I o tym pisałem. Podaj konkretne dane, fakty, a nie historie, których nie da się potwierdzić. U mnie mówili, że było zajebiście. No i gówno z tego wychodzi, zero konkretów.
Nic nie pisałem o ułaskawieniach. Dodałeś to sobie, żeby móc napisać, że Komorowski ułaskawił więcej osób. To dosyć mierna próba z twojej strony. Ja napisałem, że prezydent Polski ''ukrywał'' przestępców w pałacu prezydenckim, co automatycznie klasyfikuje go jako najgorszego prezydenta w historii.
Jeżeli to są najlepsze przykłady, które ci przychodzą do głowy, to nie dziwie się, ze musiałeś dodać do listy co chcieli zrobić, ale nie zrobili.
Mógłbym się nad tobą popastwić i się zapytać co jest złego w prywatyzacji państwowych spółek, ale takie rzeczy są przyjemne, tylko jak się widzi rozmówce. Ta rozpaczliwa gonitwa na twarzy za jakimś argumentem, który oddaliłby porażke w dyskusji. Prywatyzowanie państwowych spółek jest normą w kapitalistycznych krajach i rozwiniętych gospodarkach. Poczytaj o tym, podstawy ekonomii ci wytłumaczą dlaczego w większości przypadków jest to potrzebne. Nawet jeżeli tego nie zrozumiesz, to przecież mniej państwowych spółek oznacza mniejszą ilość wydatków z budżetu państwa na spółki obsadzone rodzinami, kolegami polityków lub samymi politykami.
Waloryzacja emerytur jest tematem uzależnionym od inflacji i paru innych czynników. Faktem jest, że podwyżki były żenujące. Natomiast sprawdzając na szybko, widze, że zaraz po przejęciu władzy przez PiS te podwyżki były niewiele większe. Dopiero po paru latach poszło w góre. Razem z inflacją.
Luka Vat na szybko sprawdzając, faktycznie wynosiła 24% pkb w ostatnim roku rządów PO. PiS jak rozumiem to zbił do znośnego poziomu, chwala im za to. Niestety, w ciągu ostatnich 3 lat rządów pis (2021-2023) luka vat w stosunku do pkb wzrosła z 2% (2021) do 7,5%(2022), żeby dotrzeć do 15.8% (2023). Przy wszystkich mechanizmach, coś słabo im poszło.
Port CPK został przyklepany w 2017, więc za rządów PiS. W ciągu 6 lat nie powstało nic, więc zrzucanie tego jako afera PO jest wymowne. Do tego akurat ''dziwie się'', że PiS to wypomina, bo jest to przecież znaczący skok w multikulturalny świat, a przecież przed tym ponoć PiS bronił Polskę.
Więc tak, lepiej się nie rozpisuj.
Pytałem się o źródło, ktore potwierdzi, że nie są w stanie mu postawić zarzutów nie do obalenia. Podaj więc, proszę, to źródło, bo widać, że jesteś w temacie bardziej niż ja. Wpisałem budda zarzuty i ja widze, że zarzutów jest więcej. A jeden najpoważniejszy dotyczy kradzieży(wyłudzenia) VAT na kilkadziesiąt milionów. Czy tu też działa twoja zasada, że jak kradnie i się dzieli to jest ok ? I ile z tych kilkudziesięciu milionów rozdał ? I do kogo go porównasz, że on kradnie i nie rozdaje ? Bo musiałbyś go do kogoś porównać, żeby móc usprawiedliwić jego złodziejstwo ( według twojej zasady).
Poważni ludzie są tymi, którzy wiedzą jak funkcjonuje
polityka, gospodarka, relacje itd itd. Nie jest to konkretnie uwarunkowane zawodem, ale znajomością wielu różnych czynników. Ważna jest tez inteligencja. Musisz rozróżnić szarych ludzi od biedy umysłowej. Bieda umysłowa stanowi większość we wszystkich krajach świata. Dlatego tak, uważam, że ci, których nazywam poważnymi są ważniejsi niż bieda umysłowa wśród szarych ludzi. Szary człowiek gówno wie, bo jego interesuje szare życie. Bezbarwne, nijakie. Nikt z tym nie ma problemu, dopóki nie zaczynają się mądrzyć, a to im bardzo nie wychodzi jak przychodzi im rozmawiać z poważnymi ludźmi. Dlatego przenoszą swoje ''mądrości'' do internetu. To grupa najbardziej podatna na manipulacje i możliwość okradania lub zdzieranie pieniędzy. Tak działa dzisiejszy świat i będzie działał przez następne wieki.
Tylko, że wiadomym jest, że PiS kradł te 10zł, ale nadal nie wyszło nic jeśli chodzi o ekipe Tuska. Zgrabnie zresztą ominąłes odpowiedź na pytanie, dlaczego nie znaleźli nic mając tyle czasu i mechanizmów. Użyli nawet tajnych systemów szpiegowskich i nic. Więc póki co, to wybierasz kogoś, kto kradnie 10zł i rozdaje 2zł kolegom. Kropka.
Błąd i to wielki. Koalicja nie celuje w takich jak ja. To ja celuje w coś jeśli mam na to ochotę, a nie mam. Ja jestem po swojej stronie, po której jestem sam.
Poproszę o te wypowiedzi żebyśmy mogli zweryfikować kontekst. Może naprawdę kłamał, nie mówie, że nie. Natomiast wyciąganie kawałków wypowiedzi i dopasowywanie ich do własnej narracji jest dosyc standardowym zabiegiem PiSu, konfederacji.
Żeby była jasność dlaczego w ogóle ci odpisuje. Średnio mnie obchodzi
polityka w Polsce. Poprostu postanowiłem cię sprawdzić, bo mam mocne uczulenie na ludzi, którym tak łatwo przychodzi używanie skrajnych słów, opinii niczym nie potwierdzonych, jednocześnie będąc po stronie manipulantów, złodziei i oszustów. Typowe pierdolenie z internetu, bez faktów, bez danych. Na bazie komentarzy z youtuba i twittera. Nie chce cię rozczarować, ale świat rzeczywisty znacząco się różni od tego internetowego. Dlatego nikt poważny z takimi jak ty nie rozmawia. Bo co mu powiesz? Tęczowy Rafałku czytałem na youtubie, że jesteś chuj ?
Co do tematu wyborów. Zapominane jest, że prezydentura jest końcem kariery politycznej.
Polska potrzebuje Sikorskiego na arenie międzynarodowej, więc taka decyzja napewno nie jest łatwa.