>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Wybory parlamentarne w Polsce (2015)

Status
Zamknięty.
blady9mks 154

blady9mks

Użytkownik
Ja też nie jestem ekonomistą, ale bardzo uważnie słuchałem całego przemówienia Szydło, a potem Glińskiego póki TV Republika go nie przerwała w pół zdania ???? W każdym razie wyłapałem jedną rzecz, która mi nie pasowała. To wyliczenie 500zł oparte jest na obecnym poziomie rodzin z więcej niż 1 dzieckiem (bo to ma dotyczyć rodzin z co najmniej 2 dzieci) ale przecież jak wprowadzą to to spora liczba osób zacznie się rozmnażać szczególnie takie w których lepiej się zna rodzaje wódki i ceny denaturatu niż środki antykoncepcyjne. Oczywiście będzie to bodziec dla wszystkich i np po 9 miesiącach ???? ta kwota może się 2 razy powiększyć. Więc to wyliczenie nie uwzględnia żadnej prognozy co do wzrostu.

Po za tym martwi mnie zarzut małej ściągalności podatków. Z jednej strony PiS krytykuje PO za wprowadzenie tajnej instrukcji dotyczącej tego, że jakiś procent kontroli ma się zakończyć sukcesem, a z 2 mówi o małej ściągalności. Przecież PO właśnie po to wprowadziła tą instrukcję żeby zwiększyć ściągalność. Czy to oznacza, że jak PiS dojdzie do władzy jeszcze bardziej wzmocni skarbówkę ? Wytłumaczy mi ktoś ?

Co do samego panelu skupia on wszystkich ekonomistów i naukowców pisowskich, ale nie zapominajmy, że w całym ogóle to jest mniejszość i do tego często o niskim autorytecie w Polsce i Europie. Po wystąpieniu Glińskiego spodziewałem się więcej, ale facet jest z kosmosu, np w wystąpieniu ekonomicznym powoływał się na energię i patriotyzm Polaków (!), generalnie mówił nie spójnie. Taki Kołodko, Belka czy Balcerowicz w dyskursie ekonomicznym zjedli by go na kolację ???? . Wystąpienie Szydło było ok, w miarę spójne, ale te wyliczenia powinny zostać teraz sprawdzone przez 2 stronę czyli ekonomistów PO.
Jest roznica sciagac podatki, a napierdzielac kontrole i kasowac ludzi za jedno mleko czy kawalek sera. Co do tych dzieci to hmm dziwne to troche, nie powiedzialbym, ze od razu patologie tylko beda zakladac rodzine wieksza by dostac te 500 zl. Zreszta nie powinno sie ludzi nazywac patologie. Jak dla mnie to ludzie , ktorzy maja 1 dziecko i rodzice maja umowy smieciowki, a chca 2 to do nich najbardziej kieruje sie ten program..
Masz wyliczenia PO w tej ulotce. I zostaly one obalone. Dzisiaj byla ciekawa sytuacja w TVP info. 2 Prof. i obaj chwalili konwencje PiS i az moderatorke zatkalo.

Co do ,,pisowskich&#39;&#39; profesorow. Skoro maja tytyly profesorskie to ze soba tez cos reprezentuja, a to ze maja inne podglady niz ,,wiekszosc &#39;&#39; to co sa slabsi ? Moze wlasnie te poglady tych osob sa wiekszosci jednak w mediach sie o tym nie dowiesz . Obejrzyl sobie ten film Podziemna TV i zobaczysz jak manipuluja.

Juz pomimo tego , ze to PiS czy PO. Chodzi mi o to , ze PiS w tym momencie niszczy PO na poziomie programowej, medialnej . PiS zajmuje sie soba, pracuja nad swoim programem, a PO ? Po 8 latach rzadow we WRZESNIU maja zamiar zaprezentowac swoj program. A jedyne co pani Kopacz teraz robi to papuguje ,, PiS =Grecja&#39;&#39; A to sama Pani Kopacz doprowadza do Grecji wydajac wiecej niz sie ma :]

J 127

jester72

Użytkownik
Podatek Vat od 39 miliardów które pozostaną na rynku da przychód ok. 9 miliardów... &quot;Muj borze&quot;, kto to liczył??? Jakiś gimbus który oblał egzamin z matmy?! Widać, że pisał to ktoś, kto o podatku VAT nie ma zielonego pojęcia...

adamo80 17,4K

adamo80

Użytkownik
Jesteś idiotą. Przepraszam ale już nie wytrzymałem.
W sumie to nie powinna być obraza dla Ciebie, bo stwierdzam tylko fakt.
No prawda - nie wszyscy, ale większość pisowców umie tylko obrażać !. A może się nachlałeś i to napisałeś po pijaku ? Nie rozumiem. Czy słuchałeś całego wystąpienia Szydło i Glińskiego ? Bo ja tak. Napisałem swoje przemyślenia po tym wystąpieniu i żeby nie było, że jak lemming słuchałem &quot;telewizji reżimowej&quot; i stąd te wątpliwości. Nie słuchałem żadnych wypowiedzi dotyczących konwencji.
To jest właśnie dialog dyskusji i pojednania w wykonaniu PiSu - wyzywanie ludzi od idiotów, chociaż akurat po twoim avatarze i sposobie pisania - jednozdaniowych wypocin raczej obstawiam, że masz 15-25 lat, nie wiele jeszcze masz do powiedzenia, nachlałeś się i postanowiłeś pokazać jaki z ciebie kozak. Żenada i czekam na przeprosiny.
No i jak na moderatora forum to tylko świadczy o całym &quot;zarządzie&quot; tego forum. To nie pierwszy raz kiedy mod/admin tak się zachowuję ! Po prostu wstyd i takim wypowiedziom powinni przyjrzeć się sponsorzy !! Bo ja nikogo tu nie obrażam !

A TU PRZYKŁAD NORMALNEJ RZECZOWEJ I MERYTORYCZNEJ ODPOWIEDZI:
Jest roznica sciagac podatki, a napierdzielac kontrole i kasowac ludzi za jedno mleko czy kawalek sera. Co do tych dzieci to hmm dziwne to troche, nie powiedzialbym, ze od razu patologie tylko beda zakladac rodzine wieksza by dostac te 500 zl. Zreszta nie powinno sie ludzi nazywac patologie. Jak dla mnie to ludzie , ktorzy maja 1 dziecko i rodzice maja umowy smieciowki, a chca 2 to do nich najbardziej kieruje sie ten program..
Masz wyliczenia PO w tej ulotce. I zostaly one obalone. Dzisiaj byla ciekawa sytuacja w TVP info. 2 Prof. i obaj chwalili konwencje PiS i az moderatorke zatkalo.
Co do ,,pisowskich&#39;&#39; profesorow. Skoro maja tytyly profesorskie to ze soba tez cos reprezentuja, a to ze maja inne podglady niz ,,wiekszosc &#39;&#39; to co sa slabsi ? Moze wlasnie te poglady tych osob sa wiekszosci jednak w mediach sie o tym nie dowiesz . Obejrzyl sobie ten film Podziemna TV i zobaczysz jak manipuluja.

Juz pomimo tego , ze to PiS czy PO. Chodzi mi o to , ze PiS w tym momencie niszczy PO na poziomie programowej, medialnej . PiS zajmuje sie soba, pracuja nad swoim programem, a PO ? Po 8 latach rzadow we WRZESNIU maja zamiar zaprezentowac swoj program. A jedyne co pani Kopacz teraz robi to papuguje ,, PiS =Grecja&#39;&#39; A to sama Pani Kopacz doprowadza do Grecji wydajac wiecej niz sie ma :]
Jeśli ściągalność ma oznaczać większe kontrole u dużych to się zgadzam i popieram, bo z własnego doświadczenia wiem, kiedy pracowałem w służbach kontrolnych RP, to zawsze woleliśmy chodzić do małych firm, bo pracy mało, stresu mało i wszystko było ok, ale to ci duzi mają znacznie większą odpowiedzialność i większe przekręty. Oby to chodziło o to, a nie wzmożenie w ogóle kontroli. Moim zdaniem wszystkie wyliczenia powinny uwzględniać prognozowane skutki np. damy 500zł na 2 dziecko to nie liczymy tylko stanu obecnego, a zwiększamy stan obecny o np. 30%, jak podniesiemy kwotę wolną od opodatkowania do 8000zł to prognozujmy, że cwaniaczki szybko zaczną tak robić, żeby jej nie przekroczyć np. darowiznami i doliczmy kolejne 30% itd, a na tej konwencji Szydło miała wyliczenia w oparciu o status-quo.

bykuwodzu 839

bykuwodzu

Użytkownik
A tak Adamo 80 bez obrazy ale nie mowil Ci ktos jeszcze ze jestes troche dziwny?
Moze w zyciu taki nie jestes jak w internecie nie wiem ale masz spaczona wizje swiata troszke, moze byc ciezko w zyciu.
dzieci powinny byc odbierane jak ktos sobie zrobi i wyciaga reke do panstwa zeby utrzymywac. Powinna byc odpowiedzialnosc. Tak jest w Norwegii, Europa nawet zachodnia moze gonic ten wzor. A nie 500 zl na jakies cudze bachory. Z jakiej paki hehe, panstwo dlugo by nie pociaglo
http://polskiepiekielko.pl/szydlo-zostala-wybrana-przez-usa/
Czy kiedys ktos reprezentujacy polskie interesy albo co sie zna na rzeczy, chociaz &#39;LUB&#39; juz nie mowie o &#39;I&#39;
Chyba znowu ktos tu bedzie recznie sterowany
https://www.youtube.com/watch?v=q73PmB7QNvc
Mowilem ze toto do kola gospodyn wiejskich sie nadaje, no ale jak jest jakas wiesniara to rodzi ryzyko ze bedzie sterowany recznie

adamo80 17,4K

adamo80

Użytkownik
A tak Adamo 80 bez obrazy ale nie mowil Ci ktos jeszcze ze jestes troche dziwny?
Moze w zyciu taki nie jestes jak w internecie nie wiem ale masz spaczona wizje swiata troszke, moze byc ciezko w zyciu.
dzieci powinny byc odbierane jak ktos sobie zrobi i wyciaga reke do panstwa zeby utrzymywac. Powinna byc odpowiedzialnosc. Tak jest w Norwegii, Europa nawet zachodnia moze gonic ten wzor. A nie 500 zl na jakies cudze bachory. Z jakiej paki hehe, panstwo dlugo by nie pociaglo
http://polskiepiekielko.pl/szydlo-zostala-wybrana-przez-usa/
Czy kiedys ktos reprezentujacy polskie interesy albo co sie zna na rzeczy, chociaz &#39;LUB&#39; juz nie mowie o &#39;I&#39;
Chyba znowu ktos tu bedzie recznie sterowany
https://www.youtube.com/watch?v=q73PmB7QNvc
Mowilem ze toto do kola gospodyn wiejskich sie nadaje, no ale jak jest jakas wiesniara to rodzi ryzyko ze bedzie sterowany recznie
Wiesz w domu wariatów na 100 wariatów &quot;dziwni&quot; się wydają trzej lekarze ???? Zaręczam ci, że na innego typu forum np. zwolenników PO to nie ja byłbym dziwny. W każdym razie nikt mi nigdy nie mówił, że jestem dziwny wręcz przeciwnie, ale jestem dosyć dużym indywidualistą walczącym ze stereotypami, zawsze więc niektóre moje poglądy są kontrowersyjne, ale nigdy staram się w dyskusji nikogo nie obrażać i jestem otwarty na dyskusję. W zasadzie cała moja rodzina i znajomi to pisowcy i jakoś razem się lubimy bo oprócz polityki jest milion innych fajnych spraw.
A co do dzieci masz widzę podobne zdanie co ja, z tym, że ja uważam, że należy wspierać przyrost naturalny, ale tak jak jest to robione dzisiaj - z głową np karta dużej rodziny. Jeśli kogoś nie stać także powinien mieć na to kasę, ale bez przesady bo dzieci będą głównie odwdzięczały się swoim rodzicom, a nie wszystkim podatnikom. No i kwestia cwaniactwa. Podniósł się lament jak ta zła Platforma będzie odbierać 1000zł dla matek prowadzących firmy i mających dzieci, a prawda jest taka, że wykryto, że wiele dziewczyn robi coś takiego: zakłada firmę na miesiąc - odprowadza ZUS za miesiąc - po miesiącu idzie na 2 letni macierzyński z 1000 zł/miesiąc. Zakładają działalność wyłącznie po to aby dostać kasę na dziecko !. Dlatego chce się wprowadzić zasadę, że musi być taka firma co najmniej 6 m-cy. Już nie będę pisać o etyce podatników i obywateli, bo znowu mnie ktoś nazwie &quot;idiotą&quot; albo &quot;dziwnym&quot;, ale ja osobiście wolę nawet zapłacić skarbówce czy ZUSowi w niejasnej sytuacji trochę więcej bo co prawda jestem przeciw podatkom, ale jako prawnik i państwowiec nie wyobrażam sobie naginania czy łamania przepisów.
I tak w dziale LE czekam na twoją opinię dotyczącą naszej pary serbsko-kazachskiej w rewanżu ???? Pozdrawiam.

xavy 386

xavy

Użytkownik
Jeszcze miesiąc temu - już po wygraniu wyborów przez Andrzeja Dudę - wydawało mi się nieprawdopodobne żeby PiS wygrał wybory w taki sposób żeby mógł rządzić samodzielnie, ale teraz to już chyba wszystko na to wskazuje. Ciekaw jestem jaki im dajecie procent uzyskanych głosów w październikowych wyborach?? Ja obstawiam, że mogą dobić nawet do 45% co byłoby potężnym wynikiem.
PiSowi sprzyja fakt, że lewica się posypała i to właśnie PiS - dzięki swoim socjalnym obietnicom - zbiera sporą część z nich. Ponadto sprzyjają im również deklaracje Kukiza jak ta o nie posiadaniu programu - to bez sensu z jego strony.

rangizz 2,7K

rangizz

Użytkownik
Podatek Vat od 39 miliardów które pozostaną na rynku da przychód ok. 9 miliardów... &quot;Muj borze&quot;, kto to liczył??? Jakiś gimbus który oblał egzamin z matmy?! Widać, że pisał to ktoś, kto o podatku VAT nie ma zielonego pojęcia...
A co w tym jest źle? Rozwiń, bo jestem ciekaw.
btw To kim ty w końcu jesteś Adamo? Kiedyś w dyskusji o ekonomii pisałeś, że skończyłeś szkołę Balcerowicza, potem, że jesteś prawnikiem przy dyskusji prawnej, innym razem, że Unia jest zajebista bo dała ci kapuchę dla twojego małego przedsiębiorstwa, a jak się okazuje przy okazji rozmowy o kontroli w przedsiębiorstwach, byłeś jeszcze kiedyś jakimś typem od kontroli. Zacznijmy dyskusję o religii to wyjdzie na jaw, że 2 lata spędziłeś w seminarium. Człowiek renesansu.
P.S. Czekam na odpowiedź, że to Pisowska retoryka :cool:

blady9mks 154

blady9mks

Użytkownik
Jeszcze miesiąc temu - już po wygraniu wyborów przez Andrzeja Dudę - wydawało mi się nieprawdopodobne żeby PiS wygrał wybory w taki sposób żeby mógł rządzić samodzielnie, ale teraz to już chyba wszystko na to wskazuje. Ciekaw jestem jaki im dajecie procent uzyskanych głosów w październikowych wyborach?? Ja obstawiam, że mogą dobić nawet do 45% co byłoby potężnym wynikiem.
PiSowi sprzyja fakt, że lewica się posypała i to właśnie PiS - dzięki swoim socjalnym obietnicom - zbiera sporą część z nich. Ponadto sprzyjają im również deklaracje Kukiza jak ta o nie posiadaniu programu - to bez sensu z jego strony.
PiSowi sprzyja to , ze jako jedyni cos robia i to tyle. PO sie kompromituje na kazdym kroku , Lewica sie rozpadla, Kukiz nie wie czego chce , Petru zabiera dla PO a sam nie wejdzie . Do tego tylko Korwin moze cos jeszcze zdzialas jak bedzie szedl swoja droga i to tyle. PiS ma szanse miec samodzielna wiekszosc i to tyle. Gdyby PO cos jeszcze robila to moze maja szanse na te 20% , ale tak to bedzie jeden wielki upadek :]

blady9mks 154

blady9mks

Użytkownik
Adamo80 Czy uwazas, ze laureat ngrody Nobla to tez ,,pisowski&#39;&#39; Profesor
O 12:30 zostanie przedstawiona drużyna ekspertów. Tak wygląda plan ostatniego dnia konwencji.
10:00 – Wystąpienie laureata Nagrody Nobla w dziedzinie ekonomii Erica Maskina
11:25 – Panel – System Sprawiedliwości
12:30 – Wystąpienia finałowe

J 127

jester72

Użytkownik
:cool:
Po pierwsze - PiS zapowiada powrót do stawki 22%.
Po drugie - fałszywe założenie że cała dodatkowa kasa pójdzie na towary i usługi obłożone najwyższą stawką, a przecież stawki podatkowe Vat to obecnie 23% 8% 5%:

Po trzecie - przyjęto założenie o 100% ściągalności Vatu podczas gdy obecnie to ok. 80%
No i creme de la creme:
39 mld to kwota brutto. VAT obliczamy ze wzoru: kwota * stawka VAT / (1 + stawka VAT)
Czyli 39 miliardów * 0,23 /1,23 daje ok 7,3 miliarda a dla 22% 7,03 miliarda.
Dołóż do tego brak stuprocentowej ściągalności, nawet jeśli poprawionej to do ilu? 90% to max - i juz masz ok 6,3 miliarda a pozostaje jeszcze kwestia jakie towary i w jakiej proporcji zakupią za te pieniądze Polacy. Bo na pewno nie tylko i wyłącznie te opodatkowane najwyższą stawką.
Ktoś to to pisał, na pewno nikt kto ma chociaż blade pojęcie o VAT, mocno się skompromitował. A już osoba która to &quot;puściła&quot; do publikacji...! ????

bykuwodzu 839

bykuwodzu

Użytkownik
http://wyborcza.biz/biznes/1,123420,18294948,Referendum_w_Grecji__Czy_Grecy_odrzuca_pomoc_.html#MT
Az 40 procent idiotow tam jest ze zaglosowali na tak?
Alez idzie jesien dla zydowskich kukielek .
No to eurofile, zgodnie z przewidywaniami Grecja odrzuca zydowski sznur no bo kazdy by tak normalny na umysle zrobil.
Kolejne kroki za kilka tygodni.
- Hiszpania, Grecja, Wlochy, Portugalia tez pokazuja Unii wala
- Francja tez sie wypina
- Anglia glosuje za wyjsciem z Unii
- zostaja Niemcy i Beneluks
Ciekawy bedzie dalszy los postsowieckich a obecnie niemiecko-amerykanskich kolonii typu Europa Wschodnia, moim zdaniem Niemcy wspanialomyslnie pozwola pracownikom podcierac dupki u siebie. Ale z unii jewropejskiej zostanie bardzo niewiele jakas 1/4 z tego co jest. Myslalo sie ze bedzie po wieczne czasy tania sila robocza, rynek zbytu i kolonie, to jest jeden z pierwszych szpicow w zeby.

P 276

pwlib

Użytkownik
Zbyt piękne aby się sprawdziło;)
Upadek unii radzieckiej od państwa gdzie zaczęła się demokracja- cudownie ????
A POlszewika adamo radzę ignorować, raz korwinista, raz wyborca bula, innym razem wychwalający taniego winiarza spod biłgoraju.
Gość stary a nadal głupi.

adamo80 17,4K

adamo80

Użytkownik
btw To kim ty w końcu jesteś Adamo? Kiedyś w dyskusji o ekonomii pisałeś, że skończyłeś szkołę Balcerowicza, potem, że jesteś prawnikiem przy dyskusji prawnej, innym razem, że Unia jest zajebista bo dała ci kapuchę dla twojego małego przedsiębiorstwa, a jak się okazuje przy okazji rozmowy o kontroli w przedsiębiorstwach, byłeś jeszcze kiedyś jakimś typem od kontroli. Zacznijmy dyskusję o religii to wyjdzie na jaw, że 2 lata spędziłeś w seminarium. Człowiek renesansu.
P.S. Czekam na odpowiedź, że to Pisowska retoryka :cool:
Nigdy nie pisałem o żadnej szkole Balcerowicza, tylko, że w dużej części się z nim zgadzam. Cała reszta się zgadza. To tak trudno sobie wyobrazić ? Jak się ma trochę więcej niż 25 lat to można ogarnąć bycie po dwóch stronach barykady. A co do poglądów politycznych tak zgadza się - byłem kiedyś w UPR, może niektórych z was jeszcze nie było na świecie wtedy ???? , znałem Pana Korwina-Mikke osobiście. Mój jeden kolega tworzył nawet struktury w jednym z miast. Obecnie głosowałem na PO i &quot;bula&quot; a i poglądy winiarza z pod Biłgoraja są mi bliskie.
Gorsze od poglądów, nawet sprzecznych z moimi jest ignorancja, niewiedza, głupota i nietolerancja oraz brak umiejętności rozmowy. Jak Unia się zawali, może i za rok czy dwa od rozwalenia będzie lepiej, ale przez ten okres czasu czeka nas piekło, a pierwsi w dupę dostaną młodzi 18-30 lat bo zawsze przy problemach bezrobocie uderza w nich.
A &quot;dumna&quot; Grecja albo tyle już nakradła, że mają jeszcze kasę, albo są na tyle głupi, że się nie boją braku pomocy ze strony UE. Już nie mieli na emerytury i renty, a firmy zwijają się w maksymalnym tempie, a i armii nie mają żeby na kogoś napaść więc ja na miejscu UE i MFW nie dał bym im już ani jednego eurocenta i niech wyp.....ją z UE i radzą sobie sami.
A jeśli chodzi o polskich polityków to na całe szczęście nikt nam nie proponuje modelu greckiego. Oni po prostu oszukiwali wierzycieli i płacili budżetówce wielkie pieniądze. Np był dodatek 400 euro za mycie rąk przed pracą lub nie spóźnianie się, normą nie były &quot;trzynastki&quot; ale &quot;czternastki&quot; a w państwowych liniach lotniczych nawet &quot;siedemnastki&quot;. Po prostu te pieniądze zostały rozdane. Oczywiście posadki w urzędach poprzez nepotyzm. Zachowywali się jak dziecko, które pożycza i wydaje bez opamiętania. A teraz od 5 lat spłacają to wszystko, a końca nie widać i się zbuntowali, ale wycierpieć swoje muszą bo jak nie pomoc z UE to tam zaczną ludzie umierać na ulicach i będzie się wysyłało misje humanitarne. Jak więc słucham cię Byku ja nie wiem czy ty nie masz żadnej wiedzy i tak piszesz czy masz wiedzę, ale antysystemowość padła ci na mózg. w tej chwili np. emeryci dostają groszowe emerytury, ale dostają. Jak odejdzie pomoc z UE nic nie będą dostawali, taka jest różnica. I powiem wam, że jak ludzie zaczną umierać to kto wie czy i ten obecny, populistyczny premier nie zawiśnie na stryczku. A ty Byku razem z moim ulubieńcem pwlib piszesz o jakiejś rewolucji za 2 tygodnie, o rozwaleniu Unii. To Grecja ma problemy, a nie Unia. Jakoś to zawirowanie z euro i Hiszpania i Włochy przecierpią bo Niemcy mają takie rezerwy oraz EBC i MFW, że nie dopuści się do niczego złego. A w razie czego pomogą USA, bo już w przemówieniu dawał znać o tym Obama. A Grecja przez głupi rząd i otumaniony naród kopie sobie dół. To jest przykład na to jak bardzo źle można wybierać polityków i to nie dotyczy teraz Syrizy, ale ostatnich 15 lat w Grecji. Tam nie było takiego Balcerowicza, Petru, Kołodko, Belki tylko byli populiści w stylu Kukiza, a za chwilę Grecy nie będą mieli co jeść !!!
Tak nie zachowała by się nigdy ani PO ani PiS ani Petru ani nikt inny, no może z wyjątkiem Kukiza, ale jego programu nie ma więc można gdybać. Obrzucanie się &quot;Grecją&quot; to tylko gra polityczna, nic więcej. Dziwią mnie twoje poglądy Byku, że piszesz o sznurach żydowskich itd. Jak byś pożyczał kasę kolesiowi przez parę lat, potem byś się zgodził na jakiś plan naprawczy, kiedy by nie płacił; a on dalej by cię dymał to by było w porządku ? No chyba, że tak nienawidzisz tej &quot;żydowskiej Unii&quot;, że po prostu uważasz, ze należy ją okraść.

P 276

pwlib

Użytkownik
To jest przykład na to jak bardzo źle można wybierać polityków i to nie dotyczy teraz Syrizy, ale ostatnich 15 lat w Grecji. Tam nie było takiego Balcerowicza, Petru, Kołodko, Belki tylko byli populiści w stylu Kukiza, a za chwilę Grecy nie będą mieli co jeść !!!
Kto w końcu zbanuje tego ordynarnego kłamcę bądź umysłowego impotenta? Rządząca przez wiele lat w Grecji neoliberalna Nowa Demokracja, która z pewnością przyczyniła się do kryzysu najbardziej to właśnie takie balcerowicze, petry, kołodki i belki, dość na tym forum tego domorosłego specjalisty uważającego się za najmądrzejszego z mądrych!

adamo80 17,4K

adamo80

Użytkownik
Kto w końcu zbanuje tego ordynarnego kłamcę bądź umysłowego impotenta?
Z jednej strony jesteś antysystemowy, nie lubisz &quot;dyktatury Żydów&quot; czyli jesteś za wolnością, a z 2 dawał byś bany za wolność słowa ? No właśnie jesteś typem takiego rewolucjonisty jak bolszewicy - zmieciemy stary porządek, a wrogów zabijemy. Na całe szczęście wtedy to było groźne i doprowadziło do zabicia milionów ludzi, np. to co zrobił Stalin; dzisiaj jesteś tylko śmieszny. Więcej nie będę reagował na twoje zaczepki i zalecam badania lekarskie ???? Jedyne co umiesz robić do obrażać oponentów politycznych, ciekawe czy w życiu też wysuwasz takie teorie o Żydach w pracy czy szkole czy towarzystwie. No chyba, że jesteś jakimś debilnym kibolem (zaznaczam - kibolem nie kibicem), tam może byś znalazł uznanie.

P 276

pwlib

Użytkownik
Z jednej strony jesteś antysystemowy, nie lubisz &quot;dyktatury Żydów&quot; czyli jesteś za wolnością, a z 2 dawał byś bany za wolność słowa ? No właśnie jesteś typem takiego rewolucjonisty jak bolszewicy - zmieciemy stary porządek, a wrogów zabijemy. Na całe szczęście wtedy to było groźne i doprowadziło do zabicia milionów ludzi, np. to co zrobił Stalin; dzisiaj jesteś tylko śmieszny. Więcej nie będę reagował na twoje zaczepki i zalecam badania lekarskie ???? Jedyne co umiesz robić do obrażać oponentów politycznych, ciekawe czy w życiu też wysuwasz takie teorie o Żydach w pracy czy szkole czy towarzystwie. No chyba, że jesteś jakimś debilnym kibolem (zaznaczam - kibolem nie kibicem), tam może byś znalazł uznanie.
Ja nie jestem za wypisywaniem bzdur lub kłamstw. To, że istnieje wolność słowa nie oznacza, że ty możesz kłamać lub bredzić. A kłamałeś w zdaniu które zacytowałem. Syriza jak krytycznie bym ją oceniał jest najmniej odpowiedzialna za grecki kryzys bo rządzi od pół roku. ty bredzisz, że jest inaczej przywołując jakiś rzekomych specjalistów w pokroju kołodki, petru, belki czy balcerowicza( wszyscy celowo z małej litery ) których greccy odpowiednicy rzekomo w Grecji nie mają nic za uszami i gdyby tacy rządzili to by Grecja nie wpadła w długi. Jednym faktem udowodniłem ci , że nie dość, że rządzili to jeszcze wszystko spier***
Ja nigdzie ciebie nie obrażam, stwierdzam jedynie fakty. Nie będzie jakiś anonim adamo- kuc, później bul by w końcu wyborca tfojego rucha tutaj bredził.
Tak- w życiu też wysuwam takie fakty a nie teorie o żydach. Złodziejskie, żydowskie banki jak goldman sachs czy lehman brothers to nie są teorie a fakty. Wiem, że żydofil się z tym nie zgodzi. Ale żadnego wrażenia to na mnie nie robi.

blady9mks 154

blady9mks

Użytkownik
Nie chce juz tutaj cytowac innych i ich nawracac czy przekonywac, ze warto zmienic podglady . Przejrzalem dzisiaj sobie wiadomoci i teksty ,, PO-wskich mediow&#39;&#39; bo ciezko to po prostu inaczej nazywac i tak o to .
Tomasz Lis wielki dzienikarz atakuje wikipedia, bo ktos tam wstawil informacje o jego rodzinie, rozumiem atakowac Wikipedie, ale dyktowanie i pisanie , ze za tym stoi PiS to jest wlasnie retoryka tych ludzi, ktorzy maja strach w oczach .
http://tomaszlis.natemat.pl/147659,wikisyf-czyli-lapy-precz-od-mojej-rodziny
Warto sobie od razu spojrzec na 1 ciekawy komentarz
Oburzony na sprawdzenie życiorysu swojej rodziny napisał facet, który:
a) grzebał w życiorysie ojca Kaczyńskich
b) napisał podszyty antysemityzmem tekst o teściu Andrzeja Dudy
c) zacytował NIEPRAWDZIWE informacje na temat córki Andrzeja Dudy i sprzedał je jako prawdę na tydzień przed drugą turą wyborów
No po prostu rewelacja ????
Zasiałeś wiatr - zbieraj burzę.
Wikisyf? Chyba raczej WikiLis.
Albo inne połączenie tych dwóch wyrazów ale nie będę schodził na poziom nadredaktora, który od lat nie napisał tekstu bez wyzwisk od &quot;swołoczy&quot;, &quot;bydła&quot; itp.
Wiecej juz chyba nie trzeba dokladac. Lecimy dalej . Pamietacie zlecenie rzadu na 118 samochodow w tym jakies Suvy ( niewiadomo komu potrzebne ) samochody z czujnikiem parkowania itd. Dobrze, ze dzienikarze naglosnili te sprawe , bo jeszcze by sie wlasnie skonczylo na tych zakupach a tak o to mamy : http://www.rmf24.pl/fakty/polska/news-przetarg-na-116-aut-dla-administracji-uniewazniony,nId,1847196
I teraz pytanie jak to mozliwe, ze nagle ze 118 samochodow potrzebne sa tylko 38 ? Czy to nie jest wlasnie pycha, arogancja i wydawanie ponad stan, ktore doprowadzilo do bankructwa Grecji, i ktorym straszy nas Kopacz i Kaminski ? Skoro nagle potrzebuja tylko 38 to po co chcieli kupic 118 ?! To jest jawne oszukiwanie obywateli i wydawanie pieniedy,ktore mozna bylo inaczej zainwestowac ?
I na koniec piekne podsumowanie PO i ich rzadow. PiS oglosilo, ze chce ustrzelnic system podatkowy i w taki sposob zyskac ,wiecej pieniedzy na inne wydatki . I co na to PO ? Lepiej sie czegos zlapac by nie spasc po tych slowach o to na konferencji prasowej rzecznik rzadu i jakis posel strasza Polakow tym, ze jak zaglosuje na PiS to oni uwagga , beda sciagac podatki . przychodzi mi do glowy tylko hahaha. Rzad demokratycznego panstwa ostrzega Polakow, ze jak zaglosuja na inna partie to ona bedzie sciagac podatek , ktory i tak trzeba placic , wiec daje ona pozwolenie tym osobom , ktore nie placa i kradna . Toc to jest jeden wielki skandal. Ci ludzie nie maja za grosza rozumu i samokrytyki. Ciagle tylko PiS , PiS i PiS , a sami nic nie robia , nawet nie probuja wmawiac ludziom, ze maja jakis plan czy cos po prostu co zrobi PiS to oni ,, nie da sie , PiS zle liczy , PiS chce Grecji&#39;&#39;
Przypomina mi to bardzo slaby film , w ktorym niestety ofiarami staniemy sie my , jezeli wladza dalej bedzie tak obojetna. Dlatego nawet juz nie wchodze w dyskusje z Bykiem, czy Adamo 1macie woje poglady. Mam nadzieje, ze Byku zabierze jak najwiecej glosow dla Platformy , do Adamo mam prytanie czy taki rzad ma wgl. jeszcze jakas legitymacje do rzadzenia ? Czy oni nie maja tupety by samemu odejsc ? A i jeszcze do karty duzej rodzin, wiedze ze nie wiesz na czym ona polega i mowisz , ze jest lepsza od 500 zl na dziecko . Wytlumacz mi skad rodzice , ktorzy nie maja pieniedzy maja dac dziecku 15 zl na wyjscie do teatru, ktore wlasnie daje Karta duzej rodzin ( zamiasz 30 zl , takie dziecko musi placic 15) do tego wyjscie do planetarium czy cos . Rozumiem jakby tam byl rabat na stolowke szkolna czy do jakis sieci sklepowych , ale nie to sa wlasnie takie ulgi na teatr , planetarium i muzeum do ktorego rodzice musza swoje dolozyc, czyli tak jak z dotacjami z Unii , my Ci dajemu 50% , a reszte sam dodkladaj debilu. Czy to jest wgl. sprawiedliwe ?
Pewnie nikt mnie i tak rzeczowo nie odpisze na moje zarzuty wobec PO i wladzy jaka oni wykonuje, mam po prostu nadzieje, ze ludzie sie obudza i oddadza nawet swoj glos na Palikota nizeli, na tych zlodzieji i dadza szanse innej partii pokazac co potrafia ( argument PiS mialo 2 lata mozecie wlozyc miedzy ksiazkii) PiS mialo 2 koalicjantow, z ktorymi ciezko sie dogadac , a PO ma Psl , ktore wydyma swinie by byc w sejmie ;) Dziekuje za odbior i czekam na merytotyczna dyskusje.

adamo80 17,4K

adamo80

Użytkownik
do Adamo mam prytanie czy taki rzad ma wgl. jeszcze jakas legitymacje do rzadzenia ? Czy oni nie maja tupety by samemu odejsc ? A i jeszcze do karty duzej rodzin, wiedze ze nie wiesz na czym ona polega i mowisz , ze jest lepsza od 500 zl na dziecko . Wytlumacz mi skad rodzice , ktorzy nie maja pieniedzy maja dac dziecku 15 zl na wyjscie do teatru, ktore wlasnie daje Karta duzej rodzin ( zamiasz 30 zl , takie dziecko musi placic 15) do tego wyjscie do planetarium czy cos . Rozumiem jakby tam byl rabat na stolowke szkolna czy do jakis sieci sklepowych , ale nie to sa wlasnie takie ulgi na teatr , planetarium i muzeum do ktorego rodzice musza swoje dolozyc, czyli tak jak z dotacjami z Unii , my Ci dajemu 50% , a reszte sam dodkladaj debilu. Czy to jest wgl. sprawiedliwe ?
Oczywiście ma w obecnej kadencji legitymację do rządzenia bo został wybrany głosami milionów Polaków 4 lata temu, w tym moim. Zauważ też, że w starciu Komor vs Duda różnica wyniosła ok 3%. Oznacza to, że wciąż rządy PO popiera prawie połowa głosujących. Więc dlaczego ma nie mieć takiej legitymacji ?
Co do 2 pytania wytłumacz mi skąd ja będę miał wziąć np. 500zł z powodu podwyższenia podatków właśnie na te dzieci ? Mam pełno kredytów i przy ponownej podwyżce ZUSu albo podatków mogę znaleźć się na ulicy, jak setki tysięcy małych przedsiębiorców dźwigających na swoich barkach, tylko dzięki swojemu pomysłowi i pracy po 18 godzin dziennie; cały ten socjalistyczny, roszczeniowy balast. Gdybyśmy mieli rezerwy, gdybyśmy byli szejkami to ja bym był żeby i po 5000zł za każde dziecko dostawała każda Polka, ale aby im dać komuś trzeba zabrać i nie wierzcie w obietnice PiSu. Jeśli będą spełniali swoje obietnice podniosą ZUS, podatki i tak jak powiedziała Pani Premier będzie 4 razy tyle kontroli co obecnie, a sami krytykowali tajne instrukcje w skarbówce. Karta wielkiej rodziny to było to na co nas stać. Oczywiście to nie jest jakaś bajka i wszystko co napisałeś o jej mankamentach jest prawdą, ale przecież PO wydłużyła zasiłki macierzyńskie czy wprowadziła to 1000zł dla matek-przedsiębiorców. Były więc działania prorodzinne. Dzisiaj w Faktach po Faktach był Święcicki i Sasin i na realne pytanie Święcickiego o wyliczenia, Sasin tylko powtarzał, że wciąć mówicie, &quot;że nie da się niczego zrobić&quot; Owszem nie da się, bo matematyka i ekonomia to nauki ścisłe, a nie literatura.
Jeśli PiS wygra i wprowadzi wszystkie te obietnice, a ja na tym nic nie stracę (bo nawet nie marzę, że zyskam jak stoczniowiec czy matka mająca gromadkę dzieci, każde 500zł) a do tego nie zadłuży kraju w sensie długu publicznego lub zobowiązań międzynarodowych to będą geniuszami. Na dzień dzisiejszy te wyliczenia są amatorskie, dyletanckie i bardziej na zasadzie &quot;jakoś to będzie&quot;, jak całe te 2 lata rządów PiSu. Jest też scenariusz w którym w wyniku rządów tej partii zbankrutuję, a wtedy to tacy ludzie jak ja będą demonstrowali pod krzyżem na Krakowskim Przedmieściu.
Natomiast słuchałem przed chwilą Kukiza w Kropce nad i i powiem, że takie wypowiedzi jak Byka, który by chciał niszczyć UE i mafie żydowskie itd mnie całkowicie zraziły do Kukiza, ale już on sam mówił bardzo sensownie i jednak jego poglądy są bardzo liberalne np. tekst o okradaniu przez państwo pracobiorców i pracodawców jest w pełni prawdą. Chce też legalizacji marihuany więc są to bardzo wolnościowe, liberalne poglądy. To powoduje, że jednak może powstanie szybciej koalicja Kukiza i PO co by zagwarantowało by nam kierunek liberalny w obyczajowości i gospodarce niż PiS gdzie byłby kierunek wyłącznie socjalistyczny i konserwatywny - oni tak naprawdę mówiąc o tym solidaryźmie społecznym, kontroli państwa zmierzają z pełną prędkością w stronę totalnej lewicowości. Jedyne światełko w całym PiSie to Gowin, który m in przez podatki odszedł z PO, ale jeśli będzie fikał po prostu go wywalą, niestety.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom