Te bezmyślne rzucenie tak absurdalną liczbą dobitnie świadczy o tym, że nawet nie ogarniasz proporcji w przepływach elektoratów. Od dawna wiadomo ze PiS i Konfederacja działają ramię w ramię a ich elektoraty są prawie tożsame, w końcu to dzięki głosom wyborców Konfederacji Duda wygrał wybory w 2020, dostając według exit polla ponad 50% głosów od wyborców Bosaka. W następnym roku obstawiam, że procentowo głosów od Mentzena na kandydata z PiSu będzie jeszcze więcej.Nie wierzę, że będzie choćby 2% wyborców konfederacji, którzy nie pójdą na PiS w II turze.
Ja nigdzie nie nazwałem Dudy inteligentnym.Ta rozmowa nie ma sensu. Ja pozostaje przy swoim , Ty przy swoim. Ale skoro dla Ciebie język nie ma znaczenia na arenie międzynarodowej to szkoda naszego czasu na dyskusję. Skoro Ty uważasz , że Rafał nie grzeszy inteligencją , to Dudę przy nim to śmiało można nazwać "debilem"
Wystarczy mi rozmowa z Czarnkiem w KZ w której zaorał i Mazurka i Stanowiskiego, którzy usilnie próbowali go skompromitować. Gość jest bardzo inteligentny, tylko niestety dotychczas każdy chciał go skompromitować.Chłop chce prezydenta Czarnka jednocześnie narzekając na Trzaskowskiego. Mocne XDDD
Z Tobą nawet nie podejmuje dyskusji, bo jesteś kretynem i nie jednokrotnie już na czacie zostałeś podsumowany przez wielu użytkowników.po co dyskutujecie z typem co kandydata na prezydenta nazywa "tęczowym rafałkiem"?
Dobra, niech stracę. Raz odpisze na Twój wywód.Te bezmyślne rzucenie tak absurdalną liczbą dobitnie świadczy o tym, że nawet nie ogarniasz proporcji w przepływach elektoratów. Od dawna wiadomo ze PiS i Konfederacja działają ramię w ramię a ich elektoraty są prawie tożsame, w końcu to dzięki głosom wyborców Konfederacji Duda wygrał wybory w 2020, dostając według exit polla ponad 50% głosów od wyborców Bosaka. W następnym roku obstawiam, że procentowo głosów od Mentzena na kandydata z PiSu będzie jeszcze więcej.
Tylko, że nawet mając cały aparat państwa za sobą, nieograniczone środki na kampanię, dosłowne rzyganie na opozycyjnego kandydata 24/7 w telewizji publicznej oraz większość głosów wyborców Bosaka, Duda wygrał minimalną przewagą 400 tys głosów gdzie obaj kandydaci przekroczyli próg 10mln głosów. Przyszłoroczne wybory będą zupełnie inne, Dudy już nie będzie, a to on swoją rozpoznawalnością i osobowością ciągnał im ten wyborczy wózek w 2020 roku.
Pokaż załącznik 47301
Przecież pisał na poprzedniej stronie. Opinie bierze z komentarzy na youtubie. Ja mam tylko nadzieje, że mu za to płacą, bo trzeba być strasznie zamkniętym człowiekiem o wyjątkowo ciasnym umyśle, zeby pisać, że PiS to ''mniejsze zło''.Chłopie , zejdź na ziemię , bo w sondaże nie wierzysz , bo są nic nie warte , tylko podajesz jakieś swoje dziwne przemyślenia , bo rozmawiałeś pewnie z paroma kolegami przy piwku i oni Ci obiecali , że nie zaglosują na Trzaskowskiego,
Prezydentura Trzaskowskiego to jest praktycznie pewniak, ale wiadomo, że w KO nie jest on jedynym chętnym, bo Sikorski ma mega parcie na start w wyborach, więc od razu nie mogą zgłosić Trzaskowskiego, muszą mu dawać jakieś złudne nadzieje.Jakby to było wszystko takie pewne to KO ogłosiłaby kandydata jeszcze przed Mencenem. Przecież jak mamy wspaniałego kandydata to dawaj go od razu do ludu, niech głosi dobrą nowinę, na co tu czekać? A oni się kitrają i kitrają. To kitranie się jest oznaką siły i pewności?
Nie widziałem żadnego programu na tv Republika, ale skoro już jesteśmy przy temacie mediów, to TVN i TVP to według Ciebie są niezależne media w obecnej chwili ? Jest to samo co było za rządów PiSu , tylko w drugą stronę.Wychodzi na to , że po tylu aferach wykrytych w Warszawie, Trzaskowskiego , który nie jest już tak młody i przystojny, zostanie jedynie stały elektorat KO, a część Lewicy , cały PSL, nie wspominając o Konfederacji zagłosują na nowego męża stanu Przemka Czarnka, który zdobywając 51% głosów zostanie nowym Prezydentem Polski.
Tak , jego poparcie spadnie , głównie w samej Warszawie , gdzie pewnie w 1 turze jego wynik będzie bliski 50%
Pis 4 lata temu miał wszystko , kasę , media , teraz nie ma już Dudy, nie ma kasy , jest jedynie tv republika , której przekaz nie odbiega od tv publicznej za czasów Kurskiego , powiem więcej skierowana jest do elektoratu wiejskiego i z wykształceniem podstawowym. Nie chcę nikogo obrażać , ale dla mnie ludzie oglądający tv Republika to są " debile".
Chłopie , zejdź na ziemię , bo w sondaże nie wierzysz , bo są nic nie warte , tylko podajesz jakieś swoje dziwne przemyślenia , bo rozmawiałeś pewnie z paroma kolegami przy piwku i oni Ci obiecali , że nie zaglosują na Trzaskowskiego, bo ich zawiódł
Żadna z afer obecnej władzy, żadne kłamstwo wypowiedziane przez premiera i żadne negatywnego słowo na temat tego co się dzieje wokół CPK nie zostało wypowiedziane w TVP. Wystarczy obejrzeć niezależne media w internecie żeby o tym usłyszeć.Pan Cabron udaje eksperta ,a pojecie znikome ? Serio dzieje się w TVP to samo co rok temu chłopie ,obejrzyj sobie od rana do nocy wychwalanie PiSu jechanie po Tusku a teraz wszystkie konferencje wydarzenia PiSu pokazuje TVP ,sprawa jest prosta Trzaskowski niema rywala ,czarnek czy tam Błaszczak mają mega duży elektorat negatywny a nowy kandydat typu Nawrocki no name z czystą karta nikt go nie zna , wiadomo że PiS ma duży elektorat więc te 30% dostanie ,a druga tura to formalność jak z Duda prawie wygrał trzask o piczny włos
Mógłbys podać jakie to są te niezależne media w Polsce?Żadna z afer obecnej władzy, żadne kłamstwo wypowiedziane przez premiera i żadne negatywnego słowo na temat tego co się dzieje wokół CPK nie zostało wypowiedziane w TVP. Wystarczy obejrzeć niezależne media w internecie żeby o tym usłyszeć.
NO jakie pewnie napisze, że Kanał Zero. XDMógłbys podać jakie to są te niezależne media w Polsce?
Najlepszy luźny program o polityce to punkt widzenia na Polsacie Jankowskiego,te z TVN i TVP nudne jak flaki z olejemNO jakie pewnie napisze, że Kanał Zero. XD
Ty to pewnie z tych, którzy krzyczą głośno, że Kanał Zero opłaca Kaczyński?NO jakie pewnie napisze, że Kanał Zero. XD
Dokładnie zgadzam się amnezja totalna,a prezydentura szoguna z pierwszą damą niestety reprezentowali się jak janusze...Teraz znowu zaczyna się prywatyzacja,piniędzy nie ma ,nic się nie opłaca,wpływy z VAT spadają mafię vatowskie znowu będą miały eldorado niestetyTy to pewnie z tych, którzy krzyczą głośno, że Kanał Zero opłaca Kaczyński?
Mazurek regularnie w RMF jechał z PiSem, ale teraz u władzy jest dawna opozycja, więc chyba logiczne, że obecnie będą jechać z Tuskiem, Hołownia i reszta bandy z koalicji, bo to oni są u koryta i oni podejmują dotychczasowe katastrofalne decyzje.
Czasami słuchając ludzi, którzy chcą lub głosowali na Donalda Tuska mam wrażenie, że dopadła Was amnezja, bo to jakim bagnem byliśmy za czasów prezydentury Komorowskiego do teraz nie mieści mi się w głowie. Każdy kradł ile mógł i zapychał kieszenie, a dodatkowo był to najgorszy prezydent w historii, który wraz z pierwszą damą kompromitowali Nas na każdym kroku.
PiS kradł tyle samo, albo i więcej, ale coś obywatelom potrafili dać i nie dochodziło do sprzedaży majątku narodowego.
Obajtek przy przekrętach Orlenu zarobił fortune, ale jaką Orlen był potęga, to nikt nie wspomni. Notowania na giełdzie Orlenu w pewnym momencie stały tak dobrze, że to był darmowy pieniądz do zarobienia.
Nawet nie chce mi się tego wszystkiego tutaj pisać, bo po prostu nie ma to najmniejszego sensu.
Zadam tylko jedno pytanie : Co dobrego zrobiła dla nas Platforma obywatelska, ile dała Polakom jakichkolwiek korzyści i ile podjęli dobrych decyzji w czasach poprzednich i obecnych rządów ?
O tych mafiach Vatowskich to nawet mi się wspominać nie chciało, bo tutaj nie którzy mają duże problemy z odczytaniem rzeczywistości.Dokładnie zgadzam się amnezja totalna,a prezydentura szoguna z pierwszą damą niestety reprezentowali się jak janusze...Teraz znowu zaczyna się prywatyzacja,piniędzy nie ma ,nic się nie opłaca,wpływy z VAT spadają mafię vatowskie znowu będą miały eldorado niestety
Dokładnie trafiłeś w punkt,zamknąć kogoś znanego dla rozgłosu paragraf oczywiście się znajdzie...taki sam cyrk jest teraz z komisją o ruskich wpływach jeszcze premier zabiera w tej sprawie głos jak to on jako pierwszy powinien przed nią stanąć za reset z Rosją i inne decyzja.nie da się zrobić żadnej niezależnej komisji w Pl bo każda strona i tak wie swoje.A co sądzicie o wyborach w USA ? Pewnie na Kremlu i w chinach mają niezły ubaw jak widzą ten cały cyrk kampanijnyO tych mafiach Vatowskich to nawet mi się wspominać nie chciało, bo tutaj nie którzy mają duże problemy z odczytaniem rzeczywistości.
Już kiedyś przytoczyłem tutaj przykład ojczyma mojego kumpla, który na lewych firmach, i słupach zarabiał kosmiczne pieniądze na przekrętach z Vatu to on przynosił raz w miesiącu pliki kasy i nie musiał robić nic więcej. Nikt się nim nie zainteresował, a odsiedzieć swoje poszedł w 3 roku rządów PiSu, bo się wtedy zaczęli dobierać do dupy wszystkim takim cwaniakom.
Obecnie chyba nie ma osoby, która by nie usłyszała o aresztowaniu YouTubera Buddy.
Niestety mało kto jest w stanie logicznie połączyć to wszystko w całość.
Gość robił legalna loterie, gdzie publicznie przyznawał się, że będzie płacił mniejszy VAT, bo jest na to sposób i prawda jest taka, że zrobił to "teoretycznie legalnie" obecnie robi, robiło to mnóstwo tze mafii Vatowskich na różne sposoby, ale im się du dupy nikt nie dobrze, bo z tego nie będzie rozgłosu, ale jak sobie przymkniemy Budde, to będzie o tym mówić cała Polska i wtedy pokażemy, że na takie numery u nas nie ma miejsca....
Niestety zamknęli gościa dla rozgłosu, a nawet nie są w stanie mu postawić zarzutów nie do obalenia i teraz się kręcą na karuzeli, żeby z tego wybrnąć i za coś go wsadzić na kilka lat.
W tym czasie tysiące innych spółek, okrada sobie skarb państwa na dużo większe pieniądze, ale o tym już będzie cichutko, tak jak było kiedyś.