>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Wybory prezydenckie 2025

M 10,1K

mcz

Użytkownik
Ja nie jestem przekonany co do wysokiej frekwencji. W 2020 roku polaryzacja była ekstremalna, frekwencja w I turze wyniosła wtedy 64,51%, PiS szczuł, szukał wrogów, grał kartą oblężonej twierdzy jak tylko mógł bo miał do tego środki, codziennie w państwowej telewizji było wylewane szambo na Trzaskowskiego i innych kandydatów co mocno mobilizowało zarówno ich zwolenników jak i zdegustowanych przeciwników - emitowanie spotów o Dudzie niczym z Korei Północnej to była esencja tamtej kampanii - tępa propaganda była mieczem obosiecznym w kontekście mobilizacji. No i był to również półmetek rządów Zjednoczonej Prawicy - ludzie już zaczynali być zwyczajnie zmęczeni, byli zmobilizowani by głosować za zmianą.

Mamy 2025 rok, nowe rozdanie, rząd ma dopiero 1.5 roku, memicznego, pociągającego masy Dudy już nie ma, PiS jest spłukany,, nie ma możliwości robienia kampanii "na pompie". Wystawili kandydata nijakiego przy którym Duda to mistrz charyzmy. Poparcie Nawrockiego jest niższe niż poparcie partii co oznacza, że są poważne problemy z mobilizacją bazy elektoratu. A na Trzaskowskiego nie zagłosuje tyle osób co na Dudę w 2020. Pozostaje pytanie co z Mentzenem? Przy zapowiadającej się słabej mobilizacji elektoratów dwóch głównych partii może zyskać najwięcej w tych wyborach. Sufit Konfederacji zawsze wynosił ok. 1.5 mln głosów. Pamiętajmy, że od początku istnienia była to partia niskofrekwencyjna - najlepsze wyniki procentowe wykręcała gdy mało ludzi szło na wybory - niezależnie od typu wyborów półtora milionowe grono zwolenników Konfederacji zawsze szło na wybory w porównaniu do wyborców innych partii, a ich największym wrogiem była wysoka frekwencja. Czyli tym razem sondażownie albo prognozują względnie niską frekwencję premiującą wysoki wynik procentowy kandydata Konfederacji albo Mentzenowi udało się przekonać bardzo dużo wyborców spoza swojego core'u i w nadchodzących wyborach po raz pierwszy Konfederacja przekroczy sufit 1.5 mln głosów. Mimo to nawet przy sensacyjnym wyniku Mentzena nadal uważam, że ogół oddanych głosów nie przebije 64,51% z 2020 roku w I turze. O pozostałych kandydatach nie będę się rozpisywał bo są stłamszeni przez pierwszą trójkę. TD i Lewica to największe rozczarowania tej kadencji więc ich kandydaci tłumów za sobą nie pociągną.

Podsumowując - Mimo, że wybory prezydenckie cieszą się większą popularnością niż inne to według mnie w tym roku nie będą budzić takich emocji jak w 2020, brakuje czynnika polaryzacyjnego, elektoraty dwóch największych partii sprawiają wrażenie zrezygnowanych, a pozostała część wyborców nie czuje motywacji żeby głosować za jakąś większą zmianą. Prawdziwa zmiana dokonała się gdy wkur*** przekroczyło masę krytyczną w 2023 i ludzie mniej emocjonalnie podchodzą do kolejnych wyborów od tamtego momentu. Czas na rozliczenie rządu przy urnach jeszcze nie nadszedł wbrew myśleniu życzeniowemu wielu użytkowników na forum.

Korzystam z faktu, że buki przewidują podobną frekwencję co w 2020 wystawiając linię 65.0% i gram under 65.0% frekwencji(1.80) w I turze w betfanie, bo nigdzie indziej zakładu na frekwencje nie znalazłem

Otrzymane punkty reputacji: +815
Prince de Belial 2,2M

Prince de Belial

Forum VIP
Ja mam takie pytanie. Obecnie nie mam kandydata na którego chciałbym zagłosować, bo dla mnie wszyscy to ten sam sort. Naobiecują góry i piękny krajobraz, a większość nie wie jakie uprawnienia ma prezydent w Polsce. Za długo żyje by się nabrać na te piękne słowa, które wygłaszają na spotkaniach. Tylko pytanie do wyborców Mentzena. O co chodzi z tymi filmikami, gdzie ucieka po spotkaniach z wyborcami bo przewijają mi się podczas przeglądania internetu? Druga sprawa co konkretnie ma do zaproponowania wyborcom? Bo jak czytam komentarze dzieci, że Konfederacja jeszcze nie rządziła i teraz jest czas to chyba nie wiedzą, że prezydent Polską nie rządzi. Pytania bez spiny i prowokacji. Nie śledzę mocno sceny politycznej i jestem ciekawy skąd taki boom na Mentzena obecnie zwłaszcza u młodych?
W podobnych sytuacjach zawsze wybieram mniejsze zło. Jestem skłonny nawet zagłosować na byle jakiego kandalytata tak aby dana partia nie miała zarówno prezydenta jak i sejmu gdyż nigdy dla Polski z tego nic dobrego nie wynikało. Np teraz jak rządzi PO to uważam że Duda jest bardzo dobrym prezydentem i ogromnie zmienił się na plus a odpowiedni balans jest zachowany.

Btw Konfederacja w natarciu.

1000004892.png

K 4,4K

kax26

Użytkownik
Jeszcze raz napiszę analizę odnośnie wyborów uzupełniających do Senatu w Krakowie.

Frekwencja wyniosła 16,52 proc.
Wyniki po przeliczeniu głosów we wszystkich komisjach:
  • Monika Jadwiga Piątkowska — 50,14 proc. (25 022 głosy);
  • Mateusz Małodziński — 31,41 proc. (15 675 głosów);
  • Adam Roman Berkowicz — 10,47 proc. (5 223 głosy);
  • Ewa Sładek — 7,98 proc. (3 982 głosy).

Mamy tu do czynienia ze stratą poparcia kandydatki Monika Jadwigi Piątkowskiej (PO, PSL, LEWICY) o blisko 21% od kandydata tej samej koalicji z 2023 r. (w półtora roku spadek z 71% do 50%) Co bardziej szokujące, jest to wynik w mieście wojewódzkim, gdzie co do zasady dominuje koalicja aktualnie rządzących. Można to uznać za realny sondaż na próbie blisko 50 000 mieszkańców. Jeśli w miastach wojewódzkich mamy do czynienia z takim trendem spadkowym rządzącej koalicji, to wyniki wyborów prezydenckich coraz bardziej będzie otwarty.

A 4,8K

andon

Użytkownik
Niepotrzebnie testujesz cierpliwość modów. Miał Małodziński 30% w 2023, miał i teraz. No to gdzie tu szok. W 2023 startował tylko PIS/PO to cały antypis szedł w kandydata PO. Tym razem było więcej opcji to głosy ludzi którzy nie są fanami Pis rozłożyły się na więcej kandydatów.

Cabron 93,4K

Cabron

Użytkownik
To może ja wrzucę ciekawostkę.

Krzysztof Stanowski napisał dzisiaj na platformie X, że praktycznie wszyscy najważniejsi kandydaci, którzy już złożyli wymagana ilość podpisów zgodzili się na wywiad w Kanale Zero.
Osobiście uważam, że będzie to dosyć istotne przed kluczową debata, ponieważ KZ ma bardzo duże zasięgi i dociera do ogromnej ilości odbiorców.
Oczywiście nie trudno zgadnąć kto na zaproszenie nie odpowiedział.
Brakuje też Szymona Holownii, ale można się spodziewać, że i jemu zaproszenie wyślą w najbliższych dniach.

"5 kandydatów na prezydenta złożyło wymaganą liczbę podpisów, 4 jest już zarejestrowanych. Spośród tej piątki, czterech zadeklarowało przyjście na wywiad do Kanału Zero:

Sławomir Mentzen - 26.03, 21:00 ✅
Artur Bartoszewicz - 27.03, 20:00 ✅
Grzegorz Braun - 03.04, 20:00 ✅
Karol Nawrocki - termin do ustalenia ✅
Rafał Trzaskowski - brak odpowiedzi ❓

Każdy kolejny kandydat, który zbierze wymaganą liczbę podpisów też zostanie zaproszony."

Otrzymane punkty reputacji: +215
psychol32 566,6K

psychol32

Użytkownik
Pochodzę z niewielkiej miejscowości na Podlasiu. Takiej nieco ponad 20 tysięcy mieszkańców. Niby bastion PiSu. Jakieś dwa tygodnie temu na spotkaniu z Nawrockim było kilkadziesiąt może sto osób. Dzisiaj na spotkaniu z Mentzenem były tłumy.

Załączniki

kombajn 348,4K

kombajn

Użytkownik
(...)Sławomir Mentzen. Na TikToku zapowiedział, że chce, aby Polska trzymała część rezerw w bitcoinie oraz zwalniała sprzedaż kryptowalut kupionych co najmniej rok wcześniej z podatku dochodowego. Natomiast na X ogłosił, że jeśli zostanie prezydentem, uczyni z Polski „kryptowalutowy raj”. (...)
Cytat pochodzi z niepopularnego w naszym kraju portalu...
Poniżej coś po angielsku...

Ostatnia edycja:
B 43,2K

bartezgambler

Użytkownik
Z całym szacunkiem, cytowanie czegokolwiek z okoanus (okopress) jest mało poważne.
Przypominam że okopress było sponsorowane w różnych formach przez USAID mimo że się od tego teraz odżegnują. Jeśli dalej tego nie rozumiesz zapoznaj się z definicją słowa "Jurgielt".
Okopress to zaangażowana politycznie przybudówka.
P.S. zaczyna się to o czym wspominałem jakiś czas temu, czyli zmasowany atak na Mentzena. Trwa obracanie całej machiny propagandowej z Nawrockiego na kandydata Konfederacji i to będzie tylko przybierać na sile.

Cabron 93,4K

Cabron

Użytkownik
Wpadłem na dosyć ciekawy temat wczoraj.
Mianowicie chodzi o spore wpłaty pieniężne od platformy obywatelskiej na konto opinia24.
Myślę, że jest to dosyć istotna informacja. Zwłaszcza teraz, kiedy ten sondaż krąży po internecie i uparcie co godzinę pokazują go w TVN24.
Dla ludzi, którzy sugerują się tymi sondażami i chcą pchać jakieś tam większe pieniądze w linie na Trzaskowskiego, Nawrockiego, czy Metnzena - to powinnio Was zainteresować, aby też nie przejechać się na tym o czym jest ostatnio głośno, nie koniecznie jest tak jak to malują.
Poniżej podrzucam linki.

Oto link do sondażu o którym jest dosyć głośno

To drugi link, który pokazuje jakie wyniki ta sama firma przeprowadzająca sondaże wskazywała w 2015r

A oto najważniejsze zdjęcie do którego poniżej wrzucam źródło.
Czyli wykaz przelewów na konto firmy od platformy obywatelskiej

A pod tym linkiem, który wklejam poniżej można samemu sobie to sprawdzić, jeśli ktoś by nie ufał temu co wrzuciłem powyżej.

RBR1one 629,7K

RBR1one

ModTeam
Członek Załogi
Poparcie jesli mialbym strzelac jest mniej wiecej takie:
Trzaskowski 34-36%
Nawrocki 25-27%
Mentzen 17-19%
Generalnie polecam taka fajna stronke gdzie jest zestawienie wszystkich bardziej znaczacych sondazow:

M 10,1K

mcz

Użytkownik
Prowadzący dopytywał również Sławomira Mentzena o jego zapowiedzi sprzed lat dotyczące likwidacji podatków dochodowych czy niektórych składek. — To był oczywisty żart i slogan wiecowy — stwierdził. — To oczywiste, że podatki są potrzebne
źródło 27.03.2025

Nie ukrywam, że większy szacunek mam do wyborców Mentzena którzy chcą w Polsce katolickiego szariatu i głosują na niego przez kwestie światopoglądowe niż do osób głosujących na niego ze względu na gospodarkę

Ostatnia edycja:
S 38,2K

sobolekk

Użytkownik
Mentzen już zaczyna powoli samozaoranie. Już zaczynają się potwierdzenia odnośnie płatnych studiów bo jak to stwierdził w idealnym świecie powinny być płatne. Było już o aborcji z gwałtu. Internet coraz bardziej wrze o nowej piątce mentzena , jego przeciwnicy już oczywiscie podchwycili temat. Będzie dokładnie tak jak pisałem . I żeby nie było ja nie oceniam tych poglądów ale wiem jak one zadziałają na większość społeczeństwa, wkraczamy w ostatnią fazę i debaty także jeżeli jego przeciwnicy na debatach wykażą się odrobina inteligencji to za chwilę drastyczne spadki bo sam się zaora

M 10,1K

mcz

Użytkownik
Przecież Mentzen nie powiedział niczego co nie było już wiadome od dawna. To są poglądy Konfederacji które są od dawna znane. Wątpie żeby akurat to spowodowało jakiejś wielkie tąpnięcie w sondażach. Większość polaków ma takie poglądy, pora się obudzić. Tak czy inaczej linia 20.5% to była górka i można było ładować grubo na under, podobnie jak na awans Nawrockiego do II tury po absurdalnym kursie 1.42 na tak pewne zdarzenie

Ostatnia edycja:
S 38,2K

sobolekk

Użytkownik
Przecież Mentzen nie powiedział niczego co nie było już wiadome od dawna. To są poglądy Konfederacji które są od dawna znane. Wątpie żeby akurat to spowodowało jakiejś wielkie tąpnięcie w sondażach. Większość polaków ma takie poglądy, pora się obudzić. Tak czy inaczej linia 20.5% to była górka i można było ładować grubo na under, podobnie jak na awans Nawrockiego do II tury po absurdalnym kursie 1.42 na tak pewne zdarzenie
Większość Polaków ma takie poglądy ? Haha chyba żyjesz w bańce. Oczywiście że dużo ludzi bardziej lub mniej wiedzialo o tych poglądach ale to w zdecydowanej większości jest stary elektorat czyli te max 10 procent . Pozostała część tak samo szybko jak przyszła tak samo szybko odejdzie jeżeli będzie o tym mówił tym bardziej że duża część z nich to jest elektorat PiSu. Oni chcą socjalu , o ile jeszcze wsrod typowo prawicowego elektoratu ten temat aborcji po gwałcie może się aż tak nie odbić tak mowienie o płatnych studiach prywatnej służbie zdrowia czy zabieraniu socjali spowoduje po prostu powrót do starych liczb sprzed roku i to jest chyba oczywiste

vsky 55,6K

vsky

Użytkownik
No tak, pewnie, zdecydowana większość Polaków, zapewne 99% chce, żeby zgwałcona nastolatka urodziła dziecko, albo wręcz zgwałcone dziecko trzymało taką ciążę. To są poglądy średniowiecznej konfederacji, która jest po prostu szkodliwa, a nie normalnych ludzi w 2025 roku. Mentzen na milion procent nie wejdzie do drugiej tury, bo dostanie max 15%, a to i tak za dużo przy jego wydmuszce.

Psychosocial 1,5M

Psychosocial

Ekspert - Irlandzka Piłka
Członek Załogi
Niewolnicy bandy czworga cierpią chyba na syndrom sztokholmski zapominając jak przez 25 lat rządziło PiS z PO na przemian z przystawkami i jakie krzywdy wyrządzili ludziom i Polsce (setki afer i okradanie skarbu państwa).
Nie wspomnę tylko wrażego wirusa covid i co wtedy wszystkie partie oprócz Konfederacji głosiły np. poprzez niejakiego typa Pawła Grzesiowskiego (tego człowiek za "zasługi" zrobili dzisiaj głównym inspektorem sanitarnym ! 😂) i jak to rujnowali ludziom interesy, knajpy, restauracje..kto wtedy stał po stronie zwykłych obywateli? No kto? Przypomnieć?
90% ludzi nie ma pojęcia o polityce i głosują tylko na tych co więcej dadzą oczywiście nie ze swoich tylko z cudzych np. budżetu. Ale te 90% jak barany widzą tylko socjale i nie zastanawiają się że przez nie upada Polska (tu wina reżimowych i propagandowych mediów gorszych niż za Urbana).
Przykładów można mnożyć setki. Ukrainizacja naszego narodu, upadek cywilizacji łacińskiej której komuniści chcą zastąpić tęczową rewolucją, otwarcie granic dla inżynierów z Afryki, chęć zniesienia narodowości państw na rzecz Eurokołchozu zwanego Unią Europejską..
Europa upada ale wy dalej głosujcie na swoich oprawców.
Amen.

PS: Te wybory pokażą jakim jesteśmy narodem. Czy dalej poddanymi sługami kulturowej rewolucji czy prawdziwymi patriotami.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1450
S 38,2K

sobolekk

Użytkownik
Podejrzewam że większość z nas to klasa średnia dlatego zagłosujemy na mentzena żeby nas przestali zabijać. Ale żadna osoba która zarabia najniższą nie zagłosuje na mentzena w imię patriotyzmu jak to kolega wyżej napisal... Przecież gdyby konfederacja doszła do władzy i zniosła najniższą krajową i socjale to nie trzeba być niewiadomo jak inteligentnym żeby wiedzieć co się stanie z wypłatami większości z tych ludzi. Przecież większość z nich to staną się slamsy bo oczywiście ceny zostaną w miejscu, ewentualnie przestanie drożeć a niektórzy z nich będą zarabiać połowę mniej i jeszcze nie dostaną 800 plus itd XD gdybym był taka osoba z całą pewnością bym na niego nie zagłosował. Glosuje się dla własnego dobra przede wszystkim i tyle także nie kupuje argumentacji psycho

Psychosocial 1,5M

Psychosocial

Ekspert - Irlandzka Piłka
Członek Załogi
Glosuje się dla własnego dobra przede wszystkim i tyle także nie kupuje argumentacji psycho
Twoje argumenty to tylko gdybanie co może być gdyby..a moje to fakty co Banda Czworga zrobiła z Polską.

No widzisz a ja nie głosuję dla własnego dobra tylko dla przyszłych pokoleń w tym moich dzieci, wnuków etc...

Zaznaczam również że mam najniższą krajową i zaręczam właśnie że gdy się nią zniesie to wynegocjowałbym sobie o wiele wyższą stawkę ze swoim szefem a tak z urzędu daje on zawsze wszystkim najniższą.

A 45,7K

ar0nek

Użytkownik
Przypomnę tylko , że to wybory prezydenckie, wiec te wszystkie postulaty kandydatów można sobie między książki włożyć nawet jeśli wygrają. Jakim cudem Mentzen miałby pozabierać 800+ , 13tki, 14tki i inne dodatki? Ludzie glosuja na Mentzena bo maja dość PoPisu, a przy wygraniu Trzaskowskiego domknie się system KO i będą juz robic co chcą. Tego za wszelką cenę trzeba uniknąć.

Otrzymane punkty reputacji: +543
Do góry Bottom