>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Wybory prezydenckie 2025

Cabron 76,8K

Cabron

Użytkownik
Ktoś mi ostatnio tutaj pod "reputacją" zostawił dopisek, że nikt z wyborców konfy nie pójdzie do drugiej tury.
Otóż nie, mylisz się drogi kolego Psychosocial Psychosocial
Wystarczy spojrzeć na komentarze, czy opinie ludzi w internecie. Dzisiaj natrafiłem na wczorajsze wideo Mazurka na Kanale zero w którym prześmiewczo pomaga wybrać kaczorowi kandydata i tam jest mnóstwo komentarzy w których ludzie ( wyborcy konfy ) piszą kogo by woleli, bo wiedzą, że Mentzen i tak nie przejdzie do drugiej tury i podrzucają swoich kandydatów, na których chcieliby zagłosować.
To jest tylko przykład jeden z wielu, bo takich opinii, cZy dyskusji wśród wyborców konfederacji jest wszędzie od groma.
Tutaj nie ma żadnych kalkulacji.
Konfederacja jest ultra prawicowa, mnóstwo narodowców, a Tusk i jego partia weszli w zbyt ostry zakręt w lewo. Wybór y konfy nie pozostawia tego "losowi" i będą chcieli dopomóc PiSowi ( niechętnie ) ale jednak, żeby tylko nie było prezydenta z lewej strony barykady.

Otrzymane punkty reputacji: +311
A 1K

andon

Użytkownik
Ja tak sobie myślę, ze najlepszym Kandydatem dającym największe szanse PIS-owi byłby... Stanowski. Jest rozpoznawalny, wyborcy Konfederacji łykną go kłapiąc uszami(no nie wierzę, ze w drugiej turze Trzaskowski-Stanowski wyborcy konfy poszliby w stronę "wybierzmy Rafała, tego od parad tęczowych i przeciwko marszowi niepodległości"), negatywnego elektoratu ma niewiele(poza środowiskami około gazetowyborczymi, dla których jest konkurencją), zawsze, tak jak do tej pory, może sprawiać wrażenie niezwiązanego z żadna partią polityczną. Startując samodzielnie sondaże dają mu z 10%. Jakby doliczyć piso-wski elektorat to wynik wykręciłby niezły. Tylko duże waptpliwosci, że Kaczyński zrobi aż taki fikołek i powie "nie mamy nikogo w swoich szeregach więc głosujcie na jakiegoś dziennikarza". Choć z drugiej strony elektorat PIS jest dość betonowy, więc też nie jest to niewyobrażalna wizja.

Sam pograłem Czarnka jak był po kursie ponad 7, ale jakiejś wielkiej wiary w niego nie mam. Łapałem, bo była ładna górka, po obecnym 2.75 to bym nie tknął. Jest za bardzo pisowski i jak przejdzie do dugiej tury to bedzie mobilizował dużo wyborców antypisowych do udziału. Nie zdziwie się też jakoś mocno jak Kaczafi wyciągnie jakiegos królika z kapelusza, który nie jest teraz nawet podawany jako potencjalny kandydat.

vsky 34,8K

vsky

Użytkownik
Nie wiem skąd Ci to przyszło do głowy.
Koalicja się już nawet boi go wystawić na kandydata, a Ty piszesz o pewnej wygranej 😂
Oczywiście, że go wystawi i oczywiście, że wygra, bo po prostu nie ma żadnych sensownych konkurentów. Skoro w 2020 minimalnie przegrał z hajpowanym przez wszystkie opłacone telewizje Dudą, to teraz już nie ma z kim przegrać.

Cabron 76,8K

Cabron

Użytkownik
Oczywiście, że go wystawi i oczywiście, że wygra, bo po prostu nie ma żadnych sensownych konkurentów. Skoro w 2020 minimalnie przegrał z hajpowanym przez wszystkie opłacone telewizje Dudą, to teraz już nie ma z kim przegrać.
Teraz Trzaskowski nie ma nawet w połowie tak dobrego elektoratu jaki miał w 2020.
Ludzie go nie chcą. Jak w ogóle można myślec, że prawicowi wyborcy KOnfederacji i TD pójdą na lewackiego Rafała w 2 turze.

tarki_16 274,8K

tarki_16

Moderator
Członek Załogi
Teraz Trzaskowski nie ma nawet w połowie tak dobrego elektoratu jaki miał w 2020.
Ludzie go nie chcą. Jak w ogóle można myślec, że prawicowi wyborcy KOnfederacji i TD pójdą na lewackiego Rafała w 2 turze.
A skąd Ty możesz wiedzieć jaki elektorat ma Trzaskowski? Wiadomo, że wyborcy PISU i Konfederacji go nie chcą, ale reszta na niego zagłosuje. Ogólnie KO ma teraz telewizje i wszystko w swoich rękach jak wtedy PIS, co Duda ledwo wygrał. Swoją drogą PIS ma teraz mniej kasy na kampanię i to jest kolejny argument przemawiający za Trzaskowskich. Jak dla mnie będzie 55-45 na korzyść kandydata KO w 2 turze. Ja wiem, że niektóre sondaże trzeba traktować z przymrużeniem oka, ale w większości wygrywa dość zdecydowanie Trzaskowski.

A 1K

andon

Użytkownik
Wiadomo, że wyborcy PISU i Konfederacji go nie chcą, ale reszta na niego zagłosuje.
Wyniki do parlamentu europejskiego: PIS- 36%, Konfederacja 12%. Łącznie 48%. Nie wiem gdzie wy widzicie takie pewniaki w KO. Wystarczy, ze część rozczarowanych wyborców TD nie odda głosów wcale i klops. Pewnie nawet dlatego kandydatura Sikorskiego jest brana pod uwagę, bo ma on jakiś tam większy potencjał ściągnięcia głosów od Konfy niż Trzaskowski, który zdolność ma mniej więcej zerową.

Otrzymane punkty reputacji: +221
G 9,6K

gabry5

Użytkownik
Wyniki do parlamentu europejskiego: PIS- 36%, Konfederacja 12%. Łącznie 48%. Nie wiem gdzie wy widzicie takie pewniaki w KO. Wystarczy, ze część rozczarowanych wyborców TD nie odda głosów wcale i klops. Pewnie nawet dlatego kandydatura Sikorskiego jest brana pod uwagę, bo ma on jakiś tam większy potencjał ściągnięcia głosów od Konfy niż Trzaskowski, który zdolność ma mniej więcej zerową.
Nie ma co porównywać wyników do Parlamentu europejskiego gdzie frekwencja 40% gdzie chodzi beton partyjny, a prezydenckich 60% gdzie chodzą umiarkowani wyborcy.

tedddy2060 10,9K

tedddy2060

Użytkownik
Prawdopodobnie wybory wygra tęczowy Rafałek i do końca zaora Polskę której i tak jako państwa już nie ma a widnieje jeszcze jedynie na skrawku mapy i tyle w temacie.

Ostatnia edycja:
tarki_16 274,8K

tarki_16

Moderator
Członek Załogi
Prawdopodobnie wybory wygra tęczowy Rafałek i do końca zaora Polskę której i tak już nie ma a widnieje jeszcze jedynie na skrawku mapy i tyle w temacie.
W porównaniu do Dudy , który całe życie się uczy , Trzaskowski zna biegle angielski i francuski, a to już jest ważna kwestia, przynajmniej dla mnie 🤷
Ostatni sondaż partyjny to 29% PiS , 11% Konfederacja ,więc przytaczanie wyników z wyborów do parlamentu europejskiego nie ma tutaj sensu .

kriksus 6,2K

kriksus

Użytkownik
Marzy mi się taki rozłam na centroprawicy gdzie Hołownia ma 7%,Mentzen 8%,Czarnek 20%,Stanowski 21% przy powiedzmy Trzaskowskim 40%. Mentzen oficjalnie: "Stanowski to jedyny rozsądny wybór dla Polski", Kaczyński: "Wybór należy do was. Głosujcie na Stanowskiego albo na nihilizm" (ehhh niestety tak nie będzie znowu nudne Pis vs Po)

tedddy2060 10,9K

tedddy2060

Użytkownik
W porównaniu do Dudy , który całe życie się uczy , Trzaskowski zna biegle angielski i francuski, a to już jest ważna kwestia, przynajmniej dla mnie 🤷
Ostatni sondaż partyjny to 29% PiS , 11% Konfederacja ,więc przytaczanie wyników z wyborów do parlamentu europejskiego nie ma tutaj sensu .
To tylko Ci pogratulować że wygra twój lewacko-tęczowy idol,a po drugie Duda też nie jest moim prezydentem chociaż z braku laku na niego głosowałem w poprzednich wyborach bo musiałem wybrać między złem a większym złem (Trzaskowski) i z wielkim bólem oddałem głos na tego pierwszego.

vsky 34,8K

vsky

Użytkownik
To tylko Ci pogratulować że wygra twój lewacko-tęczowy idol,a po drugie Duda też nie jest moim prezydentem chociaż z braku laku na niego głosowałem w poprzednich wyborach bo musiałem wybrać między złem a większym złem (Trzaskowski) i z wielkim bólem oddałem głos na tego pierwszego.
Na szczęście w końcu będziemy mieli przystojnego, dobrze prezentującego się, znającego języki, obytego i nowoczesnego prezydenta, czyli Trzaskowskiego, a nie mentalny beton i średniowiecze umysłowe na poziomie szurfederacji czy pisu :*

M 8,8K

mcz

Użytkownik
Kursy na kandydata KO już jakieś 1.5 tygodnia temu zostały wycofane bo na DZIEŃ DZISIEJSZY można stwierdzić z prawie 100% pewnością, że będzie nim Trzaskowski, badania zarówno zewnętrzne jak i wewnęrzne wskazują jednoznacznie, że jest bardziej rozpoznawalny i wybieralny. Pytanie jak długo KO będzie przeciągać oficjalne ogłoszenie go

Cabron 76,8K

Cabron

Użytkownik
Spora grupa wyborców TD nie chce iść na Trzaskowskiego w drugiej turze.
W sytuacji, kiedy nie było w 100% pewne co zrobi koalicja, czy wystawia jednego kandydata, czy trzech, to można było w SM przeczytać dużo oburzonych opinii wyborców TD, którzy powiedzieli, że nie wyobrażają sobie iść na Trzaskowskiego w 2 turze, a co dopiero w pierwszej.
Jak dla mnie tymi sondażami, to sobie można dupę wycierać. Koalicji regularnie spada poparcie od dłuższego czasu. Nie wierzę, że będzie choćby 2% wyborców konfederacji, którzy nie pójdą na PiS w II turze. Dodatkowo będzie też jakiś % wyborców TD, którzy wybiorą prawicę, od tęczowego Rafała.

Nie wiem jak można uważać, że język obcy Trzaskowskiego, to jest jakiś atut.
Przecież Czarne go bije na głowę prawie w każdym aspekcie, a zwłaszcza inteligencji, która Rafał nie grzeszy.

tarki_16 274,8K

tarki_16

Moderator
Członek Załogi
W sytuacji, kiedy nie było w 100% pewne co zrobi koalicja, czy wystawia jednego kandydata, czy trzech, to można było w SM przeczytać dużo oburzonych opinii wyborców TD, którzy powiedzieli, że nie wyobrażają sobie iść na Trzaskowskiego w 2 turze, a co dopiero w pierwszej.
Jak dla mnie tymi sondażami, to sobie można dupę wycierać. Koalicji regularnie spada poparcie od dłuższego czasu. Nie wierzę, że będzie choćby 2% wyborców konfederacji, którzy nie pójdą na PiS w II turze. Dodatkowo będzie też jakiś % wyborców TD, którzy wybiorą prawicę, od tęczowego Rafała.

Przecież Czarne go bije na głowę prawie w każdym aspekcie, a zwłaszcza inteligencji, która Rafał nie grzeszy.
Ta rozmowa nie ma sensu. Ja pozostaje przy swoim , Ty przy swoim. Ale skoro dla Ciebie język nie ma znaczenia na arenie międzynarodowej to szkoda naszego czasu na dyskusję. Skoro Ty uważasz , że Rafał nie grzeszy inteligencją , to Dudę przy nim to śmiało można nazwać "debilem"

kriksus 6,2K

kriksus

Użytkownik

Proszę Cię. Czarnek to taki lepszy Michał Rachoń. Serio myślisz, że z tym swoim cwaniackim stylem przekona Polaków ? To już Jaki byłby lepszy, a nawet taki randomowy poseł PiS:
1730659472386.png

Do góry Bottom