TVN i TVP żeby wiedzieli że duch w narodzie nie ginie. Nie będę rozwijał dalej wątku bo nie mam na to czasu.. Pozdrawiam
Szanuję Twoje zdanie, ale jednak patriotyzm to również próba odsunięcia od władzy pokomuszego POPISu, a nie tylko głosowanie na kandydata który faktycznie jest najbardziej "Polski" i radykalny w swoich poglądach.
Tu można snuć milion teorii, jednak ja wierzę że system się nie domknie😉
Również pozdrawiam

Psychosocial 1,5M

Psychosocial

Członek Załogi
W tym temacie można podawać typy i dyskutować o polskich wyborach prezydenckich, które odbędą się w 2025 roku.

Pokaż załącznik 46534
Widzę że niektórzy userzy mają niemały problem ze zrozumieniem postów w tym temacie. Jak widzimy powyżej podajemy tu nie tylko typy ale i dyskutujemy o wyborach. Mam nadzieję że po raz już kolejny, teraz już transparentny i dostatecznie jasny wyraziłem się w tym temacie.

kriksus 6,5K

kriksus

Użytkownik
Szanuję Twoje zdanie, ale jednak patriotyzm to również próba odsunięcia od władzy pokomuszego POPISu, a nie tylko głosowanie na kandydata który faktycznie jest najbardziej "Polski" i radykalny w swoich poglądach.
Tu można snuć milion teorii, jednak ja wierzę że system się nie domknie😉
Również pozdrawiam
W punkt. Prawdziwa trzecia droga to w tej chwili Mentzen i Konfederacja, więc nie zmarmujmy głosu na kogoś innego.

Cabron 94K

Cabron

Użytkownik
No to w końcu można tutaj dyskutować, czy nie ? Ostatnio napisałem, że sondaż w którym Trzaskowski nic nie traci, to kolejny opłacony przez Tuska i jego partie i zostało to usunięte. Kilka stron wcześniej podlinkowalem przelewy z kont PO na sondażownie, więc to nie są Bajki

RBR1one 656,7K

RBR1one

ModTeam
Członek Załogi
Na poczatku mial byc to temat glownie pod typy bukmacherskie z wyborow i lepiej zeby tego dotyczyla dyskusja aczkolwiek tych postow nie zwiazanych z bukmacherka jest tak duzo, ze praktycznie wszystko by trzeba bylo usuwac wiec decyzja jest taka, ze mozna dyskutowac o polityce byle merytorycznie i kulturalnie.

Psychosocial 1,5M

Psychosocial

Członek Załogi
Na poczatku mial byc to temat glownie pod typy bukmacherskie z wyborow i lepiej zeby tego dotyczyla dyskusja aczkolwiek tych postow nie zwiazanych z bukmacherka jest tak duzo, ze praktycznie wszystko by trzeba bylo usuwac wiec decyzja jest taka, ze mozna dyskutowac o polityce byle merytorycznie i kulturalnie.
Kolega powyżej zakładał ten wątek więc oczywiście jest najbardziej decyzyjny w tym temacie i ciesze się że przychylił się do tego co napisałem wcześniej.

Otrzymane punkty reputacji: +472
H 58,1K

halacik96

Użytkownik
Też uważam, że z tym 10% trochę Cię poniosło, ponieważ kilka stron temu pamiętam jak pisałeś, że spora część głosujących na Brauna może zmienić w ostatnich chwilach swój głos i przekierować go na Sławka jeśli zobaczy, że są realne szanse na drugą turę.
Oczywiście grupa zagorzałych wyborców jaką niewątpliwie ma tak czy siak na niego zagłosuje nie patrząc na nic, ale czy to będzie aż tyle? Wątpię, raczej linie na niego są prawidłowo wystawione, taki fajny middle becik pomiędzy 2.5-3.5%

Sam jestem z Podkarpacia i wbrew pozorom jako "bastion Pis'u" konfa tutaj na pewno osiągnie dobry wynik, pewnie Braun+ Mentzen zdobędą tu z 33% wszystkich głosów.

A 6,2K

andon

Użytkownik
Też uważam, że z tym 10% trochę Cię poniosło, ponieważ kilka stron temu pamiętam jak pisałeś, że spora część głosujących na Brauna może zmienić w ostatnich chwilach swój głos i przekierować go na Sławka jeśli zobaczy, że są realne szanse na drugą turę.
I gdzie tu sprzeczność? Nie zobaczą, realnych szans nie ma. PIS jest nadal na tyle silny, żeby 20% przeskoczyć z palcem w nosie. Co więcej pojawiają się sondaże w których Nawrocki zbliża się do Trzaskowskiego w drugiej turze. Argument o większych szansach Mentzena w drugiej odpada. Wyborca PIS-u nie dostaje żadnego powodu do głosowania na Mentzena. W pełni podzielam typ, który został stronę wcześniej wrzucony, Nawrocki-Mentzen 1. Też zapakowałem pod korek na Betclicu.

Do góry Bottom