>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Wybory parlamentarne w Polsce 2015

T 2,9K

tomek009966

Użytkownik
PiS under 40,5 1,45
zbliżają się rządy skurczu mięśni szczękowych.
frustratów, nieudaczników, pewnych siebie głupców.
nie by poprawić, zbudować, ale by dop..lić.
nie by zbudować swój dom, ale by zburzyć dom sąsiada.
kompleksy w stosunku do większych, pogarda dla mniejszych.
patos, flaga, pomnik.

nie mogę się nadziwić nagłemu masowemu zidioceniu polaków. Wydaje im się, że byle kretyn może przejąc władzę a nic się przecież złego nie stanie. Co tam cyferki, wiedza, kompetencje. Zmianaaaa ku....waaaa!!
co to za ciemny kraj, że nawet 17% wyborców lewicy nie chce mieć ateisty za sąsiadza. Gdzie my się pchamy do europy jak nam mentalnie bliżej do Rosji, Azji.
Masy, które przez całe życie przeczytają 2 książki (w tym jedną - biografię Messiego), kierują się trzewiami a nie rozumem. Niby absolwentów nam się namnożyło, 90% z nich nie przeczytało książki w trakcie studiów.
Jak wam się nie podoba liberalna polityka krawaciarzy, chcecie rozdawnictwa, to wybierzcie chociaż jakąś rozsądną partię, która nie jest tak zacofana, obleśna jak PiS.
To jest moja analiza. Myślę, że naród ruszy dupę w obawie przed tymi strasznymi sondażami.
Widać działa ,,platformowa propaganda&quot;. Już nie wiedzą jak się ratować. Teraz grają na emocjach. Ich klasyczne zagranie. Straszenie.
Komentować tego postu nie będę, ponieważ poziom tych ,,wypocin&quot; jest żenujący, a stwierdzenia odnoszące się do innych osób ( np. ,,masowemu zidioceniu Polaków...&quot;, mała dygresja - jeżeli już się czepiasz innych osób, w twojej ocenie ignorantów to powinieneś wiedzieć, że nazwę własną ,,Polacy&quot; piszemy z dużej litery, ,,ciemny kraj...&quot;, ,,Masy, które przez całe życie przeczytają 2 książki...&quot; i itd. ), są oznaką prostactwa autora tego ,,czegoś&quot;.

Otrzymane punkty reputacji: +1
eco 388

eco

Użytkownik
frekwencja under 48
rozdzielić Polskę na pół. Nic poza językiem nas nie łączy.
Weźcie sobie Tatry, Wybrzeże, Śląsk. Ogrodźcie się murem z żelbetonu na 8 metrów, wyrzućcie wszystkich odmieńców. Wypowiedzcie wojnę Litwie, dajcie sobie po 3000 zł na każde dziecko i po dwa pomniki na kadej klatce schodowej. Bliej wam mentalnie do Rosji, Azji niż do europy.

luque 3,6K

luque

Użytkownik
PIS , PO , ZL , PSL ,Nowoczesna czy nawet te &quot;cos&quot; RAZEM to jest jedno i to samo szambo.
Nie wiem co pisac o ludziach ktorzy strasza pisem i jakimis grobami , religia w szkole.
Ludzie nigdy takiego czegos nie bylo.To sa tacy sami zlodzieje jak PO.
Dzis mowia tak a jutro mowia inaczej.
PO wygralo wyboru i PIS na nich jechal.Pis wygra wybory i PO bedzie na nich jechac.
I tak do naszej usranej smierci o ile czegos nie zrobimy.

blady9mks 154

blady9mks

Użytkownik
- Stały, wierny elektorat który już był w wyborach prezydenckich kiedy wygrał Lech Kaczyński. Wtedy zakręciło się koło 3%. Udane wybory do PE 7%.
Nie neguje twojego typu , mozliwe ze KORWiN wejdzie, ale popelniles jeden wielki blad !
Nie mozesz porownywac wyniku % z innymi wyborami . To jest jedno wielkie szalenstwo !!! Tym bardziej z Eurowyborami !!!!
Masz racje partia Korwina miala 7,15% Tak to bardzo dobry wynik, ale wystarczy spojrzec na FREKWENCJE i zobaczyc ile osob na niego zaglosowalo !
Frekwencja wynosila 23,83 % , a na partie Korwina oddalo glos 505 586 wyborcow. Nie jest to wynik oszalamiajacy, ale w skali oddanych glosow, wynik pozwalajacy osiagnac 7%.
W wyborach Prezydenckich Korwin osiagnal: 486 084 czyli mamy maly regres , ale to i tak nadal nie jest zly wynik.
Teraz moge dodac, wyniki tych ktorzy przekazali poparcie dla Korwina.:
Braun: 124 132
Kowalski: 77 630
Czyli mamy ,,niby&#39;&#39; laczny elektorat : 687846. Biorac w optymistycznym wypadku przeplyw calego elektoratu, ktory odda glos na Korwina. Zdarza sie to jednak rzadko. Ale biorac pod uwage nowi wyborcy, ktorzy wspieraja Wiplera czy Berkowicza . Jest to wlasnie ich elektorat.
I teraz najwazniejsze pytani. Czy ta liczba osob wystarczy, by przekroczyc prog. I tu jest wielka niewiadoma. Wszystko bedzie zalezec od frekwencji, im wieksza frekwencja tym gorzej dla Korwina. Zreszta juz nie raz byla o tym mowa, nawet na samym filmie o Korwinie.
Przy frekwencji okolo 47% potrzebne bedzie okolo 700 000 glosow. I tutaj jest wielkie gdybanie.
Twoj typ ma prawo wejsc i moze wejdzie( nawet chcialbym tego) ale biorac po uwage logiczne argumenty, a nie wewnetrzne przekonanie. Ciezko bedzie Korwinowi przekroczyc prog i wszystko bedzie zalezec a) od mobilizacji i b) od frekwencji. Bo wiecej niz 800 000 glosow, ktore dadza 100% wejscie do Sejmu Korwin wedlug mnie nie da rady zebrac.
Dlatego typ OK, ale nie zadne VALUE. Zreszta wcesniej byly linie 3-3.5% i takie mozna byla grac !!!

uzytkownik-120277 650

uzytkownik-120277

Użytkownik
Dobrze, przepraszam. Faktycznie trochę mnie poniosło z tym 7%, bo frekwencja była żałosna. Mój błąd. Teraz co do reszty:
- Sam miałem dylemat, ponieważ moim idolem politycznym i moralnym jest Grzegorz Braun. Na szczęście rozwiał moje wątpliwości deklarując swoje poparcie Korwinowi. Uważam, że elektorat Brauna jest najbardziej zdyscyplinowany i wierny Idei. Trzeba też zauważyć, że zyskał on na popularności po wyborach. Jestem przekonany, że 100 tysięcy od Brauna jest gwarantowane. Jeśli chodzi o Kowalskiego sądzę, że 50 tyś jest realne. To nieco inny elektorat i wszyscy go nie posłuchają, dlatego nie liczę na 77 tyś.
-NAJWAŻNIEJSZY argument dla mnie. Ludzie wrócili od Kukiza, któremu zaufali i wolą oddac głos na partie jako całość KORWIN niż KUKIZ15 gdzie szerzy się lewactwo. Nie przejdzie 20% od Kukiza, ale jestem przekonany na sto procent, że 200-250 tyś głosujących na Kukiza teraz zagłosuję na KORWIN. Takich ludzi jest cała masa. Znam ich osobiście nawet. Część też pójdzie oddać głos na PIS zamiast KUKIZ15.
Sumując liczę na około 850 tysięcy głosów. Jestem na prawdę pewny typu. I dla mnie over 5,5 to dalej Value.
Jeśli chodzi o wybory z 2011... Nie miał list w połowie okręgów, więc te sondaże były bezpodstawne... Dzwonili do ludzi z całej Polski, a Ci pewnie nie wiedzieli, że nie mogą oddać głosu... Nie przywiązywałbym sie do tych wyborów.

adamo80 17,4K

adamo80

Użytkownik
Teraz co do reszty:
- Sam miałem dylemat, ponieważ moim idolem politycznym i moralnym jest Grzegorz Braun. Na szczęście rozwiał moje wątpliwości deklarując swoje poparcie Korwinowi. U
Tak offtopicowo. Wielka szkoda, że to napisałeś bo od rana się zastanawiam na kogo zagłosować. I prawie zdecydowałem na partię KORWIN mimo wszystkich zastrzeżeń głównie do kadry tej partii, ale patrząc na mój własny tyłek ja miałbym raj w państwie jakie by urządził nam KORWIN. Jednakże jeżeli dostał poparcie od tego natchnionego oszołoma to znowu jestem w punkcie wyjście. Dzięki twojemu wpisowi i poparciu Pana Brauna niestety KORWIN stracił 1 głos, mój głos.

uzytkownik-120277 650

uzytkownik-120277

Użytkownik
Tak, pójdę się teraz popłakać przez Ciebie... To tylko świadczy o twoim poziomie skoro nie wiesz na kogo głosować i nie głosujesz na Idee i program tylko wybierasz jednostki, które Cię odstraszają.
Na marginesie, kto Ci dał prawo obrażać innych ludzi? Właśnie tacy ludzie jak ty psuja ten kraj. Wyzywać innych od oszołomów jest najłatwiej. A koncząc.... Nie masz nawet podstawowej wiedzy... Korwin i Braun zgadzają się ze sobą w 90% spraw. Więc... Litości.

ilendil 2,1K

ilendil

Użytkownik
Nie rozumiem takich dylematów. Co właściwie masz do stracenia nie głosując na Korwina? Pis i tak i tak wygra i na 99% wejdzie w koalicję z ciastkiem (który bez problemu się dostanie). Lepiej raczej nie będzie, a z Korwinem w sejmie może chociaż jakiekolwiek ustawy dobre przejdą.

F 263

fidelio

Użytkownik
Nie rozumiem takich dylematów. Co właściwie masz do stracenia nie głosując na Korwina? Pis i tak i tak wygra i na 99% wejdzie w koalicję z ciastkiem (który bez problemu się dostanie). Lepiej raczej nie będzie, a z Korwinem w sejmie może chociaż jakiekolwiek ustawy dobre przejdą.
Partia z tak niskim poparciem nawet jak się w Sejmie znajdzie to żadnego realnego wpływu mieć nie będzie, bo bardzo łatwo ją blokować (ustawy). Generalnie należy głosować po prostu na partie, których program się zna i popiera, bez względu na to czy mają szansę wejść czy nie. Ja np. z wielką przyjemnością oddam głos na Razem.

wladcasmieci 948

wladcasmieci

Użytkownik
frekwencja under 48

rozdzielić Polskę na pół. Nic poza językiem nas nie łączy.

Weźcie sobie Tatry, Wybrzeże, Śląsk. Ogrodźcie się murem z żelbetonu na 8 metrów, wyrzućcie wszystkich odmieńców. Wypowiedzcie wojnę Litwie, dajcie sobie po 3000 zł na każde dziecko i po dwa pomniki na kadej klatce schodowej. Bliej wam mentalnie do Rosji, Azji niż do europy.
Jakie to śmieszne, ale to lubię, ból dupy niektórych już wkrótce większy ????

ricardio 42

ricardio

Użytkownik
Średnio interesuję się polityką, ale ten sejm nie wytrwa roku mam wrażenie, bo PiS nie będzie miał większości, a w koalicja z PSL-em (z przerzutami) im niewiele da. Nowoczesna nie wchodzi w grę, Kukiz&#39;15 i KORWIN to samo. Oni żadnych ustaw nie wprowadzą tylko wzajemnie się obelgami będą chlastać z PO i nowymi aferami

PS. Słyszałem w radiu, że jakaś wiceminister sprawiedliwości została złapana po pijaku z wynikiem coś dwóch promili :cool:

L 0

luki2942

Użytkownik
Średnio interesuję się polityką, ale ten sejm nie wytrwa roku mam wrażenie, bo PiS nie będzie miał większości, a w koalicja z PSL-em (z przerzutami) im niewiele da. Nowoczesna nie wchodzi w grę, Kukiz&#39;15 i KORWIN to samo. Oni żadnych ustaw nie wprowadzą tylko wzajemnie się obelgami będą chlastać z PO i nowymi aferami
PS. Słyszałem w radiu, że jakaś wiceminister sprawiedliwości została złapana po pijaku z wynikiem coś dwóch promili :cool:
Przydałoby sie zdjęcie w kajdanakch i PO under 20 ;)

szpon 154

szpon

Użytkownik
Wszystko wskazuje na to, ze PiS bedzie mialo okolo 220 mandatow. Aby miec wiekszosc bedzie brakowalo 11 polsow. Dadza komu trzeba jakiegos wiceministra i on swoich stronnikow wyciagnie czy to z PSLu, od Kukiza czy nawet z PO.
Oczywiscie najlepiej gdyby od razu zdobyli wiekszosc, ale obawiam sie, ze moze byc o to trudno. Chyba, ze progu nie przekroczy zlew, swetru badz PSL.

adhemar 374

adhemar

Użytkownik
Wszystkim spieszącym do urn ,pragnę przypomnieć,że za każdy otrzymany głos, Komitety Wyborcze otrzymają refundację( to może być nawet ok 10 zł/głos) z budżetu państwa.
Ergo jak Wam ich nie szkoda to biegnijcie skreślać,tak jak przez ostatnie 25 lat,by żyło się lepiej.

blady9mks 154

blady9mks

Użytkownik
Wszystkim spieszącym do urn ,pragnę przypomnieć,że za każdy otrzymany głos, Komitety Wyborcze otrzymają refundację( to może być nawet ok 10 zł/głos) z budżetu państwa.
Ergo jak Wam ich nie szkoda to biegnijcie skreślać,tak jak przez ostatnie 25 lat,by żyło się lepiej.
???? Wybory to swieto demokracji i twoj glos , ktory masz. Nie idac na wybory nie masz prawa potem dyskutowac !

Wazne dla wszystkich ktorzy nie chca isc na wybory. Idz i skresl wszystkie nazwiska, ale podnies frekwencje i daj tym ludziom mandat spoleczny.

Wybory nie maja sensu gdy pojdzie 30, 40% osob i zakresla tego kogo i tak maja zakreslic. Nie masz kandydata lub partii trudno pojdz i oddaj niewazne glos. Wazne jednak, ze poszedles i skorzystales z prawa ktorego masz !

Do góry Bottom