PIS+PO (61.0) - mniej niż 61% kurs: 1,85 buk: STS WYSOKA STAWKA
Kukiz`15+KORWiN (14.0%) - więcej kurs 1,95 buk: STS WYSOKA STAWKA
Tak się zastanawiałem co jeszcze pograć i postanowiłem zagrać taki łączony zakład. Nie wiem czy to Kukiz czy Korwin z jednej strony, a Nowoczesna i ZL z 2 strony podbierze wyborców z zabetonowanego elektoratu POPiS, ale jestem przekonany, szczególnie po 2 debacie, że to mniejsze partie odbiorą tym dużym. PO idzie na dno więc nie zdziwi nawet 18% poparcia i to już samo może wystarczyć. Jednakże i PiS ma żelazny elektorat, ale to nie 36% czy 40%. Z co najmniej 10% to młodzi ludzie, którzy jednak mogą chcieć zagłosować na rzeczywiście nowe ugrupowania jak KUKIZ'15 czy KORWIN. Do tego sondaże dają wejście i Kukizowi i Nowoczesnej i ZL więc to nie będą zmarnowane głosy dla wyborców. To wszystko czyni, że uważam, że łącznie PO i PiS nie zdobędą więcej niż 61%. Ciekawy zakład na under 61 dla POPiSu. W tej chwili już przy dość słabych kursach i liniach do zagrania pojedynczą wysoką stawką. Drugi zakład na Kukiza+Korwina wynika z tego, że już w oficjalnych sondażach mają ok 12%, a mogą być niedoszacowani z różnych powodów. Na pewno też szczerość oraz autentyczność Kukiza i Korwina, a także świetny występ w debacie zrobią swoje. Teza o okradającym nas państwie poprzez podatki i koszty pracownicze to coś co łączy tak elektorat PiS jak i PO. Kukiz też, pamiętajmy był strasznie niedoszacowany w wyborach prezydenckich. Teraz może być podobnie. Cały zbuntowany elektorat ludzi w montowniach na śmieciówki może pójść głosować na Kukiza. Więc moja koncepcja jest taka - wzrost tych 2 ugrupowań kosztem PO-PiS i oba zakłady się uzupełniają.