Po Debacie:
Male moje podsumowanie dla osob, ktore chca jeszcze cos zagrac, albo boja sie o swoje typy.
Najwieksze PLUSY
Partia Razem - Bardzo dobrze zaprezentowal sie kandydat A.Zandberg i w tym momencie moge powiedziec z przekonaniem, ze Partia Razem moze powalczyc o subwencje, moze bedzie zaraz hejt, ale ludzie ktorzy ogladali te debate, i zobaczyli ze jest alternatywa dla Komunistycznego Zlewu czy przegranego PO. Pokazali sie z dobrej strony, merytorycznie mial dobre momenty, retyrotycznie tez nie bylo najgorzej.
I teraz jaki wplyw na nasze typy ? Ta debata ZL moze nie wejsc do Sejmu i to mowie z pelnym przekonaniem, ludzie znudzeni Zl zobacza alternatywe i zaglosuja na Partie Razem i tak wedlug mnei to najwiekszy PLUS debaty i moga powalczyc o 2,5-3% choc nie jest to moj kierunek polityczny to pelen szacunek dla tej partii i dla ich programu i dla tego, ze pomimo pomijania w mediach dalej swoje robia.
Pawel Kukiz tak jak mowilem, jak ktos chcial grac na Kukiza to przed debata byla do tego okazja . Kukiz wrocil do swoich korzeni, czyli wkurw*** na to co sie teraz dzieje w Polsce. Wdawal sie w dyskusje z rezimowymi mediami, ktorzy zadawali zbedne pytania ,a nie to co jest wazne dla zwyklego Polaka. Kukiz pokazala to co pokazywal przed wyborami Prezydenckimi i tutaj wynik znowu wzrosnie i jestem pewien jego wejscia do Sejmu po tej debacie.
Co dla jednego jest wygrana, moze byc dla drugiego katorga
Pomimo bardzo dobrego wystepu Korwina, bardzo dobre merytoryczne tezy bardzo dobre szpilki do Kopacz i Petru, brak Hitlera itd. Jednak tutaj maly minus. Uzycie slow ,, oboz koncentracyjny '' moze i pasuje do tego stanu rzeczy, jednak moze ono zostac w mediach wykorzystane przeciwko niemu.
2 problem to tez bardzo dobry Kukiz, ktory teraz znow wyrosl na wodza Antysystemowcow i to moze byc katorga dla Korwina, jednak bardzo dobrze wypadl i w tym momencie znow jest na Plus i moze powalczyc o Sejm RP.
Neutralnie ze wskazaniem na Minus
B.Szydlo . Glownym zalozeniem PiSu bylo pewnie pokazanie szacunku dla innych i nie utracic wczorajszej wygranej i to sie im udalo . Bez polotu , troche merytorycznie , pewna siebie byla agresywniejsza i tutaj mamy bez zmian.
J. Piechocinski. No nie wiem zrobil to co mial zrobic pokazal ten PSLowski spokoj i kontynuacje to co jest wazne dla tych osob i tyle nic wiecej byl i sobie wrocil.
Tak samo mozna skomentowac wystep R.Petru. Mial fajny pomysl na gadzet, jednak slabe wykonanie. Bardzo mala czcionka nic nie mozna bylo wyczytac, a teraz mamy gotowy obrazek do memow. Pokazal ten swoj bankierski pragmantyzm i zachowanie, nie jest to gosc dla mnie. Mogl swoich wyborcow przekonac, ale czy nowych ? Watpie tutaj Partia Razem powinna przejac duza czesc niezdecydowanych.
Duze Minusy......
Barbara Nowacka. No niestety ,,Pani Basia' zaprezentowala sie dzis bardzo slabo. I bardzo dobre typy na undery sa na jak najlepszej drodzy, a przy dobrym wystepie Parti Razem, Zjedoczona Lewica musi cos na szybko znalezc by wrocic do walki, bo na razie moze byc niespodzianka i upadek pod prog. Nowacka byla bardzo zdenerwowana, rozmawiala jakby czytala dzieciom ksiazki a nie jak nowy Premier RP. Slabo to wygladalo wedlug mnie duzo wyborcow przejda na partie Razem. I tutaj beda najwieksze zmiany w kursach i moze dojsc do niespodzianki.
Platforma Obywatelska
O wystepie PEK moze swiadczyc to , ze w czasie debaty gracze zbili under PO na onibecie z 1,7 na 1,5
Co tylko pokazuje slabosc jej dzisiejszego wystepu. Poziomem Kopacz i Szydlo mialy ten sam zamiar, zachowac rownowage i nie dopuscic do jakiegos nokautu . Niestety Kopacz miala gorzej byla atakowana z kazdej strony i nie potrafila sie obroni. W dodatku zmienila kierunek polityki, nie bylo juz usmiechow do lewicy tylko byly wypowiedzi bardziej prawicowe i w te strone zmierzala dzisiaj PO.
Kolejna wedlug mnie wtopa Kopacz bylo to co sie dzialo po tej debacie. To byl dla mnie skandal . Wczoraj Kopacz mowi : nie potrzebuje osob , ktore sa ze mna po debacie, a dzisiaj ? Malolaty obok Kopacz wiecowe wystapienie w STUDIU TVP, ciekawe kto zaplacil za to ?
No i wisienka na torcie. Cala debate potrafila nie mowic o Kaczynskim, bo pewnie bala sie atakow i Kukiza i Korwina. Ale na wiecu? co 2 slowo Kaczynski to Kaczynski tam to. W dodatku bardzo slabo PRowo wypadl ten wiec.
C.Tomczyk probowal budzic tych ludzi, ale oni jakos tak niespecjalnie chcieli. W dodatku okrzyki : ,, Wolna
Polska'' po 8 latach rzadow danej partii ? Bardzo slabo zart.
Sytuacja ta przypomniala Komorowskiego , ktory mowil ze nie podejmuje szbykich decyzji, a po 1 turze rozpisal Referendum i tutaj mamy podobnie i to sie skonczy negatywnie dla PO.
Podsumowujac . Wygranym debaty jest Partia Razem i moze urosnac do 3% jutro pewnie bedzie aktualizacja linii w STS.pl. Obok Razem, wygranym jest tez Schetyna ???? ale tego tlumaczyc nie trzeba.
Kolejny wygrany Kukiz i Korwin, ze wskazaniem na 1. Ktory ma zapewniony sejm i bet z PSL na luzie wchodzi.
Neutralnie : PSL, PiS i Petru
Negatywnie : ZL, moze stracic ta debata miejsce w Sejmie i PO tymi obrazkami i slaba obrona Kopacz.
NA sts.pl Jest ZL under 10,5 @ 2,02 i to mozna grac , na szybko dalej nie bede szukal bo juz mam pograny under lewicy.
Slowem zakonczenia. Linie i kursy nie zmieniaja sie tylko dlatego , ze gracze graja dane typy i je zbijaja. Bukmacherzy zmieniaja tez zdarzenia i kursy gdy sie dzieje cos przed danym spotkaniem: Trener podaje , ze nie gra caly sklad , tylko rezerwy albo kontuzja kluczowego gracza. I takie zmiany kursow w Polityce zdarzaja sie po jakies debacie albo aferach. Gdyby jutro mialy wyjsc nowe tasmy to buki tez by sie zabezpieczyly i zdjely zaklad albo przeczekaly wiec to troche takie klamanie tutaj.
Mam nadzieje, ze analiza sie spodoba i skorzystacie z niej grajac kolejne typy