>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Wybory parlamentarne w Polsce 2015

J 159

jonaszdt

Użytkownik
Partia z tak niskim poparciem nawet jak się w Sejmie znajdzie to żadnego realnego wpływu mieć nie będzie, bo bardzo łatwo ją blokować (ustawy). Generalnie należy głosować po prostu na partie, których program się zna i popiera, bez względu na to czy mają szansę wejść czy nie. Ja np. z wielką przyjemnością oddam głos na Razem.
Jesteś komunistą?

martinus 491

martinus

Użytkownik
To jest bardzo śmieszne jak mówią pompowaniu przez mainstream partii która miała 8 sekund w mediach przed debatami :)
Zgadza się, ale przez ostatnie dwa dni bałem się lodówkę otworzyć, bo wszędzie był Zandberg.
Co do typów ja podtrzymuję z całą rozciągłością to co wcześniej tutaj pisałem. Jestem pewny, że Razem przekroczy 2% a nie zdziwi mnie nawet wynik powyżej 3-3,5%.

luque 3,6K

luque

Użytkownik
Czym mniej lewicy tym lepiej.Takze Zandberg niech znowu sobie ogoli glowe i przyjmuje swoich emigrantow.
Jesli KORWIN ma zdobyc 5% to wlasnie teraz.Duzo mlodziezy na niego glosuje a pewnie troche nowych osob przekroczylo 18 lat ;)
Troche z elektoratu kukiza wroci do Korwina takze mysle ze powinno byc dobrze.
Jesli przeskocza Flinstona i jego PSL to powinni byc zadowoleni tym bardziej.

F 263

fidelio

Użytkownik
Zgadza się, ale przez ostatnie dwa dni bałem się lodówkę otworzyć, bo wszędzie był Zandberg.
Co do typów ja podtrzymuję z całą rozciągłością to co wcześniej tutaj pisałem. Jestem pewny, że Razem przekroczy 2% a nie zdziwi mnie nawet wynik powyżej 3-3,5%.
Jasne, ale obecność Zandberga wynikała tylko i wyłącznie z tego jak się zaprezentował z debacie, więc po debacie usiłowali nadrabiać to, że kompletnie ignorowali istnienie tej partii wcześniej. Także słowa o &quot;pompowaniu&quot; co sugeruje jakieś świadome i celowe spiskowe działanie jest po prostu śmieszne no i głupie.

adamo80 17,4K

adamo80

Użytkownik
PO poniżej 21,5% kurs: 1,95 buk: STS średnia stawka
Na sam koniec taki symboliczny bet. Ostatnia konwencja PO przed wyborami przypominała raczej pożegnanie i stypę niż konwencję wyborczą. Może się okazać, że wynik PO będzie oscylował wokół 15-18%. Słuchałem wypowiedzi w TVN24 Kalisza, Śpiewaka, Urbańskiego i Migalskiego i dawno nie widziałem takiej zgody osób z różnych środowisk - wszyscy mówili, jak źle jak PO zrobiła tą kampanię. W pełni się z tym zgadzam. Zamiast szukać wyborców prawicowych osłabili lewicę czyli potencjalnego koalicjanta. Do tego ta przedszkolna przyśpiewka. Przecież to żenada. A wieczorem kolejna mini wpadka PO - Zdrojewska z Ministerstwa Sprawiedliwości, prokurator, adwokat i podsekretarz stanu w Min Sprawiedliwości została totalnie nawalona, zatrzymana przez policję i trafiła do izby wytrzeźwień. Jechała od krawężnika do krawężnika. Ta przyśpiewka + ta sprawa to symboliczne podsumowanie PO.
edit// ta Pani to wiceminister sprawiedliwości, miejmy nadzieję, że były co okaże się po 25

F 263

fidelio

Użytkownik
Czym mniej lewicy tym lepiej.Takze Zandberg niech znowu sobie ogoli glowe i przyjmuje swoich emigrantow.

Jesli KORWIN ma zdobyc 5% to wlasnie teraz.Duzo mlodziezy na niego glosuje a pewnie troche nowych osob przekroczylo 18 lat ;)
Troche z elektoratu kukiza wroci do Korwina takze mysle ze powinno byc dobrze.
Jesli przeskocza Flinstona i jego PSL to powinni byc zadowoleni tym bardziej.
Zandberg powiedział, że powinniśmy zachować się przyzwoicie. Ja bym dodał, że po prostu po chrześcijańsku. Nie rozumiem, że kraj gdzie 90% ludzi to podobno katolicy ma z tym problem.

Po drugie to jak na razie polskim problemem nie są imigranci, tylko emigranci czyli Polacy którzy nie chcą mieszkać w Polsce. Kreowanie strachu przed imigracją to tani chwyt - słusznie Zandberg powiedział, że obrzydliwy - Polska nie jest krajem atrakcyjnym dla imigrantów, więc zalew imigracji Polsce zwyczajnie nie grozi.

Oczywiście partie typu Korwin tego nie przyznają, bo grając strachem zyskują miejsca w Sejmie. Smutne ale prawdziwe.

martinus 491

martinus

Użytkownik
Jasne, ale obecność Zandberga wynikała tylko i wyłącznie z tego jak się zaprezentował z debacie, więc po debacie usiłowali nadrabiać to, że kompletnie ignorowali istnienie tej partii wcześniej. Także słowa o &quot;pompowaniu&quot; co sugeruje jakieś świadome i celowe spiskowe działanie jest po prostu śmieszne no i głupie.
Zandberg zaprezentował się nieźle. Słowo nieźle należy rozumieć w stosunku do oczekiwań jakie wobec przedstawiciela Razem były. A że one były zerowe to nowe wcielenie Dzierżyńskiego, który w dodatku potrafi mówić składnie i poprawną polszczyzną zostało uznane za gwiazdę debaty. A potem machina ruszyła.
Ale cóż, każdy ma prawo do własnych poglądów, nawet tak kuriozalnych jak podatek 75% dla najlepiej zarabiających.

F 263

fidelio

Użytkownik
Zandberg zaprezentował się nieźle. Słowo nieźle należy rozumieć w stosunku do oczekiwań jakie wobec przedstawiciela Razem były. A że one były zerowe to nowe wcielenie Dzierżyńskiego, który w dodatku potrafi mówić składnie i poprawną polszczyzną zostało uznane za gwiazdę debaty. A potem machina ruszyła.
Ale cóż, każdy ma prawo do własnych poglądów, nawet tak kuriozalnych jak podatek 75% dla najlepiej zarabiających.
Nie nieźle, tylko wygrał debatę i nie mówię tu o opinii sympatyków lewicy tylko o konsensusie wśród wszystkich od prawa do lewa. Wygrał bo odpowiadał rzeczowo i merytorycznie na wszystkie pytania.
Co do podatku 75% to pewnie nie wiesz po prostu jak działa podatek progresywny, w tym przypadku jak zarabiasz 500 tysięcy i 100 zł brutto to podatek 75% płacisz TYLKO od tych 100 złotych, które są ponad progiem 500 tysięcy. Jak się to zrozumie to podatek przestaje być straszny.
Poza tym za Eisenhowera w USA najwyższy próg podatkowy wynosił 91% a USA było w znakomitej kondycji gospodarczej. Tego pewnie też nie wiesz, tak jak tego, że system podatkowy razem oznacza niższe podatki dla większości osób pracujących w Polsce, bo nawet jak zarabiasz 5 000 brutto to jesteś do przodu w porównaniu do dzisiejszego systemu.
Tekstów o Dzierżyńskim nie skomentuje bo to głupota.
PS tu każdy może sobie sprawdzić system podatkowy proponowany przez Razem w praktyce: http://partiarazem.pl/kalkulator/

martinus 491

martinus

Użytkownik
Co do podatku 75% to pewnie nie wiesz po prostu jak działa podatek progresywny, w tym przypadku jak zarabiasz 500 tysięcy i 100 zł brutto to podatek 75% płacisz TYLKO od tych 100 złotych, które są ponad progiem 500 tysięcy. Jak się to zrozumie to podatek przestaje być straszny.
Oczywiście, że rozumiem. Tylko, że tego podatku i tak nikt nie zapłaci. Jak trzeba będzie to ucieknie z podatkami poza granice Polski i na tym ten pseudoeksperyment się skończy. Wystarczy zobaczyć jak takie księżycowe pomysły skończyły się we Francji.
Zresztą samo Razem podaje wyraźnie, że celem tego progu podatkowego wcale nie byłoby zwiększenie wpływów budżetowych a zmniejszenie nierówności społecznych. Towarzysze z Wszechzwiązkowej Komunistycznej Partii bolszewików byliby zachwyceni.

F 263

fidelio

Użytkownik
Oczywiście, że rozumiem. Tylko, że tego podatku i tak nikt nie zapłaci. Jak trzeba będzie to ucieknie z podatkami poza granice Polski i na tym ten pseudoeksperyment się skończy. Wystarczy zobaczyć jak takie księżycowe pomysły skończyły się we Francji.
Zresztą samo Razem podaje wyraźnie, że celem tego progu podatkowego wcale nie byłoby zwiększenie wpływów budżetowych a zmniejszenie nierówności społecznych. Towarzysze z Wszechzwiązkowej Komunistycznej Partii bolszewików byliby zachwyceni.
Ten podatek obejmie tak marginalną ilość ludzi, że nie ma wielkiego znaczenia dla budżetu więc niech sobie uciekają, nie ma sprawy.

Prawdziwymi dziurami przez które ucieka morze kasy są Vaty i podatki CIT a nie PIT.

J 127

jester72

Użytkownik
Najtrudniejsza od lat kampania do obstawiania.
Frekwencja - deklarowana od 50 do 57% w zależności od sondażu, ta rzeczywista jest z reguły niższa i dodatkowo obniży ją zła pogoda w znacznej części Polski - obstawiam 41-45%, im niższa tym PiS a także PSL i Korwin zyskują.
Głosy nieważne - trwa intensywna kampania informacyjna jak głosować, więc nie będzie ich tak dużo jak przy poprzednich książeczkowych wyborach ale jedna na dwadzieścia osób może mieć problem - a więc 5-6%, w większości potencjalnych wyborców PiSu i PSL będzie miało z tym problem. Może się okazać że komitet wyborczy &quot;Spis treści&quot; uzyska całkiem niezły wynik.
PiS - 37-39
PO 19-20
Kukiz - 10-11
Zlew 9-10
Petru - 4,5-5,5
PSL 4,5-5,5
Korwin 4-5
Razem 4-5
Oczywiście podane wyniki nie sumują się do 100, bo to tylko szacowane przeze mnie przedziały.
Przewiduję że cztery komitety zakręcą się na granicy progu wyborczego i że Razem uzyska co najmniej 4%.

Frekwencja na minus, gratulacje dla tych, którzy typowali overy.
Zlew przeszacowałem a PO wręcz przeciwnie. Ale już PSL Korwin, Razem a nawet Pis mniej więcej trafione. Pewnie gdyby Razem złapała tzw &quot;noszenie&quot; dwa dni wcześniej - byliby w Sejmie.
A teraz tylko ostateczne wyniki i do kasy. Za wyjątkiem Petru który jedna dał radę.

polikum 54

polikum

Użytkownik
Typy już pewne (KORWIN podobno dojeżdża do 5,1%), więc można podsumować:
Warto wyczekać wyniki tej oglądalności. Jeśli była ona wysoka, to widzę duże value w zakładzie dostępnym na eFortunie:
&quot;Zwycięzca bez PiS i PO&quot;
typ: Kukiz
kurs: 3,5 ✅
uprzejmie informuję, że w etoto właśnie zaakceptowali mi kupon z trzema zdarzeniami:
PO under 26,5 ✅
Kukiz over 6,5 ✅
Korwin over 4,5 ✅
którą to kombinację niniejszym gorąco polecam.
Piękne wybory dla obstawiających ????

Otrzymane punkty reputacji: +3
Do góry Bottom