blady9mks
Użytkownik
Jest roznica sciagac podatki, a napierdzielac kontrole i kasowac ludzi za jedno mleko czy kawalek sera. Co do tych dzieci to hmm dziwne to troche, nie powiedzialbym, ze od razu patologie tylko beda zakladac rodzine wieksza by dostac te 500 zl. Zreszta nie powinno sie ludzi nazywac patologie. Jak dla mnie to ludzie , ktorzy maja 1 dziecko i rodzice maja umowy smieciowki, a chca 2 to do nich najbardziej kieruje sie ten program..Ja też nie jestem ekonomistą, ale bardzo uważnie słuchałem całego przemówienia Szydło, a potem Glińskiego póki TV Republika go nie przerwała w pół zdania ???? W każdym razie wyłapałem jedną rzecz, która mi nie pasowała. To wyliczenie 500zł oparte jest na obecnym poziomie rodzin z więcej niż 1 dzieckiem (bo to ma dotyczyć rodzin z co najmniej 2 dzieci) ale przecież jak wprowadzą to to spora liczba osób zacznie się rozmnażać szczególnie takie w których lepiej się zna rodzaje wódki i ceny denaturatu niż środki antykoncepcyjne. Oczywiście będzie to bodziec dla wszystkich i np po 9 miesiącach ???? ta kwota może się 2 razy powiększyć. Więc to wyliczenie nie uwzględnia żadnej prognozy co do wzrostu.
Po za tym martwi mnie zarzut małej ściągalności podatków. Z jednej strony PiS krytykuje PO za wprowadzenie tajnej instrukcji dotyczącej tego, że jakiś procent kontroli ma się zakończyć sukcesem, a z 2 mówi o małej ściągalności. Przecież PO właśnie po to wprowadziła tą instrukcję żeby zwiększyć ściągalność. Czy to oznacza, że jak PiS dojdzie do władzy jeszcze bardziej wzmocni skarbówkę ? Wytłumaczy mi ktoś ?
Co do samego panelu skupia on wszystkich ekonomistów i naukowców pisowskich, ale nie zapominajmy, że w całym ogóle to jest mniejszość i do tego często o niskim autorytecie w Polsce i Europie. Po wystąpieniu Glińskiego spodziewałem się więcej, ale facet jest z kosmosu, np w wystąpieniu ekonomicznym powoływał się na energię i patriotyzm Polaków (!), generalnie mówił nie spójnie. Taki Kołodko, Belka czy Balcerowicz w dyskursie ekonomicznym zjedli by go na kolację ???? . Wystąpienie Szydło było ok, w miarę spójne, ale te wyliczenia powinny zostać teraz sprawdzone przez 2 stronę czyli ekonomistów PO.
Masz wyliczenia PO w tej ulotce. I zostaly one obalone. Dzisiaj byla ciekawa sytuacja w TVP info. 2 Prof. i obaj chwalili konwencje PiS i az moderatorke zatkalo.
Co do ,,pisowskich'' profesorow. Skoro maja tytyly profesorskie to ze soba tez cos reprezentuja, a to ze maja inne podglady niz ,,wiekszosc '' to co sa slabsi ? Moze wlasnie te poglady tych osob sa wiekszosci jednak w mediach sie o tym nie dowiesz . Obejrzyl sobie ten film Podziemna TV i zobaczysz jak manipuluja.
Juz pomimo tego , ze to PiS czy PO. Chodzi mi o to , ze PiS w tym momencie niszczy PO na poziomie programowej, medialnej . PiS zajmuje sie soba, pracuja nad swoim programem, a PO ? Po 8 latach rzadow we WRZESNIU maja zamiar zaprezentowac swoj program. A jedyne co pani Kopacz teraz robi to papuguje ,, PiS =Grecja'' A to sama Pani Kopacz doprowadza do Grecji wydajac wiecej niz sie ma :]