Czyli mediami niezależnymi jest Kanał Zero, a komentarze pod tymi filmami są wiążącymi opiniami ludzi. Dobrze rozumiem ?
Pozatym, wytłumacz mi proszę, bo tak świetnie się na tym znasz, jak to jest, że PiS, który dążył do przejęcia trójpodziału władzy, używając nawet szpiegowskich urządzeń nie znalazł żadnych afer w stylu masowe kradzieże wsród członków PO ? 8 lat byli decyzyjni, a jednak nawet dzisiaj przy tak ciężkiej sytuacji nie są w stanie nic opublikować?
Orlen faktycznie w pewnym momencie stał bardzo wysoko, poszedł super, ale jakbys zapomniał, że chwile później spadł do poziomu prawie startowego i nigdy więcej nie wrócił ponad stówke. I to w najlepszym okresie PiSu. Więc darmowy pieniądz był, ale szybko mógł pójść się ebać. Standardowo po latach ktoś patrzy na wykres i mówi, O tutaj był darmowy pieniądz do zarobienia. Wpłaciłbym i wypłacił dokładnie tak, ze zarobiłbym max.
Przy okazji zerknij sobie na wyniki największych grup energetycznych w czasie rządów PiSu. Enea, PGE, Energa, Tauron.
Jednym z przekrętów Obajtka i ekipy była sprzedaż Lotosu arabom. Większościowym akcjonariuszem Lotosu był.... skarb państwa
Opowiedz mi o tym bagnie za czasów Komorowskiego, o którym nie mieści się w głowie, bo jakoś nie kojarze, żeby było aż tak źle. Tylko na podstawie faktów, a nie historii o ojcach kolegów. Nie da sie tego zweryfikować. Prezydentem może nie był najlepszym, ale jakoś nie chował przestępców w pałacu prezydenckim. Prezydent, który przechowywał przestępców w Pałacu Prezydenckim. Używając twojego skrajnego języka: Kompromitacja, żenada, skandal, bagno i miał.
Masz bardzo małe pojęcie czym jest PiS i wcześniej Porozumienie Centrum. Natomiast oni celują dokładnie w takich jak ty. I jak widać dalej im to sie udaje. Duża grupa polaków nadal bazuje na tej mentalności. Jak wejdę do sklepu i ukradnę 10zł to jest źle, ale jak wejdę do sklepu, ukradnę 10zł i oddam 2zł koledze, to jest dobrze.
Piszesz o tych kradzieżach ekipy Tuska, a jednak to nie o nich wychodza kolejne setki milionów złotych, które były rozkradane.
Chciałbym żebyś podał źródło, że nie są to zarzuty nie do obalenia i kręcą się na karuzeli i próbują z tego wybrnąć. Jakiekolwiek, tylko nie jego adwokat, bo to raczej oczywiste, ze tak powie.
I jeszcze na koniec dodam, że taki sposób wypowiadania swojej wiedzy jaki tu prezentujesz, to działa dopóki jest to internet, komentarze na jutubie. Nie usiadłbyś do stołu z poważnymi ludźmi. Natomiast masz możliwość oddania głosu, tak jak ludzie, którzy się znają. I nikt ci tego nie odbierze.
Tak, obecnie KZ jest niezależnym źródłem informacji.
Czy masz może jakieś przesłanki ku temu, że tak nie jest ?
Jeśli chodzi o argumentacje w której pisałem o komentarzach, to było to w kwestii wyborców konfederacji, którzy na różnych platformach jednoznacznie piszą, że idą w drugiej turze na PiS ( niektórzy chętnie, niektórzy bardzo niechętnie )
Ja osobiście idę zgodnie ze swoim sumieniem i pamięcią, bo tak jak wspomniałem powyżej nie dopadła mnie amnezja w latach rządów platformy.
Mam w rodzinie zamożnych i mniej zamożnych ludzi, ale każdy z nich jest tego samego zdania. Standard życia był wtedy bardzo zły.
Jeśli już przytoczyłes temat przestępców i ułaskawień, to z tego co kojarzę to Komorowski ułaskawił więcej osób, niż Duda i wielu z nich było wbrew temu co nakazała prokuratura.
Chciałbyś żebym ja tutaj Tobie wypisał co próbowała zrobić i co zrobiła platforma?
Przytoczę tylko kilka przykładów, a do reszty możesz dokopać się Sam :
Prywatyzacjo spółek to chyba nie muszę Ci przypominać
Wyprzedaż energetyki ? Bardziej jej próba, bo opozycja się kategorycznie sprzeciwiła
Tauron, Enea, PGE, Konin itd
Lot, czy
PLK, który obiecał stopować PiS jeśli by wygrali
wybory w tamtym czasie i e końcu się udało.
Luka VAT która wynosiła około 260 mld to też mało ?
Waloryzację emerytur przytoczył
Teraz brak zaangażowania w CPK to pewnie też dobra decyzja ?
Każdy myślący człowiek w Polsce wie, że budowa CPK w Polsce nie jest na rękę tylko Niemcom, ale dalej będziecie dawać sobie wciskać kity, że Lasek ma na to plan
Nawet nie chce mi się więcej rozpisywać, bo to nie ma najmniejszego sensu.
Jeśli chodzi o Buddę to do czego jest Ci potrzebne źródło ? Przecież prokuratura sama sobie bata kręci. Pierw było kilka zarzutów,.a nagle okazało się, że jest JEDEN, czyli loteria.
Pewnie to, że Budda pisał list do Tuska w sprawie podatku od domów dla powodzian, to też kompletnie nie ma żadnego znaczenia i absolutnie jest to tylko i wyłącznie ZBIEG OKOLICZNOŚCI jak zresztą wszystko za ich rządów.
Wracając do ostatniego akapitu, czyli siadania z poważnymi ludźmi do stołu, to według Ciebie kim są Ci poważni ludzie ?
Politycy ? Dziennikarze ? Wysoko pożywieni Przedsiębiorcy ? Uważasz, że to co oni będą mówić jest ważniejsze, niż to co mówią szarzy zwykli ludzie?
Masz bardzo małe pojęcie czym jest PiS i wcześniej Porozumienie Centrum. Natomiast oni celują dokładnie w takich jak ty. I jak widać dalej im to sie udaje. Duża grupa polaków nadal bazuje na tej mentalności. Jak wejdę do sklepu i ukradnę 10zł to jest źle, ale jak wejdę do sklepu, ukradnę 10zł i oddam 2zł koledze, to jest dobrze.
Tak, uważam, że wybieram mniejsze zło, czyli kradzież 10 zł I oddanie 2zl, niż kradzież 10 zł I nie podzielenie się z nikim.
Dodatkowo jeśli uważasz, że PiS celuje w takich jak ja, to myślisz, że koalicja nie celuje w takich jak Ty ?
Tusk bierze mikrofon do ręki mówi jedno, a za tydzień mówi coś innego, a potem przeczy, że powiedział to pierwsze.
Pierwszy lepszy przykład z brzegu to imigranci.
Chłop wychodzi i mówi, że nie wolno robić im krzywdy, bo to biedni ludzie potrzebujący pomocy
Później wychodzi i mówi, że trzeba bronić granicy przed tymi bandytami, a przy okazji twierdzi, że nic nie mówił o tym, że oni wcale nie są źli.
Tak w kółko można z każdej jego wypowiedzi przytaczać kolejne kłamstwa, a potem słuchanie od takich jak Ty "przecież to wina PiSu " podaj przykład tych zlych działań platformy.