>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Wybory parlamentarne w Polsce 2015

adamo80 17,4K

adamo80

Użytkownik
Widzę że co poniektórzy nawet wyników sondażu nie potrafią podać w sposób właściwy, czyli bez niezdecydowanych:
TNS
PiS - 44,4
PO - 29,6
Kukiz - 7,4
Zlew - 4,94
N - 4,94
PSL - 4,94
Korwin - 3,7
Palade pisał chyba coś o tym, nie?
Under Nowoczesnej więc ciągle w grze ????
Wiecie co ten sondaż, szczególnie PO 29,6% to chyba s-f. Świetnie to zrobiłeś z tą tabelką i wyliczeniem średniej. Chyba tego należy się trzymać.
Tak dla zabawy przedstawię własny sondaż tzn moje przewidywanie:
PiS - 40%
PO - 22%
Lewica - 12%
Nowoczesna - 8%
PSL - 6%
Reszta - 12%
Sprawdzamy 25 ????

J 127

jester72

Użytkownik
Wiecie co ten sondaż, szczególnie PO 29,6% to chyba s-f. Świetnie to zrobiłeś z tą tabelką i wyliczeniem średniej. Chyba tego należy się trzymać.
Akurat ta tabelka nie została sporządzona przeze mnie, a co do sondażu TNS to oczywiście że jest mało wiarygodny. Dla mnie najbardziej miarodajnym pozostaje ten:
http://bit.ly/1LgtU8l
Ale tylko dlatego, że zrobiony na próbie 8tys dorosłych osób, a więc osiem razy większej niż przeciętna próba w pozostałych sondażach.
Jak dla mnie to na dzisiaj:
Kukiz w sejmie ok 7-8%, Zlew ok 10, Nowoczesna 5-7, PO 18-20 reszta podobnie.
Frekwencja raczej niska niż wyższa, ale z tym jeszcze można poczekać.

adamo80 17,4K

adamo80

Użytkownik
. Dla mnie najbardziej miarodajnym pozostaje ten:
http://bit.ly/1LgtU8l
Ale tylko dlatego, że zrobiony na próbie 8tys dorosłych osób, a więc osiem razy większej niż przeciętna próba w pozostałych sondażach.
No dzięki, fajnie, że podałeś. Jest co poanalizować, ale ten sondaż może być niestety obarczony tzw błędem psychologicznym. Ludzie nie zawsze widząc przed sobą żywą osobę (ankietera) szczególnie jak np. ankieter jest ładną laską chcą ujawnić prawdziwe poglądy, które w ich mniemaniu nie są akceptowane społecznie. No i oczywiście jak prawie wszystkie sondaże - znowu miasta, a większość Polski, szczególnie wschodniej to średnie, małe i malutkie miasteczka i wioski, a tam mało kto zagłosuje na PO czy Nowoczesną. Należało by więc odjąć PO i Nowoczesnej i dodać PiSowi.

jerzy-turban 0

jerzy-turban

Użytkownik
KORWiN under 5% kurs: 1.70
Niestety, ale chyba jest to pewniak tych wyborów. Chyba nie dane jest przekroczenie progu (próg? Co to w ogóle za wymysł skoro tyle pieprzą w telewizorze ze mamy demokrację i każdy głos się liczy...) Januszowi. Genialne posunięcie grupy trzymającej władze z utworzeniem Nowoczerstwej która gładko wchodzi do parlamentu i niestety chyba kosztem Korwina.

rymbaba 344

rymbaba

Użytkownik
granie underów na Korwina teraz mija się z celem. Trzeba było brać over 3,5 póki był dobry kursik. Jestem zdania, że raczej przekroczą 5% ale to trochę jak rzut monetą. Zostało jeszcze troche czasu do wyborów, teraz tak na prawdę zostaną wytoczone najcięższe działa, czyli spoty, bilboardy, itp. Jak nie palną jakiegoś głupstwa to powinni mieć wysoki (jak na nich) wynik. Co zadziwia to postawa TVNu. W końcu oprócz wyciągania spraw kontrowersyjnych ukazali jak się sprawy mają:
http://www.cda.pl/video/495774d3?wersja=720p
tego typu materiały z pewnością przekonają sporą część osób. Co wg mnie można zagrać to +2,5 % w pojedynku z psl po 1,8 w stsie. PSL jak zwykle zakręci się gdzieś koło 5%. Handi 2,5 na partię Korwina to zdecydowanie za dużo.

X 283

xpiccolox

Użytkownik
Pierwsza powyborcza koalicja - PIS+KUKIZ @ 5,00 Totolotek
Wydaję mi się że to jedyny możliwy scenariusz. Totolotek najwyżej obstawia samodzielne rządy PISu lub koalicję PIS+PSL.
1) Ja kompletnie nie widzę samodzielnych rządów PISu. To że wygrają wybory to jest raczej pewne ale czy zdobędą aż taki % głosów? Moim zdaniem ciężko będzie o to.
2) Z potencjalnych koalicjantów zdecydowanie należy odrzucić PO, Nowoczesną i Lewicę.
3) Co do PSL mam wątpliwości, bo to jedne z większych sprzedawczyków są. Ale PIS tak hejtował PSL że szczerzę wątpię w ich wspólne rządy.
4) Duże value widzę w koalicji z Kukizem. Tutaj jest tylko kwestia czy Kukiz wejdzie czy też nie wejdzie do sejmu. W sondażach balansuje na granicy. Jeśli wejdzie to nie widzę innej opcji niż koalicja PIS+KUKIZ, fakt że Kukiz coś tam bredzi trochę zaprzeczając ale spójrzmy na fakty. Kukiz grał w wyborach prezydenckich poniekąd w drużynie Dudy. Najwpierw odbił sporo głosów Bronkowi w 1 turze, a potem prowadził kampanię przeciwko Komorowskiemu. No i niedawno widziałem też jakieś protesty górników na śląsku gdzie razem wśród górników stała Szydło z Kukizem.
Reaumując to PIS zdolności koalicyjne ma katastrofalne. I tutaj tylko Kukiz może być ratunkiem. Generalnie wszystko się tutaj rozchodzi o to czy Kukiz wejdzie do sejmu czy też nie.
PS: Dziś spędziłem dzionek z tvn-em i widzę że oni tam nieźle są zaangażowani w kampanię. Dzisiaj ewidentnie kampania na korzyść PO i Nowoczesnej oraz zdecydowanie negatywna w stosunku do PISu KORWINa i KUKIZa.
PS2: Kampania PO jest dramatyczna!!! Trzeba grać under % na wszystkie możliwe linie. Zero wniosków z porażki Komorowskiego. Zero pomysłów na kampanie. Zero programu. Słychać tylko straszenie Kaczyńskim, Macierewiczem i powrotem IV RP. A otwieranie zamkniętego gazoportu to chyba strzał w kolano ;D

nowoczesny 8

nowoczesny

Użytkownik
KORWiN under 5 % 1,60

Korwin walczy o 3 % gdzie powinna byc prawidlowo oszacowana linia, na 5% nie ma najmniejszych szans poniewaz Pawel Kukiz podebral mu praktycznie wszystkich znanych dzialaczy z KNP. Zostal ten co sie szlajal po pijanemu po Warszawie i kilka panienek co sie nadaja do parzenia kawy i nie powiem czego jeszcze. Merytoryki to tam nie ma. Owszem Korwin w swoim okregu nazbiera procentow ale nie maja ludzi, nie maja struktur. Kleska i sporo doplaca do interesu gdzyz nie przekrocza nawet 3%. PRzyznajcie Panstwo z reka na sercu znacie kogos poza Bwerkowiczem, Wiplerem i Korwinem plus ta Arabka ktora jest samobojczym strzalem?
PO powyzej 25%. 1,9
Nie doceniacie mocy mediow, posad, cos tam przelecialem w temacie gdzie wszyscy graja undery. Platforma ma zelazny elektorat, calkiem spory
ZL ponizej 10%
O ile w partii byl Napieralski czy Olejniczak mozna sie bylo ich obawiac ze beda znaczaca sila. A tak to jest zbieranina pajacow polaczonych ze wzgledu na milosc do koryta. Jeszcze niedawno najwieksi wrogowie Miller i Palikot ida teraz razem grzeczniutko do wyborow. Ktos to kupuje?
Na dodatek zamiast walki o prawa pracownikow, z ubostwem, wladza bankow, zajmuje ich feminizm, aborcje, kolorowe tecze, transwestyci, in vitro. Ja nie wiem jak glupim trzeba byc zeby na to glosowac, wiadomo jakas czesc spoleczenstwa jest niereformowalna ale trzeba byc frajerem i lemingiem do potegi. Nie bedzie 10%
PiS 40% under 1,50
Bez jaj moze Prawo i Sprawiedliwosc wygra nadchodzace wybory ale nie bedzie az takieg oprocenta. Z dwoch przyczyn. Jest jedna silna partia opozycyjna (PO) i az piec innych partii ktore walcza o prog.

J 127

jester72

Użytkownik
@ xPICCOLOx
Wrzucałem już, ale powtórzę - sądząc z deklaracji Kukiz nie jest zainteresowany wejściem w koalicję, ale poprze ew. rząd mniejszościowy. A i Prezes po doświadczeniach sprzed 10 lat może nie mieć ochoty na powtórkę z koalicji z partiami, delikatnie mówiąc &quot;mało przewidywalnymi&quot;.
Jeszcze jedna możliwość - PiS może sobie próbować &quot;dobrać&quot; brakujących posłów z innych partii.

http://bit.ly/1jqwLEo

t.gogo 1K

t.gogo

Użytkownik
co myślicie o
Kto lepszy:
Nowoczesna.PO - KORWIN 2 3.23
Jak dla mnie póki co najlepszy bet kampanii. Korwin zawsze ma zaniżone sondaże. A wczoraj miało miejsce ciekawe wydarzenie: TVN nadał w Faktach prawie 3.minutowy RZETELNY materiał o Korwinie. Po tym 1 na 1 z Rymanowskim na TVN24, gdzie Krul wypadł bardzo przyzwoicie. Ja juz pisałem kilka dni temu, że Swetru nie dotrze na Wiejską. Wczoraj Stonoga opublikował w sieci upload ze skrzynki Rysia i jego kolegów. Póki co nic wielkiego tam nie ma, ale:
a) są tam kolejne dowody na nieprawidłowości przy finansowaniu partii i Wipler na swoim profilu umieścił kolejny wpis w tej sprawie w kontekście działań prokuratury,
b) Do wyborów jeszcze prawie 2 tygodnie wiec można przypuszczać, że strzały będą coraz większego kalibru. Naiwnym byłoby sądzić, że Zbyszek podlinkował już wszystko co &quot;znalazł&quot; na chińskich serwerach.
Ancymon Swetru będzie IMO ośmieszany sukcesywnie z każdym kolejnym dniem i nawet galwanizowanie tej bankierskiek, zakłamanej mordy przez reżymowe nic tu nie da.
Reasumując: Korwin w Sejmie z 7-8%. Swetru poza Sejmem. A nawet jeśli to na granicy progu. To daje więc margines 2-3%. Po takim kursie? Luźno!
PS. Jaki buk?

vde 119

vde

Użytkownik
.Nowoczesna jest nie do grania. Wynik jest nieprzewidywalny. Dlaczego? Bardzo proste. Jak wielu już zauważyło, ich wyniki w pierwszych sondażach były pompowane. Nie ma najmniejszych wątpliwości. Bo skąd wytłumaczyć 3-5% w momencie gdy nawet studenci, ba sami politolodzy nie zauważyli że ten Petru to tak na poważnie i w ogóle to prawda że kandyduje. A co dopiero zwykli ludzie średnio się interesujący polityką. Jednak to był początek. Sondaże w kółko powtarzały że .N ma więcej niż 5%. Mogą przerzucić elektorat z PO, a oni z kolei mają zbyt duży żeby przewidzieć czy przeniesie się na nową partię 3 czy może 8 pkt procentowych. 23 % PO i 7 % .N jest nierealne? Oczywiście że realne. Ale nie jest pewne.

nowoczesny 8

nowoczesny

Użytkownik
PO + 13% z PiS 2,10 STS
Duza liczba malych partii majacych poparcie na granicy progum, do tego sporo bedzie w mediach o pomyslach gospodarczych PiS ktore sa z ksiezyca, zostanie niewiele wiecej niz ich staly elektorat radiomaryjny, z PO jak juz ludzie przejda to nie do PiS ale do Nowoczesnej
No i 13% to bardzo duza linia, duo jest osob podczepionych pod panstwowy cycek ktore zgarna rodzine, proporcje miedzy PiS a PO sa jak wybory prezydenckie 2 runda a wiec roznica jest minimalna

blady9mks 154

blady9mks

Użytkownik

Dzisiaj wyciekly e-maile z konta Patru i sztabu, o ile to bedzie mialo jakis wplyw na wybory ciezko powiedziec, w kazdym normalnym kraju ta partia nie mialaby juz zadnego poparcia. Ale tutaj znowu media moga zatuszowac cala sprawe i Petru dalej bedzie szedl na 8%, ale wedlug mnie takie przegiecie bylo by za duzo juz. Sa tez E-maile jak publikuja w GW zredagowane artykuly i tam o heppeningach jak jechac JK, czy Dude, tutaj akurat ciekawy watek o tym kredycie bankowym.
Jezeli ktos mysli , ze sa to falszowane Meile, to P.Wipler potwierdzil od osoby z Petru, ze sa to prawdziwy listy. Ciekawe jak to sie zakonczy KORWiN ma na 11:30 konferencje i bedzie grzal ten temat , oby sie udalo i ten arogantny bankowiec nie wszedl do Sejmu .

adamo80 17,4K

adamo80

Użytkownik
Zbaczcie co ten oszolom proponuje
http://korwin-mikke.salon24.pl/651565,podatek-katastralny
Przymusowa sprzedaz domu jesl iznajdzie sie chetny na kupno po zadeklarowanej wartosci.....
I to ma byc liberalizm? Na ksiezycu albo w Somalii z oplacona armia ochroniarzy moze ot przejdzie ????
Korwin walczy o 3% z dwoch powodow: nie ma struktoru inie ma ludzi
Kolego widzę, że zarejestrowałeś się parę dni temu. Masz wizerunek Pana Petru w awatarze co uważam, na tym forum za głupotę i widać, że tylko po to tu przyszedłeś aby agitować za kropkaNowoczesną. Nawet nie zadałeś sobie trudu, aby ustalić, że jest odpowiedni dział na tym forum (hyde park) gdzie możesz sobie dyskutować politycznie ile wlezie. Mnie za obronę PO dwa miesiące temu wyzwali od najgorszych i prawie zlinczowali, łącznie z banem i ostrzeżeniem. Więc jak jesteś taki kozak idź sobie tam i pisz o &quot;oszołomie&quot; Korwinie czy overach na PO. To jest właśnie najsmutniejsze w PO czy Nowoczesnej, że prawdziwi wyborcy nawet jak was bronią, nie mają już sił, bo nie mają tak metaforycznie ani tutaj, ani w rzeczywistości żadnego wsparcia. I to właśnie co robisz jest kwintesencją całej kropkaNowoczesnej, że zobaczyliście, że przez net można ugrać sporo wyborców więc socjotechnnicznie i z premedytacją to wykorzystujecie. Nawet PiS tak nie robi, bo jest tu sporo pisowców, ale to normalni ludzie, typerzy, zarejestrowani dawno na forum, którzy wyrażają swoje opinie, ale nie ma nikogo, kto by specjalnie zakładał konto, aby agitować. Śmieszne i smutne do czego sięgają topielcy z Titanica... ????

Do góry Bottom