dawid.400
Forum VIP
Nie warto, mocno dopompowani przez mejstrim na finiszu kampanii, mogą powalczyć o finansowanie z budżetu tj. 3%.Co myślicie o typie under 2,0 procent Razem? Kurs @ 2,70
Nie warto, mocno dopompowani przez mejstrim na finiszu kampanii, mogą powalczyć o finansowanie z budżetu tj. 3%.Co myślicie o typie under 2,0 procent Razem? Kurs @ 2,70
Jesteś komunistą?Partia z tak niskim poparciem nawet jak się w Sejmie znajdzie to żadnego realnego wpływu mieć nie będzie, bo bardzo łatwo ją blokować (ustawy). Generalnie należy głosować po prostu na partie, których program się zna i popiera, bez względu na to czy mają szansę wejść czy nie. Ja np. z wielką przyjemnością oddam głos na Razem.
50%, będą koło tego, więc przy tym kursie zdecydowanie warto.Co myślicie o typie under 2,0 procent Razem? Kurs @ 2,70
Wyrzucisz kasę w błoto, 3% powinni zrobić jak nie więcej.Co myślicie o typie under 2,0 procent Razem? Kurs @ 2,70
Jeśli w Danii panuje komunizm, to tak, jestem.Jesteś komunistą?
To jest bardzo śmieszne jak mówią pompowaniu przez mainstream partii która miała 8 sekund w mediach przed debatamiNie warto, mocno dopompowani przez mejstrim na finiszu kampanii, mogą powalczyć o finansowanie z budżetu tj. 3%.
Zgadza się, ale przez ostatnie dwa dni bałem się lodówkę otworzyć, bo wszędzie był Zandberg.To jest bardzo śmieszne jak mówią pompowaniu przez mainstream partii która miała 8 sekund w mediach przed debatami
Jasne, ale obecność Zandberga wynikała tylko i wyłącznie z tego jak się zaprezentował z debacie, więc po debacie usiłowali nadrabiać to, że kompletnie ignorowali istnienie tej partii wcześniej. Także słowa o "pompowaniu" co sugeruje jakieś świadome i celowe spiskowe działanie jest po prostu śmieszne no i głupie.Zgadza się, ale przez ostatnie dwa dni bałem się lodówkę otworzyć, bo wszędzie był Zandberg.
Co do typów ja podtrzymuję z całą rozciągłością to co wcześniej tutaj pisałem. Jestem pewny, że Razem przekroczy 2% a nie zdziwi mnie nawet wynik powyżej 3-3,5%.
Zandberg powiedział, że powinniśmy zachować się przyzwoicie. Ja bym dodał, że po prostu po chrześcijańsku. Nie rozumiem, że kraj gdzie 90% ludzi to podobno katolicy ma z tym problem.Czym mniej lewicy tym lepiej.Takze Zandberg niech znowu sobie ogoli glowe i przyjmuje swoich emigrantow.
Jesli KORWIN ma zdobyc 5% to wlasnie teraz.Duzo mlodziezy na niego glosuje a pewnie troche nowych osob przekroczylo 18 lat
Troche z elektoratu kukiza wroci do Korwina takze mysle ze powinno byc dobrze.
Jesli przeskocza Flinstona i jego PSL to powinni byc zadowoleni tym bardziej.
Zandberg zaprezentował się nieźle. Słowo nieźle należy rozumieć w stosunku do oczekiwań jakie wobec przedstawiciela Razem były. A że one były zerowe to nowe wcielenie Dzierżyńskiego, który w dodatku potrafi mówić składnie i poprawną polszczyzną zostało uznane za gwiazdę debaty. A potem machina ruszyła.Jasne, ale obecność Zandberga wynikała tylko i wyłącznie z tego jak się zaprezentował z debacie, więc po debacie usiłowali nadrabiać to, że kompletnie ignorowali istnienie tej partii wcześniej. Także słowa o "pompowaniu" co sugeruje jakieś świadome i celowe spiskowe działanie jest po prostu śmieszne no i głupie.
Nie nieźle, tylko wygrał debatę i nie mówię tu o opinii sympatyków lewicy tylko o konsensusie wśród wszystkich od prawa do lewa. Wygrał bo odpowiadał rzeczowo i merytorycznie na wszystkie pytania.Zandberg zaprezentował się nieźle. Słowo nieźle należy rozumieć w stosunku do oczekiwań jakie wobec przedstawiciela Razem były. A że one były zerowe to nowe wcielenie Dzierżyńskiego, który w dodatku potrafi mówić składnie i poprawną polszczyzną zostało uznane za gwiazdę debaty. A potem machina ruszyła.
Ale cóż, każdy ma prawo do własnych poglądów, nawet tak kuriozalnych jak podatek 75% dla najlepiej zarabiających.
Oczywiście, że rozumiem. Tylko, że tego podatku i tak nikt nie zapłaci. Jak trzeba będzie to ucieknie z podatkami poza granice Polski i na tym ten pseudoeksperyment się skończy. Wystarczy zobaczyć jak takie księżycowe pomysły skończyły się we Francji.Co do podatku 75% to pewnie nie wiesz po prostu jak działa podatek progresywny, w tym przypadku jak zarabiasz 500 tysięcy i 100 zł brutto to podatek 75% płacisz TYLKO od tych 100 złotych, które są ponad progiem 500 tysięcy. Jak się to zrozumie to podatek przestaje być straszny.
Ten podatek obejmie tak marginalną ilość ludzi, że nie ma wielkiego znaczenia dla budżetu więc niech sobie uciekają, nie ma sprawy.Oczywiście, że rozumiem. Tylko, że tego podatku i tak nikt nie zapłaci. Jak trzeba będzie to ucieknie z podatkami poza granice Polski i na tym ten pseudoeksperyment się skończy. Wystarczy zobaczyć jak takie księżycowe pomysły skończyły się we Francji.
Zresztą samo Razem podaje wyraźnie, że celem tego progu podatkowego wcale nie byłoby zwiększenie wpływów budżetowych a zmniejszenie nierówności społecznych. Towarzysze z Wszechzwiązkowej Komunistycznej Partii bolszewików byliby zachwyceni.
Warto wyczekać wyniki tej oglądalności. Jeśli była ona wysoka, to widzę duże value w zakładzie dostępnym na eFortunie:
"Zwycięzca bez PiS i PO"
typ: Kukiz
kurs: 3,5
Piękne wybory dla obstawiających ????uprzejmie informuję, że w etoto właśnie zaakceptowali mi kupon z trzema zdarzeniami:
PO under 26,5
Kukiz over 6,5
Korwin over 4,5
którą to kombinację niniejszym gorąco polecam.
Lublin: E.Kruk @ 2,6 U.nibet
Ja z kolei pograłem over 47,5%. Dlaczego?