>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Wybory parlamentarne w Polsce 2015

civilpl 280

civilpl

Użytkownik
Ja zastanawiam się nad zagraniem Korwina, że będzie lepszy od NowoczesnejPL.
NowoczesnaPL pomimo tego, iż TVN ją cały czas lansuje jest przeszacowana, ich wyborcy zapewne zostaną w domu lub zagłosują na PO i Petru skończy na 3%.
Jeżeli chodzi o Zjednoczoną Lewicę, to jest na zwyżce i skończy się tak jak z Napieralskim w wyborach prezydenckich w 2010 roku, czyli na około 13-14%.
Fajny jest zakład w Fortunie na:
Do Sejmu wejdzie 5 lub więcej ugrupowań bez ugrupowań startujących jako mniejszości etniczne : Tak za 1.55
Lekko licząc wejdzie PiS, PO, ZLEW oraz PSL. Moim zdaniem Kukiz albo Korwin też przekroczą próg (co pokazują sondaże). W najgorszym możliwym scenariuszu głosy na Korwina i Kukiza rozłożą się po połowie i obie partie dostaną po 4.5%, ale myślę, iż Korwin powoli i konsekwentnie odzyskuje ten buntowniczy elektorat i może wejść z wynikiem 5-6%, co pokryje ten zakład.

marcysko 841

marcysko

Użytkownik
Kukiz otoczył się bardzo złymi ludźmi. Wyrzucanie Wilka etc. na pewno nie wpłynie dobrze na jego wynik. Myślę, że w woj. Podlaskim Kukiz&#39;15 będzie mieć sporo głosów z racji, że jedynką jest Adam Andruszkiewicz z Ruchu Narodowego. Jest to kandydat ceniony wśród prawicowych wyborców i na pewno podciągnie ogólnopolski wynik Ciastka ;)

tygrys91 92

tygrys91

Użytkownik
Jak dla mnie dobrym ruchem było wysuniecie na stanowisko premiera Wandy Nowackiej.

Barbary.

Gdyby tak jak zapowiadało się po wyboorach prezydenckich połączył siłę z RN, Braunem, KNP i innymi antysystemowcami to myślę, że biłby się z PO o drugie miejsce. Mimo wszystko myślę że 5% zdobędzie.
Ludzie, taka koalicja ludzi skrajnych i Kukiza - który nie ma programu, a jego jedynym hasłem są JOWy, które interesują w Polsce niewielu ludzi co pokazalo referendum (w dodatku wszyscy glosujący za JOW nie są elektoratem Kukiza bo za JOW byla i PO i Nowoczesna i Prawica Marka Jurka) - mogloby zawalczyć co najwyżej z Korwinem o pierwsze miejsce wśród partii które do sejmu nie wejdą. Kukiz marginalizując RN pozbywa się twardogłowych nie mających za wielkiego pojęcia o gospodarce ludzi(Winnicki w MK przyznał że się nie zna), źle kojarzących się przeciętnemu Polakowi, pozbywając się skrajanych liberałów z KNP(liberalnej gospodarki większość nie czai, liczy się dla społeczeństwa bezpieczeństwo socjalne) postąpił dobrze. Nikt nie wbije mu szpili, że związał się z danym ruchem bo ma na listach pojedyncze osoby i z RN i z KNP co da się wytłumaczyć w mediach i dystansując się lekko od poglądów tych partii. Braun? Po co on Kukizowi? Zatwardziały katolik liberalny gospodarczo. W Polsce tego nie kupią. W dodatku elektorat RN(nacjonalizm), KNP(liberalizm) nie musi się dodawać.

Koalicja takich ugrupowań o walce z PO o drugie miejsce mogłaby tylko pomarzyć. Ludzie nie chcą słuchać o tym jaki system jest zły, że trzeba rozwalić, zrujnować, zlikwidować partiokracje. Ludzi interesują pensje, służba zdrowia, zasiłki itd.

Nowoczesna, oj potopi undery. Biorą próg bez problemów. O ile gospodarczo jeszcze dla mnie ok, to światopoglądowo trochę nie mój temat, ale mniejsza o to. Mamy w Polsce od jakiegoś czasu niezagospodarowany elektorat liberalny. Po PO jest grupa niezadowolona z odejścia od haseł liberalnych gospodarczo(teraz mało wiarygodne próby powrotu) i nie realizacji tych postulatów. Pamiętajmy że PO dochodząc do władzy była partią ko-liberalną. Z drugiej strony liberalizm swiatopogladowy, sieroty po Palikocie z 2011. I trzecia grupa, która może zagłosować to socliberalowie, albo osoby, które chcą mieć np opiekę zdrowotną na poziomie i inne pewne zabezpieczenia socjalne, a światopogląd ich nie interesuje. Korwin to skrajny liberal gospodarczy, jego prywatyzacji i likwidacji(zasiłków, emerytur, rent) ludzie nie kupują od lat i nie kupią. A takiego Petru liberała w wersji light, albo nawet socliberala(jeszcze go nie rozgryzłem) mogą kupić bez problemu. Stąd ataki środowiska Korwinowego że bankster, NowoczesnaPO itd bo w pewnej części grają o ten sam elektorat i Petru to wygra.

J 159

jonaszdt

Użytkownik
Korwin wejdzie do sejmu ale tylko przy słabej frekwencji. Jeszcze niedawno twierdziłem, że będzie inaczej ale kryzys imigracyjny wiele nie zmienił. Ludzie nie zagłosują na Korwina choćby się paliło i chyba czas najwyższy aby stery przejął Wipler.

pawelex 237

pawelex

Użytkownik
Co do nowoczesnej to partia która dopiero co pojawiła się na rynku dostaje od banku 2 mln. Krzysztof Truskolaski próbował swoich sił u Kukiza. Nie wyszło więc zostało zaplecze PO.

adamo80 17,4K

adamo80

Użytkownik
Ja powiem tak. Do każdego betu, który zagracie do dnia wyborów warto przyprawić underem PO 29,5% po kursie 1,35. Na podbicie jak znalazł. Wobec sondaży i kolejnej afery tym razem Komora o &quot;użyczenie&quot; nie mam pojęcia jak można wystawiać taką linię, ale skoro jest trzezba przyprawiać ???? Polecam

robokop 143

robokop

Użytkownik
Wydaje mi się, że tutaj linia mogłaby być wystawiona wyżej. Janusz i spółka śmiało mogą powtórzyć dobry wynik z wyborów do parlamentu europejskiego, a nawet go delikatnie poprawić. Oczywiście wielkiej sensacji i wielkiego wyniku nie ma się co spodziewać, ale:
- Kukiz w poprzednich wyborach zabrał trochę głosów Korwinowi. Jak pokazują sondaże nie cieszy się on już takim zaufaniem. Wiadomo, słupki jeszcze mu mogą podskoczyć, ale czy aż tak bardzo? Wątpię. Szczerze powiedziawszy dla mnie Kukiz to podejrzany typ, zapraszający do swojej partii dużo imbecylow z poglądami od prawa do lewa i jako zwolennik i wierny wyborca Korwina cieszę, że nie doszło do żadnej współpracy, bo kto wie co by się później wydarzyło. Na pewno cześć (być może nawet bardzo duża) osób będących wcześniej zwolennikami Pawła będzie głosować na PIS, ale nie zabraknie też tych którzy oddadzą głos na Janusza.
- Druga i chyba najważniejsza sprawa to polityka Korwina w stosunku do imigrantów. Znaczna część społeczeństwa polskiego obawia się tych ludzi, dlatego nawet nie patrząc na program Korwina albo nie za bardzo się z nim zgadzając pójdą zagłosować na prawice tylko po to, żeby bezpiecznie żyć w Polsce. PO wiadomo, że z otwartymi rękoma przyjmują uchodźców, lewica to samo, Kaczor w sejmie zaliczył dobre wystąpienie w tej sprawie, sceptycznie podszedł do tematu przyjmowania uchodźców, jednak tym ludziom już nie warto w nic wierzyć. Kukiz na początku uważał, że trzeba pomagać, później zmienił zdanie i w sumie to już nie wiadomo. Trochę taka chorągiewka z Pawła.
-No i 3 i ostatnia rzecz to czy Janusz w końcu wytrzyma w ostatnich dniach bez kobiet, niepełnosprawnych, zawsze się trochę gwałci itp. Jeżeli wytrzyma to jestem spokojny, ale Janusza znam nie od dziś i wszystkiego się po nim mogę spodziewać. Póki co nie jest źle, ale do wyborów jeszcze sporo czasu. Mam nadzieję, że go tam będą hamowac, a sam Korwin weźmie sobie do serca komentarze ludzi apelujacych o rozwagę w ostatnich dniach.
Coraz więcej jest młodych ludzi, którzy mają dość bandy złodzieji i oszustów. Uważam, że jedynym rozwiązaniem, żeby coś jeszcze w Polsce się zmieniło i nie została sprzedana jest pójście na wybory i zagłosowanie na partie Korwin. Liczę na wynik w okolicach 7-8%.
Czołem wielkiej Polsce!
Partia KORWiN powyżej 4.5 procenta
@1.75
Betsafe

edit: Zapomniałem dodac, że zgadzam się z kolegami wyżej, ze część wyborców PO zostanie w domach, a z powodu słabej pogody przy urnach nie pojawi się trochę osób starszych co z pewnością pozytywnie wpłynie na wynik Korwina.

blady9mks 154

blady9mks

Użytkownik
Ja powiem tak. Do każdego betu, który zagracie do dnia wyborów warto przyprawić underem PO 29,5% po kursie 1,35. Na podbicie jak znalazł. Wobec sondaży i kolejnej afery tym razem Komora o &quot;użyczenie&quot; nie mam pojęcia jak można wystawiać taką linię, ale skoro jest trzezba przyprawiać ???? Polecam
A gdzie taka linia ? :grin::grin:

kopytko1337 1,2K

kopytko1337

Forum VIP
Widzę że na początku tematu sporo osób cisneło under nowoczesnej a tu w sondażach po 9% dostają. Dodatkowo duże promowanie partii w tv, niedługo przegonią lewicę i będą podawać tą partię w tv jako czarny koń wyborów. Tak był promowany kukiz i dostał na koniec 20%. Myślę że over 5.5 pokryją na miękko.
Nowoczesna over 5.5 betsafe kurs 1.5
Do tego Under 25 PO kurs 1.85 unibet
Adam wyżej wszystko opisałLudzie powinni się przerzucić na nowoczesną, do tego wysoka frekwencja co będzie na niekorzyść dla PO

J 127

jester72

Użytkownik
Ano może być mała wtopa na underze Nowoczesnej, ale jakoś mi nie gra wzrost Nowoczesnej i Zlewu przy jednoczesnym braku wyraźnego spadku notowań PO. PO, Zlew i N to jeden zbiór wyborców i wszelkie przepływy poparcia powinny się tu równoważyć. Bo w jakąś nadzwyczajną mobilizację wyborców tej strony nie chce mi się wierzyć.

blady9mks 154

blady9mks

Użytkownik
Widzę że na początku tematu sporo osób cisneło under nowoczesnej a tu w sondażach po 9% dostają. Dodatkowo duże promowanie partii w tv, niedługo przegonią lewicę i będą podawać tą partię w tv jako czarny koń wyborów. Tak był promowany kukiz i dostał na koniec 20%. Myślę że over 5.5 pokryją na miękko.
Nowoczesna over 5.5 Betsafe kurs 1.5
Prosze tylko nie to, nawet ty sie dales na to nabrac ?! Ludzie otworzcie oczy, popytajcie znajomych i nie dajcie sie manipulowac miediami.
Na te chwile elektorat niezadowolony PO bedzie systematycznie przechodzil albo na Lewice, ta czesc bardziej lewicowa, albo na Kukiza, a Ci ktorzy juz sie zawiedli na Kukiza przejda do PiSu. A Ci co poza PO swiata nie widzieli po prostu nie pojda.
Za Nowoczesna PO stoja banki, media i arogancki Petru, ktory jest jak wejdzie do SEjmu RP bedzie najwiekszym lobbysta jaki tam kiedykolwiek zasiadl. On ma praktycznie 1-2% poparcie w spoleczenstwie. Spojrzcie na jego wiece ile tam osob przychodzi , a ile media pokazuja.
W 2011 ten chwyt sie udal, bo internet nie byl jeszcze taki waznym medium jak dzis i udalo sie przeforsowac Paliglupa, zreszta Palikot mial wiecej poparcia u mlodych, a dzis te poparcie zbiera Kukiz i Korwin. Teraz w ulamek sekundy kazde slowo Petru jest poddawane prawdzie, a i zdjecia jego wiecow sa odmanipulowywane.
Jezeli ktos wierzy w te sondaze IBRiS to polecam dana tabelke i jak byl pompowany Komorowski i to nawet 2 dni przed wyborami, gdzie dawali mu prawie 15 % przewagi.

Po prostu ostrzegam granie na Nowoczesna patrzac tylko na sondaze i ogladajac telewizje ,te pompowanie balonika naprawde nie pomoga. Ludzie nie sa glupi i wiedza, ze to ten czlowiek im kiedys mowil, zeby brali kredyty we frankach, ze to ten czlowiek juz kiedys kandydowal i ze to ten czlowiek kiedys byl tajnym wspolpracownikiem Tuska.
Kurs 1,55 na to wydarzenie to bardzo smieszny zart. Moze i Nowoczesna wejdzie moze uda im sie zdobyc te 5.1% , ale czy to jest gra warta swieczki ? ;)
Porownajcie sobie linie jakie daja buki , a sondaze jakie sa publikowane i teraz , ktore firmy musza liczyc zyski ? Sondazownie ? ktore i tak zawsze znajda jakas firme , ktora kupi od nich sondaz? Czy buki , ktore musza na tym zarabiac ?
A co do Kukiza, nie byl on wcale promowany w mediach na taka skale jaka jest teraz Petru, Kukiz powstal po prostu na wkurwieniu duzej grupy Polakow, ktorzy nie chcieli Komorowskiego i tyle, dopiero tydzien, 2 tygodnie przed wyborami Kukiz pojawial sie w mediach.
uwazam typ za bardzo ryzykowny i przestrzegam przed nim. Sondaze klamia i promuja jedna partie, po to by PO mogla dalej rzadzic, a kurs jak i linia nie maja zadnej wartosci i sa niewarte grania .
Tutaj jeszcze sondaz M. Palade, ktory juz przed wyborami Prezydenckimi dobrze prewidzial jego wyniki http://palade.pl/puls-wyborczy/

blady9mks 154

blady9mks

Użytkownik
http://fakty.tvn24.pl/fakty-ekstra,52/sondaz-poparcia-dla-partii-powieksza-sie-przewaga-pis-nad-po,584129.html
Wzmożone wysiłki Platformy Obywatelskiej w kampanii wyborczej wydają się nie przynosić zamierzonych skutków, ponieważ w sondażach wzrasta przewaga PiS nad PO – obecnie wynosi ona aż 16 proc. Według najnowszego sondażu poparcia przygotowanego przez Millward Brown dla Faktów TVN i TVN24 partia Jarosława Kaczyńskiego może liczyć na 35 proc. poparcia, zaś Platforma Obywatelska – 19 proc. W Sejmie znalazłyby się również Zjednoczona Lewica (z poparciem 11 proc.), Nowoczesna Ryszarda Petru (8 proc.), ruch Kukiz’15 (5 proc.) oraz Polskie Stronnictwo Ludowe (5 proc.). (http://www.tvn24.pl)
Tak jak mowilem skoro w TVN PO ma juz tylko 19 % to leci na kolejny pulap 15 % A Lewica bedzie rosla i w tym momencie jest chyba ostatnia chwila by lapac Lewica wiecej niz PO bo jest jeszcze value.

B 37,3K

bartezgambler

Użytkownik
Wszystkie overy na lewicę do 7,5% to było dobre rozwiązania, podobnie jak wszystko powyżej 5,5% PSL-u. Teraz już linię podskoczyły.
Jeszcze raz zachęcam do rozważenie linii na frekwencję (na over) wszystko do 46% wydaję się być rozsądnym wyjściem
Na Betano masz Lewicę +16,75 bez podatku, więc durne 1,50 w sts to żenada.
pozdr

Do góry Bottom